icon

Čo si myslíte o osudovej láske?

7. nov 2021

Ženy múdre, čo si myslíte o osudovej láske. Ja mam jednu takú už 18 rokov a som vydatá za iného muža, s ktorým mám dve malé deti 🤷‍♀️
S mojou večnou láskou sme sa už roky nevideli a ja som si myslela, že to mám už spracované 🤦‍♀️ A to najmä vďaka tomu, že som si myslela, že na mňa dávno zabudol...
Nuž ale... včera sme sa stretli na jednej oslave 😔 Trochu sa popilo a on mi vyznal lásku 😭 Ja som mu úprimne povedala, že som ho vždy ľúbila a aj budem, bez ohľadu na to, či sa naše cesty stretávajú alebo nie. Dokonca ma predstavil svojej mame ako svoju celoživotnú lásku 😔 Mne to srdce trhalo. Vopred hovorím, že k nejakým fyzickým prejavom nedošlo, nikdy by som muža nepodviedla. Strávili sme spolu večer kamaráti, bolo to úžasné, ako by sme sa videli naposledy pred týždňom

mabenn
8. nov 2021

byt jediny zmysel zivota psychopata nie je kompliment....podla mna je viac strategii ako toto riesit, ale tak ci tak uvedom si, ze bude hrat tu hru len pokial bude s kym ju hrat...

number19
8. nov 2021

"teraz mu predpisali len antidepresiva na pocit uzkosti, strachu a paniky"

Mozem sa spytat ake antidepresiva mu predpisali? Pokial viem, tak najhorsie co moze byt je kombinacia antidepresiv s alkoholom. Ak bol tak na mol ako si opisala tato kombinacia moze byt nebezpecna.

autor
8. nov 2021

@number19 nebol na molz to som nepisala, mal vypite, v sprave napisali asi 2dcl tvrdeho alkoholu. Dostal neurol a nejake trittico. On pil doobeda a lieky mu dali na vecerz tak snad dr vedel, co robi, ale uzil ich, je v klude, mne ani opity neprisiel, troska som z neho citila, ale nebol na mol

autor
8. nov 2021

@veroniq85 on este nebol u psychiatra, len teraz na tej pohotovosti a ten mu odporucil ambulantnu liecbu. Chodil kedysi k psychologicke, ale to bolo nic

autor
8. nov 2021

To som nemyslela, ze je to kompliment, ale prave to, ze nie je v poriadku, ze na mne tak lipne a nedokaze zit sam pre seba. Snazim sa mu vysvetlit, ze toto musi v prvom rade riesit s psychiatrom a nie ze tam pojde a povie mu, ze sa citi pod tlakom...

veroniq85
8. nov 2021

My sme tiez nieco mali v rodine. A pokial viem tak psycholog je skor na pokec a psychiater je skor na predpis liekov. Ale tak uvidis. Poznam aj neurol aj trittico. Ten je hlavne na spanok.

autor
8. nov 2021

@veroniq85 no tak zrovna so spankom fakt problem nema 🤷‍♀️ no ja uz fakt neviem, ako dosiahnut, aby pochopil, ze zit ma najma sam pre seba a nrmoze byt zavisly na inych osobach

panda21
8. nov 2021

trittico pokiaľ viem, tak kamoske predpisovali na pocity napätie, úzkosti, celkový nepokoj.

mishkamishka
8. nov 2021

Ešte nedávno sme počuli, že sa rozvedie, ak ťa odfotí muž a odrazu si jeho jediný zmysel života. Nenechaj sa psychicky vydierať samovraždou a podobne - je dospelý svojprávny človek, zodpovedný za svoje konanie, ty si zasa zodpovedná za svoje a nie za jeho. Ak sa sám rozhodne "skočiť z okna", nech sa páči, ja by som to akceptovala, keďže ide o svojprávne rozhodnutie dospelého človeka. Mne keby chlap zahral takúto scénku ako si zažila, bolo by to iba jeden raz prvý a posledný - zavolám mu záchranku, ale už ma doma s deťmi nenájde. Škoda, že nemáš kam odísť s deťmi - toto sa môže na antidepresívach nepekne zvrtnúť. Aspoň sa chystaj tým spôsobom, zbaľ si doklady, rodné listy detí, sobášny list, pasy, majetkové veci, zmluvy, všetko, čo zoženieš a odnes k nejakej spoľahlivej kamoške. Môže sa to v budúcnosti hodiť. Tu vie dobre poradiť @cacianka , ako v krízovej situácii zareagovať a prichystať sa na budúcnosť.

