Čo to je za nátura?
Už som predýchala, stalo sa v lete ale chcem vedieť ako to vidia nezávislé osoby...Popíšem situáciu:
Sobota doobeda, pohoda, teplučko, robím si v záhradke, manžel kamsi išiel, potom plánujeme obed niekde vonku a vybehnúť do prírody s rodinou...pribehne dcéra a nesie mobil, že volá nejaká teta, tak sa ozývam a asi po minúte zistím, že je to sesternica môjho manžela, s manželom sa nemusia, teda on ju nemusí vôbec, vždy sa k nám chovala divne. Nepočula/nevidela som ju tri roky, nestýkame sa, nie sme v kontakte, keď sme naposledy išli k nim na pozvanie ich rodičov tak zdrhli, povedali to aj jej rodičia že nechápu prečo museli odísť keď vedeli že prídeme, jej sestra natvrdo povedala že preto aby nás nemusela pohostiť a pozvať k sebe, aj tomu verím....
Takže volá a pýta sa ako sa máme a že oni (rozumej 2 dospelí + 2deti) by sa dnes poobede zastavili a prespali u nás cez víkend, a chcú si aj zaparkovať karavan lebo idú na dovolenku. Skoro som odpadla, v dome ako v tanku, nekúpené nič, v dedine o chvíľu zatvoria obchod. Tak jej vravím že už rok s nami býva moja mama a moja sestra chodí na víkendy ale, že teda sa hádam nejako pomestíme, ale že s karavanom neviem ako, že vie aké sú u nás úzke uličky a že čo sa neozvala skôr. Tak ona že ok tak prídu a že mi dá vedieť. Takže som letela do obchodu, nakúpila jedlo, upiekla koláč, upratala, vymyslela ako budeme spať aby sme sa nejako uložili ale stále som myslela na tú drzosť pozvať sa v 4 ľuďoch na víkend, ani nie s predstihom ale tu nás máte však ste radi. Už to raz urobila tie 3 roky dozadu, vtedy u nás ešte nebývala mama. A popravde bola som nasratá že som jej rovno nepovedala že nech sa nehnevá ale máme iný program a nech nabudúce zavolá aspoň týždeň vopred.
Máte to tiež v rodine? Ľudí ktorí sa sami pozvú, dostavia pred dvere a staraj sa o nás, ľudí ktorí vôbec nepočítajú s tým že môžete mať aj iný program? Nehovorím o najbližšej rodine kde medzi sebou viete že sa nemusíte pozývať ale o takých príbuzných čo si na nich inak ani nespomeniete, ktorí obrážajú rodinu a majú "super dovolenku zadarmo". Ja to naozaj nepochopím, my ešte aj svokrovcom voláme že prídeme vopred a to u nich máme dvere otvorené. Ešte aj sestra ktorá k nám chodí takmer každý víkend deň vopred zavolá či môže prísť.
Inak táto príbuzná večer poslala SMSku že neprídu, že chápe že tam máme mamu a boli by naviac. Myslím že sa urazila lebo v rodine hovorila že sme ju odmietli. No ale čo čakala? Že sa poskladám od šťastia keď sa nám nanominuje s celou rodinou na víkend? Pritom vie že môj muž ju naozaj nemá rád a ja ju ani veľmi nepoznám, videli sme sa možno 5x dokopy za 20 rokov.
@katrinka8 skoda ze ste jej vobec prezradili ze kedy a kde to bude 😒 mohli ste uviest mylne info 😝
super som sa pobavila baby 🙂 ale v ktorej rodine by takéto niečo chýbalo???beď my mladý nemáme čo robiť 😝
@tykat určite by som ich zrušila a tebe sa vôbec čudujem, že si súhlasila s návštevou, aj keď vieš, že ju manžel nemusí. Je to dokonca jeho rodina, čiže prvá moja myšlienka by bola, čo na to povie asi on?
Toto je jasné využitie - zneužitie. Nenavštevujete sa, dlho ste sa nevideli a zrazu sa k vam chcú nasáčkovať + si odložiť karavan? no poslala by som ich kade-lahšie 🙄 ... asi tak
@michellka85 - no, my sme jej slusne poslali oznamenie svadobne, kedze je to teta mm (mojej svokry sestra). Chceli pozvat len rodicov, surodencov s rodinami a svedkov.
@tykat blbý ľudia taktiež ľudia pán boh ich má taktiež rád 😀
@tykat Chapem tvoje rozhorcenie, ja mam s podobnymi situaciami skusenosti z roznych uhlov pohladu..Napr. moja mama ked som sa vydala a odstahovala nam stale omielala, ako u nich budem navzdy doma a nemusim sa nikdy ohlasovat na navstevu, ked budeme mat cestu okolo, nech hocikedy prideme a bla bla..Vzdy sme sa ale aj tak vopred ohlasili, ked sme mali prist..Raz cca. po 2 rokoch, co som u nich uz nebyvala, sme isli dat strihat psa, co je asi 5 minut cesty od panelaku mojich rodicov, tak som jej zavolala, ci su doma, ze sme dali strihat psa a ze by sme sa zastavili..Uz som presne pocula ten TON, ale ze ved jasne, nech prideme..Prisli sme tam, boli sme tam asi 1,5 hodiny, celu dobu mama samozrejme oduta..ked som jej to raz povedala, ze preco mi teda povedala, ze mozme prist, ved my sme tam nepotrebovali ist nasilu, ale tak inokedy to nevychadzalo a boli sme kusok od nich, tak sme zavolali, ci mozme..tak mi povedala, ze no ale im to vtedy akurat nevyhovovalo!! pricom ale nemali nic na robote, len im to proste neprislo vhod..Takze to bol prvy a posledny krat, co sme takto k nim prisli..
