icon

Čo si myslíte o našej prerábke bytu?

sonka14
2. máj 2014

Ahojte maminy.Poprosila by som Vas o radu.Mame byt,ciastocne prerobeny, a nas.Moji rodicia ho davali do podnajmu a potom som si ho odkupila a prerabalo sa.No v tedy sme nemali dieta.Manzel chcel ist do uplnej prerabky.No ja som nejak do toho nechcela ist.Tak sme to nechali.V byte mame stare jadro.Ale bolo v dobrom stave.No teraz mame rocneho synceka.A ja uz uvazujem nad jadrom.Len moja rodina mi vravi,ze si ani neviem predstavit co nas caka ak aa do toho pustime.A mame rocne dieta.Samozrejme na ten cas co sa bude byt prerabat by sme museli z tadeto ist prec.K mojim rodicom.Moj manzel je za to aby sme do toho sli.Aby sa byt uz prerobil uplne,konecne.Ze je dobre kym som doma na materskej a nie v robote.No moja rodina vravi,ze pockat kym bude syncek starsi.No najradsej by som bola keby sme do toho sli a nas bytik prerobili konecne uplne.Aj ked viem a uvedomujem si,ze som urobila chybu ,ked sme do toho nesli kym sme drobca nemali.Maminy,co si myslite vy?Prosim o Vas nazor,vobec neviem co robit.Ci ist do toho,alebo radsej pockat.Dakujem za rady,napady.Urcite mi pomozu

Strana
z2
zuzana76
2. máj 2014

my sme prerabali presne pri 11 mesacnom, nie sice jadro, ale stierky, linka kuchyna , dost velka prerabka a dalos a, dokonca sme doma byvali, neisli sme prec a ja som doma v jednej izbe aj varila a strazila robotnikov, maly mi spal na balkone, robota robotnikov sice trvala len 3-4 dni, takze sa dalo, ale ak by ste vy isli na cas prec tak preco nie, cim skor tym lepsie, naco cakat

levandulova85
2. máj 2014

Ja by som to toho isla.

vulka
2. máj 2014

Tak ja mám dvojnásobnú skúsenosť. Najskôr sme prerábali jadro a steny v prenajatom byke, keď mal syn 4 mesiace(bývali sme zatiaľ inde) a potom druhýkrát, keď mala dcéra 5 mes - to sme kompletne prerábali kúpený byt. Určite do toho choď. Dá sa to.

eeffka
2. máj 2014

prerob kym si doma, taka prerabka ak si maknete trva do 2t a hlavne mozes si upratat cez den a ze bude kazdy den co... ak ti vasi postrazia dieta cez den o dovod navyse.

sissy27
2. máj 2014

ja som prerábala byt komplet 3mesačnou dcérou "na krku", trvalo to mesiac vkuse, ale naozaj kompletka, svojpomocne... (jadro, okná, podlahy, dvere, zárubne, steny - vybúrať, vyrovnať, stierky, vymalovať, vstavané skrine, voda, el. rozvody, kuchynská linka, nábytok, všetko čo si vieš aj nevieš predstaviť... ani balkon neostal v pôvodnom stave)
ak máte dostatok času (alebo robotníkov), financií a prechodné bývanie na čas prerábky, tak nevidím dôvod, prečo nie... až bude syn väčší, tak budú zase iné starosti a zase nebude vhodná doba... nie je to robota na pol roka, ak len jadro tak to je pár dní, ak je toho viac, tak možno dva týždne...

kimmie
2. máj 2014

Urcite chodte do toho. Az ked som mala druhe dieta, tak som pochopila aky bol moj zivot jednoduchy iba s jednym😉. Co ak sa vam medzi tym postasti druhe a tych prvych 12 az 18 mesiacov pri druhom byvaju dost narocne.

havana_frost
2. máj 2014

My sme prerábali na prelome konca tehotenstva/pôrodu/novorodenec. Síce sme tam nebývali, ani by sme nemohli, ale bolo to husté. Nie však nič nezvládnuteľné. Ja som sa moc do prác zapojiť nemohla. Ale ak sa ty budeš môcť, drobca postráži babka, tak vôbec nevidím problém.

lucia20
2. máj 2014

preco nerobite to co chcete ty a tvoj muz ale zvazujes aj to co chce tvoja rodina?

