icon

Čo ste si nechali na pamiatku po svojich deťoch (od bábätka po predškolný vek)=šaty a pod.

waqix
21. aug 2018

Čo ste si nechali na pamiatku po svojich deťoch (od bábätka po predškolný vek)=šaty a pod.

Strana
z2
majka01_74
21. aug 2018

Bohužiaľ len fotky, sťahovala som sa s nimi toľkokrát že aj obrázky od škôlky co kreslili sa niekde vyparili. Ale vďaka Bohu aj za tie fotky 😉

nini1010
21. aug 2018

@waqix veci z krstu,prve capacky,obrazky z jasli a skolky...ale najkrajsia spomienka je dennik ktory som pre nas dve pisala od narodenia az cca do malej 2 rokov.Dodnes neprecitam ani jednu stranu bez placu,najkrajsia spomienka.

waqix
autor
21. aug 2018

Viem nie sú to rodinné problémy, ale u mňa áno. Manžel je svojím spôsobom minimalista, nehromadí takmer nič čo nepotrebuje, a ak áno, nezaberá to priveľa miesta. Ja som ale pribrala po tehu 4 konfekčné veľkosti a mám celkom dosť oblečenia. Chceli sme na začiatku tri deti, ale dve nás natoľko zamestnávajú, že ak bude nejaké ďalšie, tak bude rozhodne neplánované. K tomuto záveru som došla len nedávno. Predávať veľmi nechcem po deťoch, je to babračka, žiadne značkové oblečenie nemáme. Zatiaľ balím použiteľné veci do kontajnerov na oblečenie. Ale stále sa neviem s určitými vecami rozlúčiť. Prosím teda o radu, čo ste si po deťoch nechali vy?

zuzana_j23
21. aug 2018

Samozrejme fotky, kniha ktorú som postupne písala naše bábätko, na stene mame meter kde zapisujem ako rastie, otlačky rúčky a nôžky, prvá dudka, tehu test, body a pyzamko kde je napísaný rok narodenia, prvé výtvory z jaslí

janinah
21. aug 2018

@waqix len krásne vecičky,ktoré mi niečo pripomínajú napr. dcérkin svetrík ručne štrikovaný,v ktorom šla do 1. triedy,synov pulovrik,v ktorom sa mi veľmi páčil,taký frajerík bol,ten nechávam už pre vnúčika /ešte ho nemám😉/,čiapku pre bábetká čo som sama štrikovala...ale mám krabicu spomienok,tam dávam ti esrandy,ktoré deti robili pre mamku v školke,odtlačky ich rúčok a pod. ,mám aj odpoležné niektoré zošity z 1. triedy a to mám dcéry už dospelé....ted az amňa-oblečenie neodkladaj,skôr tie ich výrobečky a nejaké vydarené výkresy pár kusov.

pribinak
21. aug 2018

@waqix oblecenie nie. To urcite nie. Mam fotky, nejake kresbicky a výrobky z MS, dudlik, mliečne zubky, 1x odstrihnuté vlasky, bodynko k 1. narodeninam, otlačky ruky a nožičky. Staci, hlavne, ze mam spomienky v srdci ;))

duun
21. aug 2018

Z oblečenia iba jeden pletený svetrík, v ktorom prišiel z nemocnice, iné oblečenie zásadne nie. Kresbičky zo škôlky, odtlačok nožičky a vlásky z prvého strihania. Z fotiek do 6 rokov som spravila hrubú A4 fotoknihu so 750timi fotkami - naši môžu pozerať na návštevách u rodiny malého do úplného bezvedomia :D

deti95060810
21. aug 2018

syn má na pamiatku hračku čo dostal na prvé Vianoce a ešte auto Tatra - s tým sa nedovolí nikomu hrať...inak je už dávno dospelý 😉
dcéra má prvé topánky....
ostatné deti dedili všetko po starších....

25mishelka25
21. aug 2018

My mame dvojročnú a mame zatiaľ toto plus píšeme knižku a uvidíme čo ďalej bude ;)

livka_
21. aug 2018

@duun pls a cez koho ste davala robit fotoknihu? Tiez chcem mega velku ale nenasla som nic co by mi vyhovovalo

orieska325
21. aug 2018

Nasi obaja 5r a 2 r maju veci z krstu,fotoknihy,dupacky oblub.body,prve topanocky,kazdy ma svoj dennicek kt.pisem az po skolu..po 1 rocnik😀 vsetko v krabici

waqix
autor
21. aug 2018

@orieska325 ďakujem za foto, aspoň vidím, že koľko ma čaká ešte práce..

waqix
autor
21. aug 2018

Ďakujem ste zlaté, zajtra vyhadzujem vo veľkom 🙂

waqix
autor
21. aug 2018

@25mishelka25
@orieska325 pekné inšpirácie, ďakujem za fotky.

hettinka
21. aug 2018

@waqix mám knižku, čo som im písala, veci z krstu, veci, čo mali oblečené na 1. narodeninách a pár hračiek. na pamiatku stačí.

lubik87
21. aug 2018

@waqix ja mám odložené oblečenie v ktorom išli z nemocnice a perinky čo mi šila babka pre ne..prvá dudka...po staršom už diplom.. medaily zo škôlky ..kresby ..jeho prvý oblek čo.mal ako 2 ročný 🙂...máme miesta dosť tak odkladáme 🙂 budú dospelý dostanú krabicu so svojimi drobnosťami.myslim že poteší ..e ešte odkladám aj plienky každú veľkosť 😂..nech vidia čo sa používalo možno o 20 rokov bude niečo celkom iné 🙂

pieksamaki
22. aug 2018

@lubik87
to je milé, že aj plienky.....Možno to bude fakt iné...retro....

