Cudzia matka mi vyfackala dcéru
Rozmýšlala som, či napísať tento príspevok.. no nakoniec som sa predsalen rozhodla, že tak urobím.
Podelím sa s vami o moju dnešnú skúsenosť, z ktorej ma ešte teraz od jedu trasie..
Dnes som si s mojou dcerkou (3roky) a mojou maminou urobili taký babský deň.. Išli sme do OC do FunnyLandu (v Trenčíne).. Dcerka sa tam krásne hrala, bláznila, našla si tam kamošky, s kt.sa hrala.. S mojou maminou sme sa pri nej prestriedavali.. Potom moja mamina išla domov a zostala som tam ešte s dcerkou.. Sedela som pri stole, dojedala po dcerke hranolky.. pričom som ju stále očami sledovala, kde je a čo robí. V danú chvilu bola pri guličkách a zrazu som uvidela, ako nejakému malému chlapcovi capla po tvári. Tak som sa hneď postavila, že idem zakročiť a vysvetliť jej, že to nesmie robiť a dohovoriť jej..
Lenže kým som k nej prišla, tak prišla matka toho malého chlapca a začala húkať po mojej dcérke a brutálne ju prefackala po tvári!!!!!!! Dcerka začala velmi plakať , bola v obrovskom šoku až sa z toho pocikala. Matka hneď na mňa vyletela, že prečo si nestražim svoje dieťa (pričom ani ona nebola v danú chvilu pri svojom ročnom synovi) a ja som si síce svoju dcerku z dialky sledovala, no nestihla som zakročiť.. Ja som sa jej za dcerkine spravanie ospravedlnila a mrzelo ma, že capla jej synovi.. Ale ako si môže dospelá žena, ktorá má 3deti dovoliť niečo takéto voči cudziemu dieťaťu??? Samozrejme hneď som na ňu vyletela, že čo si to dovoluje, a mala to riešiť inak a nie tak, že mi začne fackať a biť malé dievčatko po tvári!!! Hneď som začala baliť veci, ukludňovať svoju dcerku, ktorá stále plakala.. Všetci neveriacky krútili hlavou a nik nechápal, že takéto niečo si niekto dokáže dovoliť. Naozaj velmi velmi velmi som v duchu predýchavala, čo urobila.. Mala som 100chutí ju tam vyťahať za pačesy a jednu jej vraziť. A môj slovník v mojich myslienkach na ňu tiež nebol zrovna pekný. Nakolko som si uvedomovala, že mám pri sebe dcerku a je tam ďalších XY detí a nieje vhodné jej to akýmkolvek spôsobom "vracať" , kedže sme boli v detskom zábavnom parku.. Zmohla som sa iba na to, a povedala jej, že je CHUDERA a môže sa hambiť za to, čo urobila. Lutujem jej deti, keď takáto MATKA dokáže takto zaútočiť na cudzie malé dieťa, čo potom robí doma s tými svojimi ,keď náhodou "neposlúchajú"? Nejaký pán sa na to nemohol tiež pozerať, vstal a tiež jej išiel slušne vynadať.. V šatni prišli za nami ešte nejaké mamičky, čo boli tiež velmi zaskočené z jej konania. Tá chudera nemala ani tolko chochmesu príšť sa ospravedlniť. Bola tam aj s mužom, ktorý sa za ňu evidentne dosť hambil.
Obsluha tohoto podniku bola velmi zlatá a milá, a velmi ich mrzelo , čo sa stalo.. doniesli dcerke kinderko a dali nám gratis poukaz na 1vstup k nim.
Určite sa tam ešte vrátime a nezanevreme.. Takéto psychicky labilné matky môže ktokolvek stretnúť kdekolvek.. (pevne verim a dúfam,že si tento prispevok snáď konkrétna osoba prečíta a zamyslí sa nad sebou). A áno, dcérke som samozrejme dohovorila, že detičky sa nebijú..
