Ďalšia návšteva chorej švagrinej
Ahojte, minule som tu písala, ako bola u mńa chorá švagriná hoci vedela, že cestujem do zahraničia. Po tejto návšteve som jej zavolala, že ju poprosím, aby nabudúce, keď bude chorá, nech ku mne nechodí, že sa uvidíme, keď vyzdravie. Tak a dnes to tu máme opäť. Prišla ku mne po dveiatej dnes ráno a sedela u mňa do pol dvanástej, a to mi prišla iba niečo vrátiť. Keď už odchádzala, hovorí mi, že je unavená a bolí ju hlava. Povedala som, že hlava ju bolí z počasia, veď nech sa pozrie, ako je vonku. Na to povedala, že nie, že od piatku je chorá. Wtf???
Pýtala som sa jej, prečo teda prišla, keď je chorá a poprosila som ju, aby ku mne nechodí. Na to by ona povedala, že majú dve malé deti, že oni sú stále chorí a keby mali niekde chodiť, len keď sú zdraví, tak len sedia doma. Za mňa toto nie je ok. Ja keď som chorá, nechodím do práce, robím z domu, alebo mám dovolenku alebo PN, nákup si nechám voziť domov a nechodím po návštevach. Ani by ma vo sne nenapadlo ísť ku niekomu chorá.
Mám pocit, že matky malých detí nie sú veľmi v tomto tolerantné, vidím to aj na kolegyniach mamičkách, neberú ohľad na ostatných, že ich nakazia... prečo je to tak?
Tiez mame taku v rodine. Vecne chore tri deti. Ona doma na md, ale jedno dieta ma kiahne, druhe posle do skolky. Zavola 20 ludi na rodinnu oslavu ale zabudne povedat ze maju crevnu virozu. Ochoreli od nich vsetci co tam boli a prezvracali a prehnackovali cely tyzden…. Nepochopim takych ludi absolutne.
Zišli sa tu všetky citlivky, ako tak čítam. Chorá sice nebyvam, ale ak som a mám len nádchu, či prechladnutie v pohode fungujem ďalej, aj ja, aj deti, aj manžel, nevadí mi to ani u iných ľudí, mám dosť dobrú imunitu, aby som nemusela ísť do amoku z toho, že si pri mne niekto kychol, táto návšteva dokonca ani nekychala, ani nekašľala …
Jediné čo mi vadí, ak sa na verejnosť vyberú ľudia s črevnymi virózami, inak je mi to jedno, kto sa s čím borí, nemá to na môj život žiaden vplyv.
Čím viac aa ľudia stránia druhých, vyhýbajú baktériám, vírusom, tým horšie chorobu potom zvládajú, lebo ich telo ich nespoznáva a nevie ako zabojovať …
@anonym_b800ce nie my sme citlivky, ale ty si sebecka. Je ti jedno ze nakazis niekoho kto caka na termin u zubara, je onlologicky pacient, matka samozivitelka ktora musi znova ostat na ocr, ma booknutu dovolenku… ved jasne, tebe “nic” nie je… nedajboze dat si rusko ked ides chora do obchodu
Zišli sa tu všetky citlivky, ako tak čítam. Chorá sice nebyvam, ale ak som a mám len nádchu, či prechladnutie v pohode fungujem ďalej, aj ja, aj deti, aj manžel, nevadí mi to ani u iných ľudí, mám dosť dobrú imunitu, aby som nemusela ísť do amoku z toho, že si pri mne niekto kychol, táto návšteva dokonca ani nekychala, ani nekašľala …
Jediné čo mi vadí, ak sa na verejnosť vyberú ľudia s črevnymi virózami, inak je mi to jedno, kto sa s čím borí, nemá to na môj život žiaden vplyv.
Čím viac aa ľudia stránia druhých, vyhýbajú baktériám, vírusom, tým horšie chorobu potom zvládajú, lebo ich telo ich nespoznáva a nevie ako zabojovať …
@anonym_b800ce To,ze ty mas dobru imunitu, neznamena, ze ju ma dobru aj @anonym_autor . Uplne odveci koment si dala. Podla teba sa riadi cely svet, lebo si behas medzi ludmi aj chorlava, lebo ty mas dobru imunitu,...lebo ty? Ako prepac, ale pokial nevies autorke dat normalnu info k tomu co opisala, tento tvoj sebestredny koment ju naozaj nespasi.
