icon

Čo si myslíte o osudovej láske?

7. nov 2021

Ženy múdre, čo si myslíte o osudovej láske. Ja mam jednu takú už 18 rokov a som vydatá za iného muža, s ktorým mám dve malé deti 🤷‍♀️
S mojou večnou láskou sme sa už roky nevideli a ja som si myslela, že to mám už spracované 🤦‍♀️ A to najmä vďaka tomu, že som si myslela, že na mňa dávno zabudol...
Nuž ale... včera sme sa stretli na jednej oslave 😔 Trochu sa popilo a on mi vyznal lásku 😭 Ja som mu úprimne povedala, že som ho vždy ľúbila a aj budem, bez ohľadu na to, či sa naše cesty stretávajú alebo nie. Dokonca ma predstavil svojej mame ako svoju celoživotnú lásku 😔 Mne to srdce trhalo. Vopred hovorím, že k nejakým fyzickým prejavom nedošlo, nikdy by som muža nepodviedla. Strávili sme spolu večer kamaráti, bolo to úžasné, ako by sme sa videli naposledy pred týždňom

autor
7. nov 2021

@veroniq85 ano, pises uplne spravne, akurat, co je moja "chyba", nedokazala by som to manzelovi povedat, ublizit mu. ja aj ked pri nom v poslednej dobe fakt casto trpim, proste to vsetko vstrebavam do seba a cusim 😔 nie v zmysle, ze mu nepoviem, ze mi to vadi. On to velmi dobre vie, len mne sa to uz ani nechce riesit, nevladzem...

asia83
7. nov 2021

Keď si nie ste cudzí, čo teda ste? Po 18 rokoch, čo ste sa nevideli?

veroniq85
7. nov 2021

A tvoj muz bol taky ziarlivy aj ked ste spolu chodili? ale chapem ze toto je velmi neprijemne. Inac dneska tu paradoxom riesila jedna zena ze muz ju uz asi nemiluje pretoze uz nie je taka pekna. Tvojmu zase vadi ze si moc pekna. Jeden by tomu neveril co vsetko sa deje.

autor
7. nov 2021

@asia83 pred 18 rokmi sme sa spoznali... a vidali sme sa intenzivne cca 3 roky, potom som odisla do Anglicka, ale vedeli sme o sebe vzdy, mame spolocnych kamaratov.

autor
7. nov 2021

@veroniq85 vies co, on ziarlivy bol, ale nezachadzalo to do takych extremov... ale zili sme dlho na dedine, ja po porode, bola som pribrata, namala som nrjak dovod sa obliekat, ved sme behali s deckami po parkoch, po lesoch, po ihriskach... asi pred dvoma rokmi som sa zacala inak obliekat, prestahovali sme sa do mesta, tak nrbudem tu chodit v teplakoch, schudla som, staram sa o seba (nie v zmysle nechty a umele mihalnice), som prirodzena, nemalujem sa, ale po porode sa mi zmenil vyzor, som zenskejsia, nie som uz take dievcatko, ako som vzdy bola...

autor
7. nov 2021

@veroniq85 no a on sa s tym nevie zmierit.... ja viem, z coho prameni jeho ziarlivost, z detstva, rodicia a najma otec ho stale porovnavali s inymi detmi, on ma z toho strasne komplexy, pritom je to krasny muz, inteligentny, ma charizmu... ale stale proste hlada, kto je lepsi ako on, krajsi, atd...

marcellka32
7. nov 2021

Prečítala som celú diskusiu a hlavne tvoje komentáre: tvoj manžel, ktorého miluješ (nechápem) žiarli ako sa obliekas, žiarli keď sa na teba niekto pozrie (možno ani nepozrie, ale on žiarli aj tak), bojíš sa čo bude aká scéna keď sa lepšie oblečies, stále hľadá kto je krajší ako on🤦, je majetnicky a žiarli (a bohvie čo ešte čo si nenapísala), .....čo na ňom vlastne milujes??? Nie si šťastna v tomto vzťahu, preto hľadáš porozumenie inde..

autor
7. nov 2021

@marcellka32 tak to je nadlho, samozrejme ma vela dobrych vlastnosti a nir vzdy ta ziarlivost bola takato extremna

mabenn
7. nov 2021

mne sa vobec nepaci ako sa k tebe sprava tvoj muz...

marcellka32
7. nov 2021

Neviem aké vlastnosti môžu prebiť tie jeho zlé vlastnosti ako majetnickost a neodôvodnené sústavne ziarlenie a jeho správanie ...ja by som s ním napríklad žiť nemohla

veroniq85
7. nov 2021

ja som tiez pytala preto lebo tie ziarlive a majetnicke typy sa vacsinou prejavia hned na zaciatku. Ocividne si tebou nie je isty cize mozno sa aj preto jeho spravanie zhorsilo. Chapem ze je to neprijemne a si nestastna a frustrovana ale vychodisko urcite nie je osudova laska. Na to ci tvoje manzelstvo stoji za zachranu ti odpoved neviem dat ale ked pises ze si unavena z toho neustaleho riesenia a vysvetlovania tak mozno by som este skusila ist cestou terapie. Mozno ak sa s tvojim muzom porozrava odbornik tak to mozno lepsie pochopi. A mozno Vam povie ze ani je co zachranovat.

