icon

Čo si myslíte o osudovej láske?

7. nov 2021

Ženy múdre, čo si myslíte o osudovej láske. Ja mam jednu takú už 18 rokov a som vydatá za iného muža, s ktorým mám dve malé deti 🤷‍♀️
S mojou večnou láskou sme sa už roky nevideli a ja som si myslela, že to mám už spracované 🤦‍♀️ A to najmä vďaka tomu, že som si myslela, že na mňa dávno zabudol...
Nuž ale... včera sme sa stretli na jednej oslave 😔 Trochu sa popilo a on mi vyznal lásku 😭 Ja som mu úprimne povedala, že som ho vždy ľúbila a aj budem, bez ohľadu na to, či sa naše cesty stretávajú alebo nie. Dokonca ma predstavil svojej mame ako svoju celoživotnú lásku 😔 Mne to srdce trhalo. Vopred hovorím, že k nejakým fyzickým prejavom nedošlo, nikdy by som muža nepodviedla. Strávili sme spolu večer kamaráti, bolo to úžasné, ako by sme sa videli naposledy pred týždňom

autor
8. nov 2021

@veroniq85 v pondelok k nej idem, tak som zvedava, co mi povie. Manzel odisiel, aby sme o tom mohli obaja premyslat v tichosti.

veroniq85
8. nov 2021

Okej tak hlavne jej vsetko povedz. Aj ked ta udrel v minulosti. Nie je zaco sa hambit. Nikto netvrdi ze mas ist zajtra podat rozvodove papiere ale rovnako nikto na anonymnom fore tu tvoju situaciu nevyriesi. Minimalne ti povie odborny nazor na tvojho manzela (lebo vsak my mu to mozeme hovorit ako chceme) a snad ti ponukne riesenie ako reagovat v tychto napatych situaciach, ako ochranit deti od toho a mozno vam poradi aj nejaku parovu terapiu. Vsak uvidis.

autor
8. nov 2021

@veroniq85 dakujem, dam vediet, co bolo.

lujza123
8. nov 2021

Úprimne, ty si typická tyrana zena, len to proste odmietas vidieť v celom rozsahu tak ako to je, vytesnila si to do neurčitého pocitu ze "niečo asi nieje v poriadku"

To je úplne jedno ci ti ten chlap da pastou alebo roztlce nábytok, to je úplne rovnaký strach a pocit bezmocnosti. A je úplne jedno ci máš tvar posiatu modrinami alebo rozmlatene vchodové dvere, vždy potom príde kajucne so slzami v očiach odprosovať ako ten najneznejsi chlap na svete. A tvoj mozog veľmi ochotne prepise v pamati minule udalosti na znesitelnejsiu formu.

Ten spôsob akým ho obranujes, nie to neuvádzas na pravu mieru, ten človek je doprepinany magor, úplne mimo, to ze ma aj zopár fajn vlastnosti absolútne nic neznamená.

Najhorší je fakt ze tyranu ženu je takmer nemožné dostať od zdroja utrpenia. Fakt. Ľudia v normálnych vzťahoch sa vedia normálne rozísť, akonáhle je tam násilie zena je uplne paralyzovana. Radšej bude napriek extrovertnej povahe sedieť doma, pomaly aby si nejaký habit, nejakú burku kúpila a v nej chodila len aby na ňu žiadny muž nepozrel.... A to s tou pracou že žiadny kolegovia, mužský zákazníci... To už je úplne dno, to už sa asi ani hlbšie klesnúť neda ak na takutu vec niekto pristúpi.

autor
8. nov 2021

@lujza123 mas pravdu, uz si to uvedomujem. No stale je tu ten pocit, ze co s nim bude, ak to ukoncim. Snad mi s tym pomozu tie sedenia. Ja viem, rozum mi hovori, ze ja nemam byt ta, ktora tu je pre neho, aby ho drzala nad vodou. Mam tu byt pre deti a pre seba, chapem tomu, len to potrebujem nejak v sebe prepisat

marcellka32
8. nov 2021

A vidíš, ty rozmýšľas, že čo s ním bude po rozchode...ti môže byť jedno pri takomto jeho správaní, nemáš úctu sama k sebe, preto si k tebe dovoľuje

veroniq85
8. nov 2021

Pozri o muza sa nemusis bat. Taketo typy sa velmi rychlo pozviechaju a najdu si novu "obet". Obzvlast ak je pekny, posobi mudro... Skor by som sa bala na tvojom mieste o seba a deti. Pretoze aj ked vas rozvedu a zacnes novy zivot tak tym ze mate spolocne male deti tak ti moze strpcovat zivot este velmi vela rokov. A za druhe obzvlast ak mas synov tak ich treba ochranit od vplyvu take otca aby casom neokopirovali jeho spravanie.

lujza123
8. nov 2021

Mam dobru kamošku, vždy to bola veľmi energická žena s kopou priateľov. Co mala mužov tak vždy bývala ona ta dominantnejsia, oni taky poskoci co ju na rukách nosili jak princeznú. Proste úplne posledný typ človeka o ktorom by ste povedali ze sa dostane do násilného vzťahu. A predsa sa stalo a trvalo niekoľko ťažkých rokov (a zopár vybytich zubov) kým sa z toho dokázala vymotat.
Takže ľahké to určite nieje, ani sa nedivím že niektoré slabšie povahy to ani nedokážu a trpia celý život.

