Čo si myslíte o osudovej láske?
Ženy múdre, čo si myslíte o osudovej láske. Ja mam jednu takú už 18 rokov a som vydatá za iného muža, s ktorým mám dve malé deti 🤷♀️
S mojou večnou láskou sme sa už roky nevideli a ja som si myslela, že to mám už spracované 🤦♀️ A to najmä vďaka tomu, že som si myslela, že na mňa dávno zabudol...
Nuž ale... včera sme sa stretli na jednej oslave 😔 Trochu sa popilo a on mi vyznal lásku 😭 Ja som mu úprimne povedala, že som ho vždy ľúbila a aj budem, bez ohľadu na to, či sa naše cesty stretávajú alebo nie. Dokonca ma predstavil svojej mame ako svoju celoživotnú lásku 😔 Mne to srdce trhalo. Vopred hovorím, že k nejakým fyzickým prejavom nedošlo, nikdy by som muža nepodviedla. Strávili sme spolu večer kamaráti, bolo to úžasné, ako by sme sa videli naposledy pred týždňom
@maximilie neberiem to utocne, ale nepochopila si to. Skusim ti odpovedat teda. Vobec nepisem, ze moj muz je na nic a ze ma nelubi. Lubi, ale chce ma vlastnit, ja ten pocit neznasam. Stale mi hovori, ze som krasna, tuzi po mne, keby bolo na nom, sexujeme 2x denne, co donedavna teda bolo kazdy den aspon raz, ale tymto svojim spravanim za posledne mesiace mi tak strasne sam seba odpudil, ze ja jednoducho uz nemam na neho chut a on sa mi o to viac vnucuje a tak dokola... no takto, ja sa ani teraz o seba nestaram, ze by som vyzerala ako babika 😁 nechodim ku kadernicke, nechtarke, kozmeticke, nikde. Iba cvicim a staram sa o svoje vnutro, zdravsie zijem, samozrejme ze sa to prejavilo na postave a kvalite pleti, vlasov... a nie, ked som bola pribrata a ze som fakt vyzerala hrozne, muzovi som sa nepacila a ani sama sebe, takze mu to absolutne nevycitam. Bol so mnou, ale v tej dobe bol nas vztah uplne priserny a to tu nechcem rozpisovat, lebo take svinstva, co sme si my spolu prezili, by mnoho zien nevydrzalo a rozvedena by som bola uz davno.
@mabenn dakujem, to si krasne napisala ❤ presne nejak tak mi to povedal aj on, ze je to vlastne skvele, ze sme sa s tym konecne priznali a ze vieme, ze na svete je niekto, kto nas lubi, mysli na nas a ze mozme byt dobri kamarati ❤
ono to skvele je, len ci tvoj vztah s muzom a jeho ziadny vztah nebude voci tomu vasmu pocitu vytvarat silnu polaritu a nakoniec vas robit nestastnymi
@mabenn to už naozaj rodina nemá žiadnu hodnotu? Poďme sa rozvádzať pre nejakú vášeň, užiť si sex s niekym novým? Naozaj si presvedčená, že toto je šanca na lepší život? Pre niečo ), čo o 2r bude o tom istom?
Ja sa tu vždy budem bit za rodinu. Lebo keď sa raz dvaja svojpravni ľudia rozhodli mat deti, tak do prdele nech to berú zodpovede a nech vytvoria tým deťom bezpečný domov, otca a mamu. Ber šancu, odid lebo si atraktívna? To vážne myslíš?
Ešte že ma autorka viac rozumu a neplánuje rozvod. Aspoň dúfam.
