icon

Čo si myslíte o osudovej láske?

7. nov 2021

Ženy múdre, čo si myslíte o osudovej láske. Ja mam jednu takú už 18 rokov a som vydatá za iného muža, s ktorým mám dve malé deti 🤷‍♀️
S mojou večnou láskou sme sa už roky nevideli a ja som si myslela, že to mám už spracované 🤦‍♀️ A to najmä vďaka tomu, že som si myslela, že na mňa dávno zabudol...
Nuž ale... včera sme sa stretli na jednej oslave 😔 Trochu sa popilo a on mi vyznal lásku 😭 Ja som mu úprimne povedala, že som ho vždy ľúbila a aj budem, bez ohľadu na to, či sa naše cesty stretávajú alebo nie. Dokonca ma predstavil svojej mame ako svoju celoživotnú lásku 😔 Mne to srdce trhalo. Vopred hovorím, že k nejakým fyzickým prejavom nedošlo, nikdy by som muža nepodviedla. Strávili sme spolu večer kamaráti, bolo to úžasné, ako by sme sa videli naposledy pred týždňom

autor
7. nov 2021

@mishkamishka no bpli tu dvakrat a to uz bolo davnejsie, snad si to deti nepamataju. A boli to tiez ziarlivostne sceny, kvoli tomu, ze mi jeden kamarat daval na FB reakcie srdiecka, cize super. Boze to mi je hanba aj vyslovit nahlas, tak som to snad prvykrat niekomu aspon napisala 🙈

panda21
7. nov 2021

Je jedno či je to na dennom poriadku alebo nie, toto keď sa stane raz tak je to moc, nie keď musia volať policajtov. V stave, v akom si teraz "drž hubu a krok" sa nedá vydržať večne a úplne ťa to zničí. Nehovoriac o tom, čo si z toho odnesú tie deti? Buď budu submisivne ako maminka, nebudu priebojny a budu sa báť, alebo sa od ocka naucia, ze rozbíjať veci je okej, že kričať je okej. Nehovoriac o tom, čo si ponesú do partnerského vzťahu. Ja ťa obdivujem za to, ako dlho toto dokážeš vôbec znášať. Takýto chlap sa nemení, keď dokáže robiť takéto scény pred deťmi, ten nemá kúsok chrbtovej kosti. Jemu bude u prdele daka poradňa, je to manipulátor a jemu vyhovuje iba to, keď budeš poslušná žienka bez názoru. Toto je hrozná situácia ale inak ako dostať sa z toho von, neexistuje. Deti sú v škôlke, ty máš biznis ak správne chápem, podnájom by si neutiahla?

autor
7. nov 2021

@panda21 no mladsie dieta je v skolke len od oktobra, ale realita je taka, ze zatial som s nimi viac doma. Teraz boli chori 2 tyzdne, 3 dni v skolke a zas su chori. Ja nemam biznis, je to len privyrobok po veceroch, urcite by mi z toho nevysiel podnajom. Muz sa o nas staral finacne, ani nechcel, aby som sa vratila do zamestnania, kedze aj s tym mal vecne problemy...

maximilie
7. nov 2021

Aha, takže on si je ešte aj vedomý toho, že si na ňom viac menej závislá?

maximilie
7. nov 2021

Keď zarobí slusne, mala by si dostávať slušne výživné. Predať pozemok, rozdeliť sa a mala by si aspoň niečo na zaciatok. Myslím, že by si to zvládla.

panda21
7. nov 2021

Tak to som tak nejak tušila, že aj so zamestnanim bude problém. Toto je proste čistý manipulátor, ktorý potrebuje mať kontrolu nad všetkým a všetkými. Má potrebu všetko vlastniť. Ku všetkým sa správať ako k majetku a keď nepočúvajú, praskajú nervy a nábytok. Jedine vydržať rok, dokym si deti zvyknú na bacile, nájsť prácu, aj cez jeho protesty a vyplaty odkladať, šetriť. Alebo taký hop do neznáma, krízové centrum pre mamičky.

