Čo si myslíte o správaní môjho manžela?
Ahojte baby. Rozhodla som sa, že sem napíšem. Vlastne ani neviem čo od toho očakávam, asi len váš názor, možno radu. Tak na začiatok by som sa vám mala predstaviť. S manželom sme spolu dlho - 11 rokov, od strednej. Zasnúbení sme boli asi 3 roky, vzali sme sa až keď som bola tehotná, teda manželmi sme niečo cez 2 roky. Máme jedno dieťa (21 mesiacov) a teraz čakáme druhé 🙂 Deti sú plánované, to prvé sa nám dlho nedarilo. Môj muž je super, som spokojná, vie sa postarať, navariť, upratať, proste v tomto smere je všetko v poriadku 🙂 Keď sme neboli rodičmi, tak sme veľa voľného času trávili s našimi spoločnými kamarátmi, sme taká väčšia partia. V tej partii sú už takmer všetci rodičia, takže je to super.
No a teraz sa dostávam k môjmu problému. Možno to problém ani nie je, no ale nedá mi to dlhšie spávať. Môj muž pracuje v jednej firme a kameň úrazu sú jeho kolegyne. Majú v robote dobrú partiu, chodievajú spolu napr. do Tatier na túru, ale aj sadnúť si. pokiaľ je to niečo oficiálne, tak mi to samozrejme nevadí. Ak je to niečo čo majú dlho naplánované (ako napr. tie Tatry) alebo zvyknú na Vianočné trhy tradične chodievať, tak to prekusnem. No ale teraz idem napísať situácie čo mi vadia. Nejdem siahať do minulosti, ale v minulosti boli veľmi podobné situácie, ale popravde už si na to moc ani nespomínam, už by som to nevedela konkrétne opísať. Ale nedávno som si povedala, že si to budem viac všímať a aj pamätať. Ide hlavne o jednu kolegyňu s ktorou si dobre rozumie. Zvyknem chodievať s malou k mame na víkend. Občas.
Tak takto som raz bola cez víkend preč. Môj manžel si ku nám zavolal tých kamošov z našej partie. A už som si neni istá, či mi hovoril, že si išli ešte aj sadnúť do mesta. Ale tuším mi povedal, že boli len u nás. Každopádne potom asi o dva týždne som mu našla v mobile sms, že si s touto kolegyňou písali. On sa jej pýtal kde sú v meste a tak. Proste z toho bolo zjavné, že boli spolu v meste. Už dodatočne som nechcela nič vyzvedať, ale nasralo ma to, že mi to nepovedal. Boli vonku viacerí, ale nič bližšie neviem, že kto, či kolegovci, či nejaké jej kamošky. Povedala som si, že to nechám tak, ale že si to preťuknem. je to proste nič, ale nahnevalo ma, že mi o tom nepovedal. Nie som si vedomá toho, že keď niečo podobné bolo v minulosti - a vedela som o tom, žeby som mu robila nejaké výstupy. Skôr som sa nad to povzniesla - ako hovorím už si tie situácie ani moc nepamätám, asi to pre mňa nebolo nič dôležité.