@mabenn vies, co je na tom najkrajsie, ze mna ten nas nevztah vlastne vzdy robil stastnou 🙂 staci si na neho spomenut a usmejem sa, lebo je to proste osoba, ktora mi nemoze ublizit
co sa tyka tej osudovej lasky...najblizsie podla mna sa trafila @macka9 ... tam byva naozaj akasi neschopnost spolu normalne zit, mozno prave kvoli tej dokonalosti? neviem, ale poznam...boli tu nazory, ze co za chlap, ze ta doteraz nezbalil -asi nezazili na vlastnej kozi...ono naozaj ta laska moze byt taka hlboka, ze chape a vnima tvoj zivot, tvoje rozhodnutia, tvoje vlastnosti, tvoju - ano slobodu, to je taka laska, ktora je v tvoj prospech schopna sa ta vzdat, alebo obetovat seba...a to pozna malokto
@maximilie ale tu nikde o rozvode ani zmienka nepadla, nieco nie je v poriadku s mojim manzelstvom a ja som konecne dostala impulz to vyriesit. Nechcem to riesit rozvodom, pre mna by bola idealna situacia, keby muz pracoval na svojej ziarlivosti. Ale konecne mam silu na neho zatlacit a niekam to dotiahnut. Btw kym sa tu odohrala tato diskusia, manzel sa mi opat vyhraza rozvodom, lebo si chcem dat spravit profi fotky u fotografa-muza. Chcem to u neho preto, ze je fakt dobry a viem, ze mi spravi vynimocne fotky, ktore chcem pouzit na prezentaciu svojej prace. On mi proste povedal, ze to neprekusne, ze ma ma fotit muz, ze ak to urobim, rozvadzame sa. Kedze ste mi tu dodali silu, tak som za seba zabojovala a povedala som, ze tentokrat uz neustupim. A vysledok? Brutalna scena pred detmi, rozhadzal komplet detsku izbu, ale lady sa pohli, nevzdam to a idem dalej. Takto uz zit nechcem.
@mabenn ano, presne takto to bolo. On mi nikdy nechcel zasahovat do vztahov a viem, ze ho to stve doteraz, vcera este stale spominal na ten moj prvy vztah, co s odstupom casu mozem povedat, ze bola este taka detska laska, ale on ma nechcel trapit. A nechce to ani teraz, musim povedat, ze aj vcera bol ten rozumnejsi, co to fakt zachranoval a viem, ze ho to boli, ale ako by mi mohol nicit rodinu? Viem, ze po mne tuzi a netlacil na mna, vsetko akceptuje. A ano, tiez by som neverila, keby som nezazila... ale existuje to, mozte priat druhemu stastie, aj ked nebudete pritomni, je to smutne a zaroven krasne...
Tomu sa hovorí bezpodmienečna láska čo cítiš k nemu , preto ti stačí aby bol šťastný aj keď nie stebou. Je to krásne ale zároveň bolestivé, teraz z manželom máte kamenický vzťah z ktorého sa musíte učiť, môže sa stať ,že budete nakoniec spolu, ale len ak to tak má byť, ak nie vždy príde prekážka napriek vašej vzájomnej láske.
Vieš ako sa hovorí.. Žena hodí pohár na zem a káže mužovi aby ho naspäť zlepil, ale nejde to. A tak isto funguje aj dôvera, síce to nejak pozliepas, ale už to nikdy nebude ten čistý, neposkrveny pohár 🤷♀️ na záchranu vzťahu treba dvoch, a tu sa snažiš iba ty. Toho druhého chlapa proste ignorujem, lebo u vás je problém manželstvo a nie kamarát.. Ten ti iba dopomohol otvoriť oči.
@mabenn priznám sa, toto som neprečítala ze chlap rozbíja nábytok. Ale pravda je, že keď chceme vidieť na tom druhom chyby, tak ich uvidíme a dokáže krásne prifarbit. Ja nie som svätá, som rozvedená, ale.my sme boli bezdetni. No keď som plánovala rozvod, môj muž bol zrazu taky príšerný a zlý a dokázala som na neho vyťahovať neskutočnú špinu a ostatným som hovorila len A, nepovedala som už B (ze prečo reagoval tak, ako reagival)
Po rozvode a s odstupom času som si uvedomila, že videla som ho v takom zlom svetle, lebo som chcela. Pravda bola niekde v strede. Opakujem, tam.neboli deti. Otriasli sme sa a išli sme ďalej každý svojou cestou. Ale tam kde sú už deti, treba sa zamyslieť, či je naozaj všetko tak ako to vidím. Niektoré veci treba odpustiť, nad niektorými skúsiť popracovať, na niektoré si zvyknúť a niečo sa snažiť zmeniť. Nemyslím si, že je správne odpovedať, áno odid- je to hajzel. Nevidíme verziu z jeho strany. Toto si inak nedovolili povedať ani moje najbližšie kamarátky. Vždy sa snažili nám dvom najprv pomôcť, ako to len šlo.
