icon

Ako zachrániť dieťatko v nebezpečnom prostredí?

21. júl 2026

Obraciam sa na Vas zeny, lebo verim, ze budete vediet pomoct. Opisem situaciu. Mala bytovka na dedine, vychod. V bytovke zije zena-drogovo zavisla. Cca 3 mesiace sa tam k nej nastahovala dalsia zena, zrejme tiez drogovo zavisla. V kuse chodia za nimi chlapi. Pred bytovkou v kuse vecer auta, aj 10 aut sa vystrieda. Predavaju sa aby mali na drogy. Pride taxik, nasadne jedna alebo druha a uz idu niekde poblizku asi zrejme po svoju davku. V kuse z bytu pocut hluk, krik, hadky. Ta prva zena ma dve deti, ktore si zobrala jej matka a ziju teda s babkou v Amerike. Zial, teraz tato dotycna porodila babatko. Ma ho tam u seba v tom jej bordely. Bolo pocut ako s nim trasie ako na neho vrieska ze ho nenavidi. Ale je mozne ze je aj na tabletkach, ze ho niecim oblbuje. Neviem co robit, len by som chcela pomoct tomu dietatku nech nevyrasta v takom prostredi. Co robit ako postupovat ? Ma niekto z Vas realne skusenosti ? Je tu niekto zo socialky, kurately a pod. ? Ako zachranit taketo babatko ? Zial, poznam aj pripad, ked drogovo zavislí rodicia predavali svoje dve male deti (5r.) na sex. Deti su neadoptovatelne, uplne poznacene tym vsetkym. Je velky predpokald ze aj toto takto skonci, kedze drogovo avislý ludia, su uplne mimo, prepnutí bez zabran stratia vsetku sudnost a zdravý rozum.

Strana
z2
beata_k
21. júl 2026

@anonym_autor Ved zavolaj na socialku, tam ti najlepsie poradia. V krajom pripade policia.

anonym_782b68
21. júl 2026

Mozes rovno volat policiu a oni kontaktuju socialku, alebo rovno aj socialku volaj. Nemas na co cakat.

autor
21. júl 2026

@anonym_autor Lenze ono aj starosta o nej vie. A nic nerobi s tym. Ta zena bola 3 roky v base (drogy, falsovanie penazi). Pani na OÚ sa vyjadrila, ze jej treba dat sancu. Nuz a ona si tam doviedla kolegynu a este medzi tym porodila dieta.

anonym_aedcae
21. júl 2026

Vieš to ty, vie to starosta. Starosta to nechal tak. Buď ty budeš konať , alebo to tiež necháš tak. Aké iné rady očakávaš ako volať políciu, sociálku ?

zuzana76
21. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Lenze ono aj starosta o nej vie. A nic nerobi s tym. Ta zena bola 3 roky v base (drogy, falsovanie penazi). Pani na OÚ sa vyjadrila, ze jej treba dat sancu. Nuz a ona si tam doviedla kolegynu a este medzi tym porodila dieta.

@anonym_autor a pediater dietata co? kazdopadne podnet na socialku mozes dat aj ty a oni by to mali prist presetrit

autor
21. júl 2026
@anonym_aedcae

Vieš to ty, vie to starosta. Starosta to nechal tak. Buď ty budeš konať , alebo to tiež necháš tak. Aké iné rady očakávaš ako volať políciu, sociálku ?

@anonym_aedcae Hej, ved podat mozem, ale obavam sa ze sa to tiez zametie pod koberec. Preto som chcela poradit nieco, ked sa to fakt bude riesit. Aj policajti tu uz boli, oni vedia, co to tu je za sebranku. A nic.

beata_k
21. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_aedcae Hej, ved podat mozem, ale obavam sa ze sa to tiez zametie pod koberec. Preto som chcela poradit nieco, ked sa to fakt bude riesit. Aj policajti tu uz boli, oni vedia, co to tu je za sebranku. A nic.

