icon

Čo to je za nátura?

tykat
20. sep 2013

Už som predýchala, stalo sa v lete ale chcem vedieť ako to vidia nezávislé osoby...Popíšem situáciu:

Sobota doobeda, pohoda, teplučko, robím si v záhradke, manžel kamsi išiel, potom plánujeme obed niekde vonku a vybehnúť do prírody s rodinou...pribehne dcéra a nesie mobil, že volá nejaká teta, tak sa ozývam a asi po minúte zistím, že je to sesternica môjho manžela, s manželom sa nemusia, teda on ju nemusí vôbec, vždy sa k nám chovala divne. Nepočula/nevidela som ju tri roky, nestýkame sa, nie sme v kontakte, keď sme naposledy išli k nim na pozvanie ich rodičov tak zdrhli, povedali to aj jej rodičia že nechápu prečo museli odísť keď vedeli že prídeme, jej sestra natvrdo povedala že preto aby nás nemusela pohostiť a pozvať k sebe, aj tomu verím....

Takže volá a pýta sa ako sa máme a že oni (rozumej 2 dospelí + 2deti) by sa dnes poobede zastavili a prespali u nás cez víkend, a chcú si aj zaparkovať karavan lebo idú na dovolenku. Skoro som odpadla, v dome ako v tanku, nekúpené nič, v dedine o chvíľu zatvoria obchod. Tak jej vravím že už rok s nami býva moja mama a moja sestra chodí na víkendy ale, že teda sa hádam nejako pomestíme, ale že s karavanom neviem ako, že vie aké sú u nás úzke uličky a že čo sa neozvala skôr. Tak ona že ok tak prídu a že mi dá vedieť. Takže som letela do obchodu, nakúpila jedlo, upiekla koláč, upratala, vymyslela ako budeme spať aby sme sa nejako uložili ale stále som myslela na tú drzosť pozvať sa v 4 ľuďoch na víkend, ani nie s predstihom ale tu nás máte však ste radi. Už to raz urobila tie 3 roky dozadu, vtedy u nás ešte nebývala mama. A popravde bola som nasratá že som jej rovno nepovedala že nech sa nehnevá ale máme iný program a nech nabudúce zavolá aspoň týždeň vopred.

Máte to tiež v rodine? Ľudí ktorí sa sami pozvú, dostavia pred dvere a staraj sa o nás, ľudí ktorí vôbec nepočítajú s tým že môžete mať aj iný program? Nehovorím o najbližšej rodine kde medzi sebou viete že sa nemusíte pozývať ale o takých príbuzných čo si na nich inak ani nespomeniete, ktorí obrážajú rodinu a majú "super dovolenku zadarmo". Ja to naozaj nepochopím, my ešte aj svokrovcom voláme že prídeme vopred a to u nich máme dvere otvorené. Ešte aj sestra ktorá k nám chodí takmer každý víkend deň vopred zavolá či môže prísť.

Inak táto príbuzná večer poslala SMSku že neprídu, že chápe že tam máme mamu a boli by naviac. Myslím že sa urazila lebo v rodine hovorila že sme ju odmietli. No ale čo čakala? Že sa poskladám od šťastia keď sa nám nanominuje s celou rodinou na víkend? Pritom vie že môj muž ju naozaj nemá rád a ja ju ani veľmi nepoznám, videli sme sa možno 5x dokopy za 20 rokov.

Strana
z2
sakura77
20. sep 2013

😀😀😀😀 vtipna tetka 🙂 no uprimne...u mna by bola odpoved...sorry nie sme domaaaaa 🙂🙂🙂

svetluska82
20. sep 2013

@tykat podla mna si sa zachovala uplne super....Ved ty si ich vlastne neodmietla.... 😉 Ja by som jej na rovinu povedala,že uz mame iny program....

gerci90
20. sep 2013

Ver mi byvaju aj horšie situacie s rod.príslušníkmi... 😅

tykat
autor
20. sep 2013

@gerci90 ja chápem že toto nie je big problem, ale stále mi vrtá hlavou ze čo si ten človek dopekla myslí. A robí to pravidelne aj celá jej família len s tým rozdielom, že oni aj volajú k sebe. Ja by som sa k niekomu ani na kávu sama nenapchala nieto s rodinou a rovno prespať 😝 pritom nezavolá mužovi čo s ním na jednej dedine vyrástla ale mne čo ma videla 5x v živote, asi vie že by ju niekam rovno poslal 😀

tykat
autor
20. sep 2013

@sakura77 tss keď ona je ten typ že jej to nevadííííí len nech necháme kľúč pod rohožkou. Ona sa už pár krát snažila dohovoriť že by prišli na víkend alebo aj na dlhšie ale to som jej rovno povedala že chodíme aj v lete do práce takže neprichádza do úvahy.

