icon

Dá sa zistiť, či má manžel nemanželské dieťa?

3. jan 2023

Dá sa niekde overiť či má môj muž nemanželské dieťa?
Môj muž mal dlhšie trvajúcu bokovku s kolegyňou.
Priznal sa, skoro sme sa rozviedli krízu sme ustáli.Odisiel z práce.Dnes som ju po dlhej dobe videla s malým chlapcom a ten chlapec je ako verná kópia našich chlapcov.Od poobedia mi je zle, preháňa ma v hlave milión otázok.Ucty máme oddelené, ak by posielal výživné aj tak by to nerobil cez IB, meno mu nemusela dať jeho.Este som mužovi nepovedala, že som ju stretla v nákupnom centre ona ma tiež videla.Nijako nedokážem zistiť, ak by to bol jeho syn však?
Muž by sa nikdy nepriznal má vysokú pozíciu vo firme, v tom case sme mali 3 r nový postavený dom naše delenie majetku, deti bolo by to veľmi komplikovane.Aj sa odsťahoval za chvíľu vrátil, často je na služobnej ceste po Európe on vedel, že by som vytrieskala veľké výživné a zrazu sa vrátil a 2 r sme sa snažili naučiť sa zase spolu žiť.Dnes som išla s deckami do kina a stretla som ju.Bola som šokovaná, že vôbec ma dieťa my sme sa o nej nerozprávali odkedy zmenil prácu a aj ona odišla do inej firmy.Mam sa ho spýtať, nepatrat?Čo robiť?Do mobilu si nechodíme má ho zaheslovany, prehľadala som pracovnu či nemá niekde vklady na účet, popozerala PC.Ked som to dieťa videla 100% je muzovo

ankare
4. jan 2023

Vekovo to dieťa sedí na ich vzťah? Pozri, ak je rozlietany a často preč, je dosť možné,že stále má paralelny vzťah. A ešte, ak sa to dieťa podobá na Vaše. 😑 Ty si hlavne premysli všetky varianty, ako sa zachovas, ak to dieťa je jeho. Buď na to pripravená.
Ja by som to rovno vytiahla na neho: Viem,že máš dieťa.

joannita
4. jan 2023

Ja si myslim, ze aj to nemanzelske dieta si urcite zasluzi dedit po svojom otcovi

missdiva
4. jan 2023

@morgane1975 asi maju bsm a nehnutelnosti su uz kupene, ale hlavne je tam to, ze neodisiel lebo nechcel aby ho obrala o majetok.
@diaalex ty si realne niekedy takyto pripad riesila? Lebo "staci ak" to podla mna rozhodne nie je.
Zalezi od situacie ale ked by sa to dieta a syn stretavali a vedelo by, ze zomrel (dieta malo pocit krivdy, ze za zivota zabezpecene nebolo a rozhodlo sa ist do toho) tak odporucam pravidelne volat na sud, ktoremu notarovi to bolo pridelene, podat navrh na urcenie otcovstva na sud a prerusit u notara dedicske konanie. Ak sa nestretavali a zisti, ze zomrel po dedisckom tak navrh na urcenie otcovstva a zalobu na ochranu opravneneho dedica, na to ma ale len 3 roky od pravoplatnosti uznesenia z povodneho dedicskeho. Ak lehotu prepasie tak ma smolu. To vsetko ma daleko od toho, ze HNED dedi. Moj osobny nazor, nie pravna rada - ze tie deti co cely zivot neriesili, ze otec nie je v rodnom liste to s najvacsou pravdepodobnostou nezacnu riesit po jeho smrti.

missdiva
4. jan 2023

@joannita aj ja si to myslim 🙂

morgane1975
4. jan 2023

@missdiva to nevadi ze su kupene ale ak sa majetok prepise na zenu zabrani sa dedeniu nemanzelskemu dietatu. Robi sa to darovacou zmluvou. Muzi to robia ak chcu aby majetok dedili len manzelske deti.

missdiva
4. jan 2023

@morgane1975 darovanie medzi manzelmi je mozne ak predmet daru patri do vylucneho vlastnictva jedneho z manzelov. Ak je predmet v bsm je darovanie medzi manzelmi zakazane.