odvtedy som mu kukala do mobilu, ale všetko v pohode. Bohužiaľ sa mu dostanem len do služobného mobilu 😀 Súkromný má na odtlačok prstu 🙄 (a ja tak isto). No a potom došiel minulý víkend. Tá jeho super kolegyňa mala kolaudáciu bytu a oznámila to v ten deň. My sme boli dohodnutý, že ten víkend sme doma. Cez deň mi volal, že či by mi nevadilo keby išiel. Povedala som mu, že vadilo. Že sme boli na niečom dohodnutí a pýtala som sa ho prečo tam tak veľmi potrebuje ísť (odpoveď v zmysle kvôli ničomu)a blá blá. Bola som s malou vonku, vrátili sme sa neskoro, okolo 19:30, aj mi volal, ale nepočula som telefón. A doma ho samozrejme nebolo. Mali sme z mojej iniciatívy tichú domácnosť, povedala som mu, že vedel, že mi to vadí a navyše sme boli nejak dohodnutí. A že čo si mám myslieť keď mu "hentá" v ten deň zavolá a on napriek všetkému ide. A spýtala som sa ho, že keby sme boli v situácií opačne či jemu by sa to páčilo, že idem na byt ku kolegovi napriek jeho výhradám a dohode. On, že vadilo a ospravedlnil sa mi. jeho ospravedlnenie mi je na dve veci, lebo ma to proste sere a je mi to čudné, no čo si mám o tom myslieť? Ale povedala som si, že však čo viac ako ospravedlnenie mi môže povedať, tak som to už neriešila (teda pred nim, mne to vŕta v hlave aj tak). No a tramtadadá, potom prišiel tento víkend. Aj to som išla k mame. Ja viem, teraz to vyzerá tak, že tam chodievam stále, ale ono je to výnimočné, väčšinou tam chodí len malý, ja občas. teraz to je tak nakopené, že idem aj ja. No tak prosím pekne telefonujeme spolu, pýtam sa, že čo bude robiť. A on že baby na firme....... No a už sa mi nožíky vo vrecku otvárali 😀 Že sa dohodli, že pôjdu tam a tam. Tak som mu zas povedala, že sa mi to nepáči. Tak začal, že čo zas začínam, že či má sedieť doma keď môže mať program? Mne už bolo normálne do plaču a hovorím mu, že tak to keby mi povedal skôr, že mu to bude prekážať a že keby som vedela, že sa bude flákať s kolegyňami, tak by som sem ani nešla. A zase som sa ho opýtala, že či by sa jemu páčilo, že sa tak často flákam s kolegami. Jeho odpoveď "no nepáčilo". Uzavreli sme to nejak neurčito, potom po chvíli mi volal, že sa dohodol s kamošom že skočia na pivo (asi počul, že mi je do plaču alebo čo) Nakoniec bol ten kamoš aj s manželkou a ešte ďalší párik kamarátov. Tak som bola spokojná. Ale ako sa to hovorí? Dôveruj, ale preveruj? Tak v ten večer pri prvej príležitosti som kukla do telefónu a bum - písal jej že či teda niekde sú. Niekedy o 20:30. Neboli nikde, takže s ňou/ nimi nebol. Ale ide mi o princíp..... Slovíčko TEDA vo mne evokuje, že vôbec neplánoval neisť s nimi niekde. A ďalšia vec. To by akože našich kamošov nechal a odišiel by za ňou/nimi? A to si mám zas čo myslieť? Nepomôžem si, ale mne vychádza jediné - že tam je niekto koho chce proste vidieť alebo ja neviem. Neviem či ona alebo niekto iný.
Tak baby, čo si o tom myslíte? lebo ako som písala - som tehotná, možno mi tie hormóny sadajú na mozog a z komára robím somára. Neviem. preto sa vás pýtam. A vy by ste ho konfrontovali? Lebo ja ani to neviem. lebo je isté, že keď ho konfrontujem, tak témou č.1 bude prečo sa mu hrabem. A za ďalšie, určite si už bude dávať a prípadné správy bude mazať. Čo myslíte? Mám mu niečo povedať alebo to mám nechať tak? Aký máte názor na moju situáciu? Ešte dodám, že jeho správanie je nezmenené, všetko aj sex ako obvykle.
@belllinka mužovi, skutočnému mužovi nie je treba nič zakazovať. Sám totiž vie, čo je už cez čiaru a ak mu na vzťahu k jeho manželke záleží, tak nerobí to, čo ju robí nešťastnou. O tých voľných vzťahoch by som mohla písať balady....sesternica má penzión, chodia tam firmy na firemné akcie....najmä preto, že je to bokom od mesta a nerušene si tam robia čo chcú....oficiálne sú iba kolegovia. Na ples prídu aj s manželkami a manželmi....
No moja skoro suseda je podvadzana manzelka, no tam to jej dotiahol na taky level, ze jej jeho milenka chodi pomahat s detmi a tvari sa ako super rodinna kamaratka. Inac tiez vztah na pracovisku,chory cely svet.