my sme byvali v jednej izbe, kym sa nam konecne podarilo odkupit nas dom. bol v hroznom stave. priam bojove podmienky. a nastahovali sme sem a prerabali sme aj s detmi. a to najmensia mala 3 mesaice a starsia mala 1,5 roka. a prezili sme to... a deti v zdravi tiez.... ked clovek chce, vsetko sa da. a dcera sa tu vytesovala, ze mala k dispozicii stetky a spachtle.... 😀 takze smelo do toho...

zankaj
2. máj 2014

Ahoj my sme pred 2 mesiacmi kupily byt neprerobeny tak sme prerabali komplet. Malicka mala vtedy rok a dalo sa 😉

janinka84
2. máj 2014

Ahoj Sonka. Ja by som sa toho nebala. Moja teta nedavno prerabala byt, ale uplne komplet- okna, podlahy, jadro, elektrina, no vsetko. Mali na to firmu a trvalo to 2 a pol tyzdna. Neviem ci chcete robit svojpomocne alebo si zaplatite firmu, ale v kazdom pripade si myslim, ze teraz kym si doma na materskej, to bude menej komlikovane. Ten cas u rodicov sa vydrzat da (snad 🙂 ) My mame 15 mesacnu dcerku a v pohode si viem predstavit byt nejaky cas u rodicov, potom by mi ju aj postrazili kym by sa upratovalo. Drzim palce a neboj, budete mat krasny bytik, ako novy ;)

ivetkab.
2. máj 2014

Prerábali sme byt s troma malými deťmi. V podstate najmladšia sa práve narodila. Celé čudo trvá mesiac. Tak myslím, že keď budete u rodičov, tak Ti je hádam jedno, čo sa bude diať vo vašom byte. Malý tam chodiť nemusí. A keď už bude po všetkom, tak umyješ zem a dá sa tam fungovať. Ja som takto bola s troma a vtedy ani jeden nechodili do škôlky. Po večeroch som si ukladala veci do skríň. Ani som sa nad tým nejako nezamýšľala, že kvôli deťom by sme to nerobili. Určite si urobte to jadro.

simsalabim
2. máj 2014

My sme pred par rokmi prerabali jadro - bolo umakartove, takze vyhodit, vymurovat, atd. Firme to trvalo 3,5 dna a bolo hotovo. Pohodicka. Na 2 noci sme sli spat k rodicom. Ostatne prerabky - kuchyna, malovanie, pdolahy...sme si robili sami a sdetmi pri nohach. To sa celkom dalo.

livka_
2. máj 2014

smelo do toho. nove je nove. tebe maleho postrazia ked by si chcela "zasiahnut a pomoct pri prerabke" uz nieje zase taky uzlicek drobny ale rocne babatko sa posmeje krasne, starkí si uziju. a pre klud v rodine a manzelov.. hura na to!

ejuska79
2. máj 2014

my sme sa stahovali v decembri, popri tom sme tak prerabali na tom novom byte, nestihli sme vsetko, tak sme museli za pochodu..mam dve deti 3 a 2 rocne...da sa to zvladnut..a ked mas kam ist, je to super..neodkladaj to...ja som v marci nastupila do prace a uz teraz by som to nezvladla 🙂

kofoluska
2. máj 2014

Nas syn ma 9 mesiacov a veru viem si predstavit, ze by sme teraz prerabali. isla by som s nim ku svokrovcom a manzel by bol doma a dohliadal na prace. Rocne dieta uz je dost velke, uz s nim nie je tolko starosti ako s uplnym miminom.

simca06022011
2. máj 2014

Je to uplne jedno, cize by som do toho isla hned

vinifred
2. máj 2014

..ja by som do toho išla..keď začne chodiť do škôlky,alebo školy a Ty do práce,to je o držku,hlavne keď dovolenka musí byť naplánovaná a prerábka sa môže pretiahnuť aj na pár dní až týždeň-dva..máte kam ísť,nevidím najmenší problém.. 😵

zuzanale
2. máj 2014

ak máš kde bývať počas prerábky tak pohoda kedykolvek a choď do toho .... počas bývania nikdy 😅 z mojej skúsenosti my keď sme pred 9timi rokmi kúpili byt sa vymenil akurát obklad v kúpelni a okná ostatné bolo v poriadku no pred 2ma rokmi postupne tu trebalo vysekať vymeniť elektriku tu kuchyňu potom dvere a kúpelňu nanovo, stierky tiež a to všetko s 2ma deťmi a za plného bývania poviem čista katastrofa a nikdy viac ....

