icon

Dala som prednosť deťom

nina123456789
8. nov 2013

Ahojte,som na stranke uz 6 rokov,odkedy mam deti. Nick je novy a zablokuju mi ho. Ale je mi to jedno,potrebujem sa vyrozpravat. S muzom som 10 rokov,mame dve deti. Nikdy nam to extra neklapalo,ale mala som aj iny vztah. S tym druhym som sa rozisla pred dwtmi a dala dokopy pred rokom,ale uz sme sa znova rozisli kvoli tomu,ze chcel aby som sa konecne rozviedla,e ja som nechcela. Deti su naviazane na otca,aj ja ho mam rada,ale ako kamarata. Muz ma rad aj mnna aj deti. A k problemu- neviem ci somsa dobre rozhodla zostat s muzom. Moja mama sa na mna davnejsie vykaslala,mam len svokrovcov a este brata s ktorym sa stretavam mozno 2* rocne -byva mimo Sr. So svokrovcami mam dobry vztah,ale su ako manzel-jednoduchy ludi ktorym sa nechce pohnut s dvora. Ani manzel nikam nechodi,rano do prace,o 16. Z prace a pozera tv... A vecer ide spat. Kazdy vecer sex. Ja pridem z prace,do 17. Piseme ulohy,varim na druhy den,upracem,ulozim deti,a vecer unavena zaspim,ani panelak nestihnem pozriet. O 5.30 odznova-deti vychystat,skola, paca- kolotoc. Zijeme ako dochodcovia. Nebavi ma to... U vas je to ako? Mam len prechodnu depku??? ?Prosim o nazor,ospravedlnujem sa za pravopis,pisem cez mobil a nekontrolujem to. Dakujem

henikav
8. nov 2013

Mas idealne manzelstvo, si len unavena stereotypom. Skus vniest nieco nove do vztahu, vylety, opekacky, sankovacky, koncerty, vsetko co Vas bavi....nieco aby ste zahnali nudu a mali spolu nove zazitky

farmacka
8. nov 2013

raz je vo vztahu krajsie obdobie, raz nudnejsie, to sa tak strieda, aby sme si vazili to lepsie 🙂 nic zazracne a neobvykle nezazivas, podla mne je to do urcitej miery tak podobne vsade... 😀

kalifa28
8. nov 2013

jedna česká spisovatelka napísala : jiný chlap, stejná sračka... nečakaj, že s iným to bude o inom.... váž si, že máš krásne, zdrave deti, že ty si zdravá, že muž ta ma rad, sklid hormon a bude fajn 🙂

slozika
8. nov 2013

@nina123456789 kazdy sa raz ocitne v situacii, ked sa mu niekto iny ,,zapaci,, a rozmysla ake by to bolo..... ten strereotyp by nastal aj tam , takisto by vsetko dopadlo. Vazte si vlastnu rodinku, hladajte sposob ako zapajat manzela do aktivit, mozno to nikdy nevidel, tak nevie ako nato. nechodte z kaluze do blata, potom bude neskoro lutovat

barbora01
8. nov 2013

@nina123456789 neviem, pre mna si opisala pekny spokojny zivot - praca, deti, domacnost a nekonfliktny manzel - pre mna krasna predstava. Mozno je za tym nieco ine, co ti vadi, ale z tvojho opisu to nie je celkom jasne. A ked chces viac aktivit, tak necakaj a navrhni nieco ty

janinah
8. nov 2013

a čo robíš preto,aby ste nežili ako dôchodcovia? prečo rodinu niekam nevytiahneš na výlet,na víkend? nudu zaháňaš iným chlapom?...máš veľa a nevážiš si to,koľkým by bohate stačil taký chlap i rodina i kľudný život..to o tej koze,čo jej dobre bolo a tak sa šla na ľad šmýkať poznáš? ..lebo to si ty...

felixa
8. nov 2013

@janinah to s tou kozou napadlo aj mna 🙂 . Resp. ja to poznam so somarom. 🙂

@nina123456789
Teraz je to tazsie, kym mas deti male, ale zase pojdu kam pojdes ty, a budu robit to, co urcis. Pubertakom sa uz budes musiet prisposobovat. Tak ako ti tu baby radia, sama vymysli nejaky program, planuj, ak si cez tyzden vycerpana, vynahrad si to s rodinou cez vikend, odmenuj sa niecim. 🙂

bbarboraa
8. nov 2013

@nina123456789 mozno aj tvoj manzel to tak citi.. ze ta bere ako kamaratku... keby ste si sadli porozbravali by ste sa mozno by ste prisli k nejakemu zaveru.. napr.rozisli sa v dobrom bez podvadzania, ponizovania, placov a vyhrazok a tahanic a neviem comu... zostali kamaratmi co sa kedysi milovali ale to pominulo , mate spolu deti, pekne zazitky a jeden pokny dostojny koniec vztahu... zijeta kazdy novy zivot napr. s novym parterom ale navzajom sa dokazete porozpravat atd.. nj mozno idealisticke zmyslanie... ale mozno to za pokus stoji..
myslim si ze aj keby to citil rovnako ako ty a zostali by sme spolu zacali sa podvadzat bolo by to paradoxne vlmi tazke, trapne a dopadlo by to zle...
..proste pekne priatelke ukoncenie vztahu.. mozno existuje... fuu urcite ano

kaktusik007
9. nov 2013

@bbarboraa priatelske ukoncenie vztahu???? utopia 😉

@nina123456789 - no zivot je prave o tomto obycajnom zivote...... ak ta to nebavi s tymto chlapom, ver mi, ze ak ho vymenis, casom to s tym novym opat sklzne do tohto stereotypu....