Druha situacia, v juni som si zlomila nohu, lezala som doma na PN 7 tyzdnov..je nedela poobede, my s manzelom doma pozerame telku - ved som ani nemohla nikam ist, zrazu len pocujem klopkanie a za 10 sekund (manzel ani nestihol vstat a prist z dveram) si uz moja mama odomykala dvere a vosla ako keby nic este s debilnymi poznamkami, ze ci nas nahodou NERUSI pri nejakych NEPRISTOJNOSTIACH!! No a keby aj rusila tak akoze co by sme za tych 10 sekund asi tak urobili??? A ked som jej na to povedala, ze no to asi nie, kedze mam zlomenu nohu, tak mi na to povedala, ze ved to predsa nie je ziadna prekazka!
Tretia situacia - moj manzel mal uzasnu teoriu, ze ked chceme ist na navstevu k jeho babke, ktora ma 75 rokov a byva sama, ale je ciperna, vsetko v pohode, tak aby sme sa jej v ziadnom pripade neohlasovali vopred, lebo ked bude vopred vediet, ze prideme, tak urcite by nieco chystala a tak sa jej teda neohlasme, aby nemala ziadne problemy s nami!!! No skoro ma slahlo, nevedela som mu to vyhovorit, na chvalabohu, ked sme neohlaseni prisli a volal babke na pevnu linku (mobil nema), tak nedvihala, lebo nebola doma..Tak sme sa pekne krasne otocili a isli domov..A ked to chcel pri najblizsej navsteve zase urobit, tak uz som mu razne povedala, ze si to nezelam takto ist na navstevu, lebo viem, ako to vyzera napr. u nas doma vacsinu casu - povalujuce sa veci po sedacke, na stole v obyvacke vsetko cez notebooky, pohare, sladke veci, slane, pred botnikom kazdy aj stvoro topanok, ved naco ich po sebe odkladat 😀 atd..No a keby mne niekto takto zavolal, ze "Som dole, prid po mna, prisiel som na navstevu", tak dostanem na mieste infarkt a celu navstevu budem nasrata, co si to ten clovek dovolil a budem sa citit ako debil, ze mam doma bordel..Takze nastastie to uz manzel pochopil a na navstevu k babke sa vzdy ohlasi..
Z toho vyplyva, ze ludia su rozni a ja niektorych tiez nechapem..A uplne najviac sa desim toho, ked budeme mat dieta a moja mama si bude mysliet, ze ku mne bude dennodenne chodit na navstevy, pripadne si rovno aj sama zase odomkne, tak to jej velmi rychlo vysvetlim a ked to nepochopi, tak trebars aj zamky vymenim na dverach, bude mi to uplne jedno..
A inak vobec sa ti necudujem, ze si v prvom momente uz v tom telefonate rovno nezareagovala tak, ze by si si vymyslela, ze mate iny program, mne sa to stava tiez - Pokial naozaj nemam nejaky konkretny program (kino, hokej, cvicenie, navsteva, restika) a zavola mi niekto, s kym viem, ze sa na milion percent nechcem stretnut a ani toho cloveka vidiet, tak ma v tej chvili nevie napadnut hned nejake klamstvo, ktore by som vychrstla a mala pokoj..A potom si tiez hovorim, ze mala som nieco povedat, ale take veci cloveka velakrat napadnu az neskor..
my sme zobrali vnučku na letnú dovolenku a "skoronevesta" prišla s mladšou vnučkou u nás akože "strážiť dom" . V dome býva aj moja dcéra v samostatnom byte. Až po mesiaci som sa dozvedela, že si skoronevesta robila žúrku na terase s kamošmi a kamoškami, ktoré potom prespali u nás v spálni 😠 ráno všetci vstali a vošli dcére do bytu, a skoronevesta že: tuto si urobte kávu. dcéra s manželom iba oči otvárali.... to sa jednému rozum zastavuje 😒
dcéra ma požiadala, nech nič nehovorím....ale už ju nepozveme strážiť dom 😀
@caldera vieš najhoršie je,že takých ploštíc je na každom kroku 😝 moja skoro švagrinka,,našťastie iba skoro 😀 sa k nám tak samo-pozvala,usalašila sa na celý víkend ,samoobsluha nájazdov do chladničky,do kupeľne ,na moje šminky a jedného nedeľného rána som sa skoro zadrhla kávou,ked pricupitala v mojom tričku k stolu 😕 a aby toho nebolo málo,ešte ten víkend zaklincovala tým,či jej nepožičiam 500 korun ,že aj ona by rada kupila nejake darčeky aj pre svoju rodinu....vo mne už tlak 200 tak som jej len toľko povedala,že nie som charita ,načo sa zdekovala a pár týždnov na to sa rozišli..no teraz by som ju brala všetkymi desiatimi 😀 kto mal vedieť,že na svete chodí ešte niečo horšie než ploštice 😀 ale aspon nám je aj veselo 😀 nás pravidelne dokáže ešte do slova,že "vytrieť" človek si povie,že horšie už nezažije ,že to snad neni možné,ale je 😀
Co je to za natura? Hm, co sme my za natura, ze moj muz by jej ani mobil nedvyhol a ja ho respektujem. 😀 😀 😀
no u nás máme tiež takých expertov 😀 🙄 a musím povedať že je to veľmi neprijemne.našťastie si o takom správaní v rodine myslíme svoje takže sa nikto nediví ak ich odbijem.(pokiaľ to nieje nutné)