autor
7. nov 2021

@veroniq85 no a to jje ten problem, ja ho niekolko mesiacov prosim o to, aby siel k psychologicke alebo spolu do poradne. K jednej psychologicke chodil, prestal tam chodit, ze on jej uz nema co povedat a vlastne k teme ziarlivost sa ani nedostal. Nie, osudova laska nie je vychodisko a ani to sem nechcem motat. Ja kvoli nemu muza neopustim, nedokazem to, chcem byt ferova, aj ked sa deje hocico.

autor
7. nov 2021

@marcellka32 no prave a mne uz tiez dochadzaju sily

mpg
7. nov 2021

Toto nie je osudová láska, je tam vždy niečo prečo nie ste spolu v realite. Aj teraz keby ste boli spolu a boli tam aj deti (striedava starostlivosť), neviem ako by to v realite vyzeralo.
A že on si nenašiel manželku, tam môže byť problém, pre ktorý sa s každou rozchádza.
K psychologovi môžte ísť aj obaja, niektorí sú skúsení a ešte lepšie by bolo, keby ste išli obaja, oni vedia poradiť aj žene ako má vychádzať so žiarlivosťou alebo ako tomu predchádzať.

lilke
7. nov 2021

Nečítala som celé. Ale ktovie, kde by ste boli, aké chyby by si našla na tvojej "životnej láske" časom. Teraz je on ideál, s manželom pri každodennej rutine a bežných starostiach ste sa už opozerali, stratili ilúzie, vekom vybiehaju chyby. A on, keďže je sám, možno túži po spoločníčke, a ty si prišla do rany. Tiež si preňho neopozerana, nedobil ťa, si výzvou. A zareagovala si.

drahomirrra
7. nov 2021

Vies autorka a mne to pride, ze bolo koze dobre, sla sa na lad smykat a zrazu si potrebuje pre seba hladat ospravedlnenia, ze aky je vlastne muz nahovno a ako ta dusi a nechape a cele zle. Aby si si sama pred sebou zracionalizovala, ze ved preco by bol ten druhy lepsi.
Xy krat otrepane spravanie zeny, co je zabuchnuta a doma uz zrazu trava nie je zelena.
Dobru studenu sprchu a predstavu deti, ze co im to moze sposobit. To ti momentalne treba najviac.
Verim ze kazda z nas ma “toho pana P”. Baby to pisu aj po 25 rokoch. Takze nie si jedina, ani vyvolena, ani nic podobne. Treba sa trosku zase vratit do reality.

autor
7. nov 2021

@drahomirrra ja neviem, ako pozorne si citala moje prispevky, ale niekolkokrat som napisala, ze by som kvoli nrmu muza neopustila 🤷‍♀️ a ak si myslis, ze mi bolo dobre pocuvat, ci mozem nosit rozpustene vlasy alebo nie, tak si to mysli.

autor
7. nov 2021

@lilke nemyslim, ze som vyzvou, on by mi nikdy nechcel znicit zivot, to viem.

veroniq85
7. nov 2021

tak mu skus dat ultimatum s tou terapiou. Mozno sa budes este par rokov trapit a nakoniec to aj tak vzdas. Ako keby mi chlap rozkazoval este aj do toho ci si mozem rozpustit vlasy neviem neviem co by som robila. Uprimne sa ani nedivim ze s nim nemas chut sa "mojkat" ako si pisala. Sa divim ze aspon sex mate. Mne by sa uz taky chlap asi uplne zhnusil. Ale tak neviem ako fungujete aj v inych oblastiach. Mozno inde to kompenzuje.

autor
7. nov 2021

@mpg nechce, ja som ochotna ist k psychologovi, ale on vsetko odmieta, odmieta s tym pracovat, dava mi ultimata, vyhraza sa mi, vybera mi klientov 🤦‍♀️ resp.zakazuje, aby som prijimala muzskych, podotykam, ze moja praca si nijak nevyzaduje fyzicky kontakt s ludmi... asi som toto vsetko potrebovala zo seba dostat, aby som si uvedomila realitu... myslela som si, ze je mame pekny zivot, ked ma lubi, ale tieto sceny sa stupnuju a ja uz nevladzem. On je uplnr zlaticko, ked vsetko ide podla neho, ale ked nie...