prstek
2. máj 2014

nečítam všetky reakcie, ale aj ja by som do toho šla, vždy je viacej času teraz, ako keby si mala po práci venovať voľný čas aj malému a ešte aj bytu a riadeniu a tak, navyše človek príde z práce unavený a je rád, že vôbec je 🙂 pokiaľ budete u rodičov, malý príde do kontaktu s prachom a bordelom minimálne a má to aj plus, že starkovci sa isto radi zabavia s drobcom a ty si môžeš v kľude chodiť obriaďovať 🙂

peggy589
2. máj 2014

nevahajte a čim skôr sa do toho pustite,tym skor budete mat pokoj....zvladnete to,ved to predsa netrva večnost.

lucifera
2. máj 2014

My sme prerabali nas byt, dera mala 9m., strazilaju bud svokra al.svagrina....ale to sme byvali u svokry, a prerabalo sa2-3m.na totalku...omrem elektriny a stierok vsetko!

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
emma_932
2. máj 2014

ist do toho, urcite 😉

sunshineka
2. máj 2014

aaaale prosim ta,co davas na reci rodiny a znamych?prerabka jadra je nanic,ked nemas kam ist.ale ak budete zatial u rodicov, tak nevahaj a urcite prerobke a mate pokoj

lenkakrcahova
2. máj 2014

Heh aj s dvoma deťmi a za 8 dní sa to dá spraviť! 😉

jlp
2. máj 2014

Urcite by som soa do prerabjy. My sme jadro prerabali ked som bola v 7. mesiaci s prvym synom. Teraz sa ideme stahovat sice do prerobeneho a zariadeneho bytu, no bude treba malovat a potom upratovat a to mame dima novorodenca a takmer dvojrociaka. Bude veselo, ale spravi sa to a bude pokoj.

cikyta
2. máj 2014

My sme s ročným dieťaťom prechádzali z 1-izboveho do 3-izboveho, ktorý sme kompletne prerábali ! A to sme mali na to týžden ! A DIEŤA NAM NEMAL KTO POSTRAŽIŤ...čiže v neporiadku s nervičkami sme "bojovali" všetci spolu a... prežili sme 🙂 Uplne najhoršie bolo to, že ked sme chceli napr. šedý druh dlažby (museli by sme čakať 6 týždnov na nu) tak sme museli brať hnedu, ktorá bola hned na predajni atd atd atd ... proste nečakať, neobjednávať a brať rýchlo to, čo bolo... A jednu vec, čo ti môžem poradiť zo skúsenosti ... nedavajte si hned najsamdrahšiu malovku atd... alebo ak je možnosť, tak umývatelnú, lebo drobec ju raz dva popíše, dobúcha, dooškiera, pooblieva ... 😉 aj keby si hned stála celý den 24 hod. v kuse pri ňom 😉

heni79
2. máj 2014

V čom vidia problém? 😕 Počas prerábky tam predsa nebudete. Syn odíde zo starého a príde do prerobeného. Ako sa to jeho dotkne? 😅
Osobne by som do toho šla, ak máte teda kam zatiaľ ísť a bude mať kto malého postrážiť, keď si pôjdeš v pokoji upratať.
Len nezabudni pred prerábkou zalepiť napr. skrine v už hotových izbách (napr. maliarskou páskou prelepiť spoje na dverách a pod..), prikryť nábytok - ak sa nedajú zavrieť dvere (neviem ako máte riešený byt) a pod.. Ušetríš si veľa práce. 😉

mamami3
2. máj 2014

Byt by som komplet prerobila teraz a budete mat pokoj. Si domam postupne poupratujes... ale nabytok by sim nezhanala novy. My sme kupovali vsetko nove, mala ma 1,5 roka syn 4,5 a ja sa idem zblaznit ako vsetko za ren cca rok,spolu donicili. Jasne znici sa vsetko casom a co oni robia... na zaplakanie.. . Mohlu sme aspon do 3-4 rokov dcerky pockat

babrakin
2. máj 2014

ja som terz pri dvoch detoch davala tobit do detskych izieb znizene stropy... dni bordelu ale zvladla som to a sama. muz chodil do prace mne tu robili dvaja chlapi. a konecne predvcerom sme uplne dokoncili detsku izbu, lebo stolarovi to trvalo trooosku moooc dlho, povedal ze dva tyzdne a boli z toho dva mesiace asi tak 🙂))) ale uz mame pokoj navzdy... treba ist do toho ved jadro sa zrobi za 4 dni... aj rychlejsie

Strana
z2