autor
7. nov 2021

@maximilie tak ano, urcite je. Ja si viem zarobit aj pekne, ale nie je to nic stale, proste niekedy sa dari viac a niekedy menej. Preto napr.som chcela aj investovat do tych fotografii, aby som prilakala zakaznikov. A to samozrejme este cakam, co bude s opatreniami 🤷‍♀️ kym nebolo covidu, tak to bolo uplne o inom... Ale akoze to zas nechcem zvalit len na neho, ze kvoli nemu nemam nejake stale zamestnanie, je to tiez kvoli mojej povahe a tuzbe po slobode, ja sa nechcem niekam zatvarat na 8 hodin denne, nebyt detom cely den k dispozicii 🤷‍♀️ aj ked samozrejme som ochotna to urobit, aby som sa mohl osamostatnit

mabenn
7. nov 2021

ja tam zo strany tvojho muza citim akesi "vydobijanie si" lasky...preto ta zlost a ziarlivost, lebo nieco co poznal a naplnalo ho, stratil, alebo citi ze straca...je tak? ono je to ale tak, ze to sa neda nasilu, ty to nevies dat nasilu, bud to je a prudi prirodzene alebo nie...pozor, deti sa to uz ucia od vas

autor
7. nov 2021

@maximilie ja som si ista, ze by som to zvladla. Mam naozaj vela priatelov, verim, ze by sa nasla aj praca, aj vlastne by som mohla vziat klientov, ktorych doteraz nie, kedze boli muzskeho pohlavia 🙈

autor
7. nov 2021

@mabenn ano, ano, presne to tak je. Pritom ten prvotny impulz neznamenal, ze by som ho menej lubila, ale skor som sa zacala ucit lubit seba... a on mi vtedy aj daval priestor, mala som denne hodku az dve vzdy len pre seba a mne to tak vyhovovalo, potom mu to zacalo postupne liezt na nervy a zacal mi uberat z toho casu, vynucoval si moju pozornost, zacal s tym chorym ziarlenim a vtedy naozaj moje city zacali slabnut...

mabenn
7. nov 2021

muzi su sialeni ked dostanu lasku, aku nepoznali a potom su sialeni ked ju stratia...otazka je, co s tym...mas to v rukach ty, vedela by si ho teraz dat dole uplne, alebo ho mozno "vzkriesit"? dokazes to? on je neisty, bojuje o teba s tebou, cele zle, ale v podstate ta potrebuje...ak ta nema, je zly...vies a vobec chces ho vratit? stoji ti za to? casom sa budes musiet rozhodnut ako dalej, kvoli detom...nechci aby mali takeho zleho otca

mabenn
7. nov 2021

a este rozne sebahodnoty momentalne...prvotny impulz ako si pisala bol, ze si sa zacala o seba starat, pomahal ti s tym...ty si isla hore, co sa ti aj odrazilo z inej strany (osoby) a on dramaticky dole...z coho okrem teba cerpal sebahodnotu? praca, nejake uspechy, konicky? dari sa mu mimo vztahu?