@oblecenie99 moje dieťa nedalo nikomu facku
Chcelo jej zobrať guľôčku a capla ho
Ale facku nedala
Autorka, daj to na sud a pytaj pol miliona za psychicku ujmu.
Tiez ma udivuje, ako tu viackrat pisu ze tvoja dala chlapcovi facku ked si jasne v uvode napisala, ze mu capla po tvári. Ja to ako facku neberiem.
@luuubik Na prefackanie - potrestanie dieťaťa nebol dôvod, 3 ročné dieťa nie je zodpovedné za svoje činy , ak by dospelú osobu bezdôvodne na ulici len tak niekto prefackal , nejaká dospelá osobu, až tak, že by bola vystrašená do takej miery ako toto trojročné dieťa. Ako by sa to riešillo, nič, útočník by nebol potrestaný ? Neexistuje na to nejaký paragraf , že právne spôsobilý človek nemôže len tak napadnúť iného človeka ?
@bielavila presne toto som si uvedomila hneď pri čítaní príspevku - prečo mater nechá batoľa medzi väčšími deťmi , veď tie sa jašia celkom inak, majú už lepšou motoriku a silu ako ročné deti, prečo by mali matky behať 30cm pri deckach. Je to detské ihrisko, dospeláci tam nemajú čo hľadať, iba dozorovat. Ktorá sprostá matka takto nechá drobca , veď stačí malé náhodne drgnutie, a drobec padne.
A to že niektoré ženy útočia na dievčatko, že je hnusný agresor, zaslúži si výchovné fackanie, sú fakt prepnute, a som zvedavá ako by oni ustáli facky od dospelej ženy, nie malé dievčatko?!
Normálne neverím že niekto je ochotný toto obhajovať, a tváriť sa že je to čo i len trošku OK.
Tu sa bavíme o tom že dieťa dostalo 3 facky také silné že sa pocikalo....len preto že caplo druhé dieťa. Áno píšem len lebo je to úplne bežná situácia ktorá sa stane medzi deťmi často. Konflikty medzi takýmito malými deťmi sú úplne bežné, preto sú tam dospelé osoby aby to vedeli rozumne vyriešiť.
Dospelá žena sa má vedieť ovládať. Vôbec nič ju neospravedlňuje.
Autorka máš môj obdiv že si sa udržala a určite to rieš ďalej minimálne preto aby si dotyčná pani uvedomila čo spravila.
Ak by to pani bolo ľúto už by dávno vyhľadala autorku a prišla sa ospravedlniť malej aj autorke za to celé čo sa stalo a snažila by sa to odčiniť. Ale toto mi skôr príde že pani bola taký typ osoby a nejedná sa tu vôbec o to že by jednalo skratovo.
Autorka, aha prepáč, už sa strácam v tých príspevkoch, či facky či capnutia.
Ak ju brutalne prefackala, hod nám fotku, isto ma modřiny, pripadne spravu z vysetrenia..nech sa paci, podaj TO len preverovat budu aj teba, kamery tam sú, ako si si spokojne papkala hranolky...ty si zial mala byt stale při dcere, nie pri stole...a za facku tvojej dcery si zodpovedna ty ako matka....
@oblecenie99
@slovakboy Ja predsa neobhajujem to, ze cudzia zena vyfackala dieta inej zeny. Neviem, kde to citate, pretoze reagujete v tom zmysle. Hovorim, ze k situacii by nemuselo prist (a zrejme by ani neprislo), keby kazda z nich dvoch svoje dieta strazila (keby jedna nedojedala niekde hranolky a druha nerobila ktovieco a ktoviekde). Keby boli obe pri svojich detoch, ako podla poriadku toho kutika mali byt, k situacii by vobec neprislo. Teda obe sa mali starat a boli zodpovedne za svoje deti. A ano, ta jedna nemala co bit druhe dieta, to je uplne jasne, ale k tomu ani nemuselo prist. To by si mali tiez obe uvedomit, ze situacii nepredisli, svoje deti nechali bez dozoru a ani jedna nevedela reagovat vcas, lebo neboli pri svojich detoch. Teda za to, ze k incidentu vobec prislo, si myslim ze maju rovnaku zodpovednost obe strany. Otazna je ta extremna reakcia zeny, ktora nafackala cudzie dieta (tiez ale zrejme v strachu, ked videla, ze jej mensie dieta bolo udrete starsim, co ju sice neospravedlnuje, ale malo rodicov sa dnes ovladne, ked na jeho dieta niekto zautoci). Stale si ale myslim, ze keby obe zeny robili co mali a mali by obe svoje deti pri sebe a davali na ne pozor (a to nerobila ani jedna z nich), k ziadnym fackam a dokonca ani k tej prvej facke od dietata by neprislo.
