icon

Čo si myslíte o osudovej láske?

7. nov 2021

Ženy múdre, čo si myslíte o osudovej láske. Ja mam jednu takú už 18 rokov a som vydatá za iného muža, s ktorým mám dve malé deti 🤷‍♀️
S mojou večnou láskou sme sa už roky nevideli a ja som si myslela, že to mám už spracované 🤦‍♀️ A to najmä vďaka tomu, že som si myslela, že na mňa dávno zabudol...
Nuž ale... včera sme sa stretli na jednej oslave 😔 Trochu sa popilo a on mi vyznal lásku 😭 Ja som mu úprimne povedala, že som ho vždy ľúbila a aj budem, bez ohľadu na to, či sa naše cesty stretávajú alebo nie. Dokonca ma predstavil svojej mame ako svoju celoživotnú lásku 😔 Mne to srdce trhalo. Vopred hovorím, že k nejakým fyzickým prejavom nedošlo, nikdy by som muža nepodviedla. Strávili sme spolu večer kamaráti, bolo to úžasné, ako by sme sa videli naposledy pred týždňom

mishkamishka
9. nov 2021

@cacianka Vďaka za náhľad aj v mene autorky! Máš úplne pravdu, osudová láska je tu len okrajová záležitosť a možno hudba budúcnosti. Situácia u nich doma, dlhodobo, je jadro problému.

cacianka
9. nov 2021

Radšej sa poraď so spoľahlivými kamoškami, právnikom, a ako ti radili so psychológom.
Spomenula si že financie máš pod kontrolou, našťastie, tak si ulievaj bokom, nie pre seba, ty si časom zarobiš, ale pre deti. Nakupuj im veci do zásoby, oblečenie na 2-3 sezóny vopred, deky, obliečky, uteráky osušky, bielizeň, všetko čo sa zíde, čo ti napadne. Pár veci doma, ostatné schovaj na bezpečné miesto. (To cez kamošky). Nakup aj pre seba, bežné veci, a schovaj.
Takisto všetky doklady, všetky papiere. Svoje komplet, spoločné si prefot a tie schovaj. Ak by zranene ego tvojho muža vyvadzalo, aby si bola pripravená a nemala holú rit. Delenie majetku, prieťahy, neplatenie výživného, môže trvať dlho riešenie, tak aby si mala rezervu a doklady - dôkazy (mužove príjmy a výdavky).
Aj jeho platové dekréty, výplatnej pásky, vypisy z banky, hradenie nákladov. Možno nebude treba, ale keby si to nemala tak budeš ľutovať a búchať hlavu o stenu.
Kým si deti zvyknú v škôlke, kým prejde najhoršie obdobie chorôb, máš čas si doma všetko prelustrovat.
Netuším či máš šancu zostať vo vašom byte, a muž preč, sa radšej priprav na horšiu variantu, tak aby ťa nasratý muž nepredbehol a aby na neschoval všetko. Aj aby nechodil lašovať po "jeho" byte. Lebo vymeniť zámok a nevpustit ho do bytu môžeš až po rozvode, aj to je otázne koho bol a komu pripadne.
Buď stále pripravená volať policajtov ak by vyvádzal, môžu ho vykázať z obydlia na 48 hodín, za ten čas vybaviš neodkladne opatrenie zákaz priblíženia, vstupu, nejakých 10 dní, alebo aj mesiac, do samotného riadneho pojednávania.
Buď pripravená volať Rzp, lebo to čo on teraz predviedol, to bol jeho amok, hystericky záchvat, on sa tak vytočil sám, do kolapsu, a nezabudni prízvukovat že sa viac x vyhrážal samovraždou obesením, že už bol takto odvezený, ale v správe je hlúposť -okno- v nevysokom. Že to nie je tlak, stres, náhoda. Mohla si mať nafotené rozbité veci, ak nemáš tak hneď ako niečo urobí tak fotky rob, natáčajú na mobil. Viem že to nejde len tak, ale keby to nespomeniem, tak sa zabudne úplne.
Toho fotografa si vybav, profi fotky budeš potrebovať pre svoju prácu a príjem, mužovi ani nehovor, len choď, aj keby tragace padali. Nedaj sa už manipulovať, zastrašiť, možno to použijes proti nemu...chápeš,,,
Prácu si hľadaj, dočasne aj keď nie tú vysnívanú, aby si mala pre súd dôkazy snahy, na začiatok stabilný príjem a potom uvidíš kam a ako sa posunieš.
Ty si mladá šikovná a silná žena, zvládneš veľmi veľa ťažkosti a maj vedomie, že bude lepšie, odpadne ti guľa z nohy. Lebo takýto chorý muž tou guľou veru je, nielen tebe, ale aj deťom. Otcom môže byť napriek všetkému dobrým, ale ako s manželom s ním nerátajú, už nikdy, nedávaj šance, veď si sa presvedčila že ich zmaril veľa x.
Ber to tak, že úvod tvojej témy "osudova láska", nie je o tom kamošov, aké o novom osude, tvojom a tvojich detí.
Želám veľa síl a správnych rozhodnutí.🍀🍀🍀