katrinka8
20. sep 2013

@tykat - nam sa takto nanominovala na svadbu jedna pribuzna. Surovo povedala, ze ona pride, aj ked ju tam nechceme (my sme volali len naozaj blizkyh pribuznych). A aj prisla 😠 Ja tiez nedokazem pochopit takychto ludi...

tykat
autor
20. sep 2013

@svetluska82 ja som sa na seba aj zlostila, že som jej rovno nepovedala čo som si práve v tej chvíli myslela "že či má dojem že sedíme celé dni doma na zadku s plnou chladničkou a čakáme či náhodou neprídu" 😠

mima4
20. sep 2013

@tykat
a čo ti bráni povedat "je mi to luto, ale cez vikend mame iny program/nebudeme doma"?
Ty nie si povinna zmenit svoj program... a kto to nechápe, je to len jeho problém.

evelynm
20. sep 2013

nuz takyto nepozvany host by ma pekne vytocil. U nas v rodine na necakane navstevy nechodime - ani najblizsi pribuzni. Respektujeme, ze kazdy ma pravo na svoje sukromie a na svoj program. Takze navstevy len po vzajomnej, obojstranne vyhovujucej dohode.
Ak su v rodine take zvyklosti, ze sa navzajom "prepadavaju", alebo len oznamia, ze pridu a nerespektuju, ze to sdruhemu nemusi vyhovovat, tak asi to povazuje muzova sesternica za normu. To je jej vec. Ale myslim, ze si jej dala najavo, ze ti to nevyhovuje a pochopila. Po svojom, ale predsa.

miskamaj
20. sep 2013

no pekne 😀 u nas bolo nieco na slaktrafenie, ked som prisla z porodnice (nevedela som, co s tym malym cudom robit, nevyspata ap.) a zrazu k nam hned od prveho dna chceli chodit navstevy jedna za druhou. A niektori rovno zazvonili na zvoncek, ze halo sme tu. A najvacsia drzost bola, ked si este aj vypytali kavu caj, nieco pit a moja svokra: a nemas ku kave aj nieco napecene? 😀 Po troch dnoch sme odpojili zvoncek a vypli telefony... Hold, ludia su vselijaki. Vies, keby vsetci ludia boli inteligentni, tak by svet bol nudny 😀

tykat
autor
20. sep 2013

@mima4 bránilo mi to, že som nebola na takú drzosť pripravená, nemám problém nechať u nás prespať rodinu aj nerodinu ale sakra chcem to vedieť dopredu, a aj keď som v ten víkend nemala "natrieskaný" program tak ma nasralo že niekto si vôbec neváži čas a súkromie toho druhého ale to mi došlo až po telefonáte.

svetluska82
20. sep 2013

@tykat ja zboznujem takých ludi, ktorí sa slubia, clovek sa nahana a nakoniec aj tak nepridu 😅

tykat
autor
20. sep 2013

@evelynm no vieš keby to bola taká osoba že ti povie "dojdite kedykoľvek ani sa nemusíte ohlasovať" tak je to iné. Ale ona keď sme do ich mesta išli 1x týždeň dopredu pozvaní od jej rodičov tak doslova zdrhla, ale druhému sa dobreže hneď pod dvere nepostaví aj s celou perepuťou 😠

tykat
autor
20. sep 2013

@miskamaj no teda pekne, ze napecene 😕 to si asi z porodnice mala doniesť 😀 alebo to možno bola narážka na chlapa že mal napiecť a čakať ťa s koláčikom 😀

cawes
20. sep 2013

@tykat mna by najviac na tomto vytocilo nie to ze sa sama pozvala, ale to ze som navarila pocistila upiekla a ona si napise sms ze nepride, toto ma vie nasrat viac sprepacenim. Neznasam ked niekto ma drrzost zavolat na poslednu chvilu, clovek zmeni program a potom nepride

mima4
20. sep 2013

@tykat
moja svokra odmieta k nam chodit, lebo som jej slusne povedala, ze by som bola rada, keby aspon 30 minut pred navstevou zavolala...tak z toho sa urazila 😀
nech sa na mna nikto nehneva, ale je to sproste, ked sa clovek sprchuje a zrazu zvoncek a piati ludia...v byte neporiadok..plany uplne ine...