@anonym_autor Autorka, tvoja svagrina porusila opakovane o co si ju poziadala. Nabuduce, ked ti zavola,ze dojde sa jej narovinu opytaj, ci je zdrava a ked nebude, narovinu jej stretko odmietni. Ty niesi povinna za kazdu cenu stretko s nou prijat. A ked sa nenahlasuje tel. dopredu a len zazvoni pri dverach, otvor dvere, poloz jej rovnaku otazku a podla odpovede ju pustis alebo nepustis. Preco si sa jej aj tento krat neopytala najprv ako na tom je? Stalo sa to opakovane, uz si sama mohla byt poucena,ze tvoja svagrina ta ma na haku, ci ta nakazi, takze ty mozes mat na haku, ako sa ona bude citit, ked stretko s nou odmietnes🤷♀️🙂
@anonym_b800ce egoisticka tupaňa...a ani sa neskryvam pid anonym,lebo mam pravdu
To su take chnipy, co ti dovlecu aj tuberu. Ked budes mega nascipana, nezabudni ju navstivit🤣
@anonym_b800ce egoisticka tupaňa...a ani sa neskryvam pid anonym,lebo mam pravdu
@janinah pod anonymom aa musím skrývať, lebo od covidu viacerým preskočilo - rúška, respiratory berú ako sučasť oblečenia, bez ktorého nevyjdu na ulicu, takže som vedela, že sa tu na mňa všetky vrhnete, zato že nechodím kanálom, keď mám nádchu alebo s tým rovno neležim v posteli 🤦♀️.
Ty si staršia, tak si určite pamätáš, že panika z toho, že niekoho boli hlava, smrká alebo kašle sa v minulosti nikdy nerobila, chodili sme tak do školy, aj do práce a nikto ani okom nemihol, teraz by niektoré najradšej poobliekali seba aj deti do skafandrov a vzduch čistili 20 filtrami. Nečudo, že sú potom také decká vkuse choré a ich matky s nimi.
Nadávka tupaňa je mimochodom na nahlásenie, ale nemienim sa unúvať, kľudne si zanadávaj, ak sa ti uľaví
To su take chnipy, co ti dovlecu aj tuberu. Ked budes mega nascipana, nezabudni ju navstivit🤣
@anonym_1464f8 nascipana? To si si asi trochu spojila cestinu a slovencinu nie?
Bud nakapata alebo nachcipana ne? 😅
To veľa ľudí nevydrží byť doma zavretý s deťmi keď sú choré, niektoré mamičky z toho majú nervy keď nemôžu ísť niekomu na návštevu alebo do mesta, lebo nevedia vydržať doma s deťmi nevedia ako ich zabaviť ako sa im venovať doma medzi štyrmi stenami.
kup jej imunoglukan
@anonym_autor úplne ta chápem, ja pomaly idem rodiť a žijeme u svokrovov a svokru sme prosili nech je izolovaná vo svojej izbe elbo je chorá, vôbec to neakceptuje a behá po dome, neberie na mna ohľad že som tehotná a môžem ochorieť, to sste tak potrebujem v čase pôrodu byť chorá. Sste sa aj uráža že chceme aby bola izolovaná. Chorý človek ma ležať v psoteli a liečiť sa a nie behať po celom dome aby mohol nakaziť iných, mie to ešte chodiť po návštevách. Aj v robote má naštvalo keď chodili chorý do roboty a roznášali bacile a každý ochorel postupne.
@anonym_d2a5ae tak ale tvoj pripad je iny. Zijes u svokrovcov, v svokrinom dome, do ktoreho privedies dieta. Izolovat sa mas ty..este aby mi nevesta hovorila, ze mam byt doma zavreta. Uz by isla do podnajmu.
@janinah pod anonymom aa musím skrývať, lebo od covidu viacerým preskočilo - rúška, respiratory berú ako sučasť oblečenia, bez ktorého nevyjdu na ulicu, takže som vedela, že sa tu na mňa všetky vrhnete, zato že nechodím kanálom, keď mám nádchu alebo s tým rovno neležim v posteli 🤦♀️.
Ty si staršia, tak si určite pamätáš, že panika z toho, že niekoho boli hlava, smrká alebo kašle sa v minulosti nikdy nerobila, chodili sme tak do školy, aj do práce a nikto ani okom nemihol, teraz by niektoré najradšej poobliekali seba aj deti do skafandrov a vzduch čistili 20 filtrami. Nečudo, že sú potom také decká vkuse choré a ich matky s nimi.