P.S. moje vyjadrenie neber ako odborný posudok, ale ako radu staršej ženy, oslahanej životom, podporu a morálnu oporu.

cacianka
9. nov 2021

@mishkamishka uvedomujem si že pokec osobne, pri hrnci čaju by bol vhodnejší, takto aspoň na diaľku.

autor
9. nov 2021

@cacianka dakujem, krasne si vsetko vystihla. Ja som vdaka tejto teme spoznala pojem DUALNA DUSA a po precitani definicie viem, ze to nie je moja osudova laska, aj ked ty si to v podstste vystihla, ze mi to otvorilo oci aj srdce, ale teraz uz naozaj viem, ze ten clovek je v mojom zivote preto, aby som sa dostala na cestu hlbokeho sebapoznavania a liecenia blokov do tej najvacsej hlbky 🙏🏼 ja som si vdaka tomu uvedomila, ze ten muzov problem je vlastne moj, lebo spatne zistujem, ze na mne boli vsetci chlapi, ktorych som si pustila blizsie (a to nie len v milostnych vztahoch, ale aj v kamaratskych) takto zavisli, az ma to zacalo dusit a potom som z toho musela tragicky utekat 😔 Dnes idem na vedomu terapiu, aby som zistila, ako toto zmenit, kedze to je moj zakladny problem. Veci v podstate mam nachystane, doklady si poriesim, ale utekat zatial nechcem. Po tom celom zisteni o sebe vobec nemam energiu riesit vztah s muzom a viem, ze sa potrebujem zamerat na seba.

autor
9. nov 2021

@madeline1
@salome123
@akbara77
Odpisujem naraz, lebo v podstate vsetky pisete o tom istom. Medzi casom som zistila, ze oznacenie osudova laska nie je spravne, je to moja dualna dusa, je v mojom zivote preto, aby mi ukazal, ako sa stat dokonalou bytostou a kym taky stav nenastane, nemozme byt spolu. Cize odpoved na otazku, preco sme sa nikdy nedali dokopy je ta, ze nemohli sme, lebo sme vedeli, ze by sme si v tom stave ublizili, ja by som nikdy nechcela, aby zazil pri mne to, co zazivali chlapi v mojich vztahoch, vo vsetkych. Cize ked to dokazem vyriesit, mozme spolu byt, dovtedy nie, ale ja to naozaj ani nechcem. Tazko sa to vysvetluje, ked ste to nezazili, neda sa na to pozerat ako na realne partnerstvo muza a zeny, je to uplne ine prepojenie. Ja mu nemozem davat sancu, sancu na co? Ved ma moju bezpodmienecnu lasku, co viac mu mozem dat? Vztah? Spolocny zivot? To pre nas nie je dolezite. Dolezite je vediet, ze sme tu jeden pre druheho v akejkolvek situacii, ze sme jedno a dolezite je odovzdat si zivotne lekcie, co sa aj teraz stalo. Zacalo to tym, ze som si uvedomila, ze vlastne v manzelstve stastna nie som a pokracuje to tym, ze si postupne uvedomujem moje hlboke bloky, ktore mozno trvaju dlhsie ako jeden len zivot...

panda21
9. nov 2021

@cacianka s tebou by som sa chcela raz stretnúť a pokecat pri sude kávy. Neskutočne názory, prejav, úcta a to ako s teba srší tá múdrosť oslahana životom ❤️ musíš byť úžasný spoločník pri kávu / čaj.

