Čo vás čakalo doma po príchode z pôrodnice?
Stalo sa niektorej z vas,ze po prichode s babatkom domov,ste museli upratovat bordel po muzovi a z jeho oslav dietata z celeho tyzdna,zatial,co ste boli v porodnici??Bez kytice,privitania?
moj drahy cely byt vyupratoval a to ani neviem ked stihol,lebo bol so mnou v porodnici kazdy den od skoreho rana do 9 vecera...kyticu som dostala este v porodnici
Pri synovi ma chcel prekvapit a omaloval chodbu. Vybral sice super farbu, aj to pekne omaloval, ale nestihol vsetko upratat. Aj ked si zavola mamu na pomoc a pre moju mamu k vlaku poslal jeho otca 😉 Prebalovaci pult nestihol dorobit, potom ho na dokoncenie zobral jeden nas kamos, co je stolar. Tak som prve dni prebalovala na pracke.
Postielka zlozena nebola, najprv ma napadla cestovna, ale bola som po cisarskom, tak nehrozilo. Tak spal syn s nami. Ale podla vsetkeho by ta postielka bola aj tak poskladana uplne zbytocne, syn v nej spaval potom neskor maximalne denne spanky...
Ale kedze prisla moja mama, spolu pomaly sme si upratali, ona mi navarila, takze v pohode.
Pri dcere ma necakalo ziadne mile ani nemile prekvapenie. Staral sa o syna a ako vedel, aj o domacnost. Potom prisla moja mama, ona poupratovala a navarila, a aj nachystali postielku. Postielka bola este stale v spalni, ale bolo treba nadvihnut na vysku pre novorodenca a obliect plachtu.
Ale nastastie ma necakal vysloveny bordel, ani manzel nie je typ, co by siel vo velkom oslavovat a pit. A ja som dost flegmatik a realista, takze ma to nerozhadzalo, ze nebolo vygruntovane ani kvety 😀
Kvety mi doniesli svokrovci do nemocnice, a doma ich mam dost 😉
svagrina 🙄 😠 uuuzasne prekvapko! 😠 po tyzdni som si vyplakala u draheho, aby odisla a vtedy som si zacala konecne vychutnavat maminkovanie 😵 😵 😵 ale kytku som dostala 😅
Môj manžel bol od pôrodu pri nás 12 hodín denne v nemocnici, takže to, že bol neporiadok doma, keď sme prišli, som absolútne neriešila, lebo chodil domov akurát tak prespávať.
bordel ci nebordel som vobec neriesila vlastne som si od tolkeho stastia ani neuvedomovla kde som 😀 ale viem ze na stole bol vyprazany syr s hranolkami a s tatarkou ako uvitaci obed 😀 😀 😀 😀 😀
Nedostala som nič, lebo som povedala, že kytice su teraz také drahé, že je to škoda peňazí a niečo iné mi kúpiť asi môjmu mužovi nedocvaklo, ale to neriešim 🙂 a byt ma čakal v takom stave v akom som si ho aj hechala 🙂 pretože som po pôrode bola u mojich rodičoch, keďže sme vtedy bývali od seba dosť ďaleko, tak aby si malinkú trošku na týždeň užili. Takže som mala ten týždeň kľud, obskakovanie, ale aj tak som nevedla len tak ležať a nič nerobiť... Ale teraz sa nechám prekvapiť čo ma bude čakať, aký prevrat v dome ☹ 🙂
poloprazdny byt-------------ked som ja bola v porodnici, muz ho musel cely vymalovat, dat dokopy a poskladat nabytok a taaaaak-........... noooo a nervozny muz........ vtom case musel vela makat, splatit pozicku mame, segre..... takez z toho vsetkeho bol akurat len cely nervozny a mna z neho iiel trafit slak............... ziadna kytica a ani nic tale