maximilie
7. nov 2021

Vieš koľko takých veľkých OSUDOVYCH lások skončilo rozvodom? Tvoje predstavy o vašej nádhernej budúcnosti sú naivne. Nebolo by to také ružové ako si predstavuješ. Takže trochu sa preber, dosnivaj a chod ďalej 😀

autor
7. nov 2021

@veroniq85 no prave, toto sa ale deje posledne nesiace, odcudzuje sa mi tym strasne. On citi, ze ma straca a reaguje presne opacne, ako by som ja chcela.

autor
7. nov 2021

@maximilie preberat sa nepotrebujem, ja si s nim ziadnu buducnost neplanujem. Mne je jedno, kde bude a s kym, lubit ho vzdy budem, len ma mrzi, ze toto necitim voci svojmu muzovi...

mabenn
7. nov 2021

ake velke mas deti?

autor
7. nov 2021

@mabenn skolkari

drahomirrra
7. nov 2021

Okej. A toto, aky je tvoj muz uplne cele zle si si uvedomila zrooovna teraz, ked mal druhy typek opilecky vylev o laske. Uplne nahodne, doteraz si sa snazila o manzelstvo, prijimala muzove ziarlivostne vypady, trpela ich, porodila mu dve deti. A prave teraz, ked sa tam mota laska z detstva sa ti zrazu vyjasnilo o nefunkcnom manzelstve, prestavas v nom vladat a muz je na nevydrzanie a uplne nic nefunguje, nechce terapiu a nechce nic a vlastne hotova katastrofa.
Ja nevim, Karle.
Hotovy Divoky Anjel. Teda aspon za mna.
A ano, ja som si velmi pozorne precitala celu diskusiu.

maximilie
7. nov 2021

No toto sa dalo čakať. Doteraz bolo všetko ôk. Zrazu sa ozval bývalý a tvoj muž je vlastne na nič, vlastne si ho nikdy neľúbi la, vlastne si si ho ani nechcela brat... to je taka klasika. Všetko je ok a negatíva vidíme na tom druhom, až keď príde niekto druhý. To je tak aj s chlapmi, čo majú milenky a doma ,,otrasne zle zenske". Ja ta ani náhodou neodsudzujem, za tvoje pocity môže do istej miery aj tvoj muž. Keby si ta dostatočne vážil a dával ti najavo lásku a pripomínal ti aká si pekná, bývalý by s tebou ani nepohol. Nie si prvá ani posledná s podobným príbehom.
Toto je taky zaciatok- nechceš sa rozviesť kvôli bývalému, ale ten pocit, že ma o teba záujem aj niekto iný... na mužovi budeš vidieť viac a viac chýb.
Pekne to napísal @slovakboy
Je to pokušenie, a aby si neskôr neľutovala.
Trochu ma este zaujalo- na dedine si sa o seba nepotrebovala starať (myslíš, že bývalého by si tak ohurila aj vtedy? Keď si bola pribrata a nepotrpela si si na outfite? Lebo muž ta ani vtedy neopustil , mal ta rad aj taku) trochu si sa začala o seba starať, zrejme si atraktivnejsia a tebe sa hneď rozlietaju motýle pri možno prvom chlapovi, ktorý ta poblaznil?
Prosím, neber môj komentár útočne, len ti chcem pomôcť vidieť veci reálne.
🙏hlavne myslí na deti.

maximilie
7. nov 2021

Nikdy si nelubila svojho muža? Nikdy si nič podobne pri nom necítila? Véd píšeš ze mate 2 deti. Malé deti☝ prečo si sa potom rozhodla vydať za neho a mat s ním 2 deti?

autor
7. nov 2021

@drahomirrra nie, prpsim ho uz x mesiacov o riesenie. Ale stale ustupujem jeho bizarnym poziadavkam. To som tu pisala preto, aby ste mali lepsi prehlad o nasom manzelstve, ja by som si velmi priala, aby sa to zmenilo s TYM ISTYM MUZOM, ale neviem uz, ako na to. Nechcem, aby sa deti museli pozerat na jeho sceny a bat sa, aj ked im neublizuje, ale bezne si to odnesie nabytok a teda ide z toho strach riadny. A nevravim, ze je to nahoda, ze prave teraz to zo mna vyliezlo, mozno som potrebovala impulz, nie k novemu vztahu, ale k uprataniu toho stareho. Zatvarala som pci dlho, potom som dlho zbierala silu a teraz mi zacina dochadzat, ze toto jr uz moc...

autor
7. nov 2021

@maximilie este raz, lubila, ale inak. Ja to neviem opisat, co citim k tomu druhemu, to je proste tak uprimne, ze keby mi zajtra oznamil, ze stretol zenu svojho zivota, ze sa zeni a caka s nou dieta, tak sa tesim s nim. Proste tuzim po tom, aby bol ten clovek stastny, aby mal, co chce, mne vobec nevadi, ak mu to nedam ja. Snivam o nom, myslim na neho, to sa mi nikdy s nikym nestalo.