autor
7. nov 2021

@mabenn uplne to vystihujes. Ja som ho uz raz vzkriesila... vtedy to slapalo ako hodinky rok, bolo to krasne obdobie plne respektu, lasky, aspon ja som si to myslela... zhodou okolnosti vtedy boli situacie v mojom zivote nastavene tak, ze nemal na koho vlastne ani ziarlit, takze bol pokoj. Potom sa to postupne zacalo nabalovat. Teraz sme uz na tom tak, ze denne dostavam podozrievave telefonaty. Napr.nedavno som bola s detmi na treningu, mali koncit o pol. Ja som mu 29 pisala, ze tam este ostavame, nakolko mali halloweensky karneval a po skonceni treningu este dostali obcerstvenie a behali tam v maskach. On mi uz 31 volal jak sialeny, preco tam ostavme dlhsie a s kym tam som 😳 no zeby s dvoma detmi??? To uz ma fakt vytocilo, lebo okolo mna same mamicky a on do telefonu hystericky ton 🙈 bolo tam cca 25 deti, ich rodicia, ale on sa asi bal, ze ostavam s trenerom v satni alebo ja neviem, co si mohol mysliet. Na trenera samozrejme ziarli, je to mlady vymakany chalan, sikovny, ale mne sa absolutne nepaci, pre mna svaly nie su dolezite, navyse sa minuly mesiac zenil a ta jeho zena tam bola tiez!!! A proste uz sa riesilo, ze preco som ostala na treningu dlhsie. Alebo ina situacia, nedavno sa pod nas stahoval novy sused, mlady policajt vraj, je vysoky, ma svaly, aj to viem len vdaka mojmu muzovi, kedze ma na to x krat upozornil... raz sme sli domov a pred nami do nasho vchoeu vchadzal chlap so steniatkom, ja som sa tak zadivala na toho psa, lebo zvierata milujem a zatial tu nikto okrem nas psa nemal. Manzel zacal okamzite rypat, ze sa na toho fizla nemozem vynadivat a ja prisaham, baby, ze som ani nemala tusenie, ze to je on ten novy sused, lebo som sa kukala na psika a vobec som si nevsimla, s kym bol, iba som registrovala, ze chlap 🤷‍♀️ On si to potom aj uvedomi akoby, ze je to chore, aj sa ospravedlni, ale co z toho, ked mne tym hned skazi den? Mna fakt nebavi riesit dokola jedno a to iste kazdy den a to uz ozaj neviem, co vsetko to moze vyvolat 🤷‍♀️ ked uz ani na psy pozerat nemozem 🙈

autor
7. nov 2021

@mabenn pracu ma dobru, ale nebavi ho, jeho dlhorocny konicek sa mu prave zacal rozbiehat ako dalsia pracovna prilezitost, takze by mal byt stastny, ale on stale nie je so sebou spokojny, stale akoby nieco hladal a nevie sa ukludnit. Preto si tak vyzaduje odo mna dokazy lasky, ale ja mu predsa nemozem davat to, co si ne je schopny dat sam.

mabenn
7. nov 2021

no, tak ja uz mam jasno asi...je to ale tvoj osud, tvoje rozhodnutia...muzi....vies, ta rozpravka o tom, ako princ s mecom ide zachranit princeznu...tak ono to je naopak v zivote, muzi potrebuju zachranovat...ide o to, ci pravidelne a ci to nie je za vysoku cenu, je to na tebe...deti su chlapci, dievcata, ci mix?

autor
7. nov 2021

@mabenn no prave, ze mam pocit, ze z nasho vztahu sa stalo to, ze ho uz len zachranujem. Ze myslim viac na neho ako na seba 😔 a ze mam obetovat svoje stastie pre to, aby on bol spokojny. Je mi to velmi luto, lebo on naozaj okrem nas nikoho nema. Kamarstov odmieta, s rosinou nema potrebu nejak casto komunikovat, jeho mama je v kontakte so mnou, na sestru kasle 🤷‍♀️ no ja fakt neviem, ako z toho von

mabenn
7. nov 2021

podla mna zistis casom, ale maj nejake rozumne hranice, typu detom sa neublizuje, ani tebe - tam treba muzovi ukazat, ze za toto nech nejde, pripadne naozaj pohrozit tym co nechce stratit...urcite dalej pracuj na svojej hodnote- pre seba, aj pre deti, si im vzorom, muz sa bud prida alebo to pojde dole vodou samo...trosku si mi pripomenula mna, ale skor v tej teme "osudovej lasky"

srferreira
7. nov 2021

Ano verim v osudovu lasku, a preto s tym muzom som. Teba skor mrzi, ze ste to neskusili a mas stale to co keby? Keby bola ‘osudova’ tak ste spolu! Tvoja osudova laska je tvoj manzel a toho si vaz.

autor
7. nov 2021

@mabenn no k tej laske len tolko, ze viem, ze ostane nemenna, taka ista krasna ako doteraz bez ohladu na to, ako to s muzom poriesime. Uz aspon viem, preco to prave teraz prislo. Zrkadli mi mna, viem, ze sme rovnaki, on mi teraz len ukazal to, co na nom milujem, lebo to je moje ❤ ta lahkost, ta radost, ta sloboda s akou zije, to je to, po com sama tuzim. Bez hadok a v mieri zit, ci sama, alebo s muzom, ale uz to musi byt v pokoji...