autor
9. nov 2021

@mpg ano, urcite mas pravdu, ze nieco citi, lebo uz tri dni place, ze citi, ze stratil moju lasku. Pravda je taka, ze ju stratil uz davnejsie a ja som ho otvorene prosila, aby sa liecil, lebo to nedopadne dobre, nepocuval, teraz samozrejme vserko lutuje a place a place a nalieha a vydiera ma psychicky, ale so mnou to uz nic nerobi, som odolna... ja si myslim, ze keby si nasiel nejaky novy objekt zaujmu, zabudol by na mna lahsie...

mishkamishka
9. nov 2021

môžem aj ja na kávu s @cacianka ? aj zákusky donesiem 🙂

autor
9. nov 2021

@panda21 ze pri sude kavy 😁 Ja mam dnes terapiu pri caji, od kedy som zalozila tuto temu, docvaklo mi strasne vela veci, nielen o mojom vztahu, ale najma o sebe. Knihy na studium objednane a vydavam sa na transformacny proces, aby sa mi toto uz nikdy nezopakovalo 🙏🏼

mishkamishka
9. nov 2021

ja som tiež už včera objednala knihu Ženy, ktoré behali s vlkmi....

mishkamishka
9. nov 2021

Ináč naozaj opatrne, z mužovej veľkej lásky sa môže za pár okamihov, keď si uvedomí, že je definitívne koniec lásky, stať veľká nenávisť a len vtedy sa človek diví, s kým to vlastne žije.

autor
9. nov 2021

@mishkamishka ja som ju vcera zacala citat, tak som zvedava

autor
9. nov 2021

@mishkamishka ano, mam to v hlave, neboj. Zazila som to totiz so vsetkymi byvalymi, len vtedy to bolo lahke odist sama a vzdy som mala ludi, co ma ochranili, takze sa ziadne dramy nekonali, skor len take psychicke vydieranie, samovrazdy ved klasika, zaujimave, ze prezili vsetci 🤷‍♀️ a take drobne sceny na verejnosti, co sa dalo vzdy zvladnut... len toto je samozrejme o tom, ze su tu deti, spolocny majetok, nase zvierata, atd... preto prave chcem pracovat na sebe, aby som konecne prisla na to, ako sa odstrihnut a nakoniec rozist v laske a mieri.

cacianka
9. nov 2021

Neutekaj, buď len pripravená

luccija
9. nov 2021

Čítala som len prvu stranu jasné, že je pre teba dokonalý, lebo ste ani nemali vzťah je to len vyfantazirovane, platonicka láska..

cacianka
9. nov 2021

@mishkamishka
@panda21
Ďakujem baby, takéto pocty som ešte nedostala, a to mám už iba pár rokov do penzie.
Ja si nepotrpim na odbornú literatúru, omáčky, nečítam motivačné texty, poézia a citáty mi lezú na nervy, všetko toto mi znie ako esperanto/umelý 👅, ja som obyčajná žena pôvodne z dediny, od SŠ v meste, som realista, pragmatik, praktik, ale aj štipku romantik, ukecana som to nepopieram, viem počúvať aj skákať do reči, (to je jediný šport), zmysel pre humor mám , aj podpichovanie a sarkazmus, takže ak vás moje ♥️ na dlani neodpudilo, stretko bereeeeem. Kedy a kde ? Krčma ak je slušná môže byť, aj McDonald, nemusím nóbl pajzle.
Dnes idem na rekonštrukciu hlavy, od zajtra budem menej odpudiva, že aj do ulíc môžem bez kapucne.
PS. zákusky milujem, takže netrochárte,káva sviňa mi robí kyselinu tak radšej ovocný čaj.
Zorganizujme babinec, huraaaaa

cacianka
9. nov 2021

@luccija čítaj Lucka😉

cacianka
9. nov 2021

Aj @viesta pozvime

mishkamishka
9. nov 2021

@cacianka to je presne tá pridaná hodnota, ktorú dávaš do svojich odpovedí - praktické veci, pragmatické a premyslené, čo robiť, ako sa nachystať, čo plánovať, aby potom nezostali oči pre plač, keď druhá strana zbalí všetko a zamkne na tri zámky...