@maximilie po 1. nepisala som nikde autorke, ze sa ma rozviest, len ze sa k nej jej muz neprava pekne, po 2. sama si rozvedena, po 3. autorka sa rozviest nechce, pytala sa ako ma nalozit s tym co citi, odpovedala som jej, aby prijala zvysenie sebahodnoty, preto ani vlastne nechapem, preco si reagovala na mna
@maximilie jeho názor môže byť vselijaky, ale rozbíjať veci v detskej pred deťmi? Je tu milión príbehov ako sú dospelí ľudia poznačený takýmito vzťahmi, kde mama ostáva kvôli "rodine" a deti nakoniec doslova ujdu v 18tke, lebo celé detstvo v podstate trpia hádky rodičov. Tu je to už posunute na maximum. Keby po mne začne ziapat muž, a rozhadzovať veci v detskej izbe pred deťmi, kvôli blbemu fotografovi, tak ho odtiahnem a do 5 sekúnd sa zbalí, inak volám policajtov. Treba rozlišovať čo za záchranu stojí, a čo je zbytočné a iba to deťom ubližuje.
Platonicka osudová láska... Áno, pritrafila sa mnohím ľuďom, ale je väčšinou to nedopadne nijak, proste kto spolu ma byt tak to ide hneď od začiatku ako po masle.
Myslím ze ale tebe sa teraz udialo niečo iné, možno ťa stretnutie s timto tvojim pánom božským iba donútilo zamyslieť sa nad súčasným manželstvom, ktoré je teda príšerne.
Sorry, možno ma tvoj muž nejaké dobré vlastnosti ale urobiť scénu koli fotografovi a celkovo v nervoch rozhadzovat deťom pred očami izbu... To nieje na manželskú poradňu ci psychológa... To je rovno na psychiatra, nejaké silné oblbovaky a pobyt v ústave.
Ps. Ja som zažila takéto 2 osudové, dlhotrvajúce, nikam nevedúce lásky. Jedna bola trochu aj impulzom k ukončeniu vzťahu s mojim ex, proste ma to donútilo prehodnotiť a riešiť v čom žijem.
Druha láska... V tej dobe trval môj súčasný stav a naozaj som na odchod nepomyslela. Proste pevný a zdravý vzťah neohrozí nejaký platonicky ošiaľ.
Pozri, ak sa vyhráža rozvodom a ty už nevládzeš, tak mu povedz, dobre, ak to chceš, rozveďme sa. Pošli papiere, ja ich podpíšem. Si schopná živiť sa sama a starať sa o deti? A ako deti vnímajú otca? Na tom podľa mňa hodne záleží. Ak sa ho boja, lebo rozbíja nábytok, ich izbu, nebudú mať pokojnejší život bez neho? Ja ako dieťa som zažila rozbíjanie tanierov a aj ako sa otec vyhrážal mame, že ju zabije a ver mi, som poznačená naveky. Kedysi som mamu prosila, aby sa rozviedla, ale neurobila to. No, prežili sme všetci. Neviem, aké by to bolo, keby sa rozviedli, možno lepšie, možno horšie, ale viem, že keď sa začne rozprávať o detstve, mne sa chce plakať. Máš ešte malé deti, ešte nemusia byť poškodené. Mne sa to najhoršie dialo tak okolo 10 rokov a pamätám si hodne. A keď si upraceš manželstvo, potom bude čas rozmýšľať nad ďalšími vzťahmi. Ak je pán osudová láska, počká, čo bude treba. Ovšem už ťa má aj s dvomi deťmi a žiarlivým ex, ktorý určite bude robiť kopu problémov, na krku - to je iná káva ako mladá nezadaná kočka bez záväzkov, ktorou si bola pred rokmi.
