icon

Čo vás motivovalo žiť v tejto covidovej dobe?

21. máj 2021

čo vás motivovalo žiť? V tejto dobe covidovej? Ak človek balan. medzi životom a smrťou, kedy nevidí východisko do budúcnosti vzhľadom k spoločenskej situácií?

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
22. máj 2021

Pozera,pozeram... citam tuto jalovu diskusiu.. Bud si niekto robi nejaky prieskum, alebo len chce rozprudit debatu, alebo je uplny blb..

Toto nemoze napisat normalny clovek: "prispôsobiť sa očkovaním? To je šikana, devastácia zdravia, nie prispôsobenie sa. Môj koniec."

Cudujem sa babam , ze vobec davate rady.

malva123
22. máj 2021

Dobre nebude ? Prehanas..ked bola vojna,hlad...a je aj teraz...to bolo dobre podla teba? Osobne si myslim,ze len rozputavas vasne...v tejto diskusii nic viac

felicita027
22. máj 2021

@viktorka48 myslím, že toto obdobie bolo pre všetkých náročnejšie ako normálny život ale je rozdiel mať chvíľkové nervy a "depky" na tie všetky opatrenia a situáciu, čo si isto každý za tých cca 14mesiacov aspoň raz zažil a niečo úplne iné je mať suicidálne myšlienky. To, že niekto nemá suicidálne myšlienky a snaží sa riešiť problémy a nie len sťažovať hneď znamená, že je "dokonalý"? Ja sa celý život riadim mottom: "Čo nedokážem ovplyvniť to neriešim." - v tom zmysle ak nedokážem ovplyvniť, aká je situácia nebudem nad ňou vyplakávať ale nájdem si niečo pozitívne napríklad nemôžem cestovať tak miesto toho začnem sa venovať iným koníčkom, na ktoré som nikdy predtým nemala čas napríklad pravidelne cvičiť, chodiť do prírody, učiť sa vyšívať, piecť, učiť sa nové jazyky, čítať knihy však je milión krásnych vecí ktoré sa dali robiť po celý čas, ak prídem o prácu tak budem sa snažiť si nájsť prácu lebo to, že ju už nemám nijako neovplyvním a zbytočne budem plakať nad "rozliatym mliekom". Ale na tomto celom je zaujímavé, že 45 ročná žena (autorka) o sebe hovorí, že je pár rokov pred dôchodkom 😂 do dôchodku ak dobre počítam má +- 15-20rokov alebo aj viac.

janka_23
22. máj 2021

@felicita027 presne tak, súhlasim s tebou. Tiež som prišla po 10 rokoch o prácu a poviem ti, konečne som si poriadne oddýchla, venovala sa viac rodine, priateľom, cvičila som, učila sa nové veci proste som sa snažila každý deň si nájsť niečo pozitívne, hocijakú maličkosť a hneď mi bolo lepšie. No a už mám aj prácu, takže sa zase teším na niečo nové. Je to o postoji, o tom ako sa človek nastaví. Jasne, je ľahšie sadnúť a ľutovať sa ako sa k veciam postaviť celom. Voľba je na každom z nás, lebo svoj život ma každý iba vo svojich rukach

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
janka_23
22. máj 2021

@viktorka48 preto budem stále dookola opakovať, treba vyhľadať pomoc. Viem o com hovorím keďže som pred rokmi tiež prechádzala kadečim a sedenia u psychologicky mi veľmi veľmi pomohli

vrabcek15
22. máj 2021

@elizabet173 pekne napísané 😉tiež sa teším s toho,čo mám 😉

elizabeth175421
22. máj 2021

@janka_23 no, ale autorke nejde len o očkovanie, ale aj o testovanie. Jednoducho to odmieta a vieme, ako práca bola podmienená testom. A avizujú ďalšiu vlnu, takže opäť bude testovanie a toto ona nechce. A čo sa týka pracovať sám na seba, to nedokáže každý. Na to musí byť človek stavaný.. je pravdou, že teraz si prácu nájsť môže, lebo sa aj jvoľňuje, ale skôr ai myslím, že autorka píše o tom, že keď to budú žiadané napr tie testy tak poletí lebo na nr nepôjde

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
ejanjelik
22. máj 2021

Lebo z toho robis problem za

ejanjelik
22. máj 2021

Zajdem za obvodnou popytam si papier a mozu mi fukat. Ockovanie nie je povinne

janka_23
22. máj 2021

@elizabeth175421 vieš, každý z nás sa musí v určitých veciach prispôsobiť, žiť podľa nejakých pravidiel atď.. keďže nežijeme niekde v džungli ale v spoločnosti iných ludi. Keď odmieta aj testovanie, aj očkovanie v poriadku je to jej voľba a ja to rešpektujem. Potom si ale musí byť vedomá ze jej možnosti budú bohužiaľ obmedzené a musí sa k veci postaviť tak, ze si nájde cestu kde obmedzovana nebude. Lenže ona všetko iba neguje a ľutuje sa. Preto možno s podporou lekára, alebo priateľov, rodiny by získala iný pohlad, našla niečo čím sa môže uživiť a nebude nikým a ničím obmedzovana. Meditovanim na koniku to nikto z nás nevyrieši. Bohuzial deje sa co sa deje, ale všetko raz skončí.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
felicita027
22. máj 2021