Nadávka tupaňa je mimochodom na nahlásenie, ale nemienim sa unúvať, kľudne si zanadávaj, ak sa ti uľaví
@anonym_b800ce veľmi preháňaš
@anonym_b800ce ved ty si funguj dalej chora. tu ide o to ze uz jej raz hovorila nech k nej domov chora nechodi a dosla zas. co na tom nevies pochopit? tvoje pokyny v tvojom dome ked niekto ignoruje si s tym ok??
@anonym_b800ce nie, nikto z nás nikdy nechodil do školy, ani do zamestnania nachladený. A rúška som nosila dávno pred covidom, mala som ich doma naozaj veľa, keďže som mala chorého otca a akákoľvek infekcia mohla mať pre neho fatálne dôsledky.
Tak zas ak bola od piatku chorá, tak už to davno prechodila, nestresovala by som kvoli tomu ze ju boli hlava...zrejme nevola bejako tazko.chora kedze si si 3 hodiny pocas navstevy nevsimla.
Ja sa s detmi netrepem len ked maju teplotu. Kašel a sopel v zimnom obdobi nie su zavazne dg.a by deti boli izolovane a sedeli len doma na zadku.
@anonym_autor Ahoj, úplne chápem tvoje rozhorčenie. To, čo zažívaš, nie je len neporiadnosť tvojej švagrinej, je to totálny nedostatok úcty k tvojim hraniciam.
Dovoľ mi jeden pohľad 'pod povrch', prečo to tie matky (ako tvoja švagriná) niekedy robia:
Vnútorná izolácia: Život s malými deťmi a nekonečnými chorobami je psychicky vyčerpávajúci. Tvoja švagriná je pravdepodobne v stave, kedy už nedokáže byť sama so sebou v tom chorom kolotoči. Potrebuje únik, a ty si pre ňu ten únik, bez ohľadu na následky pre teba.
Podvedomá závisť: Môže v tom byť presne pocit: že keď musím trpieť ja, tak čo sa ty budeš mať tak dobre a zdravo'. Je to nepekná vlastnosť, ale ľudia, ktorí nie sú vnútorne vyrovnaní, si takto podvedome vyrovnávajú sily. Ak ona nemôže byť fit, nech nie si ani ty.
Tvoja prosba pre ňu nie je zákon: Keď si jej povedala, nech chorá nechodí, pre ňu to bola len 'možnosť', nie hranica. Ona ťa vníma ako servis pre svoju psychickú pohodu.
Tu už nepomôže slušné vysvetľovanie. Ty si to už skúsila a ona to odignorovala.
Nabudúce, keď sa objaví pri dverách, nepýtaj sa, ako sa má. Pýtaj sa medzi dverami: 'Si zdravá? Lebo ak nie, tak ťa fakt nemôžem pozvať ďalej, minule som z toho mala problém.' Ak povie, že ju bolí hlava, nepusti ju dnu. Tvrdá hranica je jediný jazyk, ktorému ľudia bez empatie rozumejú. Chráň si svoj pokoj a zdravie, nikto iný to za teba neurobí.“
Vsak jasne, ja to vidim v detskych kutikoch, kde clovek pride a len chrchlajuce a sopliace decka tam su. Takze vysledok je taky, ze zdrave deti sedia doma, aby sa chore mohli hrat v hernickach a kutikoch. A potom sa vo velkom siria kadejake epidemie chripky, norovirusov a podobne. Lebo vsak hadam s chorym deckom nebudu len doma sediet nie?
A teda este dodam, mam tri deti, ale pokial deti riadne preliecim, tak nie su nonstop chore. Tieto matky sa presne stazuju, ze deti su nonstop chore, ale vsak samozrejme, ked sa s nimi kade tade vlacia namiesto toho, aby sedeli doma a varili im caj, robili cibulovy sirup a podobne.
@anonym_e75a37 niesme prví ani jediní kto žije u rodičov .. ale váš názor. Samozrejme keby bola iná možnosť tak asi s ňou nebývame .. či teraz zakaždým ekd bude chorá tak mám ísť bývať na hotel? Potom aj s dieťaťom?
@anonym_d2a5ae
ty keď budeš chorá resp. dieťa tiež budete izolované? a kto sa bude o vás starať? keď donesie dieťa infekt zo škôlky, bude zavreté v izbe? koľko? 🙏 sama tomu neveríš.
keď je u nás v spoločnej domácnosti niekto chorý, tak sa neizolujeme, normálne fungujeme spolu.
myslím v byte. nie po návštevách.