lalala94
4. jan 2023

@morgane1975 myslím, že to môžu prepísať na deti (a osobne by som to takto aj urobila). Roky niečo spoločne budujeme, vrážam tam svoje peniaze, a potom príde nejaké nemanželské dieťa môjho manžela, ktorý si nevedel udržať penis v nohaviciach a chce si nárokovať dedičstvo - majetok, ktorý sa nadobudol aj mojimi peniazemi. No to určite. Autorke vôbec nezávidím, ak to dieťa bude naozaj jeho.

saraxyz
4. jan 2023

@daniela1911 ale otázka "co sa zmení, čo urobí..." je v tomto prípade kľúčová. Ak si ju autorka zodpovie, tak ma jasno v tom , ako ďalej.

nepic
4. jan 2023

Len keby začali aj manželia takto pátrať a robiť si testy otcovstva u všetkých svojich detí,ktovie čo by sa dialo potom... Po mojich skúsenostiach keď som pracoval ako vodič busu,čo sa dialo na firemných večierkoch,babských jazdách a dovolenkách bez manželov by som o tom vedel rozprávať. Ja som sa nesťažoval,len čo by na to povedali manželia keby o tom vedeli..🤣

moonlight1210
4. jan 2023

Ked uz by som platila detektiva, tak by som chcela, aby sa dostal do blizkosti dietata a nejak mi ziskal pouzitelny biologicky material.
Moze preklepnut aj, ci ta zena sama niekomu neprezradila otcovstvo, ale stale to moze byt klamstvo, ktorym chcela muza primat, aby s nou ostal.
Material by som poslala na testy spolu s manzelovym materialom a bolo by uplne jasno, cie je to dieta.
Podoba moze byt voditko, ale moze to byt aj riadna nahoda.
Testy to povedia jasne.

ada12345
4. jan 2023

Toto je presne pripad pre sukromneho detektiva. Inak poznala som velmi podobny pripad. Namiesto sluzobnych ciest travil cas s druhou partnerkou a ich spolocnym dietatom...prasklo to az o vela vela rokov.

loliki
4. jan 2023

@lalala94 A akým právom chceš trestať vydedením to dieťa? Ak má právo dediť, tak má právo na svoje dedičstvo. Ty keby si bola nemanželským dieťaťom, tak by si bola spokojná s takým riešením?

matullienka
4. jan 2023

Veľmi nepríjemná a ťažká situácia. Dúfam, že sa v živote ničoho podobného nedozijem, ale baby čo sa týka toho dedenia neviem, tie, by som chcela uchrániť majetok pre naše deti ale na druhej strane to nemanželské dieťa tiež nemôže za to , že otca má debila, ktorý si nevie udržať vtáka v trenírkach rovnako ako aj moje deti. Naozaj ťažká situácia. Alebo si vezmite, že jej sa niečo stane a muž zrazu privezie domov pre vás cudzie dieťa, že odteraz tu bude s nami lebo je jeho?

esteris
4. jan 2023

@ada12345 To naozaj? Pocula si o niecom takom alebo mas realne nejaku znamu? Ja si to ani neviem predstavit, ako sa to da. Manzelka cely cas nic netusi? Nechapem.

ada12345
4. jan 2023

@esteris Naozaj poznam osobne. Viac nebudem pisat.

rony2255
4. jan 2023

@ada12345 ja som počula o podobnom prípade. Zistili to, až keď otec zomrel a konalo sa dedičské, na ktoré boli pozvané všetky jeho deti. S jednou ženou bol ženatý a s druhou len "žil", ona sa nechcela vydávať... Inak, niečo také bolo aj v Rodinných prípadoch :D

erikavesela
5. jan 2023

@rony2255 ja mam takeho svokra

lalala94
5. jan 2023

@loliki ale to predsa nie je môj problém. 🙂 Ja by som sa na to dívala zo svojho pohľadu a urobila by som všetko preto, aby som ochránila seba, moje deti a moje peniaze. Nejaké nemanželské dieťa by ma absolútne nezaujímalo. A čo by som urobila, ak by som ja bola tým nemanželským dieťaťom? Zrejme by som sa išla poďakovať mamičke, akého “skvelého” ocka mi vybrala. 😉

loliki
5. jan 2023

@lalala94 Je tu príliš veľa rôznych emócií. Stáva sa všeličo a hormóny s niektorými zamávajú. Aj nemanželské deti bývajú vydarené, nadané, láskyhodné. Tak ako je nemorálne mať mimomanželský vzťah, tak je nemorálne trestať nemanželské dieťa za to, že je. To dieťa za to nemôže.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
erikavesela
5. jan 2023