Dobrá otázka🙂))))) stalo sa a nie len to. bol bordel, všetko som musela upratovať...kedže žijeme so svokrovcami, tak svokra mi na privýtanie zobrala malú z rúk a niesla mi ju tam, kde som to mala urobiť ja. Manžel odišiel do práce. Ostala som sama a tak to je doteraz. A kyticu alebo darček??...ta čo si...namiesto toho vyhlásenie, že som chorá a mám sa dať liečiť, kedže nechcem dávať každý den malu dolu☹(
ja som sice nemala navarene,ale bolo upratanane nabehla k nam svokra ta poprala vsetky veci. a pomohla mu s upratovanim.......ked si nas tato viezol z nemocnice zastavil sa na parkovisku pred nasim domom aby som videla co ma caka na nasej terase,obrovsky ruzovy drevenny bocian a na kazdych dverach v byte boli ruzove masle.kyticu som sice nedostala a ani sperk ale bola som stastna,ze sme uz doma vsetci spolu
Pri prvom synovi bol poriadok+ navarený obed - vďaka mojej mamy ale uvidíme čo bude po druhom pôrode, keď budú doma s malým synom 🙂
Upratane bolo, cestou z porodnice ma vysadil pred obchodom, nech idem nakupit, navarene nebolo.. Prisla moja mamina a navarila. Moj teraz uz ex, sa do mt na mna vyzjapal, ze mu mam presne povedat o kolkej ma po nas príst, lebo ma doelzitu poradu.. Takze nas doma vysadil, zdrzal sa 5min. a siel prec. Kyticu priniesol do porodnice, ale kedze som bola po sekcii, nemohol mi ju dat osobne, tak ju poslal po sestrickach a bola vo váze na chodbe.. darcek som nedostala.. Potom sa niekde v bulvárnom plátku docital, co Kramar kupil manzelke za pôrod.. tak sa tomu veľmi čudoval..
kytica ruzi a milujuci manzelik 🙂
bordel, a prve 2 týždne ani nebol radšej doma, nevedel na to zvyknut že sme 3, a navšetko som bola iba ja, ale potom už bolo všetko ok, no žiadna kytica, nič ma nečakal.... 😉
Aj ja ťa poteším 🙂. Po prvom bordel jak v tanku, to ma pekne dožralo 😀 😀 . Po druhom som teda mm prízvukovala, že má všetko upratať, takže, samozrejme, upratoval na poslednú chvíľu-aj to som ho po telefóne k tomu dokopala 😎 . Nejaké prekvapko alebo čo, tak to nebolo, to jedine, že by som si objednala vopred, inak by sa nedovtípil, čo k tomu dodať...chlapi... 😀 😀 , takže nezúfaj, je to úúúplne normálne 😉 😉 😉 Ale potom mi to vynahradil, keďže staršia dcérka nemala ešte ani 3 , pravidelne z roboty chodil už okolo obeda alebo najskôr ako sa mu dalo a výdatne pomáhal celé prvé cca 2 mesiace, kým som sa zaklimatizovala 🙂
pri prvom babatku ma cakala malicka kyticka, pri druhom iba bordel ako v tanku :-/ takze som po prichode domov musela vyriadit cely byt :-/ no ale na jeho ospravedlnenie, zobral si mesiac dovolenku, aby mi pomahal 😝
Sice z minuleho roka, ale aj tak...vzdy ma dojme spomienka na nase prve dni doma 🙂. Ja som nemala veru ziadne ocakavania v tych prvych dnoch v nemocnici a ani cestou domov. Bola som cela urevana dojatim aj obavami 🙂. Ja som sa velmi tesila, ze manzel prisiel kazdy den za nami do nemocnice (rodila som 40km od nasho mesta🙂) a pocul nase prve zazitky, radosti, starosti, hlavne sa nevedel vynadivat na svojho synceka, do kt.sa uplne zamiloval. 🙂 No a mna pohlad na takuto lasku dojimal. To som potrebovala. Moj milacik sam od seba navrhol, resp.mi skor oznamil, ze v nedelu nepride, lebo chce urobit doma poriadok 🙂. Bolo to velmi mile, ale kedze som ho chcela mat radsej pri sebe, normalne by som mu povedala, ze nech na to kasle a pride za nami. V pondelok sme mali prist domov. Tak nakoniec zostal doma a upratal, co som nestihla a co som chcela....dokonca ja za sporakom a sporak umyl 🙂. My sme sa najprv zastavili u nasich, kde nas cakali balony, pohostenie a cedulky: vitaj, adamko! Vitaj u starkych! 