@anonym_autor Policia nie je socialka. Co ti brani vytocit cislo a poinformovat sa? Utajene ho nemaju. Mam dojem, ze ty by si to aj riesila keby to za teba urobil niekto iny...

jeennyv
21. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor policiu mozes volat, nahlas drogy prostituciu, dieta v zlom prostredi atd….u nas maju hlavny tah ked chodia zo zabavy…byvam pri centre mesta…hulia po ceste atd…uz susedov to prestalo bavit stale niekto zavola policiu, len blikaju do okien nad ranom majaky

cacianka
21. júl 2026

pri násilnostiach akéhokoľvek typu cez deň - volám políciu, ak je to v prítomnosti dieťaťa aj sociálku fotím situáciu aby som mala dôkazy a požiadam aj susedov a spoluprácu
hluk, krik, rušenie nočného kľudu - volám políciu, upozorním na malinké dieťa v byte, druhý deň podnet na sociálku
písomne upozorním starostu a požiadam o pomoc pri riešení. pani z úradu sa opýtam, či sa takto dáva šanca žene po výkone trestu, aby sa teda prišla pozrieť večer aká je tam premávka či je podľa nej OK aby v takomto prostredí žilo malinké dieťa
komu patrí byt ?

jeennyv
21. júl 2026
@beata_k

@anonym_autor Policia nie je socialka. Co ti brani vytocit cislo a poinformovat sa? Utajene ho nemaju. Mam dojem, ze ty by si to aj riesila keby to za teba urobil niekto iny...

@beata_k ale pride skor ako socialka, par krat zavolas na take ste…tky a hned im klesne klientela, sa chlapi zlaklu… a vsetko sa da do pohybu

autor
21. júl 2026
@beata_k

@beata_k Pozri, ja to zatial neriesim, lebo ja to mam zatial vsetko sprostredkovane od dalsej osoby-kolegyna. Ja som tu zenu nevidela, ja som dieta osobne nepocula plakat, ja som tie auta s ciganmi ktorí ku nej chodia sa kur..ť a ku ktorým ona sada do auta ja osobne nevidela. Chapes, ja osobne som ju nezazila. Preto sa pytam ake mam ja moznosti, kedze je to vsetko sprostredkované. Ja nebyvam v tej bytovke. Byva tam kolegyna.

autor
21. júl 2026
@cacianka

pri násilnostiach akéhokoľvek typu cez deň - volám políciu, ak je to v prítomnosti dieťaťa aj sociálku fotím situáciu aby som mala dôkazy a požiadam aj susedov a spoluprácu
hluk, krik, rušenie nočného kľudu - volám políciu, upozorním na malinké dieťa v byte, druhý deň podnet na sociálku
písomne upozorním starostu a požiadam o pomoc pri riešení. pani z úradu sa opýtam, či sa takto dáva šanca žene po výkone trestu, aby sa teda prišla pozrieť večer aká je tam premávka či je podľa nej OK aby v takomto prostredí žilo malinké dieťa
komu patrí byt ?

@cacianka Byt patri matke tej zeny.

beata_k
21. júl 2026
@anonym_autor

@beata_k Pozri, ja to zatial neriesim, lebo ja to mam zatial vsetko sprostredkovane od dalsej osoby-kolegyna. Ja som tu zenu nevidela, ja som dieta osobne nepocula plakat, ja som tie auta s ciganmi ktorí ku nej chodia sa kur..ť a ku ktorým ona sada do auta ja osobne nevidela. Chapes, ja osobne som ju nezazila. Preto sa pytam ake mam ja moznosti, kedze je to vsetko sprostredkované. Ja nebyvam v tej bytovke. Byva tam kolegyna.

@anonym_autor A co ti brani zavolat na socialku? Uz si mohla mat relevantne informacie...

beata_k
21. júl 2026
@jeennyv

@beata_k ale pride skor ako socialka, par krat zavolas na take ste…tky a hned im klesne klientela, sa chlapi zlaklu… a vsetko sa da do pohybu

@jeennyv Ale dieta sa mat lepsie nebude. Naopak, na kom si vybije zlost ked pride o peniaze? Na to najslabsom.

cacianka
21. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor riešiť to musí kolegyňa, nie ty. a bytovka má nejakého správcu, či on alebo vy ako spoluvlastnici môžete vyzvať majiteľa bytu, aby zjednal nápravu. svojim konaním v tomto prípade nekonaním bráni riadnemu užívaniu vášho majetku ( obťažovanie susedov krikom, hlukom, svetlo, prachom, smradom a i. ) a tu už je cesta na podanie žaloby o vypratanie bytu, alebo súdne dať byt do dražby.
to len okrajovo, lebo všetko záleží od vlastníckych práv, správcu a majiteľov bytovky.
takže starosta, právnik, sociálka

autor
21. júl 2026
@beata_k

@anonym_autor A co ti brani zavolat na socialku? Uz si mohla mat relevantne informacie...

