Cudzia matka mi vyfackala dcéru
Rozmýšlala som, či napísať tento príspevok.. no nakoniec som sa predsalen rozhodla, že tak urobím.
Podelím sa s vami o moju dnešnú skúsenosť, z ktorej ma ešte teraz od jedu trasie..
Dnes som si s mojou dcerkou (3roky) a mojou maminou urobili taký babský deň.. Išli sme do OC do FunnyLandu (v Trenčíne).. Dcerka sa tam krásne hrala, bláznila, našla si tam kamošky, s kt.sa hrala.. S mojou maminou sme sa pri nej prestriedavali.. Potom moja mamina išla domov a zostala som tam ešte s dcerkou.. Sedela som pri stole, dojedala po dcerke hranolky.. pričom som ju stále očami sledovala, kde je a čo robí. V danú chvilu bola pri guličkách a zrazu som uvidela, ako nejakému malému chlapcovi capla po tvári. Tak som sa hneď postavila, že idem zakročiť a vysvetliť jej, že to nesmie robiť a dohovoriť jej..
Lenže kým som k nej prišla, tak prišla matka toho malého chlapca a začala húkať po mojej dcérke a brutálne ju prefackala po tvári!!!!!!! Dcerka začala velmi plakať , bola v obrovskom šoku až sa z toho pocikala. Matka hneď na mňa vyletela, že prečo si nestražim svoje dieťa (pričom ani ona nebola v danú chvilu pri svojom ročnom synovi) a ja som si síce svoju dcerku z dialky sledovala, no nestihla som zakročiť.. Ja som sa jej za dcerkine spravanie ospravedlnila a mrzelo ma, že capla jej synovi.. Ale ako si môže dospelá žena, ktorá má 3deti dovoliť niečo takéto voči cudziemu dieťaťu??? Samozrejme hneď som na ňu vyletela, že čo si to dovoluje, a mala to riešiť inak a nie tak, že mi začne fackať a biť malé dievčatko po tvári!!! Hneď som začala baliť veci, ukludňovať svoju dcerku, ktorá stále plakala.. Všetci neveriacky krútili hlavou a nik nechápal, že takéto niečo si niekto dokáže dovoliť. Naozaj velmi velmi velmi som v duchu predýchavala, čo urobila.. Mala som 100chutí ju tam vyťahať za pačesy a jednu jej vraziť. A môj slovník v mojich myslienkach na ňu tiež nebol zrovna pekný. Nakolko som si uvedomovala, že mám pri sebe dcerku a je tam ďalších XY detí a nieje vhodné jej to akýmkolvek spôsobom "vracať" , kedže sme boli v detskom zábavnom parku.. Zmohla som sa iba na to, a povedala jej, že je CHUDERA a môže sa hambiť za to, čo urobila. Lutujem jej deti, keď takáto MATKA dokáže takto zaútočiť na cudzie malé dieťa, čo potom robí doma s tými svojimi ,keď náhodou "neposlúchajú"? Nejaký pán sa na to nemohol tiež pozerať, vstal a tiež jej išiel slušne vynadať.. V šatni prišli za nami ešte nejaké mamičky, čo boli tiež velmi zaskočené z jej konania. Tá chudera nemala ani tolko chochmesu príšť sa ospravedlniť. Bola tam aj s mužom, ktorý sa za ňu evidentne dosť hambil.
Obsluha tohoto podniku bola velmi zlatá a milá, a velmi ich mrzelo , čo sa stalo.. doniesli dcerke kinderko a dali nám gratis poukaz na 1vstup k nim.
Určite sa tam ešte vrátime a nezanevreme.. Takéto psychicky labilné matky môže ktokolvek stretnúť kdekolvek.. (pevne verim a dúfam,že si tento prispevok snáď konkrétna osoba prečíta a zamyslí sa nad sebou). A áno, dcérke som samozrejme dohovorila, že detičky sa nebijú..
To mi je ľúto ☹️
Ale ste sa tu podaktoré ukázali kokos
@beronsche čítala si moje prvé a vlastne všetky príspevky? Nikdy neobhajujem násilie, nulová tolerancia k nemu v tejto diskusii ako aj v každej, v ktorej polovica diskutujúcich súhlasí, že občas capnut / facku vlastnému dieťatu je ok. Ja vždy píšem, že nie je.
