icon

Dá sa fungovať s deťmi bez auta?

9. jan 2024

Ide o to, že auto sme pred deťmi mali. Len muž je nezodpovedný. Čiže kým nenastúpim do práce, auto nemáme. Momentálne som na RD s 1 ročnou dcérou, druhé dieťa má 4 roky.

autor
9. jan 2024

@beata_k neho predstava je, že si zoberiem taxi. Nevysvetlíš mu, že tam deti nepripúšťaš a je to nebezpečné. Úradovala jeho matka, ktorá tvrdí, že všade chodila s deťmi pešo alebo verejnou dopravou(nie je to pravda mali auto). Jej muž si nikdy voľno nebral všade ťahala mslé deti po úradoch. Božie dopustenie títo ľudia. Mne auto nikdy nebolo treba všade som chodila pešo a spojmi, ale keď sú deti je to dosť rozdiel by som povedala. Keby nebol taký debil, tak mu nechám deti a idem do práce.

slavomira236
9. jan 2024

My byvame v malom meste a auto nemame
V meste mi vobec nechyba. Veste je moj dopravny prostriedok bicykel..Ja ako dieta sme boli len s mamou dme tiez auto nemali. Niekedy si poviem ked ideme na kupko alebo do okolia ma vylet ze dobre by bolo auto..no koli par vyletom sa mi neoplati. Plusviem ze ja by som za volant nesadla. Mam 45 tak na stare kolena skusat vodicak sa mi nechce robit

beata_k
Autor odpoveď zmazal
autor
9. jan 2024

@babulkomale vodicak mám. Auto mal zabezpečiť on keďže ja som na RD.

biglovemom
9. jan 2024

Ak mas pravidelne spoje mestskej dopravy, vlaku tak sa da 👌🏻

timilv
9. jan 2024

@autorka záleží od toho kde bývaš, ako ďaleko máte škôlku, doktora, potraviny, ihriská, atď atď
Ja napríklad teraz bývam na okraji mesta. Celý život som bývala v centre, nikdy som nešoférovala a všade som sa dostala MHD alebo taxi, ale odkedy bývame tu, tak som museli sme kúpiť auto aj pre mňa a začať šoférovať. Autobusy sem chodia 1x denne ráno odtiaľto a 1x poobede nazad. Medzitým len taxi a to keby mám 2-4x denne volať taxi tak za týždeň miniem viac než prejazdím za mesiac 😅
Len vozenie do školy/ zo školy(u nás je staršia školáčka) a na krúžky je sranda ak máš ešte aj ročné dieťa... Nie vždy sa dá dať dieťa do kočíka a proste sa prejsť. A to nehovorím s chorými deťmi... Netvrdím, že sa to nedá, ale je to už určité pohodlie mať auto. Ráno sadnúť do neho a za 5 minút v aute som tam kde by som na pešo išla 25minút a to väčšinu cesty popri rušnej ceste, čiže žiadna zdravotná prechádzka v prírode 😂

autor
9. jan 2024

Najhorší problém je, že deti sú vsžne choré a proste to auto potrebujem pre ne.

timilv
9. jan 2024

@autorka a inak ak je to nezodpovednosťou muža, tak dúfam že druhé dieťa on nosí do škôlky/ zo škôlky a po doktoroch. Rovnako cestou domov z práce vlečie nákup on a nenechá to všetko na Tebe

autor
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
9. jan 2024

@babulkomale ale mna fantazia nezaujima, ale fakty :D ak by sa aj to co pises ty stalo, nechapem, ze preco by nemali auto. on by nemal vodicak ale auto v klude mohlo byt 🙂

januska12323
9. jan 2024

Nemáte na auto financie alebo ho len nechce zohnať? Respektíve vodičak ma len on? Keď píšeš, že mal auto zabezpečiť on a nestalo sa.

simca06022011
9. jan 2024

a v autobuse dieta priputas? par minutova cesta nap. taxikom (ja mam mesto 10min autom, ak je vela aut tak dajme tomu 15+semafory) a teda sadne dcera a ide. dokonca urcity taxikari maju aj autosedacky v aute, ked som pendlovala bb/zv lebo sa inak nedalo volala som si takych.. rozumime tvojmu rozculeniu ciastocne, ale urcite to nie je neriesitelna situacia.

ibatanecnica
9. jan 2024

autorka prosím ťa , čo je nebezpečné na taxíku? V autobuse tiež dieťa nepripútaš. Ešte som nepočula o prípade, našťastie, žeby taxíkar mal autonehodu, pri ktorej by zahynuli ľudia. OVeľa viac nehôd robia ľudia, ktorí idú na svojich autách.

vilma7
9. jan 2024

Jasne ze sa dá, ved nie každá rodina to auto ma. Ja tiež fungujem s deťmi bez auta, keď je s ním manžel v práci. Na výlety je samozrejme auto výhodou.

autor
9. jan 2024

Dievčatá, ešte raz. Vodičák mám auto bolo doteraz, deti sú choré, od mesta bývame 30 minút peši kopcami. Auto je pre nás nevyhnutnosťou. Nehnevajte sa ale cestovať s nepripútaných deťmi hocikde je nie najbezoečnejšie. MHD nehrozí deti sú choré. Taxi som platila 7,50 za cestu tam a spať. Takže pre nás je to dosť ťažko takto žiť a vyžiť nie to ešte prežiť.