Takze presne ako ti baby radia -- vylety s detmi!!! proste hrady, zamky..... zoologicke (aj ked ano, uz teraz asi moc nie).... predlzeny vikend niekde v tatrach, ci kde..... to pomoze 🙂

adri266
9. nov 2013

@kalifa28 kraaaaaaaaaaaaaaasne, to si musim zapamatat 😎 😎 😎

adri266
9. nov 2013

@nina123456789 suhlasim s babami. Dostali ste sa do stereotypu a neviete von zo zacarovaneho kruhu.
Ale vies, kolko bab by s TEbou menili? Lebo ich chlapi chodia po krcmach, vracaju sa nad ranom, piju, maju milenky, atd....Dobre, vas vztah nie je idealny, ale mozno je to aj Tvoja chyba. Miesto toho, aby si *investovala* do vlastneho vztahu, nasla si si bocak. Chvalabohu, ukoncila si to. A teraz sa mozes posunut dalej.
Planuj vikendy, hoc sa prejst k vode, do mesta, na kolacik, robte nieco ako rodina, pride zima, chodte sa sankovat. Vecer si zahrajte hry, Clovece, karty, a ine stolove hry, s detmi aj bez nich, prinesie to trosku vzrusenia a radosti. Ak mate Xbox alebo Wii ci inu hru, sutazte. RAz za cas deti supnite k svokrovcom a chodte na vikend prec, len vy dvaja
Manzel prichadza domov skor. Tak nech laskavo pomoze s ulohami on, kym Ty prides a navaris. Ved ste obaja rodicia, nie? Lebo pises, ze si s nim ostala kvoli detom, ale venuje sa im vobec? A kasli na Panelak, aj tak je to od veci serial 😀 Radsej sa vy dvaja pozpravajte, dajte si masaz, otvorte si vinko...

TEraz ide len o to, aby ste prelomili tie lady a zacali odznova. Ak nepomoze ani to, treba skusit terapiu.

nina123456789
autor
9. nov 2013

baby, viem, ze mate pravdu... mozno je chyba vo mne. ked muzovi nepoviem sprav toto a toto, on to nespravi, minule som mu kazala dat dazdniky, ktore sa susili na chodbe dat do izby, on to urobil, ale doslova, tie dazdniky nezlozil, len ich polozil do stredu izby 😖 ... a milion malickosti ma vytaca. ale do krcmy nechodi, vyplatu mi dava, nebije nas .... len to, ze mu VSETKO treba povedat - co ma urobit, kam chcem ist, dovolenky, vylety planujem len ja, vikendy planujem ja a ked nenaplanujem, tak nikam nejdeme

gabikula
9. nov 2013

@nina123456789, 🙂, prišlo mi to smiešne, to posledné s tými dáždnikmi, to jak u nás 🙂.

maria1989
9. nov 2013

@kalifa28 frýbová to bola 🙂
@kaktusik007 priateľské ukončenie vzťahu nie je utópia, sama mám také za sebou 😉

kristina74
9. nov 2013

@nina123456789 Moj je taky isty 🙂. Vsetko mu treba povedat, sameho ho bohuzial nic nenapadne. Ked som mu to vycitala, tak mi povedal, ze jeho to fakt nenapadne, nech mu poviem, co potrebujem a on bude postupne na tom pracovat (takze to bude v tejto patrocnici 🙂).
Takze niektorych muzov treba asi naozaj nakopnut, aby nieco pomohli, proste ich myslienkove pochody su niekde inde.
Aj mne to ide na nervy, stale mu nieco opakovat ako nasim detom, ale co uz.
Odporucam ti to, co radia baby. Vylety cez vikend, vecerne rozhovory, skus ty sama rozbit stereotyp .
Ja som s MM 17 rokov, stereotyp je to riadny, niekedy mi riadne ide na nervy a urcite aj ja jemu, ale neviem si predstavit vymenit ho za ineho.
My mame skor problem s vychovou deti, nemame rovnaky nazor, vsetko, co sa tyka deto, nechava na mna, niekedy mi pripada ako moje piate decko, tak ale sama som si ho vybrala 🙂.

iveta71
9. nov 2013

@nina123456789
To je len úplne obyčajná ponorka, to sa vstrebe. Len treba tomu trochu "pomôcť" že?