@loliki ja nerozumiem, co je nemoralne na ochrane majetku...ten majetok ta zena udrziavala, zveladovala, mozno prispela rovnakym dielom...a po smrti by sa mal delit aj pre nemanzelske dieta???...ten majetok nie je iba jeho...je aj manzelkin....uz ta vidim, ako by si to bez reci urobila, keby polovica tvojho majetku bola tiez rozdelena medzi aj nemanzelske deti tvojho manzela, kt.sa nevie udrzat na uzde

loliki
5. jan 2023

@erikavesela A píšem niečo proti tomu?

joannita
5. jan 2023

@erikavesela po smrti sa vysporiada BSM, to znamena, ze jeho polovica majetku by sa rozdelila medzi dedicov (manzelka a vsetky deti) a jej polovica majetku by ostala cela jej.
Cize to nemanuelske dieta by dedilo len cast z jeho polovice majetku.

moonlight1210
5. jan 2023

@zuzanockamt predpokladam, ze ty vychadzas z modelu, kde by som letela s vysledkami hned za muzom, ci za tebou (ako potencialnou matkou nemanzelskeho dietata) robit krik a sceny.

Nie. Ani by si sa nedozvedela, ze nejake take vysledky existuju. Boli by cisto pre moju potrebu a vedomost. A rozhodnutie, co dalej.
Ked by boli negativne, skoncili by v krbe.
Ak by boli pozitivne, odlozila by som si ich na bezpecne miesto. A v pripade potreby tiez zlikvidovala.
Ak by som sa rozhodla riesit oficialne genetiku tvojho dietata, uz by som na to tlacila oficialnou cestou. Teda na muza, aby podstupil test otcovstva. O tom, ze uz davno viem vysledok dopredu, by si nemala ani tusenia. A ani on.

Zas ked niekto na to ide sofistikovanejsou cestou, tak musis cakat, ze uz si svoje emocie presiel, predychal, a teda sa nestane hned hysterkou a urobi daky nepremysleny hlupy krok podmieneny rozorvanymi emociami. Naco? Aky by to malo potom cele zmysel?

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
erikavesela
5. jan 2023

@joannita to ja viem..pozeram, ze som to zle napisala..sorry...skor mi islo o to, ze aj ten jeho majetok zveladovala, preco by sa mali potom jej deti delit?..poviem priklad...moja babka byvala v dome s dedom...mali 3 deti...dedo od babky odisiel za svojou milenkou...nezili spolu, ale babka sa starala o cely majetok...dedo zomrel a po seho smrti sa ozvalo asi 5 ludi z celej europy (bol namornik)..a pytali sa na deda...4 priznali, ze su jeho deti...

moonlight1210
5. jan 2023

@zuzanockamt Nebud expresivna. Ked niekto patra cez fb, vypytuje sa, spoveda ostatnych, hlada svedectva, prehladava media, aby nasiel konverzacie, atd., tak to nie je svinstvo vykonane na chranenej osobe, ze niekto - bez suhlasu matky tej osoby - zistuje, kto je jej skutocny otec? Ci to uz je ok sposob?

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
5. jan 2023

@zuzanockamt Ano je, ako co? Ano, je to ok sposob prehladavat minulost tych dvoch, aby sa dopatralo otcovstvo chranenej osoby bez suhlasu zz, alebo ano, mas pravdu, ani to nie je ok sposob?

joannita
5. jan 2023

@erikavesela ano ja chapem, je to blbe pre tu manzelku, dost blbe. Neda sa ale nic robit. Cesta je jedine zrusenie BSM za trvania manzelstva