icon

Dali by ste trojročnú dcéru na týždeň k rodičom bývalého partnera?

3. júl 2021

Ahojte chcem sa spýtať na váš názor. Dali by ste trojročnú dcéru na týždeň k starkým? (Exovi rodičia) Nevidela ich dva mesiace, s jej starkou nemaju nejaký extra vzťah (ona nemá vzťah k deťom) a keď ju prišli občas ku mne pozrieť bála sa ich skrývala sa za mna a pýtala sa ku mne na ruky. Je na mna navyknutá keďže sme spolu 24h denne a plače za mnou keď idem aj len sama do obchodu.
Veľmi váham, ak by plakala budem to veľmi zle znášať a ešte nikdy nebola cez noc bezomna.

jarmila2010
3. júl 2021

musia pochopit,ze to nejde hned na tyzden...a ked nie,tak smola...

buba183
3. júl 2021

Určite nie.Ja som nedala. Až keď mal 8r.

autor
3. júl 2021

@jarmila2010 vieš bojím sa že budú súhlasiť s dvomi nocami a nakoniec by ju aj tak nedoniesli ako by sme sa dohodli

nikpa
3. júl 2021

Mne príde divné, že pri takom vzťahu aký majú nad tým vôbec uvažujes. Ja by som nechcela počuť žiadny dôvod lebo by ma nezaujímal. Proste 3 ročné dieťa na týždeň na prázdniny by som nedala, v žiadnom prípade, je to dlho.

1gabriela13
3. júl 2021

Nie nedala čosi. Ty si matka, riad sa vlastným rozumom, ty poznáš svoje dieťa najlepšie. Rob to co ti hovorí materinský cit a nerad sa tu s nikým o tom.

autor
3. júl 2021

@nikpa neviem nechcem byt za “zlú” že odopieram im vzťah alebo čo, presne ako niekto vyššie napísal že nieje to voči ním fér aby nemali spolu kontakt len sa mi zdá týždeň príliš veľa

amelie2017
3. júl 2021

No v tom pripade by bola u nich posledny krat. Ako nechapem ta. Tak vies, ze ak bude plakat, nic ti nepovedia, bojis sa, ze ti ju neprinesu, kedy sa dohodnete a este vobec rozmyslas, ci ju tam poslat???
Povedat, ze je este mala a na noc bez teba nikam nepojde. Ak s nou chcu travit viac casu, mozu prist jeden vikend do vasho mesta, druhy pridete vy a ked si mala na nich zvykne, mozete vyskusat prespanie.

zuvelyn
3. júl 2021

Nie nedala by som dieťa v akomkoľvek veku na akokoľvek dlho ku starkym lebo oni si ju pýtajú 🤦🏼‍♀️🤣 a už dupľom nie ak by dieťa vyslovene pri nich nechcelo byť,lebo by sa ich balo a nemalo s nimi žiaden vzťah. Syn je bezne u jedných alebo u druhých na pár hodín sam prakticky od narodenia, má s nimi vzťah, v roku spal prvý krát u mojich rodičov ked sme boli na svadbe aj to som za ním po polnoci prisla a hlavne neplakal, ale tiež by nešiel na víkend alebo týždeň lebo si "ho pýtajú" a tebe sa čudujem ze vôbec nad takou absurdnostou uvazujes. Keby sa sa ti dcéra pýta, tak by som pochopila tému, ze sa chceš poradiť, ale takto je to pre mňa mimo, ze ešte nenaznelo razne nie z tvojich úst.

ukulela
3. júl 2021

S exom máte určený styk s dieťaťom? Keď nemajú vzťah, poslala by som ich do haha. teda najprv navrhla kompromis a ak nepríjmu, tak icte do haja...

