icon

Dávajú vám vaši priatelia peniaze?

5. jan 2022

Žienky chcem sa spýtať dávajú vám vaši priatelia keď s nimi žijete peniaze?Mne ten môj nedáva nič len spolu dáme každý po 150€ na stravu a ostatné platí on hypo inkaso atď... Bývam unho a máme spolu aj dieťa 9 mesačne a predomnou už mal aj dlhé manželstvo a svojej žene kupoval každý deň cigarety a vždy jej dal z výplaty aj 100€ a to bola strašne marnotratna a o všetko sa staral on a aj platil..Ja zase som pravý opak jej nefajčím a nemíňam zbytočne tak keď nemá mu to nevyjde tak mu dám aj 200€ sama od seba až ma na benzín atď..A keď sa sa ho opýtala či nevie sám od seba dať aspoň niečo tak mi povedal že však načo keď ja mám peniaze že keby nemám tak mi dá..Na to som mu odvetila že ja pýtať od neho nemienim keď nevie dať sám od seba.. Už s rozhodnutá aj tak že mu buďem dávať aj na inkaso polovičku a adios migos budem si šetriť ak náhodou odtiaľto odídem
PS:Ako to máte vy?

zuzkaa1991
5. jan 2022

Ci zena je na RD alebo pracuje zarobi stále menej ako muz moj priprad ja som zarobila 1/4 z jeho vyplaty a zas pri hypotéke sme museli otvorit ucet takze svoje ucty sme si zrusili a nechali jeden obe výplaty idu tam (rodicak) nikdy mi mevyucital ked som nieoc minula len ze mam sa krotiť ;) ale zas nič nekupujem navyše l3n pre domácnosť (drogéria oblečenie pre malu potraviny)

0silvia0
5. jan 2022

@verkaveverka zeny, nepracovali? Mozno nechodili do klasickeho zamestnania, ale tak popri 5-10 detoch, zahrade, zvieratach bez automatickej pracky sa namakali viac ako zamestnana zena teraz. Ci o akych nepracujucich zenach sa bavime?

majlo1234
5. jan 2022

Bola som vychovana ako velmi samostatna, a mrzelo by ma, keby mi chlap musel davat vreckove. V kazdom pripade sme to s manzelom doteraz neriesili, davame si navzajom, ak nam chyba hotovost, inak platime kartami a kazdy ma svoje peniaze na svojom ucte, ale priblizny prehlad, kolko obaja miname. A muz ma pre mna prinasa do vztahu vacsie vyhody ako pwniaze, napriklad pravidelny sex😀bez potreby chystania sa na rande. Servis auta, obcasny sofer, psychoterapeut zadarmo, opravar, zahradkar, babysitter…milion veci, tie peniaze su v mojej situacii fakt nepodatatne, ale vidim, ze kazda to mame inak

verkaveverka
5. jan 2022

@0silvia0 Nie každá domácnosť mala záhradu a chovali zvieratá, či? 🙂 Dobre vieš, o com hovorím.

liljana
5. jan 2022

@verkaveverka 😂Samozrejme, kazda zena v minulosti bola obklopena sluzobnictvom zlozenych z imigrantov. Imigrantov preto, lebo ked kazda slovenska zena mala sluzobnictvo, ona tym padom sama nesmela byt niecia sluzka.
Baby, kolko je tu takych, co maju kucharku/gazdinu/upratovacku z Afriky, Ukrajiny alebo Mexika na full time?

janewithane
5. jan 2022

Ako to mame? Sme manzelia, mame spolocny ucet na ktory obaja posielame rovnaku ciastku kedze zarabame cca podobne, ked pojdem na md tak to nejako pomerne upravime. Kazdy mame aj svoj ucet na somarinky, darceky.. Ale mne sa to aj tak obcas pomyli.. Za byvanie platime malinko, spolocne este nic nemame, zatial sa nam to krystalizuje.. Kazdy ma aj svoju rezervu na terminovanych uctoch.