@panda21 ano, je to tak. On nie je nas problem. Problem je ten, ze moj muz mi nedoveruje, absolutne. On si vsade predstavuje, ze s niekym flirtujem, sexujem, atd... a naozaj bez priciny, lebo som ho v zivote nepodviedla a ani by som to nespravila, hnusia sa mi take podrazy a uz vobec to nie je pre mna prijatelne, ze si idem s niekym len vyslovene uzit, fakt nie som ziadna nymfomanka
@panda21 toto som si fakt neprecitala. Manžel zrejme potrebuje psychológa. To už je nejaká chorobná žiarlivosť. Nezvládol situáciu. Ak to neopakuje, možno to bol len skrat. Nechcem sa ani jednej strany zastavat. Vlastne len deti. Len je to veľmi mladá rodina, aby už riešili také problémy. Toto mi je vždy ľúto, keď je tu taka téma. Zas a znovu budú trpieť hlavne deti...zas ďalšia rozvratena rodina. Naozaj vidíš ako jediné riešenie, ukončiť taky vzťah?
@mishkamishka ja si doteraz pamätám ako moja mama vyhadzuje uteráky z kupelky na chodbu a háda sa s otcom, a v tom ma brala starka preč urobiť si koláč.. Mala som asi 3 roky cca, nikdy sa inak nehadali, nebili, toto sa akurát rozvádzali, a pamätám si to doteraz a zviera mi hrdlo. A to je jedna jediná zla spomienka na ich manželstvo.. Neviem si predstaviť čo musia prezitvat autorkine deti, keď ich otec pred očami rozbíja detsku izbu a kričí po ich mamine, že sa rozvádza..
@maximilie no takto, nam sa uz raz manzelstvo rozpadavalo, skor to bolo dlhodobo zle, ale ze velmi, mozte si predstavit, ze ked teraz to bolo "dobre" a rozbija nabytok, tak co sa asi dialo, ked to bolo zle... 😔 ale to je uz jedno, uvedomila som si vtedy aj ja svoje chyby a presne ako pises, jednou z nich bola ta, ze som ho nechcela vidiet v dobrom svetle a este som k tomu prikladala, tak on dvojnasobne. Ale to sa v jednej chvili zmenilo, zacala som o nom hovorit len krasne a mam pocit, ze som to veru samej sebe prifarbila, ale do svetla 😔 ze som vlastne seba oklamala, ze to je dobre. Ako prisli tie ziarlivostne sceny, ja som mu samozrejme ustupovala, lebo som nechcela konflikty, obcas som sa vzoprela, najma kvoli obleceniu a dala som si, s cim "nebol spokojny", co som nasledne vzdy olutovala, lebo do mna potom rypal celu cestu. Deti ho lubia, ale v poslednej dobe mu fakt utekaju nervy a je aj na nich zly a hruby, s cim absolutne nie som v pohode a uz neviem, ako to riesit dalej...
@panda21 zial, videli aj horsie veci, dvakrat na nas susedia volali policajtov 😔 nebolo to casto, ale bolo. A pamataju si to. Pamataju si rozbite telefony, lustre, dvere...
@maximilie keďže píše, že si prešli svinstom, bola už rozhodnutá pre rozvod a rozbíja veci v obývačke, tak to asi skrat nebol.. Pre mňa sú dôležitejšie deti spokojne, pri šťastnej mame, bez toxického prostredia. Aký majú príklad od rodičov? Že rozbíjať veci je správne, lebo to robí aj ocko? Šťastná matka=stastne deti. Poznám nejeden prípad, kedy deti doslova prosili mamu aby sa rozviedla s ich otcom a tá furt chcela iba rodinu liepat. Nuž, skončilo to tak, že každé dieťa je už pár rokov odstahovane, mamu neznášajú za to, v akom prostredí ich nechala vyrastať, nechodia domov, odstrihli sa od všetkých.. Vždy treba hľadieť na deti aj keď to znamená byť slobodná matka, ale spokojná matka bez psychického týrania.
Ešte by som skúsila manželskú poradňu. Tam si dokážete povedať veci na ,,plnú hubu" bez toho, aby ten druhy skákal do reči, alebo aby sa to skončilo rozbijanim nábytku a nie je nič lepšie, keď mu na rozum povie niekto druhý, objektívny.
