Čo tejto žene otvorí oči?

3. mar 2022

Čo poradíte, na čo sa mám zamerať, čím otvoriť oči z tejto situácie
Slobodná matka, s malým batoľaťom, bez svojeho vlastného bývania.
Namiesto investovania do svojeho bývania posielala financie svojej mame, pretože jej stále chýbali. Investovala do rekonštrukcie domu a nákladov na bývanie za všetkých členov žijúcich v dome. Zriekla sa dedičstva po svojej matke pre trvalé nezhody s otcom a bratom alkoholikom a nie svoje exekúcie z obavy, že jej vezmú jej majetok. Otec pod tlakom jej brata jej zrušil trvalý pobyt, zo dňa na deň z nej a jej dieťaťa spravil bezdomovca. Dočasne bývanie poskytla blízka rodina. Následne poskytol bývanie otec dieťaťa, ale trvá na tom, že si ma nájsť iné vhodnejšie bývanie. Žena je na dne svojich síl.

kitycat
3. mar 2022

Ak jej pristup vlastnrj rodiny neotvoril oci tak co? Ak prebehlo dedicstvo po mame predpokladam, ze uz nie je a teda uz jej peniaze nebude posielat. Zacat od znova.

tosomja
3. mar 2022

Najst si pracu, dieta dat do skolky, jasiel, neviem kolko rocne...a zacat odznova, na zaciatok garzonka. A mozes pomoct ty, ked sa na nu kazdy vykaslal. A ze je hlupa...mozno len bezmocna a radsej sa vsetkeho vzdala, aby mala pokoj, len nepocitala, ze zoatane na vsetko sama.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. mar 2022

@cocolino234 Ona nemá exekúcie. Má ich jej brat a ona sa vzdala nároku na dedičstvo vyplývajúce zo zákona, aby jej nevzali jej majetok.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
3. mar 2022

Si si ista, ze nema exekucie? Lebo s toho, co spravila s toho vyplyva presne toto..vzdat sa dedicstva, aby nemusela tym splatit tie dlhy a neprepadlo...to by vysvetlovalo aj spravanie otca s bratom a zrusenie trvaleho pobytu a vsetky ostatne veci...boh vie, ci ti hovori celu pravdu... Ked ma exekucie, nedostane hypoteku, nedostane sa poriadne k vlastnemu byvaniu a tym padom zije u pribuznych a ex... sedelo by to az moc dobre no...

Zhrnula by som to - nehas, co ta nepali... podla mna vies len jednu stranu tej rozpravky... ona nech si najde pracu, prerusi kontakty a postavi sa na vlastne nohy, inak to nijakovsky nepojde...

oliva276
3. mar 2022

Aký majetok by jej vzali, keď žiaden nemá?

autor
3. mar 2022

@oliva276 Ten, ktorý by získala dedičstvom.

makova333
3. mar 2022

Keby ziskala majetok dedicstvom a brat ma exekúcie (hoc by bol spoluvlastníkom), na jej podiel exekutor siahnut nemôže. Tak nerozumiem tomu vzdaniu sa dedicstva, ak ona dlhy nema.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. mar 2022

@anjelicek26 Otec týral ju aj jej matku (jeho manželku). Po skončení štúdií išla do zahraničia, matke posielala financie, chodila na Slovensko raz až dva krát za rok. Brat nepracuje dlhé roky, ťahá z jeho otca peniaze, využíva svoju fyzickú prevahu.

anjelicek26
3. mar 2022

Tak nech zbali babatko a nazad do zahranicia...nejako to spolu zvladnu. Na Slovensku ju ako mamicku samozivitelku nic dobre necaka...

renab
3. mar 2022

A preco by jej mali brat majetok, ked nema exekucie? Celemu tomu nerozumiem...

renirv
3. mar 2022

nechapem ako, pokial si ona sama neuvedomi o co jej ide v zivote tak asi tazko ju bude niekto prehovarat a hucat jej do hlavy rozumne dovody. pokial sa do teraz uz nepopalila na vlastnych rozhodnutiach tak neviem.