🙂 Bolo to mile....Hlavne radost a dojatie. Cesta domov potom bola trochu kostrbata, vonku zima, drobcek sa nam v aute rozplakal, tak som bola v strese, este sme sli nieco vyzdvihnut a take peripetie. Uff. Ale, ked sme prisli domov, tak sme sa tesili zo seba. Doma upratane v ramci moznosti a schopnosti mm, ale velmi som si to cenila 🙂. No a aby to nebolo dokonale, tak s prichodom domov prisli ak moje obavy, ci a ako to zvladnem ako matka.....a hoco ma rozrevalo este najmenej 2tyzdne 🙂 Este velmi mile bolo, ze manzel odbehol k svokre po nakup a dosiel, ked som s drobcekom sedela na posteli a dojcila.....a dosiel ku mne, pobozkal ma a dal mi tri ruzicky so slovami, ze mi dakuje za krasneho synceka.... 🙂 a ze tieto tri ruze su tri ako aj my sme traja 🙂. Bohu vdaka za taketo nadherne zazitky, za takuto rodinku.... Mrzi ma, ze nie pre kazdu boli stastne. Prajem vsetkym, kt.sa nieco take prihodilo, aby nasli obrovsku radost v uzliku, kt.vam uz nikto nevezme a budu s nielen starosti, ale hlavne radosti 🙂.
u nas bolo upratane, umyte okna, navarene podla toho co som mohla jest ked dojcim (aj sa ma spytali co mozem jest a naco mam chut), proste ziadna starost 🙂 vsetko co malo byt bolo doma 🙂
Mňa čakal,vždy poriadok a kedže som mala tehu cukrovku tak v chladničke krabica zákuskov,na stole kytička a po druhom a treťom aj moji prvorodený 🙂
Isla som domov z porodnice a okrem radosti z malej neboli ziadne ocakavania a urobila som asi dobre. upratane bolo ale to bolo asi to jedine. ziadne kvety nic. ja ubolena po cisárskom a pocuvala som ze sa budeme doma zrazu tisnut traja, preco mala place, preco nemam mlieko... dost tazke obdobie. jedina radost bola moja dcerka.
nie, nestalo. Cakala ma pohoda a klud, na rozdiel od porodnice. A aj normal poriadok plus muz na dovolenke cca dva tyzdne. Ake oslavy???
fuuu,som si zopar komentarou precitala,tak teda niektori muzi su riadny chrapuni :/ tak moj muz sa celkom posnazil,urobil doma prijemnu atmosferu,krasne upratane,hrala pekna romanticka pesnicka,v obyvacke pripravena na stole mini hostinka akoze pripitok sampanske jednohubky chrumky a pod..kade tade nalepene papiere s napisom vitajte doma lubim vas a pod...(rucne pisane na kancelarskom papiery 🙂 nepamatam si uz ci som dostala kvietky ale hmotny darcek som nedostala..( nemame vela penazi tak pre mna bol aj darcek ze sme si mohli dovolit zaplatit mi epidural 140€ ,a zaplatit si doktora tiez nie malo.. 🙂 ) no ked som vosla do nasho bytu a teraz uz v trojici som sa od dojatia rozplakala jak male decko bol to nadherny pocit 🙂 urobili sme zopar fotiek a uzivali sme si nasu malicku dakujem Bohu za to vsetko 🙂 zobral 2tyzdne dovolenky aby sme prve dni boli na vsetko dvaja... tak teda by ma porazilo keby ze pridem domov a este ja mam pratat po manzelovich oslavach...a to som prisla o den skor domov ako sme ocakavali...nastastie moj oslavoval mimo bytu :P
Mna necakalo nic. Ani manzel. Bol pracovne mimo mesto. Z porodnice nad odviezol dedko, doma bolo upratane a to ostatne cakalo na mna.