martina1201
3. júl 2021

Ahoj, malá má 3 roky, chodí už do škôlky a ty do práce? Ak nechodíš do práce zanedbala by som si na tvojom mieste niekde poblíž ubytovanie a skúsila ju tam dať na den s tým že aklimatizoval by som ju v mojej spoločnosti a až neskôr odišla preč ak by som videla že je v pohode. Ak by nebola vzala by som si ju so sebou a proste starým rodičom povedala že prepáčte ale ak nechcú aby sa ich do budúcnosti stránka nemajú tlačiť na pílu a chcieť ju za každú cenu, zvlášť ak nepovedia pravdu že plakala za tebou.....

letfenixa
3. júl 2021

@zuvelyn mnoho ľudí si myslí, že deti nie sú ľudia a možno s nimi pohybovať ako s figúrkami.
@autorka dieťa, ktoré nemá vytvorený vzťah s prarodičmi, by som k nim nedala ani na 1 noc, nieto ešte na týždeň.

bluka2
3. júl 2021

"nechcem byť za zlú" - si ešte mladšia, že máš túto potrebu, že?
Veď ide o dieťa, kašľať na to, ako s tým naložia. Samozrejme, podaj im to pekne/neutrálne, že nie

autor
3. júl 2021

@martina1201 nie ešte len teraz mala tri takze do škôlky pôjde od septembra

selest
3. júl 2021

Nie nedam maleho ani mame na noc. A to ju ma rad a v pohode s nou zostane cely den. Ale vecer vzdy caka ze po neho prideme. A v noci ked sa zobudi tak vidim ze nas vyhladava oboch rodicov. V tomto pripade prihliadam skor na dieta. Hlavne ak este nevie poriadne samo povedat co chce a ak by ti oni v noci nezavolali ze za tebou place. Naco je to dobre? na nic.. Nic im neujde ak s tym pockate kym bude vacsi..

autor
3. júl 2021

@bluka2 no potom zas bude malej otec na mna útočiť že som ju nedala jeho rodičom
Je to ťažké no

andreatytler
3. júl 2021

Nech si exmanzel utoci, hlavne ze dieta nebude v strese. Kludne maju exsvokrovci cas este rok alebo 2 na tyzdnove prazdniny s vnuckou. Ked zacne chodit do skolky, otuka sa a hadam ju prejde aj ten strach s cudzich ludi. Potom budu s nou este vela rokov. Nic im neutecie.
Ale aj o rok by som nedala hned na tyzden... Mozno by som urobila kompromis, ze ju dovezies na vykend a oni ju privedu spat. A ked ju neprivedu, sadnes do auta a pojdes po nu. Netreba sa bat toho ze by ju nepriniesli tak ako ste sa dohodli...

autor
3. júl 2021

@andreatytler nemám auto
Ale rozhodla som sa už
Buď ju vezmú na dva dni alebo vôbec , majú na vyber majú možnosť byt s ňou , neodopieram im kontakt takze nemôžu ma obviniť

ninusa221
3. júl 2021

My sme raz strážili sice len na jednu noc kamaratkinu malu ktora bola extrémne zla ale dako sme si poradili mala 4 mesiace do rana si zvykla a na druhy den pohode uplne.. takze podla mna ju daj vsak dieta nemoze byt nalepené len na tebe uvidis ked pojdeš po nu nebude chiect ist domov 🤷🏽‍♀️ Prinajhorsom ak by plakala tak ti zavola

autor
3. júl 2021

@ninusa221 hore píšem že určite by mi nedala vedieť keby reve
A ja nevravím že ma byt len na mne nalepená však nech ju vezmú na jednu noc ale nie preboha hneď na týždeň
Baby ma uistili že spravím dobre ak ju nedám hneď na cely týždeň

