Dá sa nájsť po 30tke normálny chlap?
Ani neviem, prečo toto píšem, potrebujem nejaké slová útechy. Mám 30 a som čerstvo po rozchode. Cítim sa veľmi hlúpo, cítim zlyhanie, že som nebola schopná ten vzťah zachrániť a prepadá ma panika, že už nikdy žiadneho normálneho chlapa nestretnem. Všetci sú už zadaní a tí slobodní sú väčšinou vadní - bývajú s rodičmi, nemajú normálnu prácu alebo sú notorickí sukničkári. Mám veľa kamarátiek, ktoré sú už celé roky slobodné a nemôžu si nikoho nájsť. Kde mám vziať nádej, že ešte budem niekedy šťastná a budem mať vlastnú rodinu?
@0silvia0 presne, ak niekto posudzuje ludi podla toho, ci maju/nemaju VS, tak to bude s jeho usudkom velmi biedne.
@dskjhfdlkdjhl veľa ľudí to práveže takto berie. Posudzuje sa vzdelanie, sociálny status, finančné zabezpečenie, lukratívnosť zamestnania, vzhľad a potom na samom konci niekde je srdce a charakter. A tak nevadí, myslím, že aj tie ženy ktoré takto vyberajú partnerov priťahujú zasa typy, ktoré budú takto posudzovať ich samé. Len si to treba uvedomiť a podľa toho sa zariadiť. To, čo vyžaruješ, to priťahuješ, tak potom sa netreba čudovať že vzťahy nedopadnú tak ako si žena predstavuje.
@0silvia0 ved preto je tu tolko rozvodov, lebo ludia su povrchni a v podstate im to nevadi, pokial nezistia, ze aj ten ich partner, ten, ktoreho si vybrali (povrchne), je povrchny. A uplne najlepsie je, ked sa este niekto riadi tym, co povedia druhi ludia. Ale toto je vlastne tiez sposob povrchnosti.
@dskjhfdlkdjhl no, len kto si prizná, že je povrchný. Každý si o sebe myslí, že nie je a tie jeho hodnoty výberu partnera sú tie najsprávnejšie.
@0silvia0 ano, to si najmenej priznavaju ti povrchni. Ti, co povrhni nie su, tak nad sebou premyslaju, ci to, co urobili/povedali nebolo dosledkom povrchnosti atd. Ale zvycajne sa to same ukaze, mozno nie hned, ale casom.
Ja teda musim povedat, ze mna pri vybere mojho muza ani nenapadlo to, ci ma byt, kolko zaraba, resp. kolko by casom mohol zarabat. Ale neda sa ani povedat, ze by som vyberala bez rozumu-vedela som, ze je to clovek svedomity, ziaden flakac. Cize aj taketo stranky jeho osobnosti som preskumala😉
@0silvia0 dievcata - vsetko otacate na bazenie po peniazoch... ja verim vo vynimky aku mas doma ty. Ale skor poznam pripad ze muz byvajuci u rodicov = lenivy a cakajuci co mu kto da na tacke. Muz za pasom = muz s ktorym si moc nepokecam a hodnoty malomestiacke. Poznam napr muza s ucnovkou, nejakym certifikatom, vlastnou firmou a platom 3k. Intelektualne mi nema co ponuknut. Ale ok nehrajme sa na pokrytcov, kamaratku v jej uvazovani podporujem - baba tvrdo maka aby sa mala dobre. Najst si muza z nizkej platovej pre nu znamena bud ze ho bude zivit alebo ona klesne. A to nie je povrchnost (narozdiel od mnohych komentov tuna). Ak sa dvaja zalubia v 18tke, jeden sa vysvihne a druhy nie, to je o inom. Ale nie ked sa hlada partner v 30tke 🙂
Ja som svojho "princa" stretla presne tesne po 30tke...a to ked sme sa zoznamili by ma ani nenapadlo,ze to bude moj buduci muz,dokonca som ani neuvazovala k dalsom vztahu,bola som niekolko mesiacov po rozchode tiez s "muzom mojho zivota" a konecne som sa vyhrabala z polrocnej depky a uzivala som si to,ze som to zvladla a ze som silna zena a fakt,asi ked to clovek prestane riesit,nevyzaruje zo seba zufalstvo typu "ja som stara a strasne tuzim po chlapovi" (lebo podla mna cglapi na taketo mtslienky maju nejaky vnutorny radar a nechcu taku zenu aj keby bola neviem aka pritazliva), tam ten chlap pride...ale samozrejme take sebavedomie chce pracovat na sebe a nepride samo od seba,ja som napriklad po rozchode odisla z prace na 3 mesiace do zahranicia,kde som sa v jednej krestanskej "komunite" dala "dokopy"...ked raz clovek najde zaklad a pevny bod zivota,zacne si seba viac vazit a aj ten dalsi rozchod som zvladla ovela lepsie🙂
@dkethe no lenže problém je ten, že ak má žena svoju latku a nejde pod ňu ani za svet, nakoniec aj tak častokrát zostáva sama alebo nakoniec aj tak zostane pri nejakom zúfalcovi, ktorý aspoň 2 z 5 kritérií spĺňa. Fakt je niekedy ťažké nájsť tú svoju polovicu. Mám dve kamošky, štyridsiatničky. Vyzerajú fakt dobre, majú vlastné byty, svoje kritériá na partnera, ktoré jednoducho vyžadovali. Ako dopadli? Jedna je sama a druhá funguje so zúfalcom, ktorý sa pri nej priživuje. Ale dotyčný má vzdelanie a aj vlastný byt, ale nemá všetko ostatné. Nemá charakter, empatiu. Celé roky jej nikto nebol dobrý, lebo ten mal len maturitu, ten nemal byt, ten mal zlú prácu a toto, čo má doma nakoniec by 90 percent žien nechcelo. Má ho len preto, aby nebola sama. Zúfaléééé
@dkethe a to, ze ma niekto VS, alebo nerobi za pasom, to zarucuje co? Nemusi ani peniaze, ani IQ. Kedysi sa mnohi na VS nedostali len preto, ze nemali spravny kadrovy profil, teraz naopak sa uz dostane na VS kazdy, kto len trochu chce-nie sice na kazdu VS, ale ak mu ide o titul, tak vela netreba. Takze na taketo kriterium by som sa pri vybere nespoliehala.