majlo1234
9. jan 2024

Vies, alebo nevies. Moja mama vedela, lebo musela. Ja neviem, lwbo nemusis

majlo1234
9. jan 2024

A ked mas vazne chore deti, neda sa vybavit nejaky prispevok na auto? Pripadne sa dohodnut s rodinou, ci by vas nevedeli obcas hodit

mondolina
9. jan 2024

a muž to spravil naschvál že nemáte auto?
veď normálne napíš čo sa stalo

ibatanecnica
9. jan 2024

auto - neviem čo myslíš pod tým deti sú choré, či bežné nachladnutia alebo nejaké dg. , ktorá vám ,,znepríjemňuje ,, cestovanie ale pýtala si sa, či sa dá fungovať bez auta. Mnohé ti tu píšeme že v podstata áno ale ty si tak nastavená, že podľa teba nie. Tak nejako stráca význam táto diskusia. A nerobme ani z tých taxikov a autobusov vražedné zbrane. Veď nimi ľudia bežne cestujú a dokonca aj s deťmi.

autor
9. jan 2024

@ibatanecnica ešte ani raz som nešla taxíkom, že by šofér nemal telefón v ruke. Za mňa bezpecné nie sú absolútne. Nie je to bezpečné pre deti v aute pripútané a nie ešte so šoférom, ktorý jazdi ako blázon, telefón v ruke a deti neprípútané (a o cene pomlčím). Ja viem, že sa dá fungovať bez auta keď nie sú deti.

autor
9. jan 2024

@ibatanecnica majú dgg. áno.

heln
9. jan 2024

ked som bola dieta, tak malokto mal auto, a zili sme, aj sme cestovali a na vylety chodili.
my mame auto, ale ja nesoferujem, takze ked potrebujem nieco riesit s detmi idem autobusom ako normalny smrtelnik. ked nam auto "skape", tak nemame v plane kupovat dalsie. vela beznych smrtelnikov existuje bez auta.
ale zalezi na tom ako a kde byvate, ak potrebujes dochadzat niekde z primestskej obce, skolka, skola je vo vedlajsej dedine, do prace to mas daleko, tak tam je uz auto potrebne, ak byvas v meste, kde je mhd, tak sa zaobides aj bez auta.

katka700
9. jan 2024

Autorka všetko sa dá keď chceš, ale je to o hubu. Keď boli deti malé na auto neboli financie, byvala som na kraji mesta, kde bola mhd ale dosť na 🍆 Napríklad som sa potrebovala dostať na miesto vzdialené 2,5km. Znamenalo to ist 600m na zastávku, vydrapit sa s kočíkom do autobusu číslo 1,odviezt sa 2 zastávky, počkať 15 minút na autobus číslo 2 odviesť sa 3 zastávky a prejsť 500m pešo.
Než absolvovať túto torturu išla som rovno pešo. Všetkým cocotom čo vychvaluju úžasnú mhd by som dala na mesiac invalidný vozík /kočík a nech ju využívaju 😂
Takže ta úplne chápem. Nech behá s deťmi po doktoroch tvoj muž a tá jeho mater múdra ako rádio.

heln
9. jan 2024

precitala som si diskusiu, pytas sa ci sa da fungovat bez auta, ano da sa.
mas deti s diagnozami a byvas 30 minut od mesta, tak je to komplikovanejsie.
ale ty nemas problem s autom, ale s muzom.

ibatanecnica
9. jan 2024

autor - no tak mne sa to teda ešte nestalo. Max. tak na križovatke, veď fungujú cez ,,vysielačky,,. Určite je to bezpečnejšie ako nejaký debil vezúci do školy deti a robí myšičky v jazdnom pruhu, lebo si potrebuje niečo dokázať. Alebo neprispôsobí jazdu vozovke dostane šmyk a v mnohých prípadoch aj to pripútanie ti je potom na dve veci. Zase tí taxíkari tiež nepotrebujú mať nehody. My sme fungovali a aj kopa ľudí funguje bez auta aj s deťmi. Je to všetko o zvyku. My teraz auto máme, síce dcéra už veľká ale auto využívame už minimálne, v podstate ja skoro vôbec nie. A keď to auto nevie on zabezpečiť - uvedom si, že takéhoto otca pre svoje deti si si sama vybrala, bude to na tebe ak ho silou mocou chceš

vyrovnanaosoba
9. jan 2024

@beata_k nie nemusíš mať v taxíku autosedačku. V tej chvíli by som na to kaslala, ver mi.

vyrovnanaosoba
9. jan 2024

A prečo teda nemáte auto? Kde je?

vyrovnanaosoba
9. jan 2024

U nás taxikári nemajú v ruke mobily. Neviem v akej dobe žiješ alebo prečo máš také predsudky. Ale nevysvetlis situáciu len píšeš svoje.
Vieš koľké rodiny s chorými deťmi nemajú ani len kočík? Nie to ešte auto.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
vyrovnanaosoba
9. jan 2024

@beata_k vždy ma vzal každý jeden taxikár. A nikdy nemal autosedačku ani sa nepýtal na náš zdravotný stav.