jabadaba
9. nov 2013

@nina123456789 jasny stereotyp. Si vycerpana, zivot je rutina a do kola to iste. Tvoje pocity su uplne normalne a nie si s tym sama. Chyba Ti zrejme nejaka "akcia", ktora by Ti dobila baterky. Skus si s manzelom o tom pohovorit. Ak by vam svokrovci povarovali deti, chodte niekam s muzom. Nahovor ho. Mozno aj jemu dobre spravi vypadnut lebo sa zda, ze tiez uviazol v stereotype. Kino, divadlo, hudobny koncert...nieco co mate radi obaja a nevenovali ste sa tomu dlho. Hm? To je zivot proste. Zabehnute kolaje. Ziadne vzruso netrva vecne. Ani motyle v bruchu, ani neviazana zabava...praca, deti, domacnost....priestor na prerusenie stereotypu sice velky nie je, ale da sa najst. 😉

moonlight1210
9. nov 2013

Nezamilovala si sa do neho prave preto ze sa ti pocas vztahu viac prisposobval, neodporoval, suhlasil s tvojimi navrhmi? Ze si to brala ako respekt a prejav lasky?

h2
10. nov 2013

@nina123456789 Ahoj, myslím, že takto uvažuješ len preto, že je tu "ten druhý", ktorý má o Teba záujem. Keby nikto taký nebol, pravdepodobne by Ťa ani nenapadlo, že si s niečím nespokojná, lebo ja na Tvojom živote nič strašné nevidím, práve naopak, mnohí by radi žili tak harmonicky, ako vy s manželom. Asi Ti je až príliš dobre, nemáš iné problémy, tak sa Ti zdá, že sa nudíš a máte stereotyp. Ale to je častý jav, ak je vo vzťahu a v rodine všetko v poriadku, nie, že by sa z toho ľudia tešili, ale začnú vymýšľať. (Minule mi plakala v robote kolegyňa, že sa s ňou chce muž rozviesť, z ničoho nič, na otázku prečo odpovedal, že už nie je šťastný. Majú všetko, žijú si veľmi dobre, sú zdraví, majú dve deti.) Fakt asi to s tou kozou, čo šla na ľad tancovať, bude pravda. (Tým sa Ťa nechcem nijako dotknúť!) 🙂

myska_lili
10. nov 2013

podla mna nezalezi na tom ci vymenis chlapa.... rovnaky stereotyp moze prist do kazdeho vztahu s kymkolvek, cize ja osobne by som radsej popracovala na tom co mas doma...

@h2 tiez si myslim ze ta koza ma nieco do seba 🙂 🙂 🙂

digysa
13. nov 2013

@nina123456789 Ja by som takto zit nemohla...ja som akcny typ, urcite by som bola iniciatorom JA. Ak ta nebavi sediet doma, tak si urob program pre seba. Ja mam muza tiez viac sedacieho, ako akcneho, ale ked ma vidi behat s kamosmi hore-dole, tak aj jemu to trkne a prida sa....
Napr. tento mesiac mam narodeniny a kazdy piatok s niekym oslavujem. Samozrejme s manzelom ideme tiez na veceru, ale kedze jemu staci 1 krat za mesiac, tak ja mam kamaratky....... A on aspon povaruje deti a nemusime platit za opatrovatelku.
Nemusis sa hned rozvadzat za to, ze on rad doma sedi a Ty chces este zit..............ak chces ZIT, tak pohni ritou a ZI !....v ramci moznosti, veku a postavenia (to postavenie tam patri preto, lebo ako matka s detmi sa budes zabavat inak, ako pubertiaci a nepotrebujes chodit domov ozrata o 4 rano... dufam, ze sa chapeme 😉 )

A, ze si dala prednost detom je spravne a chvalyhodne...

katfan
13. nov 2013

@nina123456789 presne ako dievčatá píšu,je to jasný stereotyp.ak manžel nemá záujem o spoločné akcie,tak si ich plánuj bez neho,možno vám potom začne závidieť a pridá sa.ale ten stereotyp ako ho popisuješ je určite ubýjajúci,chápem ´ta.tiež by sa mi to po čase zunovalo.a čo tak raz za čas nechať deti mužovi a vypadnúť s kamarátkou niekam na víkend?

kartoska
18. nov 2013

@nina123456789 myslim, ze tu rada nie je tazka. je jasne, ze ti chyba korenie do zivota, ale to je to najmenej. A urcite ti ho spravne neokoreni iny muz, co si snad spravne pochopila a rozisla sa s nim. mozno by to bolo s nim este horsie a pre deti cudzi muz, lebo oni maju ineho otca, ktory ich ma rad. To si vaz, aj to ze ma rad teba, nechodi po krcmach, frajerkach, ci svojich zabavkach. ze nie je akcny, si asi vedela a vtedy ti pravdepodobne nevadilo, ze ho musis organizovat. Je uz raz taky tak sa s tym zmier a ak chces nejake zazitky, kulturu, sport, tak ho vytiahni. Mas vraj aj dobrych svokrovcov, to je super, kolke by sme takych prijali! Vela ti toho k stastiu nechyba, len si to musich uvedomit a spestrit stereotyp, ktoremu sa nikto uplne nevyhne...