miskamaj
20. sep 2013

@tykat nie, svokra to myslela uplne vazne. Oni su zvyknuti vzdy ku kave dat si nieco sladke a kedze jej dve deti vychovavala uz od narodenia jej mama, tak jednoducho nevedela pochopit, ze doma bordel, nenavarene, nenapecene 😀

tykat
autor
20. sep 2013

@mima4 co sprchuje ale ked sexuje a nečakaná návšteva sa dobýja dnu štýlom "vieme že ste doma, máte odparkované auto" 😀

tykat
autor
20. sep 2013

@miskamaj tak mohla doniesť niečo ku káve keď je tak zvyknutá 😀 hoci z cukrárne, mne svokra nenapiekla ale koláčiky z cukrárne doniesla, aj tortu pre dcéru ktorá mala narodky hneď po tom čo sa syn narodil.

tykat
autor
20. sep 2013

@cawes ja som bola taka happy ze nepridu ze by som to kludne aj za susedovým psom hodila 😀 lebo som si predstavila ako muž zdrhne keďže ju nemusí a ja ostanem sama konverzovať.

mima4
20. sep 2013

@tykat neviem, ale podla mna je to taka zakladna slusnost ozvat sa v predstihu. My aj ked sme v nejakom meste, kde zije kamos/ka, tak cinkneme ci je doma a ma cas...

miskamaj
20. sep 2013

@tykat ano mohla priniest, ale nepriniesla, aby mohla synovi ukazat, ze nie som az taka schopna, ako si myslel... 😀

eeffka
20. sep 2013

@tykat to mas za to ze si slusna a zdvorila 😀 😀 😀 , my s muzom sme taki neokrochanci ako hovori moja mama, ze mne keby niekto zavolal co by sa nikto neovazil, tak by ho ton mojho hlasu prikoval tam kde je.

Inak svokrovci mali take fanty v prvych rokoch manzelstva, ze prekvapenieeeeeee, tak potom boli prekvapeni ked im muz povedal ze im naposledy otvoril ked nevedia telefonovat. Odvtedy volajua ked pridu tak svokor donesie celu vybavu 😀 hrozno, mandarinky, mne cokoladu na nervy a muzovi muslitycinky

dejka77
20. sep 2013

@svetluska82 Veru, toto ma vie fakt nastvat.

libka1
20. sep 2013

@tykat tes sa ze poslala tu SMS 😀 uzite si co si nachystala a vykasli na nich, votrelcov 😀 inac tiez by som bola vytocena... cudna banda...

tykat
autor
20. sep 2013

@eeffka ale tak asi som nebola až taká slušná a zdvorilá ked som ju odradila a neprišli 😎 ako povedal muž "dúfajme, že navždy pokoj".

tykat
autor
20. sep 2013

@libka1 šak sme si užívali, koláčik bol fajny, akurat mačka na mňa pozerala, že čo jej dávam šunku 😀

barcelona94901
20. sep 2013

@tykat booože ,to nám tak svokra za mlada z ničoho nič vyklopkávala ,či sme doma.,,,bola niekde u známej a rozhodla sa pre návštevu,len nás o tom zabudla akosi informovať!
.no akurát ,v tom najlepšom! asi si myslela,že mládež cez den knihy číta..
a aby toho nebolo málo,bolo vtedy leto,teplooo ,okná do korán
svokra si to obišla ,nakukala cez okno do izby ,či sme tam !
moj sa stihol schovať za záves a ja ledva za posteľ ,do teraz si nie som istá či mi netrčala riť ,baby ! 😀
takže u nás sa už automaticky zamkne ...

no a potom sme mali taku smolu,že sme bývali v byte hned oproti ich baráku ,svokra videla kedy chodíme domov, kedy svietime,dokonca k nám čumela cez dalekohlad a ked sme jej raz cez dalekohlad zamávali vobec jej to neprišlo trápne ,ale naopak vtipne, boli sme jediný byt čo mal rolety a aj závesy...

nemám rada ranné návštevy a nočné,ktoré nevedia kedy odísť,to platilo hlavne pre bezdetných 😀 tak isto telefonáty 😀

ritusuk
20. sep 2013

ona sa pozvala,ale ty si suhlasila.preco?preco to zeny robia a potom vyplakavaju?keby si sa drzala svojich zasad a odmietla ju,dopadlo by to rovnako,tak ci tak Ta ohovori a tak ci tak najde nieco zle.takym ludom sa treba vyhybat,rodina-nerodina.

adrioska
20. sep 2013

@tykat 😀

Strana
z2