Čo vás čakalo doma po príchode z pôrodnice?
Stalo sa niektorej z vas,ze po prichode s babatkom domov,ste museli upratovat bordel po muzovi a z jeho oslav dietata z celeho tyzdna,zatial,co ste boli v porodnici??Bez kytice,privitania?
pri prvom bordel(bola som v porodnici 3 tyzden a manzel je absolutne neschopny udrzat okolo seba poriadok aj ked sa snazi),pri druhom utrel prach na tazko dostupnych miestach(aspon v tom case pre mna ked som mala ist rodit)....banality,ktore som kedysi prezivala ako koniec sveta,teraz sa tomu smejem....
my keď sme prišli, tak všade boli balóny, veľký nápis v spálni "Vitajte doma. Lúbim vás", upratané...kvietky síce neboli, ale čakali ma zlaté náušnice ako bolestné 🙂
Kytica kvetov, upratane...a neskor ako bolestne a podakovanie zlate nausnicky 🙂
Mňa čakalo po druhom pôrode "Som ti hovoril, že druhé dieťa nechcem" ale po mesiaci sa už ľúbili
Ja som bola taká šťastná, že som už doma, že som nič neriešila.... Upratané bolo a to mi stačilo 😉
no ja som tiež nič nedostala ani to nevadí najkrajší darček sme si priviezli stačilo že ma manžel vyzdvihol z porodnice to boli najvačšie darčeky 🙂)
a o uprataní haha ani ani neupratal ani neuvaril ale chápem to stres a hlavne poctivo bol u mna v porodnici 🙂
ja som nedostala kyticu od manzela, ale od sestry z Anglicka 😀 , poslala mi balicek donaskovou sluzbou, ale som alergik na pel, takze od manzela som to aj tak necakala...ale skor ma nemilo prekvapilo, ze manzel zabudol na to, ze mi praskla voda v posteli a prvu noc po navrate z porodnice som spala v tych istych perinach 😝
začalo to vyzdvihnutím z pôrodnice - v aute mal toľko bordelu, že som sa tam nemala kde s vajíčkom posadiť. 🙄 keď som odchádzala, nakázala som mu , aby si preštudoval ako sa tam vajce upevňuje.. jasné, že sa na to vybodol a na parkovisku špekuloval ako to tam pripevniť, medzi ten bordel. doma to bolo to isté, všade neporiadok, bola som po CR a rovno som mohla všetko upratovať.. a samozrejme som nedostala ani kvety. Ešteže som nemusela variť, celý týždeň mi varila moja dobrá svokra. 😖
Pri prvom porode ma cakal vyupratovany byt (prezlecene periny, vytepovany koberec, oprate zavesy a umyte okna....) a zmontovana oblecena postielka pre drobca - rodila som predcasne, takze to vsetko, co som chcela do porodu stihnut drahy stihol s pomocou svojej sestry sam 🙂 Cakalo ma mile privitanie na dverach, kytica kvietkov a napis nad drobcovou postielkou.
Nas prvy den doma som pokazila nechtiac ja - moja segra mi zavolala, ci moze dobehnut, povedala som ano, bola u nas do vecera a potom ked sme sa ukladali na spanok sa mi moj milacik so slzami v ociach zveril, ako mu to bolo luto, ze sa tesil, ze si ten den uzijeme sami traja ako rodinka.
Pri druhom porode musel na vikend odcestovat (ale synacika si vzal so sebou a prikladne sa onho staral), tak sa vratili v sobotu v noci a potom v nedelu doobeda prisli po nas. Doma teda cakal okrem normalneho stavu domacnosti jeden nevybaleny kufor a kytica kvetov. Kufor som vybalila spolu s mojou taskou z porodnice a rovno zapla prvu pracku. Na oplatku nas navstevou poctili milacikovi rodicia so segrami na chvilku.
Celkovo som po obidvoch porodoch nabehla na system starostlivosti o domacnost vcelku hladko a manzel kedze pracuje povacsinou z domu mi bol a je napomocny stale 🙂
upratany byt po malovke na poslednu chvilu...
u nas poupratovane nebolo, nestihlo sa....pretoze mm bol s nami v nemocnici...my sme sli vlastne vecer len do kina....a z kina do nemocnice a naspat sme dosli az o 5 dni s drobcom uz...jedine co mm behal z nemocky kazdy den psa nakrmit..🙂...