Ináč toto psychické, druhotné násilie je oveľa zákernejsie, keď mas monokel na oku je ti jasne ze ta zbil a da sa to pomenovat, keď ta terorizuje a rozbíja všetko naokolo tak máš skôr tendencie to zlahcovat a hlavne okolie tiež. Lebo však v každom vzťahu sa občas trieska dverami, že ano

autor
8. nov 2021

No ja vam poviem, preco je take tazke odist, uz je to tu, uz to zas na mna dolieha, hlava mi srotuje, bojim sa, co vyvedie, ci spravi nieco sebe alebo nejaky pruser...

panda21
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
8. nov 2021

Od včera som dala diskusia na sledovanie, že niečo napíšem k tej "osudovej láske", len som vtedy nestíhala, ale pozerám, že medzitým sa diskusia posunula už do úplne inej roviny.. Autorka, prejem ti veľa šťastia aj odvahy, dúfam, že sa to celé podarí vyriešiť.

veroniq85
8. nov 2021

Myslis ze by bol schopny ublizit sebe, detom alebo tebe?

autor
8. nov 2021

@veroniq85 zobrala ho rzp, lebo sa vratil domov a zacal plakat a prosit, ja som nepovolila, tak dostal zachvat, trepal sa na zemi, deri stale vo vedlajsej miestnosti, chodili nakukat a vtedy sa to vo mne zlomilo a povedala som si, ze toto fakt nie, zavolala som zachranku, isiel v klude, vzali ho asi na psychiatriu, ja ani neviem, telefon so sebou nema, tak neviem, ci mi odtial niekto zavola alebo co 🤷‍♀️

autor
8. nov 2021

@oblecenie99 no tak ako som sa aj docitala, ta dualna dusa mi prisla do zivota prave teraz, aby som si nieco uvedomila a aj sa tak stalo, proste sme sa nestretli preto, aby sme konecne boli spolu, ale preto, aby som sa zbavila psychopata 😔

drahomirrra
8. nov 2021

Baby, a to si este niektora fakt mysli, ze tato tema je real? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😂😂🤣🤣 Za dva dni precitnutie, uvedomenie si psychopatizmu muza a este aj jeho odvoz rzp do nemocky na psychiatriu.
Fake, fake, fake. Zase clanok do Evity.

autor
8. nov 2021

@drahomirrra prosim ta, nepis veci, ktorymi mozes ublizit inym ludom. Kiez by si len mala pravdu a bol to fake a nemusela by som riesit to, kam sa podejem s dvoma malymi detmi, ako doriesim ich vztah s psychicky chorym otcom, atd.... nie, neprecitla som za dva dni, vedela som to davno, ze ma problem, v poslednej dobe aj alkohol sa k tomu pridal, ale ospravedlnovala som ho a myslela som si, ze mu pomaham tym, ze som s nim a jeho to len viac nicilo, mala som mu odbornu pomoc zavolat uz davno.

mabenn
8. nov 2021

"Zrkadli mi mna, viem, ze sme rovnaki, on mi teraz len ukazal to, co na nom milujem, lebo to je moje ❤ ta lahkost, ta radost, ta sloboda s akou zije, to je to, po com sama tuzim." a teraz si predstav ze on zas tuzi po tom co si ty vytvorila a mas a keby sa to spojilo s tym co si popisala...len taka fantazia...neviem co s tvojim muzom, ale tak som si to dovolila predstavit, nejak by to osud musel poriesit

autor
8. nov 2021

@mabenn predstava krasna, to je pravda, mozno raz. Ja musim teraz poriesit seba. Nechcem ho "pouzit" ako zaplatu na nieco, co nefungovalo 🤷‍♀️ musim sama zmenit, co bolo zle a ked sa to vycisti, verim, ze vsetko bude, ako ma byt

autor
8. nov 2021

@panda21 tak potom sama dobre vies, ako to zacina a ako sa to stupnuje, ze niekedy clovek ani nevidi, co uz davno vidiet mal 😭

veroniq85
8. nov 2021

tak to ma mrzi ale ked tvoj muz skoncil v rukach odbornikov tak snad mu tam nejako pomozu a tym padom aj tebe. Ked si pisala ze nemas rodinu skus sa zatial obratit na pomoc kamaratiek

autor
8. nov 2021

@veroniq85 ano, priatelia stoja pri mne, aj svokra 😔

panda21
8. nov 2021

Prepáč za zmazanie, ale nerada takéto citlivé veci píšem "verejne". Ale áno, otvorenie oči trvalo asi 2 dni. A až postupom času som prichádzala na ďalšie a ďalšie zlé veci, ktoré neboli správne, a ktoré som tolerovala.

