icon

Dcéra a zať mi odmietajú dať vnuka

10. nov 2025

Pekný večer prajem, pred asi pol rokom som sa veľmi pohádala s dcérou. Zvýšeným tónom mi povedala že od narodenia vraj nerešpektujem ich výchovu. Ja mám ale pocit že veľmi preháňajú, všetko im vadí. Nesmiem ho bozkávať na ústa, kŕmiť ho príborom s ktorým jem ja, nesmie jesť viac ako 2 sladkosti na návšteve, keď ide dlho televízor už ma upozorňujú.... Vnuk má 3 roky. Hádka sa ale vyostrila tak že sa od hádky nestretávame protože som nezniesla jej obvinenie a povedala som jej aby mi vrátili 5000 ktoré mi dlžia (požičiavala som im na zaťovu operáciu, postupne mi to vracajú). Na to sa dcéra rozplakala a odišla, buchla dverami. Večer mi napísala že je sklamaná že toto vytiahnem pri prvej hádke. Ja som jej na to napísala aby si búchala dverami u seba doma že im prajem pekný život. Odvtedy sa mimo malého nekontaktujeme. Viac krát som si malého už pýtala von alebo domov a odpoveď znie vždy nie. Smiem ho ísť len raz za týždeň pozrieť knim domov na hodinku-dve, pohrať sa a ísť domov. Je to normálne ? Ako by ste sa ktomu postavili ? Viem že je chyba hlavne na mojej strane ale ja sa im prosiť nebudem, očividne im nechýbam, žijú si ďalej aj bezomňa. Bola by som ochotná sa aj ospravedlniť ale nie keď ona sa ani neozve, neopýta sa ako sa mám ...

Strana
z8
amdornik
10. nov 2025

si hrozná matka. tvojej dcéry mi je ľúto.

anonym_47854f
10. nov 2025

🥤🍿

doriiis
10. nov 2025

Je to tvoja vina.
To je fakt tak ťažké dodržať par zásad, ktoré majú rodičia? Nie, nie je, len ty si chces presadiť svoje stoj, čo stoj. Len aby si ukázala,že môžeš
A načo si vyťahovala tie peniaze? Buď si zatovi chcela pomôcť,alebo nie Je to úbohé.Byt na mieste tvojej dcéry ti tie peniaze obucham o hlavu a v živote viac by si nikoho z rodiny nevidela

viestta
10. nov 2025

Ked sa chces ospravedlnit, tak sa ospravedln a nevyhovaraj sa, ze ona sa neozve. Ked cakas, ze sa ozve, tak sa ospravedlnit nechces, hras urazenu a po pravde, stojim na strane tvojej dcery. Male deti sa nebozkavaju na usta, a nekrmia oslintanymi lyzickami. Ty si svoju dceru uz vychovala, teraz je matka ona a ty si uz len divak. Bud sa podriadis pravidlam alebo nie. A tie peniaze, to si hadam uvedomujes, ze bola podpasovka.

mykaellle
10. nov 2025

Ahoj. Keď som to čítala, zdvihlo mi tlak. Bozkávať dieťa na ústa a dávať mu jesť z tvojej vidličky je veľmi veľké NIE. Vieme, vytúžené vnúča, chceš byť s ním, ale toto je nerešpektovanie pravidiel. Pamätáš si, keď si mala dcéru malú? Ako by si sa cítila, keby ju bozkávala na pery tvoje mama? Dieťa si buduje imunitu a bozky inej a ešte staršej ženy sú fakt z hygienického hľadiska dosť zlé.
Pri útoku si, dúfam, že nechtiac trafila do bolestivej strany. Je super, že uvažuješ o ospravedlnení sa. Bez toho, že by sa dcéra niečo pýtala, ozývala sa. Rúcaš to, na čom jej najviac záleží, na jej vzťahu s jej rodinou, ktorú si už založila. Ale to, že tu píšeš, beriem ako skvelé, že je v tebe svedomie, že ťa to mrzí a chceš to riešiť. Teraz už stačí dospieť a ísť za ňou s obrovským Prepáč.