autor
8. nov 2021

@panda21 no tak uzkosti ma, ale naozaj tam bude toho viac, tie majetnicke sklony a potreba byt zavisly na inom. Toto si ja o nom uvedomujem uz dlho, ale nenapadlo by ma, ze to vyusti do takej sceny🤷‍♀️

veroniq85
8. nov 2021

U nas v rodine sa trittico davalo na spanok. Asi pol hodinu pred spanim. Ale ano je to na uzkost ale bol problem aj so spankom. A inac neurol som brala aj ja. Ten vie predpisat aj obvodak. Som ho brala uz pred vela rokmi mesiac pred statnicami aby som to zvladla kvoli stresu. Ale vsetko je navykove. Ale myslim ze su to take najbeznejsie lieky asi.

autor
8. nov 2021

@mishkamishka dakujem za rady, dobre pises, ja viem, ze ma tym len vydiera. Nieco vymyslim, naozaj som necakala, ze ho po vysetreni na pohotovoati rovno poslu domov. Ved mi povedali, ze okolo siestej mam zavolat, ako to s nim vyzera a on uz pred siestou bol tu a ked isiel odtial pesi, to ho museli pustit tak o pol 6. Myslela som, ze ho nechaju v nemocke aspon tie tri dni, ale dr usudil, ze nie je na to pravny dovod....

retatka
8. nov 2021

Tak už aspoň vieš,prečo si stretla,,osudovú lásku?!Mala ti otvoriť konečne oči aby si už skončila raz a navždy s tým trápením,čo máš doma.Ked už nie kvôli sebe aspoň kvôli detičkám.Toto čo žiješ,nie je život ale prežívanie...a môže veľmi nepekne skončiť..

mishkamishka
8. nov 2021

to je ináč zvláštne. môjho otca, keď ho opitého tiež odviezla záchranka, len čo zistili na pohotovosti, že je opitý, okamžite ho nechali previezť do psychiatrickej nemocnice a tam ho nechali niekoľko týždňov, nemožné podpísať reverz, nič. Ale to bol iný prípad, on už bol regulérny alkoholik. Ak mal tvoj len vypité, asi bol schopný komunikovať s lekárom a presvedčiť ho, že je v poriadku a môže ísť domov.

autor
8. nov 2021

@retatka ano, ano, ved ja sa tesim, ze k tomu prislo, ze som to "nenechala tak", nevytlacila z hlavy, ale zacala som sa nad tym zamyslat, doviedlo ma to zatial k zaujimavemu poznaniu o sebe samej a urcite na tom zacnem pracovat

mishkamishka
8. nov 2021

ak si z okolia BA, napíš mi IP, možno by som vedela pomôcť s dočasným ubytkom, ak by si sa rozhodla niekam s deťmi uchýliť mimo domu.

autor
8. nov 2021

@mishkamishka ano, presne to tam aj mal napisane, ze komunikoval v poriadku, ze mal fakt len vypite. Ja som myslela, ze mu aspon krv zoberu na zistenie omamnych latok, ale absolutne, len tam ma napisane doslova "urcite nedrogoval", tak teda ja neviem, ci to tam zistuju len pohladom alebo ako...

retatka
Autor odpoveď zmazal
autor
8. nov 2021

@mishkamishka dakujem, si velmi zlata, nie sme ani z okolia, mam to dost daleko, ale ani by som nechcela s detmi utekat, ten domov je pre nich aspon istota. Skusime vymysliet nieco, kam odide muz.

autor
8. nov 2021

@retatka no nie, nemyslim, ze jemu konkretne mali zistit drogy, ale ze sa im na pohotovst dostal clovek, ktory sa vyhrazal samovrazdou, bol podnapity a oni sa ani neunuvali patrat po tom, ci ten stav nemohli sposobit drogy, ale napisu, ze urcite nedrogoval. Ved prave, ze mohol mat v sebe aj lieky plus alkohol, hocico, ale zjavne tam posobil dobre a v poriadku, takze mu dali lieky na ukludnenie a hajde domov. Ukludnilo ho to, to je pravda, ale vela neporiesili 🤷‍♀️

mabenn
8. nov 2021

sorry, ze som ho nazvala psychopat, ale asi nema uz daleko...ja som to nemyslela tak, ze sa mas z komplimentu tesit, bolo to myslene v uvodzovkach, ale ze si fakt mas uvedomit, co mas pred sebou...nemozes s nim komunikovat rovnocenne lebo nie je psychicky v poriadu a bude ta stahovat na svoju uroven, ty potrebujes ostat pri zmysloch, mas deti...na neho treba uz inak