Šialené, ako to človek musí v každej vete písať, že reakcia tej matky bola zlá a neprístupná, aby z neho nespravili tyrana. Za mňa samozrejmost, už to písali aj iní. Niekto musí poukázať aj na tú druhú stránku
Stiahla som si prevádzkový poriadok Funnylandu, a tak je písané, že herná plocha je rozdelená na časti pre deti "len 0-3r a ich doprovod" a "až od 3r".
Z toho vyplýva, že niektoré z detí nebolo vo svojel časti. Ktoré? Chlapček 1r v kútiku od 3r, alebo 3r dievčatko v kútiku pre deti do 3r ?
@autorka prosím objasni to, je to dosť podstatné v tomto príbehu (odhliadnuc od toho, že je neprípustné od dospelej biť malé dieťa)
Maminka, rieš to. Nenechaj to len tak. Chúďa dieťatko. Takýchto ľudí by mali exemplárne potrestať!
@siska53
@beronsche
dievcata kde ja pisem ze mala dostat ? ja odmietam akekolvek telesne nasilie a uz vobec nie voci detom
chybu urobili matky, ak viem ze moje dieta nema problem capnut ine do tvare (co je obdobie a prejde si tym vacsina) tak ho bez priameho dozoru nepustim do casti pre najmensie deti (batolata) tak to tam totiz maju v tom kutiku a hotovo
a ta druha matka no comment ako to si proste nemala dovolit ak videla ze je tam vacsie dieta (co uz v podstate v tej casti ani nema byt) mala vziat maleho a ist s nim mimo guliciek
proste v tychto kutikoch je za dieta zodpovedny rodic
moja dcera bola taka jemna kvetinka tak s nou som ista cas prave kvoli detom bez dozoru ani kutikov nechodila
Celá situácia je zla. Prečo vlastne vznikol spor u detí? dôvod prečo malému bábätku tvoje dieťa dalo po tvari? Ako silno ho udrela? Udrela ho len raz? Nebolo tam ešte niečo iné? Na druhú stranu, bol naozaj zákrok druhej matky tak dramaticky? Ako ak to idete dávať riešiť, ideálne je mať kamerový záznam. A druha vec, ja osobne už keď by to vzniklo, naloží tej matke co sa do nej vojde, ak by to naozaj bolo tak ako popisujes, a nejdem potom podávať oznámenia 🙈. Bolo by mi uplne jedno co si ostatný myslia. Bárs by sme si aj po papuli dali, no a čo.
@bluka2 píšeš ze matka mala brutal stres... to akože z čoho? Ze maleho caplo 3 rocne dieta?? Co to dieta je nejaký maly terminátor? Dospelý človek má ovládať svoje emócie. Aký stres potom malo mať potom to 3 rocne dieta? Možno to nebol ani stres ale na tej malej si len vybila zlosť zo svojho zlého zivota. Labilna žena patrí do rúk odborníkov.
@kengurica bola v časti pre staršie deti, boli sme tam, kde boli staršie dievčatka
No ja neviem nechve sa mi veriť že nejaká matka by zbila cudzie dieťa takto na verejnosti do konca niekoľkokrát dala facku...a že nikto tam nezakrocil keď ho tak silno fackala...
@slavomira236 tak never mne je to fuk
Podľa mňa sa teraz sustred na dcérku. Spravte si pekný čas, uisti ju, že je lubena. Tá žena to predpokladam ľutuje, ako sa zachovala (snáď). Možno je jej teraz dosť zle z toho celého. Úrok by som neriešila vojnou, ale mierom, ale to je už na tvojom uváženi. Ja som tam nebola, ešte keby sme to videli, možno by sme trochu korigovali názor viaceré.
Teda ja som sklamaná z názorov niektorých žien, ktorých príspevky som si vždy rada prečítala. Lesson learned? Vážne? Nemám slov 🤬🤢🤮... úbohé čo tu poniektoré dokázali zo seba vypotiť. Radšej to tu už nečítam.
