icon

Čo v prípade smrti jedného z rodičov?

ardnaxela1989
11. jan 2021

. Možno mi budete vedieť poradiť ako postupovať v poslednom čase nad tým rozmýšľam ak by sa mi niečo stalo moja dvojročná dcéra by skončila u svojho bio otca u psychopata drogovo závislého ktorý sa viec nezaujíma o svoju dcéru z ničím ani neprispieva nevidel ju skoro dva roky a tomu by som chcela predísť chcela by som aby moja mama ju dostala do starostlivosti lenže právne ma nárok na ňu on.

Strana
z2
cacianka
12. jan 2021

Chod za ktorýmkolvek exekútorom, najdes na nete kontakty cim bližšie, zavolaj si o termin a povie ti co mas priniesť. On ti napise za cca do 20€ vsetko co treba a poda na ústredný sud exekúcií za teba. Sud ti potom prideli exekútora, ktory bude od otca € vymáhať. Bude platit aj naklady a pracu exekutora, nie ty.Navrhni aj odobratie vodicskeho opravnenia, vtedy sa geroji zobudia.
Avsak ak on nerobi, nema majetok moze sa stat ze exekutor nevymôže od neho ani € a tak ty zaplatis jeho pracu cca 40€.
Môžeš a teda mala by si podat aj trestne oznámenie na otca malej, ak neplati vobec alebo nie celu sumu.
Presnejsie a velmi dobré rady najdes tu na MK v skupine Pravne poradenstvo. Je verejna a bezplatná, hned v úvode je info

Strana
z2