@dskjhfdlkdjhl ja som tiež v prvom rade pozerala na charakter a na vzťahový potenciál
a samozrejme, chémia musela byť. Ostatné prišlo samo.
@dskjhfdlkdjhl Plus niekto moze mat vysoke IQ ale nulove EQ, poznam
@mircalla ano, aj to casty jav a taki ludia su uz uplne do manzelstva nepouzitelni, takym je fakt lepsie, ak ostanu sami.
@0silvia0 ja netvrdim ze to ma jednoduche, latku dala vysoko - ale nie preto lebo je rozmaznana zlatokopka, ale preto ze je sikovna. To je podla tejto diskusie hadam hriech! Niekam sa stihla vypracovat kam jej rovesnik nie... ale ja jej neporadim nech si vyjde s kurierom co jej nosi tovar do firmy a svoju latku podlieza.
@dskjhfdlkdjhl to mas samozrejme pravdu, vs titul dnes ma zial malu vahu coby sito. Ale aky inteligentny a cielavedomy muz skonci za pasom?? Notaaak...
@nives13 ahoj,ja som tu necitala diskusiu,ale zrovna dnes som sa stretla s mojim najlepsim kamaratom,ktory ma 31 a je sam. Zije v Brne,ma pomerne dobru a dobre platenu pracu,sportuje,teraz sa venuje kajakovaniu v dracich lodiach...a proste nema stastie na zeny. Viem,ze chodil za cely svoj zivot s dvoma babami. Je to jeden skvely a perfektny clovek a boli casy,kedy som bola do neho zalubena,ale osud to zariadil inak a ja uz mam svoju rodinu. Co chcem povedat,ze proste on nie je typicky lovec,proste aj ked sa mu nejaka baba paci,tak nejde hned po nej,podla mna vzdy posobi na zeny skor ako dobry kamarat ako potencialny partner,a to je asi aj dovod,preco nema doteraz ziadnu zenu. Tym chcem povedat,ze urcite existuju aj 30tnici,ktori su normalni a nezadani😀
*oprava Podla mna posobi vzdy ako dobry kamarat a nie ako potencialny partner..
@dkethe .....no hlavne,ze na tie vysoke skoly voooolakedy chodili ti,co mali naviac..lebo boli sikovni a mudri...teraz tam chodi KAZDYYYYY aj s IQ hupacieho konika...a pardon ale mat Mgr. z muzeologie alebo kulturologie...to mi je uz len vzdelanie...jedine co je u mna vysoka skola je medicina, pravo....klobuk dole....ale ostatne su obycajne srac....ktore na externom studiu uz ozaj spravi hocikto...a posudzovat ludi podla toho ci maju peniaze,alebo vysoke skoly, alebo super plat a podla toho si vyberat????!!!!no ty si urcite stastne vydata....ved vyberat si ma clovek pre seba partnera podla uplne inych hodnot...potom su aj tie vase vztahy presne take ake su....zalozene na peniazoch a tom,ze ste nieco viac ako vsetci ostatni🤔😉
@dskjhfdlkdjhl súhlasím, vzdelanie je dôležité, ale nie najdôležitejšie. Pri dnešnej dostupnosti a nízkej náročnosti toto kritérium stratilo význam. Ja by som nemohla byť s mužom, ktorý nemá základné vedomosti, prehľad a zdravý sedliacky rozum.
@dskjhfdlkdjhl hej, to je vrazedna kombinacia.
@dkethe ale, su mnohi mladi, ktori radsej odidu makat za pas do zahranicia ako by mali robit na Slovensku agenta s teplou vodou (mnohi ti, co sa tvaria ako majstri sveta, ale v podstate nic nevedia robit, len chodia v obleku, vysledky za nimi ziadne), alebo sediet doma na zadku.
