Dá sa nájsť po 30tke normálny chlap?
Ani neviem, prečo toto píšem, potrebujem nejaké slová útechy. Mám 30 a som čerstvo po rozchode. Cítim sa veľmi hlúpo, cítim zlyhanie, že som nebola schopná ten vzťah zachrániť a prepadá ma panika, že už nikdy žiadneho normálneho chlapa nestretnem. Všetci sú už zadaní a tí slobodní sú väčšinou vadní - bývajú s rodičmi, nemajú normálnu prácu alebo sú notorickí sukničkári. Mám veľa kamarátiek, ktoré sú už celé roky slobodné a nemôžu si nikoho nájsť. Kde mám vziať nádej, že ešte budem niekedy šťastná a budem mať vlastnú rodinu?
@nives13 na jar na valentina sme s kamoskou zavesili na nejaku internetovu zoznamku inzeraty, vsak ked sme sami...sami trapkovia, rande na hodinu, dakedy ani tolko. chcela som inzerat zmazat, ale zabudla som svoje heslo. v septembri sa mi nanho ozval moj muz, nevsimol si ake je to stare... a odvtedy sme spolu.
@nikolka1986 ta mentalna pohoda je urcite velmi dolezita. krcovitost a pohlad zufalej srny partnerov odpudzuje a plati to pre obe pohlavie. spatne som si uvedomila, ze partnera som si nasla v case ked som ani nechcela, dokonca som mala v tom case po nete kamarata /videli sme sa aj osobne/ ktory ma velmi chcel, ale ja som si dovolila ten luxus ho odmietnut z nejakych dovodov. zrejme plati aj tu ponuka a dopyt, chce ta jeden , tak za tym chcu viaceri.
@nives13
Stale zalezi od okolnosti, su muzi, ktori maju realny dovod byvat este s rodicmi aj po 30tke, to uplne kvitujem a chapem a vobec sa nad tym ani nepozastavujem. Bohuzial vacsina je vsak v sucasnosti tak ako pisala @dkethe - lenivi nesamostatni zufalci, ktori to robia z pohodlnosti (vacsina rodicom ani neprispieva!) a ktorych nova priatelka musi ucit vsetko, dobreze ne samych chodit na wecko. Cize nie, nemusi mat vlastny byt, ani dom, ani majetok, ale dokaz o samostatnosti a akejsi 'sile' proste zena potrebuje, u chlapa v 30tke obzvlast, to uz ma byt hotovy muz, tak ako aj zena. Samostatne byvanie, hoci aj v podnajme, nieco malo uz proste dokazuje, minimalne, ze nezomrie od hladu, ked mu mamka nepripravi ranajky (true story), rovnako to dokazuje aj fakt, ze naozaj sa stara doma o choreho clena rodiny - ale to je skor vynimka.
@dorottka Dakujem, presne si vystihla, co tym myslim. Mne to byvanie s rodicmi ani zasadne nevadi, ale fakt je, ze ti chlapi so potom taki, ako si opisala...mamicka ich caka doma s vecerou, veci oprate a naskladane na posteli, chlap ani netusi o chode domacnosti. A potom, ked byva s partnerkou, tak ho ani netrkne spytat sa, ci nieco treba a su z toho konflikty. Okrem toho tito muzi maju tendenciu povazovat nazor rodicov za sväty.
A btw majetky a statky: netreba aby 30r muz mal dom, byt, strom... teda treba, ale dostacujuce je bars kupeny byt na 30r hypo a zatial odisli tri splatky. To staci na to aby sa preukazal ako muz co opustil mamahotel, dokazal najst, kupit byt a vybavit hypo ktoru splaca. Co sme top 10k ze chceme po tridsiatnikoch aby za nehnutelnost na mieste cashovali? To zas netreba robit z bab zlatokopky.
da sa. napr. moj normalny 12rokov zip v zahranici a dal sa potom dokopy so mnou. moj svokor ovdovel v 40tke a v 50tke sa ozenil zas s 36rocnou aj dieta maju bolo to jej prve manzelstvo cize vsecko sa da ;)
@nives13 no, dúfaj a nezúfaj, áno je pravda co píšeš vascinou sú tí správni chlapi zadaní, kadejaké zoznamy, čo sú teraz, to je zbierka uchylnych ľudí, ktorí ti pošlú nick a čakajú, že klikneš na ich fotku nahú a sú happy. Ja som rozvedená a rok po rozvode som si našla pre zmenu tiež na pokeci muža, s ktorým som už 6 rokov šťastná. Zacala to len písaním si o živote atď. Nehľadala som nič, len sa porozprávať. Moja teta bola 20 rokov sama a v 46 si nasla svoju polovičku. Tak ako píšem, dúfaj a nezufaj😁
Akoze nechapem ked citam komentare. Moj muz zil doma ale mal.vlastnu pracku a aj si sam varil. Chodil rodicom nakupit . To zalezi skor o vychove a povahe
@nives13 neviem,kolko mas rokov a co ta k posl.prispevku-teda tej uvahe viedlo,ale uz vobec nesuhlasim
to zalezi od vychovy doma-nie od toho,kto doma kolo byva
mne mama vzdy hovorila-vsimaj si ako sa k rodicom sprava tvoj priatel,raz tak moze k tebe,vsimaj si ako to je u nich doma,ako sa k sebe spravaju jeho rodicia,je mozne,ze tak raz bude k tebe....