@beata_k No ved nic mi nebrani, len som sa chcela poradit tu, ci niekto nieco take uz uspesne riesil a vyriesil. To ze mozem zavolat na socialku a poradit sa to samozrejme viem.

autor
21. júl 2026
@cacianka

@anonym_autor riešiť to musí kolegyňa, nie ty. a bytovka má nejakého správcu, či on alebo vy ako spoluvlastnici môžete vyzvať majiteľa bytu, aby zjednal nápravu. svojim konaním v tomto prípade nekonaním bráni riadnemu užívaniu vášho majetku ( obťažovanie susedov krikom, hlukom, svetlo, prachom, smradom a i. ) a tu už je cesta na podanie žaloby o vypratanie bytu, alebo súdne dať byt do dražby.
to len okrajovo, lebo všetko záleží od vlastníckych práv, správcu a majiteľov bytovky.

@cacianka Mne nejde o vypratanie bytu, pre mna za mna nech tam ziju dalej, mne ide hlavne o to nech to dieta niekto vezme do bezpecia a nech sa dostane do dobrych ruk, lebo pri zdrogovanej ku..e ho nic dobre na 100% necaka. Teraz je malinke, tak este nic tak nevnima, aj ked oreve sa asi statocne. Ale ked bude starsie, to bude strasne zit v takom niecom. Ak sa vobec dozije pri takej "starostlivosti", kedy si matka riesi len svoju dennu davku.

autor
21. júl 2026
@cacianka

@cacianka Starosta o nej vie.

anonym_782b68
21. júl 2026

Ty v podstate potrebujes len "riesit". Druhych. Lebo ak mas nieco riesit Ty, uz milion vyhovoriek (od tych ze Ty si nic nevidela vlastne). Prepac ale to je taky malomestiansky pristup.
Bud to riesit (pomoct) chcem a zistujem, alebo nezistujem a nepletkujem, ked sa ma to netyka a nechcem s tym mat nic spolocne.

cacianka
21. júl 2026
@anonym_autor

@cacianka Mne nejde o vypratanie bytu, pre mna za mna nech tam ziju dalej, mne ide hlavne o to nech to dieta niekto vezme do bezpecia a nech sa dostane do dobrych ruk, lebo pri zdrogovanej ku..e ho nic dobre na 100% necaka. Teraz je malinke, tak este nic tak nevnima, aj ked oreve sa asi statocne. Ale ked bude starsie, to bude strasne zit v takom niecom. Ak sa vobec dozije pri takej "starostlivosti", kedy si matka riesi len svoju dennu davku.

@anonym_autor nepochopila si pointu - napísala som možnosti a kroky, čo môžete urobiť, nie že musíte,, ale aby ste poriešili.
dobre, dieťa odoberú, zachránia, a to chcete žiť v takom curevništi a bordeli od 2 radodajok a ich štamgastov ? nemáte obavy že sa nájde aj prepnutý úchyl a narobí vám tam paseku ?
nevieme rálne čo sa tam deje, tak použite tie kroky, aké potrebujete. a na starostu pritlač - najlepšie viacerí . Opakujem - záleží aj pod koho patrí bytovka. (našu spravuje firma, Bytový podnik XY, tam smerujeme ako nášmu spávcovi a delegovanej firme všetky problémy, a v našom mene ich rieši. Neplatičov, bordelárov, kriminálne prejavy. Výzva na odstránenie nedostatkov, zlého konania, upozornenie na možnosť súdneho konania a predaj ich bytu v dražbe)

iwesska
21. júl 2026

Podaj pisomny podnet,adresovany policii aj socialke,vtedy sa s tym musia zaoberat.

anonym_3162ad
21. júl 2026
@iwesska

Podaj pisomny podnet,adresovany policii aj socialke,vtedy sa s tym musia zaoberat.