@pink_lady to naozaj myslis vazne??? Za tie facky je zodpovedna ina dospela zena, ktora by sa mala vediet ovladat. A ktora mala stat pri rocnom dietati v casti ihriska pre starsie deti - kde nemalo co robit.
@pink_lady och, ty chodiace milosrdenstvo už len tebe som niečo posielala
Určite argumentuj na súde aj tým,že to dieťa nemalo v tej časti, kde bola Tvoja dcérka, čo robiť.
@pink_lady Áno ľudia si bežne pri stole pijú kávu, jedia a pozerajú na svoje deti ako sa hrajú v detskom kútiku. Nevidím dôvod prečo by autorka mala stáť pri malej. Áno neni správne že capla chlapčeka ale je to úplne bežná situácia medzi malými deťmi. Ale aby dospelá žena dala 3 facky malému dievčatku je riadne cez čiaru a dotyčná si zaslúži byť potrestaná keďže si zjavne svoje konanie vôbec neuvedomuje.
Slovo brutálne mi príde maximálne adekvátne. Keďže 3 ročné dieťa dostalo 3 také facky že sa až pocikalo.
@pink_lady a KDE bola matka rocneho decka? Ked bralo hracku trojrocnej? Ta trojrocna ho necapla len tak z nudy.
@tamitamitami a to chlapča malo len rok, takže určite bude mať ďalšie návštevy v kútikoch a verím tomu, že drgnutie je hneď, tak matka bude fackať aj ďalším matkám deti. Možno niektorej z vás
@simsalabim ja nikde nepisem že je zodpovedna za facku od tej zeny. ale že bola zodpovedna za svoje dieta. Při ktorom nebola
Skor poukazujem na to "brutalne". Ja by som si rada precitala názory svedkov, pripadne majitelov.
Mame skusenost...syna zhodili z bicykla a zmlatili...skoncil na urazovke...podali sme TO...neurobili ale Vobec Vobec nič. ...
Ak sa dopatraju k vynikovi, budu naozaj riesit obe strany, tiez máme s tým skusenost, ked jedna premotivovana osoba nás "anonymne" nahlasila na UPSVaR. Paradoxne ovela vacsi problém malá anonymka a jej dieta.
*vinnikovi
@tamitamitami že to robia bezne neznamena že je to spravne 🙃 a ako ty vies že sa pocikala prave z toho? možno sa pocikava bezne len nám to tu mamicka nenapise...
@autorka Držím ti palce potom nám napíš ako to celé dopadlo. Určite by som to na tvojom mieste riešila aj ja. Nech sa tam stalo čo koľkej nemala právo ju fackať.
Mám tiež dcéru je to typ čo tiež občas capne/strčí a to má omnoho menej ako tvoja. Aj ju už milión krát niekto strčil/capol. Prežili sme to všetci vždy všetci s obyčajným prepáč a vysvetlením prečo sa to nerobí.
Nikdy by ma ani len nenapadlo za to niekoho napádať.