@emilia25 😀 ...sa smejem na tom cecku
@sopkape ... zavesiť za gule do prievanu takého hajzla 😠
@stevvvka presne tak. Udržiavať v stresiku a napätí ich treba a nie ich hýčkať a varkať im... Prvé sú podvedené tie najobetavejšie manželky 😒
@laulin
poviem ti tak, dôvera je velmi dolezita vo vztahu, ty najlepsie poznas svojho manzela, ved si s nim dobrovolne a vedome vstupila do manzelstva po veeeelmi dlhom chodeni a asi ste spolu aj fungovali v spolocnej domacnosti, takze vedela si, a vies, aky je, ake ma hodnoty, ci je skutocnym muzom alebo vlastne ake to je v skutocnosti.
Ak tvoj manzel myslel manzelsky slub na cely zivot vazne a je to mudry muz, nepodvedie ta, nemusis mat strach. Ak je to vsak clovek, ktory sa skor riadi svojimi pudmi, je sebec, tak casom sa to prejavi, vyplava na povrch. Muz ktory si zenu vazi, je jej verny a zena tu nie je od toho, aby ho uhanala a spehovala. Je to velmi ponizujuce pre nu.
Doveruj svojmu manzelovi, bud mu jeho laskou, travte spolu cas, organizujte si vylety, smejte sa spolu, zdielajte sa v tom co prezivate, citajte literaturu urcenu pre manzelov, aj ta vas v mnohom moze povzbudit. Vy dvaja si tvorite vztah 🙂
@mima4 ako sa to dá rozlíšiť? Inak aj ten, čo myslel manželský sľub vážne, sa môže pošmyknúť, takže by som si nikdy nedovolila napísať -nepodvedie ťa, nemusíš sa báť. A vážiť si ženu môže aj muž, ktorý bol neverný, možno práve preto, lebo ho nevyhodila, ale s ním zostala. To sa nevylučuje. Nechcem, aby to vyznelo ako obhajoba nevery, to ani náhodou, ale nič a nikto žiadnej žene na svete nezaručí, že jej muž bude verný.
@lericenkam nie nie, tu kolaudáciu nezatajil. To mi povedal, ja som mu povedala, ze mi to prekáža a napriek tomu išiel. Tieto udalosti uz asi nechám plávať, ale este niečo, tak sa s ním vážne porozprávam. No uvidíme co prinesie čas
@stevvvka ďakujem pekne za milé slova, povzbudenie 😉 Po čítaní si názorov a rozmýšľaní o všetkom si začínam myslieť, ze preháňam, ale táto situácia mi je akýmsi vztýčeným prstom, varovným signálom. Tieto udalosti uz nechám plávať, ale pri ďalšom podobnom probléme uz hodime vážnu reč.
@simaminka nie, dobre si to pochopila. Nešiel sám, boli tam viacerí. Na druhy den ked sme si to ako tak vysvetlili a pýtala som sa ako bolo, ake to tam ma a tak, tak nakoniec z toho vysvitlo, ze ze oni tam vlastne 3 hodiny este pomáhali (vŕtali diery na závesy, vešali záclony a neviem co všetko), ze odišiel prvý a ze jedna kolegyňa (vydatá s dvoma väčšími deťmi) co byva mimo mesta, tam mala spať. Teraz ked si to všetko dávam do súvislosti si pripadam ako histerka a trápka, ze som sek vobec písala 😂
u mna to bohuzial dobre nedopadlo.Moj ex si nasiel kolegynu,nikdy som ho nekontrolovala,necitala smsky,to skor on mne..Tvrdil,ze kamaratka a teraz je z kamaratky manzelka.Nasiel si rozvedenu s dvoma detmi a my mame spolocnu dceru...
@dominika1217 juj tam bude niekde unho chyba, mrzi ma to... Prajem ti stretnut toho praveho...