deti95060810
3. mar 2022

za dobrotu na žobrotu... bratovi nechá dedičstvo ktoré jej mohlo troška v živote pomôcť...

simca06022011
3. mar 2022

nechapem ten dovod vzdania sa majetku mi vobec nesedi. A co jej otvori oci? nic. Ma prikladov v rodine az az... mama sa nechala tyrat, otec sa necha obmedzovat.. nie je to proste priebojna povaha.Treba jej pracu, najst byvanie a hotovo. A prehovorit do duse ze sponzorovat sa neoplati nikoho, hlavne ked ona nema.

senan
3. mar 2022

no uz je to tak povediac jedno, k majetku sa proste uz nedostane, bude sa musiet nejak postavit na svoje nohy alebo si vyhladat nejake to centrum pre taketo matky a tie by ju vedeli spravne nasmerovat. No vela sil posielam, bude ich isto potrebovat

stanulienkat
3. mar 2022

Co si myslim?? Ze niektori ludia nerozmyslaju. Co tu citam za pribehy rozum mi stoji. Dufam, ze moja dcera nebude taka sprosta. Aj ked neverim vsetkemu, co sa tu popise. Naco si robila dieta? Kde je otec dietata? Batola a mamicka je slobodna, bez otecka? Bez prace,bez financii? Cim rozmysla?

nwnw
3. mar 2022

No tak co bolo to bolo, treba hladiet do predu. Dieta do jasli a ist robit, nech ma peniaze na byvanie.

autor
3. mar 2022

@anjelicek26 To by podľa mňa bola rozumná voľba. I keď netuším, ako by zvládla prísť s dieťaťom do novej krajiny v tejto dobe.

kahh
3. mar 2022

Nerozumiem tomu ze preco by sa mala vzdat majetku. Ved ked nema exekucie, tak jej by nic nevzali. Ziadny majetok. Ked by vzali jej bratovi, to je ine, to nech vezmu ale jej nemaju podla mna preco, ak je to tak ako pises.

ivangeline
3. mar 2022

Spoluzavislost.

autor
3. mar 2022

@kahh Na dedičskom konaní dostala odpoveď, že majetok môžu zadržať, aj keď je spoluvlastník majetku človeka s exekúciou.

autor
3. mar 2022

@makova333 Tiež nerozumiem, údajne odpovedala notárka, že siahnuť na majetok exekútor môže, i keď je to komplikované pri spoluvlastníctve a dokazovaní.

autor
3. mar 2022

@deti95060810 Je to za dobrotu na žobrotu.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. mar 2022

@senan Ohromne silná žena, i keď neviem, odkiaľ čerpá toľko sily, snáď z dieťaťa. Ale má vybité baterky až mi je ťažko za ňu. Ďakujem za poslanie síl, pokúšam sa odovzdať jej.

zuzpap
3. mar 2022

zrejme sa vzdala dedičstva, lebo dlhy prevyšujú majetok, nedá sa pri dedičskom konaní vybrať si len to "dobré"...dedíš buď všetko alebo sa vzdáš a nededíš nič, čiže ani dlhy

autor
3. mar 2022

@cocolino234 Žena s vlastnou chytrou hlavou, keďže od mala bola považovaná za niekoho, za kým sa ostatní chodili radiť a pomáhať od nej. Ona si zvykla, že jej určité osoby podrážali nohy a vždy sa postavila na svoje svojim umom. Na rady ostatných má svoj meter a radu advokátky pochopila po svojom.

desore
4. mar 2022

Vela faktov nesedi. Vies, iba urcitu cast informacii. Co jej otvori oci? Evidentne asi nic. Niektori ludia sa narodia jednoduchi a jednoduchi zostanu. Idealne je mat dieta, holy zadok a byvaleho partnera. 🙄