Tak moj muz upratal, navaril slepaciu polievku, prisla som domov, dali sme sa da pyzama , vyzliekli babatko, lahli si do postele a slledovali sme ho 😀 Ziadna kytica, ani darcek za porod, ale krasne teplo domova a laska mojho muza..PO druhom porode mal na starosti 1rocne dieta...Prisla som domov, Bordel ako ked je dieta a chlap 4 dni doma, ale bola som rada ze su zivi a zdravi 😀 Netreba sa viazat na nejake utkvele predstavy o zivote, ako my zeny vieme..Predstavujeme si nieco , co sme videli vo filme rozamundy pilcerovej a cakame zazraky..POkial ta lubi, neries detajly😀
ahoj po treťom pôrode, ma čakali doma 2 malé detičky, tretie som si priniesla so sebou , neporiadok, neposkladaná postielka - manžel nestihol nakolko ho deň pred mojim návratom nečakane hospitalizovali na 20 dní v nemocnici, tažké dni ale hlavne že všetko dobre dopadlo 🙂
uprataný byt, staršia dcéra bola u babky na tri týždne presťahovaná, chodila do školy. No a v našej novej postieľke pre Mijku nás čakali plyšáci čo tato kúpil
ked som dosl domov s prvou dcerkou tak pripravena postielka , navarene, a zial aj svokra a moja mama s mojim muzom v jedna pol izbovom byte../obe si mysleli ze musia pomahat...nemueli...svokra odisla ten isty den a mama o dva dni, zvladli sme sami vsetko/tak strasne mi vtedy prislo tazko a chybalo mi sukromie, ze som sa rozplakala z toho zufalstva......ked som prisla domov po druhy raz, bola tam starsia dcerka, muz a moja mama.../tiez odisla o dva dni, lebo nam netrebalo s nicim pomahat/ ....tiez chybalo sukromie,le mali sme uz vacsi byt takze to nebolo hrozne..darceky ani kvety som nedostala..bola som vdacna z a to, ze vybavil v porodnici muz veci tak ako som potrebovala.....nevravim, ze mi nepride luto, ze som nic nedostala, ale rozum zvitazi a pouzmejem sa nad takou malichernostou....
mm bol vzdy v praci v zahranici, takze ziadna kytica...teraz po tretom porode ma dokonca cakali doma robotnici, ktori dokoncovali kupelnu 😀 , vsade prach a bordel ale mama bola so mnou tak to po nich upratala a bolo...ja som si sadla na velky gauc, malu dala k sebe a relaxovala som 😉
my sme prisli domov po mesiaci od porodu a po operacii srdiecka ☹mm bol skoro cely cas s nami v BA, no aj tak ma cakal komplet upratany dom (mam super svokru), este aj okna umyla, skrine upratala, pozehlene,... svokor s mm zmontovali naspat postielku do obyvacky (ked som v tehu zistila ze bude maly vazne chory, tak som ju vyhodila), v spalni koliska, svokra usila baldachyn na postielku🙂 bolo 2 dni pred vianocami, tak aj napecene som mala 🙂 nuz ja som velmi rada kaslala na kvety, ktore doma na mna necakali 🙂
Svokra 😖 musela som jej uvarit kavu a vypocut si, tie bludy jak som neschopna ale ked ju budem posluchat, tak sa naucim ako sa starat o dieta 😒 sedela u nas 2tyzne /samozrejme len cez den-lebo v noci si musela pospat/ ...neupratovala, nevarila, nepestovala malu, nepomahala... len lofela na gauci a modlila sa ruzenec- lebo tak mi vraj najviac pomoze 😠 😠 😠
štyri deti, manžel a neporiadok...