@simaminka dakujem,co uz,stava sa,hadam to raz preboli,ja som si chyby priznala a aj skusala prosit o odpustenie a nech to skusime kvoli dcere byt spolu,lebo ona tym najviac trpi,ale laske nerozkazes ☹ asi ma naozaj az tak nemiloval,lebo sme byvali u rodicov,boli hadky kvoli tomu,ze nemame peniaze,ze aspon do podnajmu ist som chcela,len vyhovorky. Nakoniec stihol za 2 roky si inu vziat za zenu,uz stavat aj dom a uz spolu cakaju aj dieta...
@adel222 Ďakujem za tvoj príspevok. prečítať si, že pôsobím rozumne s nadhľadom mi dobre padlo po tých kde som sa o sebe dozvedela, že som stíhačka, chorobne žiarlivá a neviem čo všetko. Ale v pohode, aj s takými som rátala keď som sem písala 🙂 A máš pravdu - nesmiem sa dať stiahnuť s týmito scenármi.
.....................................Dievčatá, ďakujem Vám za Vaše početné príspevky. Aj tie pozitívne, aj negatívne. S každým jedným som si zas a zas všetko v hlave prebrala a zhodnotila, že sa nič nedeje. Teda určite sa nesprával ideálne, ale priznávam - za toto obdobie som naozaj častejšie bola mimo domu sama s malou. Keď sme doma ako rodina, neuteká von, jedine tak s tými našími spoločnými priateľmi čo mi absolútne nevadí, ako som už viackrát písala (a áno, som si istá, že je len s nimi). No a týmto smerom sa budem uberať. Tráviť viac času spolu - vo dvojici, trojici. Ako písala jedna kočka - využiť kým sme traja, lebo potom príde pôrod syna, kojenie a zas na čas vypadnem zo spoločenského života alebo ako to nazvať. A nech kľudne ide aj kolegyňami, pokým to bolo v rovine raz za čas a bez tajností, tak som s tým nemala problém. Ale teraz toho bolo dosť. Každopádne tieto udalosti už nechám plávať, ale na pamäti ich budem mať. Budú pre mňa (ako som tu jednej z Vás písala) akýmsi vztýčeným prstom, varovným signálom. Pri nejakej ďalšej rovnakej udalosti sa s ním otvorene porozprávam.
Aj som viackrát oľutovala, že som sem napísala - najmä po prečítaní si niektorých vyjadrení na moju adresu a niektorých katastrofálnych scenároch. Ale v konečnom dôsledku som rada za všetko, donútilo ma to pozrieť sa na vec aj z iného uhľa pohľadu. Týmto by som túto diskusiu asi aj ukončila (teda sama pre seba).
Diky baby a prajem Vám pekný deň 😉 ..........................
@adri266 to je fakt pravda, ja keď vidím, ako sme sa s manželom zmenili za 15 rokov spoločného života, mám pocit, že pred 15-timi rokmi som bola niekto úplne iný a manžel tak isto, u nás je tá zmena obrovská. Totálne sa nám preformovali osobnostné črty, navzájom sme sa tvarovali, som zvedavá, kto budem o ďalších 10 rokov 😎
@laulin ved ono je niekedy naozaj potrebne sa zasmiat aj sama na sebe 🙂 🙂
Preco niekedy radsej mevymysli spolocny program pre vas, nejdete niekde ale om radsej chodi sam kadetade... a hlavne ked nie si doma alebo si ste dohodnuty sle aj tak si ide inde...? Travite spolu nejaky spolocny cas choditr niekde spolu?
Mne by to moj nerobil. Raz za cas by dom ho pustila sa vyvetrat von ale takto... to by som iny cirkus robila..
@0silvia0 je to tazke velmi tazke...takmer spolu nespavame nedoverujem mu aj ked na nejaky čas bolo fajn ale to sa tu tazko vysvetľuje... Mame tri deti najm.14mes.o rodinu sa stara fyzicky sa s nikym nestretava z roboty rovno domov do krčmy nechodi... Nerozumiem tomu...ubíja ma to strasne

@laulin držím palce a jedine čo ti môžem odporúčiť je ,,venuj sa mu,stále sa rozprávajte a počúvaj čo hovorí,aj ked ťa to nezaujíma,, 😀