Vzhľadom k tomu, že môj drahý prežíval pôrod asi viac ako ja, tak bol natoľko unavení aj z práce, že chodil domov prespávať. Došla som dovo, podľa neho bol relaitívny poriadok, no mojimi očami relatívny neporiadok 🙂 Ja upratujem až do zbláznenia 🙂 Kytičku mi vraj chcel priniesť do porodnice, ale tak sa pre nás ponáhľal, že z toho vzrušenia aj zabudol. Svokra mi doniesla jesť, kedže moja mama býva veľmi ďaleko a manžel mi povedal, aby som si vybrala trošku neskôr niečo hodnotné ako bolestné. Ke´D už nebudem ubolená po sekcii. Manžel mi povykladal veci, obletoval malého, nakúpil a polietal úrady. Zlatý to chlap 🙂 Pomoc nadovšetko aj nad kytičku 🙂
Uff, no uz do porodnice po nas prisiel neskoro, cakali sme ho vonku na chodbe, lebo si len odbehol z prace, doviezol nas domov a uz zas fical do prace. Doma vsetko tak, jak som to nechala, len prach a spinave pradlo pribudlo. Ani kvety, ani darcek ani dakujem, proste nic, len ponosy, aky je on strasne unaveny a ako ho ten porod chudacika zmohol... (tak ja vam neviem, kto vlastne rodil a bol zosity aj cez konecnik tak, ze si este pol roka na zadok nesadol?)
kedze sme do nemocnice odchadzali vo dvojici o osmej vecer a dalsi den okolo obeda sme uz boli spat doma v trojici, tak som nasla vsetko tak, ako som nechala 😀
Necakala ma ani kytica a ani vyupratovane nebolo ale riady umyte boli a aj o deti bolo postarane 😉
No baby niektoré vaše zážitky fakt sranda . Mňa pri prvej čakal relatívne uprataný byt a akési požičané náušničky od kamarátov, lebo mm nevedel či máme - aj ked boli kúpené asi mesiac pred. Ale kytička alebo zlatý prsteň - nehrozí, ale vôbec mi to nevadilo lebo som bola šťastná prešťastná že už sme aj s dcérkou doma. A teraz sa chystám každým dňom do pôrodnice, lebo už prenášame tak som zvedavá. Ale viac ako pôrodu, sa asi bojím ako to zvládne môj muž s našou trojročnou dcérkou... 😉
Milá lubikan, presne toto ma doma čakalo pri 1.baby. Myslím, že z toho som mala "popôrodnú depresiu". Mala som také nervy, že som schytila vysávač, mop a dve hodiny po príchode z pôrodnice som mala upratané. Ale manžel to mal permanentne "na tanieri", zvlášť, keď všetky kamošky doma čakali balóniky, transparenty atď...Takže po päťročnom "školení" pri 2.baby ma doma čakal ukážkový poriadok, na stole obrovská kytica a nádherný darček! Chlapovi musíš polopatisticky vysvetliť čo čakáš. Zvlášť pri bordelárovi, akého mám ja...
Ja som ani nic necakala a dostala som krasnu dcerku. V dome poriadok a nabareny gulas( co az tak nemusim ) . Pri druhom porode som bola stastna ako blcha , ze vidim 3 rocnu dcerku , ktora doslovne utekala na 4 poschodie v nemocnici aby ma videla 🙂 ci bol doma poriadok to ma vobec nezaujimalo, bola som stastna ze sme vsetci spolu, poriadok sa urobi aj inokedy. Hlavne ze ja som prezila v nemocnici porod mladsia je zdravucka tak ako aj starsia, a bola som stastna, ze oni to doma zvladli samy, bez svokrinej pomoci 🙂
ani za jeden porod som nedostala ziadne bolestne, ziadne diamanty, kvety, nic ved domov som doniesla z porodnice to najdolezitejsie, svoje dcerky🙂

mna čakal obed odmojej maminy, pätoro kláčov, navarené na týžden voprred a od mm...mesiac si vybral dovolenku, aby bol s nami. čokoládu a iné ( prre mna nepodstatné pozornosti) mi doniesol do pordonice.upratovať som nemusela, aj tak som bola po cisárovi, kašlala som na bordel.výzdoba nebola, my to považujeme za americký gýč.a izbička bola pripravená od samého začiatku ako som otehotnela