Autorka, vam držím palce a hlavne aby dcérka z toho nemala traumu. Snáď na to veľmi rýchlo zabudne. Držte sa. 🙏🍀❤️🍀
Mňa by to nahnevalo presne ako Teba...ak človek dospelý,dokáže prefackat cudzie dieťa je to debil....... ostatné mamičky,čo si tu zastávajú tu pani,sú asi mimo....ak by niekto dospelý udrel moje dieťa,tak mu vlasy vysklbem...deti sa na ihrisku sacaju,bijú,fackuju,to je všetko normálne učia sa ,čo sa smie a čo nie ...táto pani sa to mala dávno naučiť na Tom ihrisku keď bola malá a vedela by,že dospelii ľudia deti nebijú a už vôbec nie cudzie!!! Nech sa hanbí za seba...a nečudujem sa,že sa hnevate,plne Vas chápem ..raz by sa môjho syna niekto dotkol,by uvidel !
Asi si to neuvedomujes, ale na strane toho, na koho pride trestne oznamenie, si sa mohla lahko ocitnut ty sama. Pretoze tvoje dieta mohlo vazne ublizit tomu mensiemu. Ja som tak kedysi chodila do skolky (v casoch socializmu) a mali sme ist na nejaky vylet a bolo medzi nami aj dievcatko, pribuzna ucitelky. Ja som bola zo vsetkych deti najmensia, najlahsia, najutlejsia. Ona bola takym rozmaznanym kvietockom, malicka s namalovanymi dlhymi nechtikmi, co sa vtedy ani nedovolovalo. Kazdopadne ked som nastupila do autobusu, sadla som si a zavrela oci, tato slecna sedela predomnou a musela asi zoskocit zo svojho sedadla a nechtami mi zautocila na tvar. Behom chvilky som ja ako dieta mala tvar krvavu a ona bola spokojna. Samozrejme hned volali do skolky moju babku (byvala blizko skolky), aby po mna prisla a vzala ma na osetrenie k doktorke, lebo krvacam. Ta ihned dobehla, videla ze zle je a oko mi od krvi ani nebolo vidiet, strasne sa hnevala a povedala ucitelke, ze ak o oko pridem, bude to mat dohru. Nakoniec ma osetrili, dodnes mi ostali jazvy, jedna blizucko nad okom, ta bola hlboka a aj ostala po nej hlbsia jazva, druha tenka, ta ide cez lice. Nas vek v tej dobe bol cca 4 roky? Takze nie, ani nasilie medzi detmi nie je v poriadku, akokolvek sa tu mamicky tvaria, ze co spravila to starsie dievcatko voci tomu mladsiemu, ze to bolo ok, lebo su to iba deti. Aj deti maju byt ucene tomu, co mozu a co nie a ze druheho nesmu bit. Vyrastala som v case, ked nebolo bezne podavat trestne oznamenia, dokonca ani v takychto pripadoch. A som tomu rada. Verim, ze rodicia tejto mojej skolkarskej spoluziacky nasledne zakrocili a ona uz take nieco viac nespravila. Ani dnes by som nechcela, aby moja babka ci mama reagovali trestnym oznamenim (a to som obetou bola ja, ale pomsta by mi bola k nicomu). Naozaj si uvedomte, ze aj vase deti mozu niekedy niekoho udriet na ihrisku (trebars s lopatkou v ruke, ktora ma ostru hranu) a mozu velmi skaredo ublizit a velmi rychlo sa na tej druhej strane ocitnete vy. Kazda je si zodpovedna za svoje dieta, za to aby bola pri nom, strazila ho, davala pozor a ano, aj vysvetlovala, ze deti sa nebiju a pod.