Mila autorka,z tvojich komentov a reakcii je uplne jasne že ani ty nie si uplne čistá...🙉🙈
Hrozne, co ste si zazili, ale este horsie, ako to tu niektore osoby bagatelizuju a zhadzuju vinu na teba, nedajboze na tvoju dceru, chodiaca hanba niektore matky, naozaj... v prvom rade, 3r dieta nie je trestne zodpovedne za svoje ciny, keby uz aj hned vyfackala to druhe dieta, ale mater toho mimina za ne zodpovedna je a verim, ze to nenechas len tak... ja by som ju vyvlacila okrem policie aj po vsetkych mediach, nech chodi po kanaloch, kam patri taka chudera a nech si uz nikdy v zivote nedovoli zdvihnut ruku na cudzie dieta
Celkom rada by som videla zaznam z kamery z toho detskeho kutika. Aby som si urobila vlastny nazor...
Všelijaké rozmýšľam od rána. Ale mám dve deti,ale ja som ich teda nikde nenechala samých. Čiže,mne by nemala žiadna žena šancu dať facku mojim deťom.
Druhá vec,ok,stalo sa,bola si na dohľad,jedla,ok...dospelá osoba nemá čo riešiť a už vôbec bit iné deti.
A tretia vec.
Tá žena dala normálnu facku tvojej dcére?či na zadok?či ako?
Aj ja by som rada videla video. Lebo pokiaľ áno,zverejnila by som to video na FB. Nech sa tá žena hanbí.
@pink_lady Áno presne tak to robia všetci normálny ľudia teda väčšina, lebo sme nastavený úplne normálne a vieme že keď sa deti udrú ale strčia tak sa z toho nezbláznime. Ak viem že som na svoje dieťa citlivá a mám neprimerané reakcie tak v tom prípade pri ňom stojím aby mu nikto nič náhodou nespravil.
Aj keby sa pocikávala bežne, nič to nemení na fakte že je pre dieťa mega stres (nehovorím o tej bolesti) keď mu dá dospelá osoba 3 facky (nech boli aké kolvek). Aj mne ako dospelej keby niekto 3 vrazí tak by som ostala v šoku.
Nie sme opice ale ľudia, treba rozmýšľať nad svojím konaním.

podla mna trojrocne dieta neudrie “len tak” rocne batola, myslim si ze to bolo skor vyvrcholenie niecoho predosleho… bud po nej hadzal vytrvalo gulicky, alebo jej daco bral, nechce sa mi verit ze chlapcek by sa v tichosti sam hral a 3rocna sa zrazu bez dovodu otocila a slahla mu jednu cez tvar... to uz mozno odhali kamerovy zaznam. Myslim si ze rocny chlapcek zdaleka nebude mat taku traumu z facky drobnou detskou rukou, ako dievcatko ktore vyslaha po tvaricke cudzia teta :( Boze, tak ma to mrzi, ja som si zazila nieco podobne pred rokmi- v Besenovej jedna matka porusila prevadzkovy poriadok a nasadla spolu so svojou cca rocnou dcerkou na detsky tobogan, pricom (kedze bola velka, tazka a tympadom rychla) zramovala na konci toboganu moju 3rocnu ktora z neho prave vystupovala. Nastastie sa nic vazne nestalo. Ale dotycna sa nielenze neospravedlnila, ani ju nezaujimalo ci dcere neublizila, naopak sa este spolu s jej rodinou do mna pustili, ze ja som hysterka co ich obtazujem a zneprijemnujem im pobyt, uz len tym ze od nich chcem aspon obycajne “prepacte”. Plavcik tam zrovna vtedy nebol a nevidel to, takze mi len povedal ze si to mame medzi sebou vyriesit :/ Nie je to to iste, ale ten pocit zlosti, bezmocnosti a krivdy vo mne vrie doteraz ked mi ta situacia vyplava v spomienkach. Co sa stalo sa neodstane, snad situacia nezanecha na dcerke vazne stopy, chuda male :( TO bude na dlhe lakte a trest podla mna minimalny, max. nejaka pokuta a zakaz vstupu do kutika… ale minimalne by to danu pani malo odradit od dalsich podobnych atakov, kedze takych situacii este pri rocnom synovi pravdepodobne zazije vela :/