alan1234
10. nov 2025

@anonym_autor ja by som ti dieta tiez nedala, ano je to nerespektovanie ich pravidiel. Mala by si byt rada, ze sa snazia vychovavat svoje dieta dobre. Je jednoduchsie pustit dietatu TV, dat mu sladkosti…… ako sa mu venovat a dbat na stravu. A o krmeni vlastnym priborom ani nehovorim. Tiez by mi to vadilo. Pytanie penazi spat v takej situacii mi pride ako podpasovka.

anonym_0989f2
10. nov 2025

Prečo by si mala ich dieťa bozkávať na usta a kŕmiť tvojim použitým príborom 🤢

summer138
10. nov 2025

@anonym_autor nebavim sa s mojou vlastnou matkou pre tento istý dôvod. Takže vám napíšem z mojej strany - je mi úžasne. Rozhodne jej na 100% nechýbate. Ja svojej matke vnuka nedám nikdy.

bambulkaaskatulka
10. nov 2025

Dievčatá, ja si myslím, že toto nie je reálna téma. Toto je tak ukážkové no go, že to bude troll na rozduchanie vášní

lukbe
10. nov 2025

Toto musí byť vymyslené, lebo však takéto názory prezentovať akože sú správne, to je nonsens.

biba_18
10. nov 2025

mne nevadí ani to bozkávanie na ústa ani tá vidlička - ale pokiaľ to vadí tvojej dcére, máš to rešpektovať…

patriciah1
10. nov 2025

@anonym_autor je čas si umyť zuby a ísť spať milý troll 😁

biba_18
10. nov 2025

@alan1234 to s tou telkou je otázne… u nás ide telka obrazne 24/7 a nikdy nebol problém ani s výchovou, ani s voľným časom…

autor
10. nov 2025

Neviem, chápem že to môže vyzerať kruto ale keď človeku požičiam peniaze očakávam že si to bude vážiť. Nie že na mňa zvyšuje hlas za banality. Boli u mňa, dala som mu kinder čokoládky. Zjedol iba 2, tak som mu priniesla inú sladkosť. Dcéra už pozerala a presne som vedela čo príde. Malý si znovu len odkusol a položil to na stôl. Zrazu dcéra hovorí že čo sa čudujem, že on ešte ani poriadne neobedoval, nech mu nič nenosím. Potom sme si dali obed a keď dojedol vytiahla som mu nanuk. A tu nastal ten moment kedy na mňa zvýšila hlas že ich od narodenia nerešpektujem. Príde mi to úplne ako zbytočná hádka ale zároveň mi prišlo na mieste pýtať si peniaze späť. Nebude po mne moje dieťa kričať.

tatiana288
10. nov 2025

Nemyslím si, že je téma reálna. Ale ak áno, môžeš byť rada, že ti ešte umožní vnuka vidieť. Ako moja matka by si ma svojím správaním sklamala.

xromix
10. nov 2025

@anonym_autor Zapriala si jej pekný život a napriek tomu, že píšeš, že je chyba na tvojej strane doprosovať sa nebudeš a neospravedlníš sa, kým sa ona neozve… Niečo mi vraví, že toto nebude tvoja prvá a zrejme ani posledná výčitka/hádka. Poviem ti len jedno, buď rada, že vôbec môžeš k ním prísť ešte na tu návštevu… a možno len dovtedy, kým ti splatia dlh… a nie je to o tom, že by si ťa niekto nevážil alebo nerešpektoval…

autor
10. nov 2025

príbory, pusinky... ja to na jednej strane chápem. Ale stane sa, príde vnuk pýta odomňa jesť alebo príde objíme ma a tá pusa ujde... veď ho lúbim

viestta
10. nov 2025
@anonym_autor

Neviem, chápem že to môže vyzerať kruto ale keď človeku požičiam peniaze očakávam že si to bude vážiť. Nie že na mňa zvyšuje hlas za banality. Boli u mňa, dala som mu kinder čokoládky. Zjedol iba 2, tak som mu priniesla inú sladkosť. Dcéra už pozerala a presne som vedela čo príde. Malý si znovu len odkusol a položil to na stôl. Zrazu dcéra hovorí že čo sa čudujem, že on ešte ani poriadne neobedoval, nech mu nič nenosím. Potom sme si dali obed a keď dojedol vytiahla som mu nanuk. A tu nastal ten moment kedy na mňa zvýšila hlas že ich od narodenia nerešpektujem. Príde mi to úplne ako zbytočná hádka ale zároveň mi prišlo na mieste pýtať si peniaze späť. Nebude po mne moje dieťa kričať.