mabenn
7. nov 2021

ja uz len zo zvedavosti, necitala som uplne celu diskusiu...uplne platonicke to bolo vzdy ci bolo aj medzi vami nieco niekedy?

autor
7. nov 2021

@srferreira ja si vazim kazdu bytost a vzdy v dobrom spominam aj na ex, sj ked viem, ze on na mna nie 😁 ublizila som mu presne tym, cim aj mojmu muzovi, ze som sa potrebovala oslobodit... ja si uvedomujem, ze zivot so mnou nie je uplne lahky, ze vyzadujem vela tolerancie prave preto, ze nikdy nebudem klasicka zienka domaca. Ale asi si necitala celu diskusiu, tak nevies, kam som vlastne touto debatou dospela 😁

autor
7. nov 2021

@mabenn no uplne platonicke nie 😁 ale ja mam v hlave zapamatane vsetky okamihy, kedy sa len nase ruky dotkli. Ked si spomeniem na nas uplne prvy dotyk, prenesiem sa 18 rokov dozadu, uplne presne viem, kde sa to stalo, pri akej prilezitosti. Nejake intimnosti boli medzi nami, ale sex nie. Ale mne kazdy jeden jeho dotyk sposobuje orgazmicke stavy 🤷‍♀️ vcera sme sa objali po naozaj dlhom case, ale pocit, akoby nepresiel ani tyzden od posledneho stretnutia. Nebolo to take to, ze nevideli sme sa niekolko rokov, nemame si co povedat a je to trapne. Neviem to opisat, ale akoby sme boli stale spolu.

autor
7. nov 2021

@mabenn a co mi je obrovskou zahadou, ze dnes som si v telefone nasla ulozene jeho cislo 😳 bolo medzi poslednymi volanymi, ja absolutne nerozumiem, ako sa mi tam dostalo 🤷‍♀️ ja som ho tam urcite nezapisovala, je tam ulozeny celym menom, to by som nikdy nenapisala, pre mna je len on jediny s ttm krstnym menom, nepotrebujem to priezvisko, lebo je len jeden proste. A ze ako mi ho tam mohol ulozit on, ked mam telefon zaheslovany, tak tomu nerozumiem vobec.

zuzinapipina
7. nov 2021

Tak ja musím priznať,ze na takú lásku verím.ale teda napíšem to presnejšie, verím,ze v našom živote stretneme osudového partnera( moze ich byt aj viac) je to ten, ktorý ti zmeni pohľad na život,seba, stanes sa tou najlepšou verziou samej sema..duchovne dospejes...a potom pride ten duchovný partner-( to je ten, ktorému keď sa pozrieš do oci, presné vies co citi,naco mysli. A u neho je to presne tak isto.. niekto,pri kom citis, ze ho poznáš cely život, ak je sa poznate len chvilku...ja verim v minule zivoty, ano pre niekoho hlúposť, pre mna nie...a tento duchovný partner je niekto, s kym si sa stretla aj v minulých životoch a v kazdom zivote ak sa dostanene na nejakú úroveň, sa znovu stretnete...inak povedané, tiw pocity nie su len taká náhoda,ak stretnea niekoho,kamosku,kamosa, proste niekoho s kym si sadnea hned o prvej chvíle a vies a citis, ze ho poznas uz ako keby veľmi dlho...no a problémom a to veľkým v dnešnej dobe , že všetko musíme mať racionálne vysvetlené a na svoje vnútorné pocity vôbec ale ze vôbec neveríme...a to je chyba,a veľká...lebo naša duša,( opäť, pre tych co nato veria) nám presne vie povedať a naznačiť všetko co chceme, potrebujeme vediet...v tichosti, v osamote sa da o nas samotych tak veľa dozvedieť...no len ľudia sa boja samoty, boja sa zahobit do seba..lebo su tam neni len príjemne veci,ale aj tie bolestive...dobre tolko moj pohlad na svet a osudovú a duchovnú lásku..ja som tu osudovú uz stretla, zmenila mi život,o 360 stupňov...a v tu duchovnú verím.... A týmto ale nehovorím,ze sa máš rozviest s tvojim manželom, to vôbec..len som chcela napísať, ze tie pocity, ktoré cítiš podla mna nie su žiadne poblaznenie, alebo znudenie a nemáš tomu podlahnut, lebo budeš ľutovať...ako ti tu pisu.... podľa mňa ste sa práve teraz pre niečo opäť stretli...mozno nie preto aby ste boli spolu,ale preto aby si si uvedomila svoju cenu,hodnotu...a este ti napíšem k svojmu manzelovi.... chorobná žiarlivosť je zla...je chorobne zla...a ak tvoj manzel nemá zaujem to liecit a riešiť, nezaaluzi si ta...este ak dava najavo aj pred vasimi deťmi, predava to aj im..a raz sa tak možno bude chovat tvoj sym ku svojej partnerke,alebo k tvojej dcere jej partner...tak si predstav, ako by si sa zachovala, ak by sa partner tvojej dcéry choval k nej a ty by si to videla...co by ssi spravila? Nechala by si to len tak? A viem o com hovorim, moja babicka mala chorobne ziarliveho manzela,dedka..moja mama utekali po nociach z domu, lebo mu preplo a babka sa urcite zase vyspala s celou dedinou a az ked po nej hodil noz...zobrala 4 deti a odisla...tolko k chorobnej žiarlivosti.....ty nie si nici majetok, a pokial niekto takto ziarli, je to chore nezdrave, ani sa nemozes citit pri takom muzovi sama sebou, sebaista, on ti nedôveruje,ty jemu...to nie je láska...je to tuzba niekoho ovládať..a ak toto niekomu dovolis, nevazis si samu seba...laska je ta najuzasnejsia vec na svete...ale čistá a úprimná je len vtedy, ked si uvedomíme,ze ju nemôžeme vlastniť...cize bezpodmienecna láska, ta ostatná ma vzdy nejake podmienky..

