icon

Dali by ste svokre na víkend 8 mesačné bábätko?

13. jan 2022

Ahojte možno to sem nepatrí ale potrebujem poradiť od mamičiek...Mala má 8 mesiacov a ja aj priateľ máme chrípky a teploty mala zatiaľ nič svokra sa ponúkla že si malú zoberie na víkend aby sme sa dali dokopy a moja mama keď to počula začala veľmi nadávať že to nemyslí vážne že by si chcela také bábätko zobrať mala v noci nespí celú noc hore takže je to extrém menší chcem sa spýtať dali by ste vy take malé dieťa na víkend ? Keby ste choré

lienka9
13. jan 2022

Ak nekojis a svokra to zvladne daj..oddychnws si nacerpas sily..nepocuvaj rady,ze svokre v ziadnom pripade,vacsinou su od zien co so svokrou nevychadzaju..ak mate dobre vztahy,veris jej a dieta je na nu zvyknute..samozrejme ak nebyvate aj daleko od seba.zeby si v pripade krizy vedela prist..nemusis mat zle svedomie.

lija22
13. jan 2022

ale co sa urazas kvoli tomu rusku? ja som pocas chorob tiez nosila rusko aby som deti nenakazila. to je normalna vec

sofia1979
13. jan 2022

Bože to čo za odpoveď to bol môj názor nestihla som dopísať a mi to nechtiac odoslalo. Mňa by to nenapadlo ani, ale ja som inú možnosť ani nemala. Je to celé na tebe. Ak máš možnosť a vieš že sa postará prečo nie.

stanulienkat
13. jan 2022

Ano, dala.

sofia1979
13. jan 2022

@lija22 presne je to normál rúška ak to má pomôcť

tomikejt
13. jan 2022

Áno dala by som.

martina1201
13. jan 2022

@lala123 čítaj s porozumením: ak by dieťa dala svokre s tým že sa bude liečiť a išla by na párty, tak by v mojich očiach dobrou matkou nebola. Lebo na párty sa nevylieči. A dôvod prečo dieťa dala k svokre nebol pravdou. Ak by sa so svokrou dohodla že idú na párty či postráži, tak to je iné. Aj rodičia majú právo sa zabaviť.

guiseppinka
13. jan 2022

Ked som precitala ze babatko tak ma napadlo par tyzdnove... 8 mesacne je uz v pohode. Ja by som ho sice svokre nedala, ale len preto, ze jej nedoverujeme co sa tyka starostlivosti... A zla matka? Nie, nie si...

diamond007
13. jan 2022

Nie ak by som zvládala sa o dieťa postarat

kluska
13. jan 2022

nie, nedala, ale my sme s muzom sami, nemame ziadnu pomoc a bolo vselijako a dalo sa. Moja mama je stara zena a nikdy od nej som nechcela, aby v noci sa starala o moje dieta, ani po porode ked bola pri nas na vypomoc a ani na dovolenke. A toboz nie na vikend, ale kazdy si robi ako chce. Pre niekoho to je normalne, pre niekoho nie.

banalu
13. jan 2022

Ak by babatko malo k svokre vztah (ze sa stretavaju, pozna ju) tak ano. Nie je nic lepsie pocas choroby ako kopec spanku!

wonder13
13. jan 2022

A prečo nie ? Keď jej dôverujete a vie to s bábom tak áno. Aj matka má právo byť chorá a za 1 noc sa mu nič nestane predsa. Netreba zo seba robiť superhrdinku a nenahraditeľnú za každú cenu. Ak vám to ma pomôcť kľudne, nebudete kvôli tomu horšia mama.

lala123
13. jan 2022

@martina1201 aha , teraz čítam ešte raz . Mas pravdu.

martinka13
13. jan 2022

Ano, pokiaľ sú vaše vzťahy v poriadku a vie ako mala funguje 24 hodín denne

simca06022011
13. jan 2022

ano dala, daj a vylezte to dva dni a bude klud. Lepsie ako "prechadzat" chripku tyzden. Riadne sa vyspite, vycajujete a bude. AK bude problem, zavola a pojdete po malu.
Matku svoju nepocuvaj, podla mna aj ziarli, skus sa jej opytat ci si malu vezme ona. Moja mama bezne sestre strazila dceru ked boli doma chori... a prezili to vsetci v zdravi.

nikpa
13. jan 2022

Mama nech sa do toho nestará, je to na tebe a na mužovi. Keby som bola fakt chorá tak by som dala, ak svorke dôverujes. Inak nie.

annm81
13. jan 2022

Ja som zažila situáciu, keď som mala chrípku (muž tiež) a musela sa starať o malé dieťa. Bohužiaľ rodina bola priďaleko. Ak by som mala možnosť ako ty, neváhala by som.

Vravíš, ze svokra sa sama ponúkla a že to podľa vás zvládne. Svokre tým teda nebude nijako ublížené, naopak sa asi poteší, že sa môže starať o vnúča.