@anonym_autor ako si ju vychovala, taka je. Takze ak tvoje dieta po tebe krici asi sa v tej tvojej vychove stala nejaka chyba. No a tie sladkosti, tak to uz ani nekomentujem. Ked nemas rozum ty, aspon tvoja dcera ho ma.

anonym_b73eda
10. nov 2025

Také hlúpe konanie čo stváraš to tu už dlho nebolo.

bomba36
10. nov 2025

Akože tento troll sa ozaj snaží, to uznávam 😃

autor
10. nov 2025

odjakživa som počúvla ako babky a dedkovia majú rozmaznávať, ale keď dám viac sladkostí som zlá

viestta
10. nov 2025

Tebe nenapadlo, ze ucta a vaznost sa neda vydupat? ...ani pozicanim penazi... Ta lebo je alebo nie je, tu si alebo zasluzis alebo nie.

xromix
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ty si dobre mimo, pomôžeš dieťaťu tým, že pozicias peniaze a máš za to očakávania, že teraz bude držať ústa a môžeš si robiť v rámci ich rodiny čo chceš, bez rešpektovania ich zvykov v ich rodine? Keby som mala byt na suchých rožkoch ti to vrátim a skončili sme…

anonym_8fc111
10. nov 2025

Poviem ti to tak. Ty si mala svoje deti a vychovala si ako si chcela ty. Dieta je tvojej dcery tak sa do toho neplet. Dodrzuj jej rozhodnutie ktore dava. Cize nepsusinkuj zbytocne,nekrm nevytahuj sladkosti a ine blbosti. A to ze ocakavas ,ze si pozicala 5000€ a potom to pri hadke vytiahnes je ubohe. Byt tvoja dcera tak si zozeniem tych 5000€ a treskla by som ti ich este o hlavu.
A teraz vazne skus inu rozpravku lebo tuto ti moc neverim

leona45
10. nov 2025

@anonym_autor oni maju pravdu. Ja sama nebozkávam deti na ústa a nejeme po sebe, každý má svoj vlastný príbor, veď to nie je hygienické jesť príborom druhého. Je to už samostatná rodina, vy sa musíte prispôsobiť a rešpektovať ich pravidlá. Ja tiež poviem svokre, nech nedáva deťom sladkosti, či moc zmrzliny atď lebo potom ja budem musieť byť doma s chorim dieťaťom atd....

sagitta33
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Si naozaj myslíš, že si za 5000 môžeš kúpiť lásku a úctu?

janage
10. nov 2025

Ty nemáš kúska sebareflexie. Chceš byť respektovaná, ale ty rešpektovať nebudeš. Ty nemusíš...
Ty ho nelubiš, Ty ľúbiš svoj pocit....keby si ho ľúbila, neškodila by si mu a už vôbec nie vedome ako to robíš ty. Zamieňaš si lásku so sebectvom.
Peniaze by som si požičala, tebe vrátila a viac sa neobzrela. Dieťa by som rozhodne osamote nedávala. Max s mojim dozorom ešte jeden prešľap a obmedzujem kontakt ešte viac.

summer138
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor si NARCISTICKÁ MATKA! Takú ďaleko od seba.

oli18
10. nov 2025

Ja som babka tiez. Vnucata mam uz ovela starsie, ako ty. Ale tieto veci, ktore robis, som ja nikdy nerobila. V zivote som nepobozkala ziadne zo svojich styroch vnucat na usta. Dokonca teraz pubertakov ani nebozkavam, ako tak znesu objatie. No puberta, akceptujem. O sladkostiach, televizore, ci mobiloch ani nepisem. Rodicia im dovolia viac, ako ja.
Si dost stara na to, aby si vedela, ze dospelym detom nemozes len tak hocico a hocijako povedat a uz vobec nie vykrikovat nejake dary, ci pozicky. My rodicia, sme uz pre nich vo vsetkom rovnocennymi partnermi a podla toho sa musime spravat . Uz to nie su male deti, ze sme zvysili hlas, ci dali vychovnu. Teraz sa za zvyseny hlas musis ospravedlnit, ak nechces o dceru prist.

ivik4
10. nov 2025

Raz za tyzden ????? Pre boha a ako casto by si chcela byt s nim/nimi?
To je viac nez dost

Strana
z8