Az mi prišlo zle z toho príspevku a ešte horšie z niektorých reakcii. Vôbec dcérke nepripominaj tu udalosť a ani jej Nehovor že nemá biť deti. Spojí si to chúďatko s tým čo sa jej stalo a bude mat v hlave nainštalovaný strach a sudcu. Neschvaľujem že udrela toho chlapčeka ale to teraz nie je vôbec podstatné. Keď sa pocikala bol to pre ňu taký šok aký sa dá pre dospelého prirovnať napríklad k bombovému útoku. Alebo zo streľby na neho samého. Môže z toho vzniknúť posttrauma. Trestné oznámenie daj len z princípu aby dotyčná vedela že jej to len tak neprejde. Ale nečakaj že to vyšetria a ani sa nesnaž aby to vyšetrili. Nechaj to plávať nejde o jej potrestanie len o to aby sa to vedelo. Aby to neostalo nepovšimnuté. Je dobre že sa vás ini ľudia zastali. Aj ja som rozhodne na vašej strane. Na druhej strane neživ v sebe zlosť nenávisť a túžbu po pomste. Takí ľudia tu chodia po svete. Nevedela zvládnuť svoje emócie. Možno si teraz hovoríš že si mala urobiť viac, že si jej mala vrátiť facku atd. Ale nemala. Tvoja reakcia bola dostatočná. Slušní ľudia sa kontrolujú a hajzli fackajú deti. Ale stačí vyjadrit svoje stanovisko. A to si povedala. Aj tu si napísala. To ti pomôže nedusiť v sebe zlosť. Ani ju nepestuj a myšlienky ktoré prichádzajú sú normálne ak ich nebudeš živiť po pár dňoch už nebudú prichádzať. Choďte na vyšetrenie s malou a ak by sa pocikávala budete musieť chodiť na terapie. Nenechaj to na to, že to prejde samo. Niečo prejde, ale niečo môže ostať do dospelosti. Keď sa však nebude pocikavat ani nebude mat nijaké iné probolemy podobne posttraume, tak potom to krásne zvládla, buď rada a zahrň ju len láskou a dotykmi. Nie len čas pomáha liečiť ale aj nové pozitívne zážitky ktoré v dostatočnom množstve vyliečia takúto ranu.
@deniseee povedz mi len jedno...čo robilo ročné dieťa samé v časti pre väčšie deti? Určite tam mali upozornenie že za dieťa je zodpovedný rodič a vo väčšine kútikov sú oddelené časti kde môžu ísť deti až od 3 rokov. Ročné deti obvykle ešte ani chodiť nevedia. Ako je možné že matka tam nebola s ním ale len odniekiaľ dobehla? Kto je tu zodpovedný ak sa dieťatu niečo stane? Rodič, alebo to 3 ročné dieťa? Či nebodaj rodič toho 3 ročného dieťaťa? Trochu sa nad tým zamysli.
@evaachesa v kazdej chvili, v uplne kazdej a v kazdom kutiku je zodpovedny rodic dietata a kazdy rodic za svoje dieta. Ten rodic toho rocneho za svoje a ten trojrocneho tiez za svoje. V plnej miere. Presne ako som napisala a presne tak to i bolo myslene. A co tam robilo? Mna sa nepytaj, moje dieta to nebolo, ja uz mam deti velke, ani som tam nebola, ani za tu situaciu nie som zodpovedna. Obe matky nechali svoje deti bez dozoru. Obe boli zodpovedne.
Ak to bude medializované, pošlite mi prosím link na reportáž
@deniseee A stalo sa to? Nie. My si nemyslíme, že naše dieťa to nemoze urobiť. Viem, že nie je anjelik, že som za neho zodpovedná, a snažím sa ho vychovávať najlepšie ako len dokážem a keď predsa raz urobí takýto exces, tak za to beriem zodpovednosť a aj vyvodím vo vzthau k nemu adekvátne dôsledky. JA! Nie iná dospelá svojpravna trestne zodpovedná osoba. Už som písala aj vyššie, TOTO fackanie by mi ani len nenapadlo, ani keby sa takto zachovalo moje vlastné dieťa k svojmu súrodencovi. Veď autorka aj bez skrášlenia napísala, že to videla, jasné a priamo napísala, že áno, moje dieťa fackalo a išla to riešiť. Netvári sa, že jej dcéra je v tom nevinne.
@deniseee áno obe mali byt zodpovedné za ten prvý incident. Za traumu malej je zodpovedná len tá jedna matka. Ten chlapček pacnutie po tvári od trojročnej rozhodí bez ujmy. Autorka neobhajujem seba ani svoju dceru ale rieši to čo sa stalo potom. A to sa nemalo stať. Na to teda dôvod nebol.

@bluka2 ale to aj tak nedáva tej druhej matke právo vyfackať cudzie dieťa.