To dieta je jeho? To ste sa o peniazoch nebavili predtym? My zatial dako extra setrit nemusíme ale je fajn mat prehlad o vydavkoch..

janewithane
5. jan 2022

@verkaveverka myslim ze si to trosku romantizujes. Obavam sa ze v nasich koncinach zeny proste makali.

verkaveverka
5. jan 2022

@janewithane Nevravím, že na dedinách to tak nebolo. Kedysi ich sebaucta bola ešte menšia a rozvody boli tiež menej časté, lebo boli na mužoch nejak závislé. A takisto ich spoločnosť za rozvod viac súdila ako dnes.

evabb35
5. jan 2022

@majlo1234 tiež iná byť neviem, ale po rokoch zisťujem, že je to možno aj na školu. Lebo môj manžel naozaj o niektorých výdavkoch nemá vôbec poňatia. A potom dochádza k takým niekedy možno až kurióznym situáciám, keď napríklad nevedel pochopiť, že chodím v starých čižmách, či novom kabáte, lebo chcel aby som ho ako manželka reprezentovala, ale ja som v tom čase financovala murárske práce, nový nábytok...alebo nejaké pôžičky, to je tiež úplne mimo a teraz po rokoch mu to akosi začína vadiť, že nemá prehľad vo všetkých tých rodinných finančných tokoch... ale ja nemám chuť mu niečo vysvetľovať, lebo už som tak naučená.

negymama
5. jan 2022

@verkaveverka o historii vela nevies. drviva vacsina obyvatelstva zila na vidieku, mestka populacia bola zlomok dnesnej a aj v meste zeny pracovali ako služky, pracky, kucharky, krajcirky ci vypomahali s remeslom muza plus dom a vela deti. Zeny co skutocne nic nerobili a muzi ich zivili bolo len zlomok...slachta, zemepani, vyssi mestki uradnici a zastupitelia moci. a platilo to vsade na svete nielen na slovensku.

negymama
5. jan 2022

@verkaveverka netreba pozerat vela kvazihistorickych lechtivych filmov s prevahou hyriacej smotanky

verkaveverka
5. jan 2022

@negymama Omg, take filmy vôbec nepozerám a nevravím, že doma nemali čo na robote, to som nikde nenapisala. Iba nechodili do normálnej prace a nezivili rodinu ako dnes.

dilino
5. jan 2022

Ja by som neodišla a neodovzdala obecný byt. Aspoň pre zatiaľ nie. Koľko ste spolu aký čas. Vezmi si môže ťa vyhodiť po nezhodách nikdy nevieš aj tu na MK je veľa žien čo sa im to stálo kam pôjdeš znova budeš žiadať o obecný byt.Neuvažený krok nič mu nekúpuj sama od seba mu dáš 200 eur radšej si tých 200 eur odkladaj na horšie časy môže sa stať že ťa vyhodi a ty nemáš nič radšej si šetri tak aby ON nevedel a nie ja mu dám sama od seba 200 eur, kúpim mu cigarety ked na to nema nech nefajči, a platiť mu notára z akej veci aspoň nech ti ich vráti.Odkladaj si prosím peniaze ked nevieš ako dopadneš išla si daleko 100 km do neistoty.Kedže kde byvate nie je nič tvoje ja by som do neistoty nešla.Setri si aby si nezostala z holou riťou ako sa povie aby si mala čo najviac pre seba mysli aj na dieťa .Ano na nútne veci jedlo a bývanie niečo prispieť to áno peniaze dať ale načo mu davaš 200 eur plus notára plus dvá kartony cigariet.Ved to je už 450 eur ked si tak zoberieš ved si ich mohla mať na účte ušetrene ja nechápem že si niekto toľko penazi neušetri ked má možnosť ved to ani žena s dieťatom čo je doma toľko za mesiac nedostane.Ked pôjdeš brigádovať všetky peniaze si ukladaj aby nezačal od teba pytať viac a viac.Musiš vždy pamätať na to že bývanie nie je tvoje že je len jeho toto je taka neistota.Koľko ste spolu.Koľko zarobi ON nič ti nedava zato TY jemu áno.Ešte nikdy som nepočula že žena má davať chlapovi peniaze načo ved zarobi svoje.Ty mysli na seba a na dieťa.Pišeš že skoro všetko do domacnosti si kúpila ty zariadenie.Pride rozchod budeš si môcť všetko zobrať no asi nie.Začnu naťahovačky.Ono to všetko dobre začina a niekedy veľmi zlé konči.Len si odkladaj úspory pre pripad núdze je to dobré že si uvedomuješ že tu neni niečo v poriadku. Ved tu na MK je veľa žien čo tak doplatili na to určite ti tu nejaka napiše svoju skúsenosť ktorú zažila.Lebo veľa žien je tu aj takých čo nemajú kam ísť a začalo to pekné a nakoniec z detmi museli ísť do azylového domu alebo do krízoveho centra.Preto všetko každé euričko si odkladaj.Držim veľmi palce.