Ježiš... tak.toto je uz extrém co píšeš.
Tak toto mení celý môj pohľad na situáciu. Napriek tomu, aký tu zastávam názor.
Teraz to naozaj vidím inak. Tvoj bývalý je možno niekto, kto ti ma len pomôcť pohnúť sa ďalej. Možno spolu nedostanete, ale dodá ti odvahu.
Ak to ma byt tak, ze pri spomienke na svoju rodinu bude deťom zvierat hrdlo ako @panda21 😔 tak bude lepšie ukončiť to čím skôr. Toto už nie.
To už aj ja by som uvažovala nad rozvodom, keby mali byť deti svedkom toho, ako susedia volajú políciu na hadajucich sa rodicov
Toto sa len hrozne číta, nie to ešte prežívať. Ostala si zaseknuta v bubline, že takto je to dobre, a ešte si aj na seba zobrala vinu. Táto téma mala mať názov "ako odísť od psychopata". Máš kam ísť? Vieš sa finančné postarať o deti?
@panda21 no u nas naozaj tie sceny nie su na dennom poriadku, je to malokedy, lebo ja vacsinou ustupim, on dosiahne svoje a sme "stastna rodina". Ale teraz sa to zacalo nejako stupnovat. A ano, o deti sa bojim najviac, neviem, co by bolo najlepsie. Vlastne viem, zotrvat v manzelstve s ich otcom za podmienky, ze by sa to uz nikdy neopakpvalo. Lenze... je to vobec mozne? Slubil to uz x krat a vzdy sa to vrati. Ja nechcem nasilie vo svojej domacnosti, nechcem tu hadky, rozbijacky, neznasam to a strasne sa bojim, ako to vnimaju deti. Povedzte teda, co robit, kto mu moze pomoct? 😔 ja uz nemam rodicov, nemam surodencov, vlastne okrem kamaratov (tych mam dost, ale tak co oni s tym, ze?) nemam nikoho...
@panda21 presne tak. ojoj, ja by som už dávno bola preč, pretože to som si prisahala, že čo som zažila, už nikdy viac. A moje deti to zažívať nebudú za žiadnu cenu. Ešteže mám normálneho muža. Kobúk dolu pred autorkou, že to vydržala. Ovšem, keď k vám chodia policajti riešiť - naozaj by som vážne uvažovala nad ukončením manželstva.
@maximilie a to je iba jedna banálna spomienka. Mama balila kufre lebo sa rozvádzali a proste vyhadzovala uteráky z kupelky na chodbu a niečo kričala na otca. Predtým nikdy nemali konflikt, teda aspoň predo mnou, pamätám si výlety atď. A aj tak táto spomienka vo mne zanechala ten pocit zovreteho hrdla. A to sú inak vynikajúci kamaráti aj 20 rokov od rozvodu. Neviem a nechcem si predstaviť, čo zažívajú deti v tomto manželstve, pri tomto otcovi 😞
@panda21 no nemam kam ist... cele je to teraz celkom na prd, lebo my sme vo faze, ze sme spolocne kupili pozemok, predavame byt a chceli sme stavat dom, stale som si nejak hovorila, ze v tom dome sa to uz urcite ukludni, ale asi to bola hlupost 😔 manzel ma tiez rodinu velmi daleko na to, aby nam teraz pomohli s byvanim...

aj ja si myslim, ze osud ti dal sancu vidiet svoju hodnotu skrz inej osoby, takej co si ta vazi, co ta dokonca "lubi"...ber to - ako nie este toho chlapa 😀 ale ten odkaz, ten pocit, to ze naozaj nemusis cakat na malo a byt vdacna za malo, za nieco tak malo, co naozaj nie je v poriadku...tu sa niektore urazili alebo akoby zlakli? ze ty ides nieco rucat, lebo sa objavil niekto novy...nie, tvoja sebahodnota dostala sancu sa spamatat, bude to mat nasledky, ake - sa rozhodnes len ty, ale lady sa pohli