autor
8. nov 2021

@mabenn ale ja rozumiem.... boli ma to, je to otec mojich deti a ony ho lubia, nikdy mi nebude lahostajny, pevne verim, ze sa z toho dokaze vyhrabat, aby tu pre nich bol co najdlhsie a co najviac v pohode. Chcela som im dat pekne detstvo, pekny zivot, velmi ma mrzi, ze nebudu mat rodicov spolu, ale verim, ze si este dokazeme najst vztahy, v ktorych budeme obaja stastni a dame im priklad tej milujucej a najma fungujucej rodiny...

mpg
9. nov 2021

Na pohotovosti ak vidia, že to nie je akútny prípad a má len trochu vypité, tak dali základné lieky a poslali domov, aby to ďalej riešil u ambulantných lekárov, Toto celé vyzerá tak, že on je ani nie psychopat doslova, ale má takú povahu a predstavy o manželke, ako sú veľmi napojení na seba. Je celkom možné, že on nejako podvedome cítil aj to stretnutie s iným mužom. Je dosť takých mužov, čo keď nevedia, čo robiť idú si vypiť. Jemu by pomohol dobrý psychológ a aj keby cítil takú väčšiu blízkosť, istotu.

madeline1
9. nov 2021

@panda21 tema suvisi s "osudovou laskou, ktora trva 18 r"

madeline1
9. nov 2021

@marcellka32 tema je "o osudovej laske, ktora trva 18 r"

akbara77
9. nov 2021

Osudová je preto osudová, lebo je nenaplnena. Sorry, ale keby ta tak strašne ľúbil,tak je teraz s tebou...všetky kecy okolo.su zbytočné.Ty len teraz úplne zbytočne fantazirujes.

salome123
9. nov 2021

ako si sa teda rozhodla? das sancu osudovej laske? vies si s nim predstavit normalny bezny zivot.... so vsetkymi dennodennymi starostami - deti, skolka, lekari, nakupy, reklamacie, urady...? bola by si ochotna mat s nim deti?

panda21
9. nov 2021
cacianka
9. nov 2021

@mishkamishka ďakujem,
už som tu na koni poradila veľa x, popísala podrobne, už len chcieť čítať a vybrať si potrebné.

cacianka
9. nov 2021

Pôvodne téma o osudovej láske, ale vidím že koreň je úplne niekde inde.
Prečítala som pozorne všetko, úplne všetko a najmä tvoje príspevky, takže sa mi otvorili oči a urobila som analyzu. Nie odborne, ale tak ľudsky žensky, tak naturálne zo života.
To náhodné stretnutie na pohrebe a posedenie na kare, ti viac otvorilo oči aj dušu. V tom, že tvoj život s manželom nie je to pravé orechové. Uvedomila si si, konečne viac - na vyššej vedomej urovni, disproporciu medzi osudovým mužom a súčasným manželom.
Chápem že ti nejde o útek a vrhnutie sa do náruče vysnívaného muža, tu som skôr vyčistila že to bola akoby facka 'zena spamataj sa, to čo máš doma má ďaleko od dobrého manželstva, rieš to'', že to bolo akoby okno dokorán, nielen vetranie malým okienkom, alebo nielen vánok ale prievan. Prievan aby ťa prebral že nezijes dobre ani ty ani tvoje deti.
Že si v područí chlapa ktorý má psychopaticke sklony, je žiarlivec, manipulátor, zakomplexovaný chudák, zurivec a agresor.
Nie že ten muž, ale to stretnutie je asi osudové, aby ti dalo znamenie, že máš sa posunúť, zastaviť toto neblahé spolužitie. Ja, naozaj iba môj pocit, vidím skôr že žiješ ako obeť štokholmskeho syndrómu, ako mucha v pavučine, omotana olepena ale ešte nie úplne zmagorena, lebo sa prebudzaš a vidíš okolo seba voľnosť, aj svetlo.
PROSÍM ŤA, rozhyb sa a konaj. Pre seba a hlavne pre deti.
Planuj si odchod, nové bývanie, hľadaj a zvažuj všetky možnosti, všetky príležitosti. Nemusíš utekať našťastie okamžite, tak vymysli stratégiu.
Na svokru sa nespoliehaj, nevešaj jej na nos plány, ale objasni jej problém, aby vedela od teba čo sa deje. Ak by vedela priveľa, nešťastnou náhodou sa prekecne a je prúser.