whatever1
3. júl 2021

Dcéra k nim nema vybudovaný vzťah, reve keď sú u teba a pýta sa ti na ruky. Exsvokra tiež nemá vzťah k deťom, nepovedala by ti ani keby dcera revala. Nemôžeš sa na nich ani len spoľahnúť v tom, že ti dcérku dovezu v stanoveny termín, robia si čo chcú a ty sa máš prispôsobiť im. Dieťa je na teba totalne fixované, 24hdenne spolu, a šup na týždeň preč a ešte k niekomu ku komu nemáš absolútne dôveru lebo....preco?? Aby si o tebe nepomysleli? Halooo, to je veľmi zle uvažovanie, očividné máš velky problém s asertivitou. V prvom rade sa vždy riad tým čo chceš TY. To je na prvom mieste. Ty si na prvom mieste. Nie nečaká zenska, ktorá ta nerešpektuje a ktorej nedoverujes. Chceš aby si budovali vzťah, umožní im castejsie stretávanie sa. Chod k nim aj ty na noc dve alebo ich pozvi k tebe castejsie a keď sa im nechce chodit-ich problém, ty si im umožnila kontakt=svedomie čisté.
Ty si určuj podmienky.-napr " nie dcérka je ešte mala, bezo mňa na noc určite nikam nejde, ale ak veľmi chcete, tak prídem prespat aj ja, ale maximálne na dve noci. A viac nediskutovat. Ak sa im nepaci, smola.Toto je podľa mňa slušne a ústretové jednanie. Postav sa do pozície kde jednoznačne ty rozhodujes o dcerke. Neobhajuj sa, nevysvetľuj len slusne oznamuj. Ľudia si k tebe vzdy dovolia len toľko, koľko im dovolis ty. Ak chcú kontakt s vnučkou tak sa ti prispôsobia.

slovakboy
4. júl 2021

Nedávaj im malú v takomto stave. Nejde o teba ani o nich. Ide o malú. Trojročné dieťa nie je schopne pochopiť že mamka príde. Keď odídeš bude sa báť s nimi byť. Vzťah s nimi treba budovať postupne. Nech prídu k tebe alebo ty k ním aj na noc. Aj na týždeň. Spolu sa hrajte a bude dobre. Niečo ste pred tým zanedbali teraz to nerobte šokom. Malú to môže poznačiť - nebude mat automaticky problémy kvôli tomu v dospelosti to nie. Ale v prípade problémov ktoré má každý v živote ich môže kvôli takémuto prežitého strachu z odlúčenia ťažšie zvládať.

nika3136
4. júl 2021

NIE, NIE, za mna PROSIM NIE.
Neposlala by som ju tam ani na jednu noc v pripade, ze s nimi nestravila napriklad par celych dni. Mna takto rodicia poslali k babke, mala som hadam 4 roky, nikdy som sa necitila taka sama, stratena a opustena 😢 pamatam si to dodnes, horsie ako u cudzieho cloveka. Moja nocna mora dodnes. Nechapem, ze sa to do mna tak vrylo. Ked velmi chcu, nech pridu, zorganizuju nejaky pekny den, parkrat nech su takto spolu ale nech sa mala vrati domov do "bezpecia" k svojej mame 🙏 a ak budu mat silnejsie puto a bude im doverovat, mozu si ju vziat na noc. Niektori ludia su hrozni sebci, neuvedomuju si, ze detska dusa je zranitelna a ich maly mozog funguje inak, tyzden je pre ne dlha doba....a oni len preto, aby nechodili hore dole 🤦‍♀️ to si ju nechceli vziat hned na 2 mesiace a potom cely rok nic, lebo si uz nadbehli? Ach.....

tosomja
4. júl 2021

Len raz by nedodržali slovo, že povedia aby ju mali na jednu noc a nechceli ju "vratit'...nabehla by som tam a druhýkrát by som ich poslala na "jednosmernú cestu"!
Buď súhlasia s postupným riešením, alebo majú smolu. Chcu obnoviť vzťahy s vnučkou? Nech urobia pre to niečo, nie hneď dieťa stresovať.