dilino
5. jan 2022

@monka105 nedáva nahodou ona jemu zo svojich penazi 200 eur nie on jej.On jej nedava nič.Tam to je jasné napisane.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
euka210
5. jan 2022

Dolezite je ci pracujes, ci si doma s dietatom.

liljana
Autor odpoveď zmazal
mamina0078
5. jan 2022

Mne peniaze davat nemusi, mam dostatok aby som si vedela zivotne potreby sama zaplatit a bolo by mi trapne to vyzadovat. Preco by dospely muz mal davat svojej zene vreckove? Ale pokial si na tom az tak zle financne, ze nemas ani na dieta tak v tom pripade by som od neho pytala, nie kvoli sebe ale kvoli dietatu aby malo vsetko, co potrebuje.

hopsadobrandejsa
5. jan 2022

Velmi zvlastna tema a este zvlastnejsie vztahove dynamiky ktore su tu popisovane.

Ja uz teraz aj celkom chapem preco je rozvodovost tak vysoka resp. preco je zlozite najst si vhodneho partnera.

Kazdy kto cita s porozumenim hned pochopi, ze cela tema sa toci okolo faktu ako co najviac vytrieskat z toho druheho.

Ja si nie som celkom isty ci sa tu riesia partnerske alebo obchodne vztahy, ale nakolko sa tu casto sklonuju vyrazy kto co plati a kto komu dava kolko penazi, som si isty, ze laska ci zdrave manzelstvo to urcite nie su.

Na jednej strane chcete hrat kolektivny sport a na strane druhej chce ist kazdy sam za seba.

That makes no fucking sense whatsoever.

dilino
5. jan 2022

@elizabet173 no do neistoty na jej mieste by som nešla.A ešte ju to stoji kopec penazi.

evabb35
5. jan 2022

@majlo1234 pravdupovediac, lepšieho animátora voľného času ako je môj manžel by som asi nenašla.

ivik4
5. jan 2022

Moj manzel tiez plati vsetky poplatky a ani predtym nez sme boli manzelia by ma nenapadlo pytat od neho peniaze kedze vsetko je na nom. Je to viac nez dost . Poznam baby ktore maju aj manzelov ci priatelov a musia platit najom ci hypo na polovicu alebo aspon nieco.

kubkovamama
Autor odpoveď zmazal
lula313
5. jan 2022

Ty máš aký prijem? Rodicak+pridavky, čiže nejakých 400? Z toho zaplatis 150 eur na stravu a ostane ti 250. Určite by som mu neplatila nič viac na bývanie, keď si vedel spravit dieťa, tak má poskytnut strechu nad hlavou jemu, aj jeho matke. To, či by ti mal dávať peniaze navyse, je otázne, ale myslim, že by si mu už nič viac platiť nemala, veď aj ty potrebujes za niečo kúpiť dietatu plienky, oblecenie.

0silvia0
5. jan 2022

@verkaveverka netusim o ktorom obdobi pises, ved to upresni. Vacsina obyvatelstva nemalo na ruziach ustlane a ked chceli prezit, tak makali. Dokonca moja babka nikdy v zamestnani nepracovala, ale doma aspon sila pre znamych, plietla. Okrem tej domacnosti, zahrady a starostlivosti o deti.
Samozrejme bola aj slachta a bohatsie vrstvy, ti fungovali aj so sluzobnictvom.

sasa1310
5. jan 2022

@verkaveverka a to ti vlastné peniaze nestačia na zlepšenie života?

andrejka1974
5. jan 2022

Odkedy máte spolu dieťa všetko je spoločné ,žiadne moje tvoje ale naše bezohľadní či ste manželia alebo nie

zuzanockamt
5. jan 2022

@andrejka1974 No žiaľ nemáš pravdu. "Naše" je len v manželstve.

sasa1310
5. jan 2022

šetriť na vlastné bývanie by si si mala bez ohľadu na to či ti dáva peniaze alebo nie.

sense
5. jan 2022

@monka105 hanba by ju mohla fackovat zato ze chce od neho peniaze, ale zato ze ona platí "len stravu a jemu cigarety a dáva mi peniaze keď nemá" ju nemá prečo hanba fackovat, dieťa je aj jeho a zrejme sa ona stará o to dieťa, rovnako ako o domácnosť... Kľudne nech platí aj polovicu inkasa ale otec dieťaťa by sa mal nielen finančné ale aj starostlivosťou podieľať na dieťati a rovnako aj sa venovať starostlivosti o domacnost