jumama
22. aug 2018

Ja som niektore babatkovske oblecko mala dva roky doma, a zistila som, ze vecicky, v ktorych boli gumky, ta gumka sa vekom totalne rozleptala... Odvtedy vsetko ako sa len da darovavam alebo predavam dalej. Ak das balik veci za dobru cenu trebars tu na koniku, najdu vecicky este upltanenie, ale vacsinou musis ist dost pod cenu, aku vecicky mali, hoci su len trosicku nosene, inak je konkurencia velka 🙂

adamar
22. aug 2018

vela neodkladat moja svokra ma este krabice typu r.1990 Peter a Juraj rifle a to idu mat chlapci 40 a v skrini medzi oblieckami obliecky do postielky 40rocne,netreba to prehanat😀

anemone123
22. aug 2018

@waqix ja este okrem spominanych veci odkladam malemu tricka, ktore kupime my alebo dostaneme od rodiny a znamych, ked niekam cestuju. Mame uz celkom peknu zbierku z celeho sveta od ameriky po australiu. Neviem v akom stave budu za par rokov, ale snad sa nerozpadnu 🙂

papaya308
22. aug 2018

Moj ma zapisnik od narodenia,su tam okrem fotiek odtlackov atd tehot.testy,prve vlasy,potom kazdy rok na narodky Lidl letak 😀 az ho raz nahodou budu zaujimat ceny spred x rokov.
V krabici ma 1.oblecko z porodnice,kosielka z krstu,1.cumel a 1.topanky. potom este kresby zo skolky

17juraj17
22. aug 2018

@waqix Dobre, zle spomienky, par fotiek a z oblecenia max kosielku z krstu.

moonlight1210
22. aug 2018

@waqix ja mam odlozene tie papierove kufriky, co som dostala v porodnici. A v nich vsetky “prve” veci. Pre kazde dieta zvlast. Naramok z porodnice. Veci z krstu. Dennik. Zatku od sampanskeho, ktorou ich ich tatino oslavil. Alebo z ich prvych narodenin. Prve topanocky, dudlik, listok na vlak, autobus, z cirkusu,... prvu fotku este z porodnice. Zvazok vlaskov z prveho strihania. fotky zo skolky. Na vnutornej strane vrchnaka mam popisane ich prve slova a zabavne skomoleniny, co pouzivali. Prvu oblubenu hracku, co museli mat v hrsti, ako babatka, ked zaspavali. A ine drobnosti.

Kedze je to kufrik, priestor je obmedzeny. Davam tam len skutocne vyznamne veci, ktore znamenaju nejaku dalsiu “prvu” zmenu v ich zivote.
Zvysok uz potom viem bez nostalgie rozdat, vyhodit alebo odnuest do zbernych kontajnerov.

asia83
22. aug 2018

@waqix Ja iba prvé papučky a zo 3 najkrajších šiat. Ešte nechávam veci pre druhé, uvidíme čo a či bude.

moonlight1210
22. aug 2018

@waqix a ked ich nedavno nasli v skrini, tak sa rozplyvali nad tym, ze co vsetko maju odlozene. Porovnavali si to a na nuektore veci si uz aj spominali (od tych cca troch rokov). Napr. ako sme ich prvy raz vzali na vylet vlakom.
Takze budem zbierat “prelomove” drobnosti cca do VS alebo svadby, a potom koncim. 😀
Potom si ich mozu zobrat a zalozit si vlastnu zbierku.

yanni
22. aug 2018

@waqix Tak oblecenie urcite nie. naco je to dobre? to robili nase mamy, pred 40. rokmi to Bola ale takmer nutnost, hlavne ak natrafili kupit nieco pekne, tak odkladali pre dalsie deti, dokonca vnucata. Dnes to fakt nie je nevyhnutne.

Ja mam tiez krabice: zo zasady kazdy vlastne nove oblecko na ceste z nemocnice, prve topanky, dudlik (ak bol, nie vsetci mali), vlasky z prveho strihania, odtlacky, naramky z nemocnice, odpadnuty pupcek, detske vytvory, fotky atd. To kazdy dostane, ked bude dospely.

yanni
22. aug 2018

@moonlight1210 ja mam v plane "zbierat" vyznamne spomienkove veci do 18tsky.

jana_eyre
22. aug 2018

ja som.si odlozila par kusov oblecenia ktore bolo iba ich a mala som ho na nich rada.. odkladam listky z vlakov a metier, par obrazkov, naramok z nemocky, zubky..

bubinko1506
22. aug 2018

Mam odlozene bodynka s ich menom, mierami, datumom a miestom narodenia, kosielky z krstu a prve obrazky z jasli. Samozrejme kopu fotiek, z tych spravim fotoknihu.

maminecka2
22. aug 2018

Kosielky a sviecky z krstu, trs prvych vlaskov, zatial kalendare kam som zapisovala vysky, vahy, pribudajuce zuby, pokroky... (ale to zrejme casom niekam prepisem a vyhodim- uz mam takych 7).
Fotky zo sona, naramky z porodnice. Zubky a medaily si najstarsi odklada sam. A zatial vytvory zo skolky a diplomy, ale muz ma tendenciu triedit, casom mi to asi zlikviduje 😩.
Chceme dat urobit fotoknihy "moj prvy rok"- zatial sme zvladli len najstarsieho, tak snad do ich 18-ky to dame...
A uz 3x sme boli u profi fotografky (vzdy s novym dietatom), chystame sa chodit pravidelne po par rokoch (teda uz s tym istym poctom deti) 🙂.
Oblecenie vobec ziadne, vsetko koluje po sirokej rodine.

Strana
z2