mishkamishka
9. nov 2021

@cacianka len ja mám malý zádrhel.... akurát sme mimo republiku a ešte hodnú chvíľu budeme... ale ak by ste sa baby stretli, zákusky zabezpečím aj odtiaľto a len čo budeme doma, som v partii 👍😀

cacianka
9. nov 2021

@mishkamishka hmm, komu pomôžu 3 prečítané knižky od svetoznámych koučov, keď debil vybieli účty, rozbije veci, vyhodí s igelitkou, odmieta platiť na svoje deti a hrá nezamestnaného alebo chudáka s minimálkou, žene trhá vlasy, deti mláti,ožiera sa, alebo hrá srdcervúce scény ako ubližujú a umre bez rodinyyyyy, jaaaaj. Baby radia psychologicky, ja prakticky.
A nezahováraj zákusky 😋🤤

cacianka
9. nov 2021

@mishkamishka aspoň že tak🤪

mishkamishka
9. nov 2021

@cacianka knihy sú fajn, ale často treba konať rýchlo, rázne a systematicky v týchto situáciach. To je svätá pravda. Juuj, sama som tu ako prst a o to radšej by som na také stretko osobne šla... ale keď niečo poviem, to platí a zákusky budú aj keby fúriky z neba padali 😀

luccija
9. nov 2021

No teraz som prečítala ostatné kde sa to vyvrbilo:(
Ty utekaj kade ľahšie a rataj s tým, že si ešte s nim uzijes.Kedze si mala všetkých partnerov takých manipulativnych nebude to náhoda dávaj na to pozor...hrozne v čom žiješ a berieš to úplne zľahka a zlahcujes všetky situácie.Uz si tak zmanipulovanaél, že Ti to príde normálne si ako babka v jeho rukách.Len si dávaj pozor, aby ten staronový priateľ nebol rovnaký... Tvoj muž je regulérny blázon

anita6666
9. nov 2021

@luccija evidentne ju zmanipuloval aj ďalší v poradí,teda "osudová láska" keďže nič spolu nemali,ale takáto blbosť použitá na ňu mu stačila na to, aby sa z neho roztiekla a nazvala ho osudovú láskou a lietala v oblakoch. Hold ženy sú nepoucitelne.

autor
9. nov 2021

@cacianka ja chapem tvoje pragmaticke rady, ale viem, ze toto sa u nas nestane, aby muz siahol na ucty alebo deti. Priznavam, ze viem si to predstavit vtedy, keby zistil, ze mam ineho partnera, co zas viem, ze sa nestane mne. Ale inak nie, on sa teraz zmeni na baranka a bude v tom vytrvaly, ja viem, ze mam cas. Uz to tu bolo, uz sa raz zmenil a vydrzalo to rok, kym prisiel vobec prvy spor.

luccija
9. nov 2021

Ale tie kolecka kedy bude dobrý a zlý sa budú rýchlo meniť a striedat.Ano teraz prídu medové týždne a potom zase rozbije pol bytu.Inac ty tiež máš zvláštne prežívanie problémov si dosť otrla mne, keby sa udiali takéto problémy, tak nepíšem tak vecne a s nadhľadom.

autor
9. nov 2021

@anita6666 nezmanipuloval ma k nicomu, napisala som to tu stokrat uz, je to clovek, ktory zrkadli mna, moju dusu a ukazuje mi, na com mam pracovat. Nie je to chlap, s ktorym chcem a musim mat vztah!!! Mne je jasne, ze ty tomuto nebudes rozumiet, poznam ta z reakcii v roznych diskusiach, tvoje srdce je uplne uzavrete a preto su ti vsetky cirove zalezitosti smiesne, lebo tomu jednoducho nerozumies. Ak si ty takto v zivote stastna, je to tvoja volba, ale tvoja zatrpknutost hovori za teba, zial...

autor
9. nov 2021

@luccija nezlahcujem to, ale snazim sa prezit a naupadavat do zarmutku. Uvedomovala som si to dlhsie, citila som, ze takto stastna nie som a postavila som sa za seba, uz to nedopustim.

autor
9. nov 2021

@anita6666 len jednej veci nerozumiem, preco, ak ti je laska taka smiesna, sa zapajas do kazdej jednej diskusii o nej??? 🤔 Nie je to nahodou preto, ze sa potrebujes utvrdit v tom, ze laska by ti vlastne stastie nepriniesla? Ze je ti dobre tak ako si? Bez lasky... Alebo naozaj ta robi stastnou to, ze sa vyvrsujes na inych zenach a este sa snazis sypat sol do rany? Riesis si tak svoje komplexy a rany? Jednu vec ti poradim, zacni od seba, ublizovanie inym ta nikdy stastnou nespravi.