icon

Dá sa fungovať s deťmi bez auta?

9. jan 2024

Ide o to, že auto sme pred deťmi mali. Len muž je nezodpovedný. Čiže kým nenastúpim do práce, auto nemáme. Momentálne som na RD s 1 ročnou dcérou, druhé dieťa má 4 roky.

Strana
z6
anjelicek26
9. jan 2024

Rozdiel mesto ci dedina... co spravil muz, prisiel o vodicak? My zijeme kde sa vrany otacaju, ja by som bola bez auta uplne nahrata...

lenka1993
9. jan 2024

Ja si to vôbec nedokážem predstaviť. Šoférujem denne a bez autá by som to nedala.

belllinka
9. jan 2024

nechápem otázke, veď už máš deti, tak snáď sama najlepšie vieš zhodnotiť, či sa dá alebo nedá. Čo my vieme, či máte školy, škôlky a robotu pod nosom alebo ako často vám tam jazdia spoje

lavender94
9. jan 2024

Tak záleží kde žijete. V meste si to viem predstaviť. U nás v deti by som s kočíkom nechcela ísť ani na autobusovú zastávku a bez auta si neviem predstaviť fungovať

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
9. jan 2024

Ja by som nedokázala fungovať s nezodpovedným mužom. Auto je to najmenej

katkaseiner
9. jan 2024

bez auta nie...hoci aj vlakom chodim do roboty, na vlak ma muz berie autom...okrem toho skola, krúžky, nakupy, vylety...my ked sne boli asi 3 dni bez auta tak som bola ako bez ruky

sense
9. jan 2024

Auto prehral a zdemoloval?. Záleží kde žijete akú máte sieť mhd. Ja napr u nás by som bola v pohode aj bez auta. Auto ale potrebujem vzhľadom na to ze robím v doprave a v časoch keď doprava ešte nejazdí. Ale keby mam typicky kancelársky pracovný čas alebo čas medzi 06.00 a 24.00 tak v pohode aj bez auta

ivik4
9. jan 2024

Ja byvam v centre mesta takze vsetko mam 5min po ruke, mame 2 auta ale skoro 99% veci vybavim peši .
Neviem kde a ako zijete. Pre mna bola prvorada lokalita.
Ale inak, ked som bola dieta ,rodicom auto ukradli a oco uz nove nekupil,nechcel. Fungovali sme

kleopatra114
9. jan 2024

Čo sa týka samotného auta, tak ja sama by som auto nepotrebovala- škola , škôlka , krúžky blízko, lekár 10 minút busom. Rady veľa chodíme , takže v rámci týždňa by som auto nevyužívala vôbec . Iné je, keď príde víkend a chodíme po výletoch a dovolenkách- akože , dá sa aj vlakom alebo autobusom, ale reálne si to s dvomi deťmi, batozinami, sankami neviem predstaviť .

simca06022011
9. jan 2024

Tak si doma a deťmi Tak vidíš, či sa dá a ci nie. Nie? Celkom nerozumiem :D ja napr nesoferujem, s kľudom som to bez auta zvládla a zvládam aj teraz. Iní to nemusia dávať bez auta vôbec... teraz byvam dostdaleko z mesta, predtym v centre.. oba pripady som vsretko zvladala v pohode. Teraz ak surne nieco treba, aj nieco odvliect a tak, kludne idem taxikom :D dcera uz roky chodi autobusom do skoly do mesta atd. Po meste nebol problem s nicim. Vylety, cestovanie na dlhsie trasy, by som videla bez auta doma ako problem.
Skôr by som sa zamyslela nad zodpovednosťou otca, síce neviem co to ma s autom, ale..

majulino
9. jan 2024

Žijem v malom okresnom meste bez auta fungujem úplne v pohode mám 3 deti 12,10 a 3 ročné

janinah
9. jan 2024

Dá sa.ale menej pohodlné.Taka cesta k dr.s chorými deťmi busom bude isto zážitok.Preto by som nechala muža si to zažiť...k tomu dr.by s nimi išiel aj on resp.len on.

zuzubb007
9. jan 2024

Ze nemame auto kvoli muzovi? Tak na to je len jedna rada nakopat ho do zadku, s takym muzom by som nebola a ani si neviem predstavit nemat auto pri detoch, ani bez deti, auto je dnes nutnost

akvi
9. jan 2024

Fungovala som s dieťaťom bez auta, v krajskom meste úplne bez problémov, ba priam to bolo jednoduchšie, už len taký lekár - nedalo sa tam nikde parkovať, ak sme aj sli autom, tak muž ma vyložil a šiel hľadať flek. Bolo jednoduchšie ísť pešo či busom. A fungovala som aj v horskej dedine. To už bolo podstatne horšie, v zime sa nedalo spoľahnúť na spoje. Ale prežili sme, zorganizovala som sa. Bez auta si neviem predstaviť fungovať napríklad v dedine, kde bývajú naši. Idú tam tri busy za deň a to je fakt žalostne málo.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
ladyblcha
9. jan 2024