Ak s ňou dieťa nemá problém a bude oň dobre postarané, dieťa nepríde o nič, bude mať len trocha viac času s babkou.

Ty a muž nebudete musieť skákať okolo dieťaťa, tak vám ostane energia na liečbu.

Bude niekomu ublížené? Ak teda nerátame tvoju mamu, ktorá s tým má z nejakých dôvodov problém? (žiarli? , snaží sa nájsť ospravedlnenie, že sa sama neponúkla?)

Nemáš prečo mať výčitky, že si zlá matka. Nemala by si väčšie výčitky, keby ti kvôli chorobe a únave vypadlo dieťa pri kúpaní? Alebo keby si kvôli chorobe a nesústredenosti nezatvorila bezpečnostnú bránku a dieťa sa skotúľalo po schodoch? Alebo by si na 10 sekúnd zatvorila oči a dieťa na seba stiahlo hrniec horúcej polievky?

henka123123
13. jan 2022

Ano dala.lenze u nas ani jrdna strana nema zaujem

tncka
13. jan 2022

Keby si bola tak velmi velmi chora dala by si a nepytas sa. Ale zrejme nemate az take teploty na "umretie" a dokazete sa postarat a vstat k nemu aj v noci. Ja by som dala ale iba mame,svokre nie.

lintu
13. jan 2022

Rodiny funguju rozne. Nech sa rozhodnes akokolvek, vzdy sa najdu ludia, ktori budu tomu konecnemu rozhodnutiu fandit (a trebars i zavidiet). A preto, ak si trufas, daj. Aj babka s vnuckou si mozu formovat vztah. Mimochodom, vahala si nad tym tolko aj predtym, ako do toho vstupila tvoja mamina? Je celkom normalne, ze babky medzi sebou superia a teda aj ich nazor na tieto veci treba brat viac s nadhladom.

luccija
13. jan 2022

Nie nedala radšej by som povedala nech príde k nám cez deň či aj na noc.Ale najradšej by som to nechala tak a postarala sa s mužom, lebo nevieš presne čo Vám je a je to haklivá vec.Kamoske vyšli neg AG testy, že bude mať len virózu testovala 2x a nakoniec to bol Covid a ešte aj rodičia k nej prisli

heymissg
13. jan 2022

Jasné dala, aj svokre aj rodičom. Naša tak občas chodila a teraz majú všetci s ňou skvelý vzťah

kallanchoe
13. jan 2022

Keď ste chorí,a nevládzete...tak áno....keď jej dôverujes,nieje problém....tiež mala deti tak to zvládne,bábätko tiež....veď babky sú aj od toho aby pomohli keď.treba
Btw...mala som covid...boli sme v karanténe u našich....nenakazil sa ani dvoj ročný,s ktorým som spala v posteli...iná možnosť nebola....ani 5 ročný...ani dedo,ani muž....babka stratila čuch ako sme u nej boli tak sme už ostali....

viestta
Odpoveď bola odstránená
ninusa221
13. jan 2022

Ak je svokra normalna tak hej. Ved na si zvyká dieťa čím skor tym lepšie. Niektore nedajú ani ako 3 ročne. Moja mama ked začala robiť a oco bol v zahraničí aj 3 ročna som bola tyžden u starkých a žijem…

tncka
13. jan 2022

@viestta no lebo svokra jej na ranajky vzdy urobi vyprazany chleba vo vajci,na obed rezne,ovocie uz som si vydupadala aby jej davala na olovrant,po rokoch konecne pochopila a este nedoje jednu sladkost uz jej pcha inu alebo cipsy. Ide ma porazit z nej. Okrem toho nedohliada na hygienu a umyvanie zubov uz vobec. V posteli vecer vyjedaju sladkosti a potom jej povie ze nemusi umyvat zuby,nech si prejde po nich jazykom alebo napije vody? To uz je co toto😤Mlada ma kolkokrat viac rozumu ako stara a tie zuby si ide umyt,pripadne radsej povie ze nechce uz po 20tej jest sladke. S mamou sa dohodnem co jej ma dat a to jej aj da. Ked poviem ze do skoly rozok a rajciny na desiatu,tak viem ze ju dostane. Svokra kupi v lidli nejaky krosant a dzus a je vybavena. Viem ze z toho neumrie,ale vytaca ma to neskutocne.

viestta
Odpoveď bola odstránená
krisbar
13. jan 2022

Ja ked niekedy citam tieto otazky...ved tym musis vediet ako to citis a aka je tvoja svokra a ci sa postara. Co od nas chces pocut? Ze nemas dat? Ze mas dat?

euka210
13. jan 2022

Ani nahodou...ale ja som take dojcila

sonnenshein
13. jan 2022

Autorka musis vediet, ci jej natolko veris.
Ja som svojej nevlastnej mame bez problemov zverila vsetky 3 moje deti od babatka, ked to bolo nutne (napr. som bola v nemocnici ked mal syn 9 mesiacov), a absolutne sa preto necitim ako zla matka.