Tentoraz som si už vydupala, aby ma čakal aj zlatý prsteň... 😝
vyupratovany dom,zlozena postielka a prebalovaci pult,navarene....a manzelova dvojtyzdnova starostlivost....vlastne,stara sa doteraz 🙂
...menej prijemne bolo,ze som v porodnici musela cakat dve hodky,lebo manzel musel odniest moju mamku na pohotovost..takze dve hodiny stresu pre mna,co a ako s nou.... 😒
vsetko bolo tak,ako som nechala.....este aj v kuchyni 😀 manzel nemal cas upratat 😀
Komplet vyupratovany cely byt, vsetko pre drobceka pripravene a na svojom mieste, no a samozrejme navarene 🙂
upratana izba, kedže sme byvali u nasich a velka kytica kvetou, zlaty prtienok ako bolestne a k tomu este aj priíitanie na okne, ze napis vitajte doma, bolo to krasne ked si na to spomeniem.
Mňa veru nečakal ani poriadok, tobôž nie kytica. Malá sa mi narodila v zime a bola tu ešte aj neskutočná zima, lebo muž išiel na ten čas, čo som bola v pôrodnici k svojej mame. Vonku bolo skoro -30( na Kysuciach) a vo vnútri adekvátne tomu, nakoľko sa kúrilo len pár hodín pred príchodom? Ani nekomentujem to ostatné. Smutné, ale pravdivé!
Vždy som mala rada telenovely tie argentínske ale chvalabohu som v živote realistka. Mňa doma nečakalo nič, asi mu nemal kto povedať, že sa také niečo robí 😀 Veci boli síce na mieste upratané, ale bolo plno prahu, proste nebol to ten "sobotnajší poriadok". V kútiku duše som dúfala, že tam bude kytica /aj keď sú pre mňa za kvety vyhodené peniaze, podotýkam môj manžel to stále nevie, ale patrí to k tomu si myslím/ ani žiadny hmotný darček....Ale asi mesiac po pôrode mi známi priniesli kyticu, bonboniéru, fľašu a pre malú niečo na oblečenie so slovami, že nič si z toho nerob ani ja som nič nedostala, tak tu máš aspoň od nás 🙂 V živote ma kvety tak nepotešili ako vtedy 😀 Inak manžel si zobral 2 týždne dovolenky pomáhal mi s malou, prebaľoval, kúpal, učil sa, snažil sa a to si cenním.
mňa nečakalo nič a to doslovne ...ani pripravená detská izba ... môj si nejak pri tých žúroch ani neuvedomil, že niečo treba, takže ja ubolená som prišla domov bez kytice či iného prekvapka samozrejme a musela som ešte čakať kým náš ,,milovaný,, ocko zbúcha detskú izbu ... do dnes mu to neviem odpustiť ☹
mňa 3x doma nečakala žiadna "výzdoba" ako vo filme....moj muž ma pozna a vie že takýto ceremoniál by sa mi nepačil ..je to každeho vec no mne to pride hm :/ ...ale ani žiadny boredel a neporiadok...izbu sme vždy poriešili ked som bola tehu a aj ostatne veci...takže som domov prišla a zakaždým bolo všetko pripravene....
mňa nečakalo doma nič zvláštne, uprataný byt bol, postielka pripravená už pred odchodom do pôrodnice bola, mm v práci, ale žiadna výzdoba, alebo darček 🙂
ja som si vopred ako "bolestné" vypýtala od MM nadštandardnú izbu 🙂 a bolo to super,vybavenie,starostlivost a hlavne sukromie aby som si mohla oddychnut,a veru,aj ked som bola po druhom cisarskom,citila som sa tam ako na dovolenke..takze potom ma uz ani nenapadlo mysliet na nejaku kyticu ci darcek,toto bolo lepsie ako nejaky "dar"...

Facka od zivota 🙂) pustili nas o den skor,ako si mm myslel,takze kym som sa mu dovolala a kym po nas v alko delirou prisiel,mi nahnalo tlaky 200/200 Doma som mala vyriadene,lebo som si nato zaplatila firmu.Zato vana bola plnaaa spinaveho pradla,postel neprezlecena a apar drobnosti.Divim sa dodnes,ze som nepodpisala rozvodove papiere.Kytica bola az na druhy den,ked sa muz vyspal z oslav,ale ja som to este dlhooo preplakala.Ale jedine co ma okrem narodenia syna vtedy tesilo,bolo,ze muz si to dpdnes neodpustil a nerad otom rozprava.Vie preco 😉