autor
8. nov 2021

@panda21 jasne, rozumiem, mas to uz za sebou a verim, ze sa ti uz nic podobne nestane ❤

mabenn
8. nov 2021

boze zena, ja ti drzim palce...s akou mudrostou a skromnostou zaroven odpisujes aj na hnusne komentare, klobuk dole...citit, ze si okrem toho - ako si pisala vnutorne slobodna (do takej duse sa je lahke zamilovat), aj velmi vnimava a empaticka, mozno trochu hrdosti by ti pristalo, naozaj velmi pritazliva povaha, uplne chapem, ze muz sa boji, ze by za tebou mohol hocikto zosaliet 😀 ty si jedna z tych divokych zien, ktore maju v sebe neskutocnu silu a chlapi z nich idu do kolien...ak si o tomto nepocula a zaujalo by to ta, skus pozriet tento titul: https://www.martinus.sk/?uItem=178570#viac-form...

autor
8. nov 2021

@mabenn mam ju na nocnom stoliku uz asi mesiac nachystanu na citanie 😁 dnes zacnem, dakujem.
Horor zial pokracuje, manzela z pohotovsti prepustili s tym, ze je uplne v poriadku, dostal lieky na ukludnenie a ma sa hlasit na ambulancii u psychiatra. Podla nich mu nic nie je, len bol pripity. Citala som celu spravu, takze to skvele zahral, vyborne 😭 ja som verila tomu, ze ho tam aspon par dni nechaju, aby som stihla nieco poriesit 😔 on sa vratildomov, akoby prisiel z prace a pohodicka...

mabenn
8. nov 2021

az teraz som precitala, co nove sa stalo...tak len bol pripity a pritom sa ma hlasit u psychiatra? nejak to nesedi, no ale bojuje chlapec...tazka situacia, nepoznam ho detailne, ani vas vztah, ale nevyvija sa to dobrym smerom, hlavne ze deti su toho svedkom takych dram, nedopust vacsie...vymysli sposob ako to ukludnit ale nie tak ze ty sa zase obetujes...

autor
8. nov 2021

@mabenn no on doma dostal zachvat, pri ktorom dlho lapal po dychu, ja som si myslela, ze sa zadusi slinami, vyzeralo to trosku ako epilepsia, ale nebol mimo, videla som, ze on si to sam privolal. Takze som zavolala rzp, lebo som fakt myslela, ze zomrie 😭 a on sa po cca.2 hodinach vratil, zo spravy, co pisal psychiater to vyzera, ze je uplne v pohode a vlastne mu nic nie je, len tazko znasa stres a situaciu doma, lebo vraj je podla zeny ziarlivec 🤦‍♀️ ja mam normalne pocit, ze toto sa mi sniva. To ako nikomu z tych lekarov nepride divne, ze robi sceny pred detmi? Oni ho poslu domov? 😔 je to vobec mozne? A v sprave je tiez napisane, ze nema myslienky na samovrazdu, pritom sa mi tu nou samozrejme vyhrazal, konkretne obesenim. V sprave napisane, "zevraj chcel vyskocit doma z okna", pritom to naozaj nie, ved ani nebyvame vysoko 🤦‍♀️ proste mu dali lieky a ze ma ist domov. Teraz je v klude.

mabenn
8. nov 2021

vydiera ta...vie o tebe, ze toto je asi posledna moznost ako ta prinutit ho neopustit a venovat mu pozornost, lebo si ludska a dobra...ale je toto chlap? preboha...ze sa obesi? vies co, jedneho som takeho mala, co sa pred rozchodom vyhrazal tabletkami (cim ma len viac uistil o tom ze ho nechcem)...vies ako to dopadlo? odisla som, nechala ho svojmu osudu, onedlho mal frajerku, skoro sa chudak zabil pre mna a zrazu mal iny zmysel zivota...ja viem, ze toto je ine, mate deti, ale fakt ta vydiera a vase deti, s nim chces dalej zit? v nasilnom vztahu? s takou labilnou povahou kde nevies co kedy vymysli?

autor
8. nov 2021

@mabenn mas pravdu, nechcem uz takto fungovat dalej. Neda sa to. Nejdem do neho teraz uz rypat, som rada, ze je klud. Zajtra ma volat psychiatrovi, tak snad dostane nejaku lepsiu liecbu, teraz mu predpisali len antidepresiva na pocit uzkosti, strachu a paniky 😱 a on mi tu rozprava, ze som jeho jediny zmysel zivota...

veroniq85
8. nov 2021

Podla mna tento typ ludi nema problem "zahrat divadielko". Lebo vsak inac akoby sa zvadli tak dlho pretvarovat pred okolim aky su na oko dokonaly. A alkohol mu este prihral do kariet. Inac on ked chodi k tomu psychiatrovi tak ten zatial nic neodhalil ani ziadnu diagnozu nestanovil? chodil sam ci boli ste aj spolu niekedy?