Čo vás motivovalo žiť v tejto covidovej dobe?
čo vás motivovalo žiť? V tejto dobe covidovej? Ak človek balan. medzi životom a smrťou, kedy nevidí východisko do budúcnosti vzhľadom k spoločenskej situácií?
@viktorka48 a ľudia v inej dobe napr počas vojny tuue pocity nemali? O tom hovorím... Každý si nájde svoju cestu v každej situácii a keď to sama nezvláda sú tu odborníci ktorí jej pomôžu. Dookola to isté. Bože keby som mala cele dni mysliwt nba koronu, očkovanie atď tak ma asi drbne.
@viktorka48 fakt? Na mňa sa nič nevali. Nepozerám správy, nečítam o tom clanky proste neriesim. Žijem si svoj. Takže treba vybehnúť do prírody, zacvičiť si a hneď bude lepšia nálada
@viktorka48 myslim, ze desivejsie je zit s pocitom ze som nakazil niekoho a ten zomrel. Ale raz ked je niekto negativne naladeny tak si nieco najde. Kovid je vyhovorka podla mna takto negativne zije stale. Su proste taki ludia vsetko je cierne. Vsak sa nemusi ockovat, testovat ma na to pravo, tak ako ja a ini mame pravo na ochranu zdravia a to bolo umoznene tym, ze sa testovalo a netestovani mali obmedzenia. Ona vidi len to co ONA nemoze, nehladi na to co moze sposobit niekomu inemu. Treba sa trosku polucstit cela nasa spolocnost. Kazdy vidi len seba, zavidi druhemu, nedopraje mu. Sme egoisti.
@viktorka48 Veľa tých doktorov alebo aj iných ako aj učiteľov, manažérov... má kúsok rozumu v hlave a vedia, že to je ich osobná vec ani ja sa verejne nevyjadrujem, či sa dám očkovať alebo nie dokonca ani doma s mužom sa o tom nerozprávame lebo je to každého z nás osobná vec. Ja robím s právom už nejakých tých pár rokov každý deň tak si dovolím povedať, že viem o tom viac ako ty ale keď iným ľudom vyhovuje sa sťažovať a neriešiť situáciu tak ich nechaj tak žiť ich prístup riešenia toho problému nezmeníš a zbytočne ťa to zaťažuje a zbytočne tak riešiš životy druhých 😂 ja toooooľko vecí za svoj život som počula že keby som všetkému verila tak už dávno by som bola niekde na psychiatrii.
@viktorka48 vôbec nie. To len na ilustráciu...ze každá doba ma niečo.
Raz tu boli povinné svadby.
Potom otroctvo.
Potom vojny.
Potom štúdium len pre vyvolených...
Potom zatvorené hranice.
Potom segregacia...
Bicovanie
Plynové komory
Šikanovanie
Fyzické tresty (aj od polície napr...nie tak dávno).
Každá doba ma niečo.
@viktorka48 však nikto na otázku očkovania nemusí odpovedať. Stačí miesto áno/nie povedať napr. je to moja osobná vec, nemám dôvod nato odpovedať, nemusím nato odpovedať, nechcem nato odpovedať... a otázka vyriešená, to že ľudia sa sami rozhodnú o tom hovoriť a "neočkovanci" nadávať na systém ako ich strašne núti sa očkovať na dobrovoľnej báze a "očkovanci" nadávať na tých, ktorí sa nechcú očkovať ako je celá situácia taká len kvôli nim zato môžu ľudia, nie covid, nie politika, nie odborníci ale tí konkrétny ľudia, ktorí si medzi sebou položili tú otázku.
Ano aj takto to mozes vidiet. Co je potom to keby netestovany a nakazeny chodil volne pomedzi ludi? Ja so kovid mala, neprajem nikomu a to aom najhorsie peiznakt mala len jeden den. Nasledky cca 6 mesiacov.
@viktorka48 no však keď vieš aká je vymožiteľnosť práva ako laik ktorý právo pravdepodobne nikdy neštudoval a o práve počul len z novín alebo rečí druhých ľudí tak si ži vo svojej bubline veď nie na darmo sa hovorí, že je ľahšie rozbiť atóm ako ľudské predsudky
@viktorka48 písala som, že je vymožiteľnosť na DOBREJ úrovni? Asi by si sa mohla naučiť aj čítať 🙂
@viktorka48 tak ja viem, čo píšem nikde som nenapísala ani, že je na dobrej úrovni ani že je na zlej úrovni len ako by bolo vhodné to riešiť. Právne riešiť problém neznamená hneď súd ktoré nie sú na tom najlepšie ale aj prostredníctvom mediácie.
@viktorka48 dám ti ešte jednu poslednú radu skôr ako začneš o niečom písať si kúsok zisti niečo o tom, čo píšeš lebo právo sa nevymáha len na súde a nebudeš potom také blbosti písať 🙂 ale tak laici vedia vždy všetko najlepšie nie len čo sa práva týka ale aj politiky, zdravotníctva, ekonomiky, riadenia celého štátu, školstva, dopravy.... 😂
a nie že si ma nesprávne pochopila ale nesprávne si sa celkovo na tú tému vyjadrila ja som len reagovala na to, čo si ty napísala.
@viktorka48
Mna nic specialne nemusi motivovat, lebo tato situacia ma nijako neprekvapuje. Kto trochu daval pozor na dejepise ci sa zaujima o dejiny alebo pocuva starsich, musi vediet, ze podobne (a casto ovela horsie) obdobia a problemy tu uz boli a ze stale sa cosi stane. Raz vojna, inokedy pandemia, nie sme prvi ani posledni, co take cosi zazivaju. Tak to jednoducho funguje. Ja som vdacna, ze doteraz sme si zili az luxusne dobre, kym v Afrike deti nadalej umierali od hladu a my sme to uz ani nebrali ako realitu, ale ako cosi z dokumentov. Taky je jednoducho zivot, prinasa problemy, mozme byt len vdacni, ze sme zazili aj skoro bezstarostne obdobie. Zivot nie je o tom, ze vsetko je bez problemov a vsetko mozem, inak koniec sveta. Zivot je o niecom uplne inom a ja si ho uzivam, svoju rodinu a vsetko pozitivne co kazdy den donesie a uzivam si to, kym sa da. A ked pride problem, bojujem. Vzdy to tak bolo, vzdy to tak bude, vo vsetkych generaciach. Problemy boli, su aj budu, vacsie ci mensie.

@viktorka48 a ak náhodou teba niekto núti je v právnom svete aj inštitút prekročenia právomoci zamestnávateľa s ktorým by si sa mohla zoznámiť a využiť 🙂