@anonym_autor Ahoj, úplne chápem tvoje rozhorčenie. To, čo zažívaš, nie je len neporiadnosť tvojej švagrinej, je to totálny nedostatok úcty k tvojim hraniciam.
Dovoľ mi jeden pohľad 'pod povrch', prečo to tie matky (ako tvoja švagriná) niekedy robia:
Vnútorná izolácia: Život s malými deťmi a nekonečnými chorobami je psychicky vyčerpávajúci. Tvoja švagriná je pravdepodobne v stave, kedy už nedokáže byť sama so sebou v tom chorom kolotoči. Potrebuje únik, a ty si pre ňu ten únik, bez ohľadu na následky pre teba.
Podvedomá závisť: Môže v tom byť presne pocit: že keď musím trpieť ja, tak čo sa ty budeš mať tak dobre a zdravo'. Je to nepekná vlastnosť, ale ľudia, ktorí nie sú vnútorne vyrovnaní, si takto podvedome vyrovnávajú sily. Ak ona nemôže byť fit, nech nie si ani ty.
Tvoja prosba pre ňu nie je zákon: Keď si jej povedala, nech chorá nechodí, pre ňu to bola len 'možnosť', nie hranica. Ona ťa vníma ako servis pre svoju psychickú pohodu.
Tu už nepomôže slušné vysvetľovanie. Ty si to už skúsila a ona to odignorovala.
Nabudúce, keď sa objaví pri dverách, nepýtaj sa, ako sa má. Pýtaj sa medzi dverami: 'Si zdravá? Lebo ak nie, tak ťa fakt nemôžem pozvať ďalej, minule som z toho mala problém.' Ak povie, že ju bolí hlava, nepusti ju dnu. Tvrdá hranica je jediný jazyk, ktorému ľudia bez empatie rozumejú. Chráň si svoj pokoj a zdravie, nikto iný to za teba neurobí.“
@anonym_216107 Chat GPT si vieme stiahnut aj same, dik ze si sa unuvala.
@anonym_d2a5ae tak ale tvoj pripad je iny. Zijes u svokrovcov, v svokrinom dome, do ktoreho privedies dieta. Izolovat sa mas ty..este aby mi nevesta hovorila, ze mam byt doma zavreta. Uz by isla do podnajmu.
@anonym_633d95 ty budeš určite velice inteligentná a empatická osoba
@anonym_633d95 ty budeš určite velice inteligentná a empatická osoba
@anonym_8401 vermi, ze som aj inteligentna aj empaticka. Ale aby niekto o mne takto rozpraval, lebo som vo svojom dome, do ktoreho prijmem synovu zenu a buduce dieta, to by mi naozaj vadilo. Ta svokra sa uz urcite kvoli vela veciam musi doma "zdrzovat" a este sa aj izolovat, ked je chora?
@ivik4 veď je mi to jasné. Ona sa ma pýta, že čo vlastne riešim, že všetci sú chorí a chodia po návštevách, medzi ľudí, do práce... že keby mala chodiť von iba zdravá, tak je od októbra do marca iba doma.
@anonym_autor No vieš, sprostej sliepke nevysvetlíš...Príde schválne, aby ťa nakazila...no veď čo akože? Je zima, každý druhý je chorý a ešte sa smeje jak dement👎
@anonym_autor Nechcem zľahčovať problém,ale pokiaľ človek musí chodiť do práce, na nákupy,po deti do škôlky,na úrady, cestovať MHD,tak sa nevyhne kontaktu s chorými.Nemozeme žiť v izolácii,ale vieme posilniť svoju odolnosť voči chorobám.Je prospešné aj v mysli sa nastaviť tak, že neochoriem,aj keď som bola v kontakte s chorým,lebo človek svojim negativizmom neraz aj privolá chorobu
@anonym_autor prieky ti robí, nabudúce jej ani dvere neotvor - rob sa radšej ze nie si doma

@anonym_b800ce máš vzdelanie v odbore imunológie virologia?to že ty si chorá a si prenášac (hocičoho )ti absolútne nedáva právo sebecky a bezohľadne to roznášať ďalej len preto že tebe je dobre(v tvojom okolí môžu byť ľudia s potlačenou imunitou ..s.hocicim)ale ty si sa rohozzdla že svet má ísť podľa teba....výborne naozaj....