@anonym_autor presne ako píše @iwesska. Treba oficiálne poslať podrobne spísanú sťažnosť čo sa tam deje na miestny úrad starostovi, na políciu aj na sociálku, ak len zavoláš nikde nebudú žiadne záznamy o dieťati... keď sa niečo stane dieťaťu, budú sa vyhovárať, že o tom nevedeli, takto spísaný podnet musia riešiť.

anonym_75b65d
21. júl 2026

@anonym_autor poslat email socialke s tym zw uz si ich niekolko krat upozornila,ze sa obratjs nie len na policiu ale aj televiziu....mne toto pomphlo dieta dali do domova ale bolo to hrozne...ale mozes ho tym zachranit

anonym_d386bd
21. júl 2026

všetko vieš len sprostredkovane, nič si nevidela na vlastné oči. Je kolegyňa dôveryhodná osoba? Veríš jej na 100 perc.? Prečo to nerieši ona? bojí sa? je nekompetentná, nesvojprávna? O čo vlastne kolegyni ide?
ak sa toho ujmeš ty, ty budeš vypovedať, nie kolegyňa.

autor
21. júl 2026
@anonym_d386bd

všetko vieš len sprostredkovane, nič si nevidela na vlastné oči. Je kolegyňa dôveryhodná osoba? Veríš jej na 100 perc.? Prečo to nerieši ona? bojí sa? je nekompetentná, nesvojprávna? O čo vlastne kolegyni ide?

@anonym_d386bd Ano kolegyni verim 100% . Neriesi to, lebo nema na to cas, kapacitu, odhodlanie, ...neviem. Mozno jej to je viac jedno ako mne. Ona by z tej obce, z tej bytovky aj tak chcela najradsej odist. Ja si len vravim, ze to fakt, ked kazdy mikneme plecom a niekde tam v drogovom chlieve je male dieta a nebodaj sa mu nieco stane a o tom ako bude mentalne psychicky poznacene ani nevravim. Trha mi to srdce.

autor
21. júl 2026
@anonym_d386bd

@anonym_d386bd To, ze ja to vlastne vsetko viem len z pocutia. Co ja navypovedam. Ja neviem ani meno tej osoby.

anonym_d386bd
21. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_d386bd To, ze ja to vlastne vsetko viem len z pocutia. Co ja navypovedam. Ja neviem ani meno tej osoby.

@anonym_autor napísať, upozorniť môžeš. políciu, úrady, popr. média či by s tým niečo nevedeli. Naoíšeš adresu - kompetentní to už nejak nájdu.

autor
21. júl 2026

Musela by kolegyna byt odvazna a ist do toho. To by bolo najlepsie, keby sa ona do toho obula. Ked sa jednalo minuly rok o jej psa, ktoreho sused zastrelil (volne ho nechali behat a vbehol do zahrady) tak to riesila hned, pisala, vypovedala, normalne kauza okolo toho bola. Kriminalka krajska to riesila. Ale ked sa jedna o cudzie dieta ktore je v absolutne nevhodnych podmienkach tak uz taka akcna nie je. Zial.

anonym_f96f92
21. júl 2026
@anonym_autor

@cacianka Byt patri matke tej zeny.

@anonym_autor kontaktovať majiteľku bytu, babku toho dieťaťa, zistíte údaje z katastra.

autor
21. júl 2026
@anonym_75b65d

@anonym_autor poslat email socialke s tym zw uz si ich niekolko krat upozornila,ze sa obratjs nie len na policiu ale aj televiziu....mne toto pomphlo dieta dali do domova ale bolo to hrozne...ale mozes ho tym zachranit

@anonym_75b65d A to dieta bolo tiez niekde u drogistov? Inak tak rozmyslam, ci to fakt by nemali hned odchytit taketo deti v porodnici, resp. pediater, gynekolog. Sak snad neporodila doma v obyvacke. A neverim, ze to v nemocnici nezistili ze nieje v poriadku celkom. Si neviem predstavit, ze som niekde na sestonedelí a viem ze tam mam takuto podozrivu matku a necham s nou odist dietatko. Ale tak asi sa neda vela urobit, neviem, cele zle.

Strana
z2