Dali by ste peniaze bývalému partnerovi za mobil, keď neplatí alimenty?
S byvalym priatelom mam dceru,na ktoru mi uz dlhsiu dobu neplati,nedavno sa mi pokazil mobil a on mi priniesol druhy s tym,ze chce zan peniaze,ja som povedala,ze mu to odratam teda z tych dlznych alimentov a nedam mu peniaze zan,on ze ho teda chce naspat,co mam urobit? Vratit ho? Ci zaplatit?
haraburdu vrátiť... mobil si kúpiš aj sama a hlavne aký ty chceš...
@katkamatka7 prijem nema nizky zaraba okolo 900 e a ma este jedny alimenty 80 e a mne ma davat 60 e.
No ty by si asi za dobre vztahy spinu z podlahy lizala sama za seba na dieta nez urobit poriadok s hlavnym poskytovatelom kvapky lasky.....tam radsej snim zamec cakom pak exekutor
a to ti ani tych smienych 60 eur z toho platu nedava ? to ako fakt ?
napíš jeho rodine, že ak nezaplatí čo dlží, tak podáš trestné a požiadaš o zvýšenie. 60€ je výsmech.. a ten mobil mu vráť samozrejme,
ty svoje dieťa uživíš zo 120 eur mesačne? Lebo 60 on (ktoré mu láskavo odpúšťaš a 60 ty). Ak má taký príjem, aký uvádzaš, môžem sa spýtať, PREČO ti je fuk, že neplatí? Aj keby si ty mala príjem 3000 eur, čo nemáš, lebo by si neriešila mobil od neho, tak tie peniaze patria tvojej dcére. Prečo ju o ne oberáš? Tebe môže byť úplne fuk, že má ešte ďalšiu vyživovaciu povinnosť. Poznám ženu, ktorá má dve deti a jej bývalý bol nezamestnaný, no platiť musel a oveľa viac, ako 60 eur. On má možnosť zamestnať sa a ešte si k tomu pribrať brigádu, skrátka mať vyšší príjem, dieťa nie - výrok sudcu. Hneď v pondelok by som mu vrátila mobil a povedala, že má týždeň lehotu na to, aby ti doplatil všetko, čo dlží, ak nie, ideš za exekútorom.
Alimenty mozu a bezne idu na 1/3 prijmu rodica... s 900e je to 300e/2 deti 150e by si mala dostavat ty... poziadaj o zvysenie a teda nech doplati to, co ma.
@elizabet173 bože, 60 EUR? Veď to je úplne smiešna suma. Ja že ti má platiť 250 EUR, ale 60 EUR? Veď to je otras
Bože, veď ti ľudia sa ti smejú do tvare
Koľko rokov má dcerka?
@pribinak asi si myslela autorku témy, pomýlila si sa, ani sa nedivím, mňa taký "otec roka" tiež vytáča, ale tu aj prístup matky
@elizabet173 prepáč
bože, 60 EUR? Veď to je úplne smiešna suma. Ja že ti má platiť 250 EUR, ale 60 EUR? Veď to je otras
Bože, veď ti ľudia sa ti smejú do tvare
Koľko rokov má dcerka?
@elizabet173 tak dúfam, že mamina sa naštartuje a začne veci riešiť
@pribinak v pohode. Ja toto fakt nepochopím, smiešnych 60 eur a ona je spokojná, že neplatí, hlavne, že majú dobré vzťahy.
Myslím, že to, že neplatí a ešte mu máš dať peniaze za mobil len svedčí o tom, aký má charakter, takých ľudí netreba ľutovať- chápem, že Ti je možno zaťažko to riešiť, keď máš dobre vzťahy s jeho rodinou, ale to je asi to na čo sa on spolieha. V prvom rade by som pozerala na dcéru, a kľudne by som to povedala aj jeho rodine- že proste je Ti to ľúto, ale budeš to musieť riešiť kvôli dcére a hotovo. Držím palce.
Inak, kamarátke sudca povedal, keď požiadala o zvýšenie výživného (po 10 rokoch, s exom nechcela nič mať, dotovali ich jej rodičia), že kde bola doteraz? Že zjavne jej peniaze nechýbali. Máš nárok kazde dva roky žiadať zvýšenie, aj pri prestupe dieťaťa-ms,zs-1-2 stupeň. Hoc aj po 10 eur. Viem, že to nie je k téme, ale treba aj na to pamätať. Ak je na druhom stupni, a dostavas 60 tak by som riešila aj zvýšenie....
@hipuska ma 4 roky
@katulkagajdos Ďakujem
@pribinak 4
@anjelicek26 no a jemu sa zda 60 vela
a preto ti neplati ze sa mu to zda vela ? a ty kolko minies na dceru mesacne ?
@loginexistuje nie nedava
Ze 60e vela, nech skusi nakupit pre dieta potraviny za 60e na mesiac a uvidi... ani to stacit nebude a to to dieta neni ani oblecene, ani rezia zaplatena. Joj nedebatovala by som a sla to riesit exekutor/sud... okrada ti dieta kazdy jeden mesiac o to, co mu patri.
hned by som to dala na exekuciu a fesacik nech pride aj o vodocak ked neplati a hned poziadaj o zvysenie pod 150 by som ani nesla bez pardonu
čo si on myslí, to ťa nemusí trápiť, odkladaj si bločky za všetko, čo kúpiš, tvoje dieťa aj niekde býva, kúri sa tam, umýva sa, požiadaj o zvýšenie
Mobil vráť a dlzne výživné rieš cez políciu a exekútora... A ka sú tie vzťahy s jeho rodinou také dobré tak to pochopia... Výživné je na dieťa a hotovo a ak nepochopia tak tie vzťahy také dobré neboli
a rodicim jeho by som to na rovinu povedala ze neplati na dieta davas ho na exekutorovina bodka
nebud hlupa okradas vlastne dieta
Inak, trestné som neriešila, ale exek.ano. Bola to úplná pohoda, stačilo vypísať jeden papier a pár doložiť. A už len peniaze chodili na účet. Môj panko sa tiež vyhrážal ale začali mu to strhávat rovno z účtu. Potom začal vyplávať, že nech pozastavim exekúciu (čo som mohla, ale platila by som poplatky). Od vtedy je sv.pokoj. peniaze pipaju presne kedy majú. Pri exek.este pozor-ziadaj výplatu na svoj účet pri podaní. Nie exekútorov. Lebo ten si najskôr strhne svoje poplatky a potom, čo zbyde pošle tebe.
Žena zobuď sa. Zajtra chod na políciu a k exekútorovi.
Kedy sud určil výživné? Ako dlho to je? Ak 2 roky a viac, určite aj na súd a požiadaj o zvýšenie. Má slušný príjem, 60 EUR je otrasná suma
Ak si návrh nevieš sama napísať, na internete je kopec vzorov
Nemusíš hneď podávať trestné oznámenie. Zájdi za exekútorom a ten mu to bude strhávať z platu. A hneď by som dala návrh na zvýšenie výživného na min. 150 Eur. Plat na to má. Potom nebudeš odkázaná na jeho mobil, budeš si ho môcť kúpiť sama. Ten jeho mu vráť. Dobré vzťahy by boli, keby si otec plnil svoje povinnosti. Ber to tak, ze tie peniaze nie sú pre teba, ale pre dieťa a tým, ze to neriešiš ichudobňuješ svoje dieťa. To by si mali uvedomiť aj starý rodičia.

Mobil vratit a vymahat alimenty - ked mas s ex rodinou take dobre vztahy nech prispievaju oni - dobre vztahy ti nenakrmia a neosatia deti