miadi
4. júl 2021

Nedala by som ani na noc . Nemaju vztah nevidela ich 2mesiace nepozna ich. Je este malinka. Urobis jej traumu. Bude si mysliet ze ju nemas rada ze si sa jej zbavila na tyzden, Coho sa ty bojis ze budes za zlu? Ved uz si sa s ich synom rozisla tak si zla tak ci tak.( je uplne jedno ak sa rozisiel on s tebou ) Ak maju zaujem tych 60-70km je nic , Moja mama chodi za vnuckou od bratovej ex 6hodin autom ju vyzdvihnut a potom dalsich 6h domov ( a ma tu moznost az ked si dal sudom urcit otec prava v 8r) cize ty nemusis “Lebo ju pytaju. “ ( a za mojimi detmi lieta cez ocean) Takze zatial by mali pekne krasne dvihnut zadok ak chcu mat s vnuckou vztah a Ta cesta hore dole je nic. Az ked bude mat ona 5-6r a chcela by Ist k nim na tyzden potom ok, Ak nemaju zaujem dojst ich skoda. Dieta nie je vec hracka.Nemozu na nu 2m zabudnut a potom ju pytat na tyzden, ludia su vselijaky. Niekto povie na 4m babo co u nich revalo ze nema mamu ze bolo extremne zle., nepochopim .. ani teba ze nevies si chranit dieta male na tebe naviazane. Ved toto treba robit postupne zoznamovat ich najprv len par hodin potom den a neskor noc . Nie ze bum po 2m co si ich uz moc ani nepamata rovno na tyzden, Mali by na to pristupit ty si mama mas vsetky karty v rukach, Bude ako povies ty alebo nebude nic ked sa im to nepaci.

laila22
4. júl 2021

Za mňa nie. A určite nie, ak nemajú vzťah, a vieš, že by Ti nezavolal, keby plakala... Moja išla takto k exsvokre keďala 5_6 rokov a to sme v jednej dedine. Išla preto, lebo chcela ísť ona. A o tri dni sa pýtala domov, tak babka zavolá, že chce ísť domov. Ja som malú pustila na základe dobrých recenzií na babku. Mala sa na ňu nikdy nesťažovala, aj keď my dve sme nemali dobrý vzťah. Paradoxne, dieťa nás udobrilo a vzťahy sa zlepšili. Ak by mala 3 a nechcela by ísť, nedala by som ju.

andreatytler
4. júl 2021

Autorka... chapem ze chces aby mali stary rodicia dobry vztah s dcerou, ale mna zaraza ze pre nich je vlastne pohodlie dolezitejsie ako vztah s vnuckou. Nechce sa im cestovat 60 km hore dole a tak radsej nech male dieta pride k nim na tyzden a nezaujima ich ci z toho bude mat stres. Myslis ze k nej v noci vstanu z pohodlnej postele, ked bude plakat alebo ked jej bude treba na zachod?
Ja by som nedala ani na 1 den.

mogaa
4. júl 2021

dala...pre dieťa je len dobre ak bude mať aj druhých starých rodičov a vzťah si vytvoria len ak budú spolu.....ale určite nie hned na týždeň.....po pár krát sa s nimi dohodni že len jeden deň si ju vezmú a na daľší deń by ju priniesli, príp.by si pre ňu ty prišla a až neskôr na dlhšie.....a ak to budú akceptovať ok, ak nie, tak na dlhšie ju dáš až ke´d bude staršia.....

autor
4. júl 2021

@andreatytler ach by si sa čudovala akí niektorí ľudia vedia byt… ja som ju nikdy nepochopila v jej zmýšľaní ona si mysli že je riaditeľka zemegule
Keby ti poviem čoho všetkého si schopná, neverila by si

autor
4. júl 2021

@miadi no tak to len môžeš ďakovať že máš takých obetavych ľudí okolo seba 🙂

miadi
4. júl 2021

Nemam obetavych ludi okolo seba. Mamu mam za oceanom no chodim za nou aj s detmi. Ja jej davam co dostavam zaujem lasku starostlivost. Doprajem jej co mozem. Tak ako ona Mne. . Svokra byva krizom cez cestu o vnucata zaujem nikdy Nebol. Jej smola. Ten vztah sa vynutit neda. Bud tam je snaha aj tych starych rodicov alebo nie je . Byvaju len hodinu cesty od vas. Keby chceli mohli by ju mat kazdy vikend na par hodin s tvojim suhlasom. Ale z toho ako si opisala ex svokru do 3dni ti malu aj tak vratia.