Ked sme nali vyse mesiaca v oprave auto, fungovala som mhd. Da sa na to v pohode zvyknut, len treba vsetko naplanovat a zladit casovo s mhd. Sme okrajova cast mesta, takze chodia nas smer asi tak 5x do dna. V ba by to bolo jednoduchsie napr. Alebo v bb.
Ak daco nevyslo, alebo rychle trebalo, riesila som taxikom. Kde sa dalo, som sla pesi. Deti mali vtedy jedno cca polroka a druhe 2,5roka. Starsia uz chodila do jasli. Odvtedy aj mhd castejsie vyuzivam, miesto auta. Je to v pohode. Ale akoze bez auta byt napr rok-dva to by som asi nedala s takym nadladom.

vyrovnanaosoba
9. jan 2024

Záleží na čo auto potrebuješ/nepotrebuješ. Ja mám síce vodičák, ale nesadnem za volant. Škôlku máme tak 30 min pešo od domu, chodíme pešo, na nákupy tiež pešo, tiež asi takú diaľku. Keď chcem ísť na výlet sama s deťmi, sadnem na vlak, autobus. Ešte ani raz mi auto nechýbalo. Dokonca ani v zlom počasí, záleží, ako veľmi si pohodlná. Zase keď je manžel doma, všade len autom sa vyvážame, on aj na wc keby mohol, ide autom.

vyrovnanaosoba
9. jan 2024

@beata_k veď aj taxíky sú, pohotovosť som našťastie nepotrebovala, ale k mame som v noci "bežala" s taxíkom.

autor
9. jan 2024

@sasa1310 to sa samozrejme po RD tiež bude riešiť. U mňa ten človek skončil.

ivangeline
9. jan 2024

Vsak zavisi od lokality. Ja mam vsetko po ruke. ;D Fungujeme viac menej bez auta.. Manzel ma pracu tiez pod nosom. Auto vyuzivame v case volna,vylety,navstevy a vybavovacky..

majkakvet
9. jan 2024

V meste ano, na dedine tazko.

babulkomale
9. jan 2024

Uz nie, pred 30 rokmi este ano.
V meste ako - tak.
Mimo mesta nemozne, resp.sediet doma.

babulkomale
9. jan 2024

@simca06022011 pouzi fantaziu...soferoval opity a vzali mu papiere? Ona nema asi zatial vodicak alebo auto...Prehral auto v kartach? Moznosti na vyber...

beata_k
Autor odpoveď zmazal
louise
9. jan 2024

Ako baby píšu, záleží kde žijete, aké máte podmienky. My sme v Bratislave - škola 15 minút peši, práca 6 zastávok MHD. Krúžky v okolí školy, staršia do 10 minút MHD a chodí sama. Všetko sa dá zvládnuť napešo či taxíkom, keď výnimočne treba. Auto máme, ale využívame skôr na výlety či väčšie nákupy.

autor
9. jan 2024

@janinah presne to plánujem. Len žiaľ si to odskáču zas len deti najviac.

ibatanecnica
9. jan 2024

tak podľa toho, kde žiješ a aký máš životný štýl. Ak máš všetko v dosahu - napr. v meste - škôlka, škola, krúžky žiadne, príp. v rámci MHD, dá sa to. A deti keď budú väčšie môžu chodiť autobusom. My sme tiež do určitého veku dcéry auto nemali a dalo sa. Ale keď bolo auto, tak už sme mohli vymýšlať aj s výletmi, krúžkami, dovolenky. Niekde sa autom nedostaneš alebo je to cestovanie na pol dňa. Jasné, dali by sme to aj bez neho, ale zase keď už bolo, bolo to jednoduchšie.
NO a sem-tam taxík na pohotovosť a tak. ale to bolo zriedka kedy

senta_sofia
9. jan 2024

Ak si bola zvyknuta na auto, tak je to preplesk. Ale ludia, co funguju bez auta, tak neriesia. Urcite mas s autom vacsiu flexibilitu, pohodlie, ale dost to zavisi od toho, kde byvas, dostupnost obchodov, lekara, skoly, skolky.

lujza123
9. jan 2024

Všetko sa dá ked nieje iná možnosť.
Ja som si auto kúpila na rd, dokonca až 2, prve z úspor a príspevku pri narodení dietata (to mi ale ex zobral ), druhé po rozchode hneď ako som začala robit, síce starý črep ale jazdilo, ja som bez auta ako bez ruky celý život mám nejaké auto.

Strana
z6