A poznam aj takych mladych ludi, ktori su uz otraveni z toho, ako to tu vyzera a odchadzaju na vidiek, zakladaju farmy-cize kludne makaju na poli aj s VS. Ludske cesty su rozne a aj dovody pre ne. Nic nie je cierne alebo biele. Preto sa treba na cloveka divat cez inu optiku, ako vzdelanie, pozicia a plat.
@derdia su aj ine dost narocne VS, nielen tie dve, co spominas. Prirodne vedy, technika, toto nie su skoly, ktore zvladne kazdy, ale v zasade s Tebou suhlasim-VS nie je dnes ziadne kriterium, bohuzial az tam sme sa dostali.
@dskjhfdlkdjhl Otec mojich deti studoval Harvard, IQ 180, penazi ako ako nakaslanych, zopar nehnutelnosti, nepije, nefajci, negambluje, nebeha za zenskymi. Takze kedy som sla podla toho WAW. Ale naprike tomu vztah mame hrozny a absolutne si nerozumieme, totalne odlisne povahy. Cize ja by som povedala, ze chlap, co ma dobre srdce, nie je sebecky, despota, nie je zgrlos, lenivy, totalny materialista a zaroven si mate co povedat a mate rovnake zaujmy. Zmysel pre humor je velke plus. Takze presne ako pises.
Mne sa len tak vyckavat nechcelo, skusila som zoznamku a behom roka som nasla toho praveho. Na dalsi rok uz bola svadba, na dalsi babo. Sme stastni, spokojni, zalubeni. Kamosky len cakaju ze ten pravy ich hadam oslovi z nicoho nic na ulici (alebo neviem?) maju 30 prec a stale slobodne. Takze ja to vidim takto 🙂 treba sa zobrat a cielene preto nieco urobit
@mircalla Ja neviem. Uz velmi dlho citam tu na MK, aky zly vztah mas s otcom svojich deti a vzdy ma to zamrzi ☹ . Sikovna a pekna mamina s krasnymi detmi ... to sa chces odsudit na zivot bez partnerskej lasky? Nechces to nijako riesit? Ja som sa po takmer 10 r manzelstva rozviedla a bolo to velmi tazke ... aj je, financne hlavne . Ale mam aspon to svetielko na konci tunela 😄. P.S. ak som sa Ta nahodou dotkla, ver, ze som to nemala v umysle. A ak by Ti to vadilo, kludne zmazem koment 😉
@elenita Ak už ide o partnerskú lásku, tak radšej bez. Fakt o to nestojim. Jedine, čo chcem je od chlapov svätý pokoj. Proste to tak citim. O financie nejde. Riešiť som sa to snažila už viac krát. Ako som už spomínala vražedná kombinácia..ale inak sa mám fajn. Super, že sú to zvládla🙂 určite to nebolo jednoduché
@mircalla Prepac, ale pride mi to, ze sama si si vybrala zivot v zlatej klietke. A uz si aj pochopila, ze peniaze a IQ (tykve) nie su vsetko ...
To je to nahananie sa za "skvelym" a "dokonalym" zabezpecenym partnerom. Ale ruku na srdce, nikto nie je a nebude dokonaly. Niekde toho clovek dostane viac a je dobry v par veciach, inde mu zase uberu a tam sa straca.
Je mozne, za sa s nim rozides, najdes si normalneho, povahou Ti sadne, ALE tam Ti bude vadit, ze sa nepostara ako ten prvy chladny ...
@majkeel kým budeš písať takéto bludy, tak by si mal možno vedieť, že deti financujem sama, ich otec mi nedáva ani cent a pri druhom dieťati som musela ísť po pol roku do práce. Takže nie, neprepacim, pretože trepeš. Pracujem 23 rokov a veľmi tvrdo, tskze láskavo nesud, nevieš ani hovno

@dkethe ešte sa vyjadrím k tvojmu včerajšiemu príspevku, citujem:
na priklad moja kamaratka ma 30. Je to pekna velmi prijemna zienka, vyborny job plat a vlastny byt. Podla niektorych tychto komentov by sa kludne mala zalubit do robosa spoza pasu - sak co, hlavne nech sa lubia? Nerozumiem.
A vieš, že poznám dve mne blízke ženy, ktoré majú doktoráty, jedna dokonca je docentka a ich manželia majú obyčajné učňovkové vzdelanie? Aj to môže fungovať, v dnešnej dobe už asi nie, ale kedysi rodičia až tak nedbali na vzdelanie, chalan keď sa neučil, rodičia to až tak neriešili ako dnes, nejakú učňovku dokončil a išiel pracovať a ďalej neriešil. Toto sú dlhoročné manželstvá, kde ani rozdiel vo vzdelaní neurobil problém, nakoľko tí chlapi síce nemajú ani maturity, ani vysoké školy, ale sú to inteligentní chlapi, len sa zanedbalo vzdelanie. Tak ako ani vzdelanie nezaručuje charakter a inteligenciu, ani nevzdelanie nezaručuje, že dotyčný je hlupák. Len ide o to, aké príklady máme v okolí a podľa toho zvyčajne paušalizujeme a posudzujeme a myslíme si, že tak je to u každého. Ale nemusí byť...