@viktorka48 preto treba navštíviť odbornú pomoc ak niekto túto alebo akúkoľvek inú situáciu nezvláda. Stačí sa len pozrieť nato, že aj dnes sú krajiny kde sú vojny kde ľudia sa boja byť doma aby do ich domu nehodili bombu alebo vyjsť na ulicu aby ich niekto nezastrelil a musia sa s tým vysporiadať. Tu po celý čas nikto nikoho neohrozoval v pokoji sa dalo žiť doma aj ísť na ulicu. Alebo niekedy je dobré si pozrieť nejaký dokumentárny seriál o 2.svetovej vojne a hneď človek príde na iné myšlienky. Alebo čo Afrika alebo iné chudobné časti sveta? Tam ľudia umierajú pretože nemajú čo jesť a/alebo ani čistú vodu a žijú ďalej snažia sa zlepšiť svoj život. Všetko je len uhol pohľadu ak sa niekto negatívne bude pozerať na všetko tak bude mať negatívny život ak sa niekto bude pozitívne pozerať na veci bude mať pozitívny život. V čom akože bola tak nezvládnuteľná situácia? V tom, že v pokoji bez strachu o vlastný život všetci mohli žiť? Alebo nebodaj v tom, že treba nosiť rúška alebo respirátory? Alebo v tom, že síce za rodinou a kamarátmi sa nemohlo cestovať ale sme v 21.storočí kde už dávno vynašli niečo ako videohovory alebo mobily tie tu boli dokonca skôr ako internet prostredníctvom čoho ľudia vedia spolu komunikovať? Áno, nenahradí to fyzický kontakt ale dalo sa to aspoň takto nahradiť. Alebo v tom, že sa nemohlo cestovať za hranice ale príroda bola stále otvorená? Alebo v tom, že trebalo chodiť na 1 bezbolestné pár sekundové vyšetrenie každý týždeň/2,3? Alebo v tom, že kamenné obchody boli zatvorené (okrem potravín, drogérie...) ale e-shopy otvorené kde funguje taká možnosť do 14dní vrátenia tovaru bez udania dôvodu ak by oblečenie alebo obuv nesadla alebo sa nepáčila farba, materiál?

janka_23
22. máj 2021

@viktorka48 treba vyhľadať pomoc, vždy sa dá nájsť cesta. A už sa nevyjadrujem lebo je to dookola to isté. Nechápem čo by ste robili keby nebodaj prisla vojna, to by ste ešte len videli obmedzovanie a zásahy do života, do svojich práv. Hawk... Krásny deň všetkým 🤗😊❤️

ckatka
22. máj 2021

Prispôsobenie je evolúcia. Čo urobíš?
Zabijes sa lebo nechceš žiť "v tejto dobe?"
Ale inú dobu nemáš.
Bola doba keď upalovali mladé ženy lebo ich udala suseda.
Bola doba keď bol hlad. Mor. Keď z 10 detí ti prežilo jedno...
Bola doba keď sa zadky utierali lopuchom a bývalo sa v jaskyni.
Bola doba keď sa jedla kapusta zemiaky a posuchy. A raz za deň.
Fakt neexistuje nič za čo môžeš byť vďačná?

janka_23
22. máj 2021

@felicita027 nesnaž sa vysvetľovať, je to zbytočné 😉 aj ja som to už vzdala 🤷🏼‍♀️😉

ckatka
22. máj 2021

@viktorka48 co je občasné testovanie voči napríklad povinnému vydaju v 12 rokoch....alebo pravu prvej noci 😂🤦‍♀️ resp nejakým iným "ozajstným" zásahom do tela človeka a jeho dôstojnosti?

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
janka_23
22. máj 2021

@viktorka48 nie neporovnava, iba poukazuje na to ze vždy je nejaká doba. Vzdy niečo bolo a ľudia keď chceli prežiť tak sa museli prispôsobiť. To len dnes sme neskutočne rozmaznani. Naši rodičia kedysi tiež nemohli cestovať lebo sa nedalo a prežili to? Áno prežili..

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
felicita027
22. máj 2021

@viktorka48 ale však nikto nikoho do očkovania nenúti minimálne preto, že všetky očkovacie vakcíny sú len v testovacej fáze. Tak načo riešiť očkovanie, keď naňho ani nemusíš a ani nechceš ísť? Tu to nikoho nezaujíma a ani tu ťa nikto nebude do očkovania nútiť je to tvoj život a čo si s ním urobíš je tvoja vec. Ži si ďalej život ako keby žiadne očkovanie neprebiehalo a hneď budeš mať o starosť menej 🙂

mikadooo
22. máj 2021

Ja som si našla prácu. Úplne mimo môj odbor, mizerne platená, ale zato super ma baví, príjemná šéfka, s ktorou popri robote vykecávame o všeličom, ožila som úplne, chodím vysmiata, korona ide zrazu úplne mimo môjho života. Vnímam že tu je ale nemám čas to dopodrobna riešiť a pitvať. Okrem toho má budúci týždeň čaká očkovanie, tak potom to už pre mňa nebude bezvýchodiskový stav, práveže si myslím, že som bližšie k východisku. Ale najviac mi pomohla tá práca, ktorá je zároveň pre mňa zábava.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
felicita027
22. máj 2021

@viktorka48 ja nikoho koho by nútili nepoznám alebo kde by sa to riešilo až v takej miere ako tu na koňovi dokonca poznám aj doktorov, ktorí sú každý deň v ambulancii alebo nemocnici a nedali sa zaočkovať ale nikomu to nevešajú na nos lebo je to ich osobná vec. A ani ich nikto nenúti