aky priklad doma vidi-moj zrejme videl dobre😀lebo aj varit vie,aj vyzehlit koselu,aj upratat....a vie si aj vazit pracu zeny na materskej
cize-bol tak vychovany....k ucte k zene,manzelke,videl to doma
toto,co pises velmi zovseobecnujes a vobec to nesedi
neviem,mozno ty si vychovavana v rodine,kde zena musela vsetko a nebola docenena,preto inak pozeras na vztahy....
u nas doma to bolo tiez o ucte k zene,cize ja som tak prirodzene tuzila po niecom podobnom,ale aj hladala podobne....
@terezka1947 a este dopisem,vazim si na nom,ze mal rad rodicov....teraz uz iba otca a ze si na neho vzdy nasiel cas...nezabudol ano po svadbe a ma ho v ucte stale
Ja som mojho manzela spoznala ked mal 36 rokov... vzal si ma za manzelku ked mal 38... teraz mame krasne dve dwti...
Nezil ani s rodicmi... nebol ani vadny... 😀
Len proste mal dlhsi vztah ktory nevysiel... a vlastne asi cakal na tu pravu... na mna... 😀
@bsp39 veru, nie je to vždy ani o dobrom vzdelaní, ani o dobrej práci, ani o zabezpečení. V čom je podľa teba vadný?
Ja zasa poznám takú babu, celkom kočka, dobrá práca, vlastný byt, ale toľko povýšeneckosti je v jej správaní a nikto nie je hoden jej statusu, takže má 40 a stále sama...
@nives13.... tak ja budem mat za pol roka 45 rokov, citim sa o 10 rokov menej...momentalne sa rozchadzam z partnerom po 4 r vztahu...a teraz co, zivot mi skoncil? Nie...stale verim na lasku v akomkolvek veku, pretoze viem, ze zazraky sa deju... Moja 18 rocna dcera sa v lete rozisla po roku a pol so svojou prvou vaznou laskou... plakala mi, ze aka je nestastna, lebo uz je stara a uz si nikoho nenajde... len som sa pre seba pousmiala, ci ja v mojom veku sa mam ist rovno zakopat 🙂... moja dcera ma noveho frajera a tvrdi, ze je to 100 krat lepsie ako predtym...a tak to v zivote chodi...netreba sa bat...zi a laska si Ta najde...aj ked budes mat x rokov...je to Tvojom nastaveni, nesileni a prijati situacie...ja si hovorim: usmievaj sa na svet, lebo mozno prave ide okolo Tvoja laska 🙂 drzim palceky
1. troška uber z nárokov
2. ja poznám zas veľa chalanov po 30 tke čo sú sami
3. radšej sama ako s nejakým chujusom...😉
Kamaratova mama si nasla spriaznenu dusu v 50tke... Nehovorim,ze to je tvoj pripad, ale skor tak,ze ak to ma prist, pride to. Ako s pracou, s babom, atd. "Ak nieco nemas,neznamena,ze si zelas zle. Mozno si to zelas len v nespravnom case". Ked tom to raz pocula,zablikali vsetky svetielka,ze 100% pravda. ;)
Omg jasne,ze s da najst normalny chlap po 30tke. Jeden tu vedla mna spi na gauci prave. S mojim muzm sme sa zoznamili, ked som mala 31 a brali sme sa o rok nato, dnes mam 35 a dve deti, pricom muz je o 3 roky este starsi. Nebol podivin, byval sam, karieru mal...proste skoncil dlhy vztah. Ja som bola zmeirena s tmy, ze budem sama a bolo mi dobre. Cely zivot verim, ze radsej sama ako sama s idiotom ..( to si dam na hrob)

@nives13 bola som v depke kazdu jesen pri narodeninach...opat sama. neznasala som utesive reci typu, vsetko chce cas, raz aj ty najdes praveho, strasne mi to liezlo na nervy, hlavne od zadanych.