retatka
7. nov 2021

A to ta manzel ,,pustil ,,na stretko s kamošmi ?A to sa ti ako podarilo keď je tak šialený žiarlivec ...

autor
7. nov 2021

@retatka no tak uz ked mam byt uplne korektna, nebolo to ziadne strerko, ale pohreb nasho dobreho kamarata, ktory nahle a tragicky zomrel. Tak na pohreb ma pustil samozrejme, lenze som isla aj na kar, kedze sme si chceli na neho pripit. Konalo sa to v inom meste, ako zijeme. Napisem to uprimne, ako to bolo, proste som na ten kar isla, dala som mu vediet a nasledne som nedvihala telefon, kedze som fakt nestala o scenu a mala som asi stotisic zmeskanych hovorov.

autor
7. nov 2021

@retatka a inak ma "pusta", lebo teda v mojom zivote su uz akosi len kamaratky - zeny, popripade partneri kamosiek. S tym problem nema. S kamosmi chlapmi by ma nepustil nikde, ale tak ani nechodim. Samozrejme som si dnes od rana vypocula sceny, ci som sa tam po niekom valala, bozkavala, ci sukala 🤷‍♀️

madeline1
7. nov 2021

Podla mna psycho... Zabudla si, ze lubila svojho muza, ked s nim mas dve deti? Urcite ho aj lubis, ale si neuvedomujes, ze by ho to mohlo zranit... Laska je to, co mas doma. Nie to, ze ti niekto vyzna lasku a predstavi ta mame a kde bol tie roky? Akoby to vyzeralo keby ste boli spolu? Mozno nie dobre, netreba ho nazyvat osudovou laskou, nezasluzi si to... Nic pre teba neurobil

autor
7. nov 2021

@madeline1 necitala si to cele ocividne. Nazyvam ho laskou, lebo ho lubim. Nechcem sa k nemu stahovat. Urobil pre mna vela, rozosmial ma viackrat ako hocikto iny. Urobil ma stastnou milionkrat. Ja kvoli nemu muza neopustam, netreba reagovat hned prvoplanovo. Ale ocividne sa ti nic take nestalo, ked tomu nerozumies.

nikitka444
7. nov 2021

Chápem Tá ...
Ak je osudový,tak skôr či neskôr spolu budete.
Osud zariadí.
Ty nechaj tak