icon

Dcéra a zať mi odmietajú dať vnuka

10. nov 2025

Pekný večer prajem, pred asi pol rokom som sa veľmi pohádala s dcérou. Zvýšeným tónom mi povedala že od narodenia vraj nerešpektujem ich výchovu. Ja mám ale pocit že veľmi preháňajú, všetko im vadí. Nesmiem ho bozkávať na ústa, kŕmiť ho príborom s ktorým jem ja, nesmie jesť viac ako 2 sladkosti na návšteve, keď ide dlho televízor už ma upozorňujú.... Vnuk má 3 roky. Hádka sa ale vyostrila tak že sa od hádky nestretávame protože som nezniesla jej obvinenie a povedala som jej aby mi vrátili 5000 ktoré mi dlžia (požičiavala som im na zaťovu operáciu, postupne mi to vracajú). Na to sa dcéra rozplakala a odišla, buchla dverami. Večer mi napísala že je sklamaná že toto vytiahnem pri prvej hádke. Ja som jej na to napísala aby si búchala dverami u seba doma že im prajem pekný život. Odvtedy sa mimo malého nekontaktujeme. Viac krát som si malého už pýtala von alebo domov a odpoveď znie vždy nie. Smiem ho ísť len raz za týždeň pozrieť knim domov na hodinku-dve, pohrať sa a ísť domov. Je to normálne ? Ako by ste sa ktomu postavili ? Viem že je chyba hlavne na mojej strane ale ja sa im prosiť nebudem, očividne im nechýbam, žijú si ďalej aj bezomňa. Bola by som ochotná sa aj ospravedlniť ale nie keď ona sa ani neozve, neopýta sa ako sa mám ...

mizoko
11. nov 2025
@tom_i

@viestta to vážne? Neverím kks že to niekto vypoti

@tom_i ale je to real 🤣

tom_i
11. nov 2025
@anonym_autor

Ukončujem diskusiu. Som milujúca matka a babka. Nemyslím si že si toto zaslúžim od dcéry ani od vás. Zas toľko sa nestalo...Len som chcela trochu úcty a rešpektu, vychovala som aj ju a nemyslím si že jej dieťa zabijem keď si dá raz za čas sladké. Píše mi tu 5% žien ktoré sú bio matky, bežne vidím jesť sladkosti aj ročné deti. Ja sa jej časom ozvem, ale nie nebudem jej vďačná za to že ma knim pustí pohrať sa s malým, lebo keby mi to aj nedovolia, zákon je na mojej strane. Pekný zvyšok večera.

@anonym_autor pani vy ste chorá...a nezabudnite keď pôjdete vnúča pozrieť vziať vašu zubnú kefku a umyť mu ňou zuby

ns994
11. nov 2025

Dalsi pripad babky, ktora zostane uplne sama bez nikoho lebo vsetkych odoženie svojim chovanim. Samozrejme bude plakat ako na nu kazdy kasle, ako je nepochopena, ako sa nemoze vidat s vnucatom a podobne. Ved ona len respekt chce. No a co, ze ona sama ho dat nevie a robi vyslovene naprieky. A dalsia, ktora sa ohana sudom. Odpadnem. Ale pozriet sa na seba a na svoje absolutne nevhodne chovanie ? Nieee. Ale my vsetky sme tu eko bio matky. Nie mila autorka nie sme. Ja nemam problem s cokoladkou. Ale je rozdiel cokoladka a rozdiel to, co si tu napisala ty. Sama svoju dceru a jej vychovu nerespesktujes ale ty sa toho dozadujes. Spravas sa ako urazane 5 rocne decko a nie dospela zena, babka. Miesto toho aby si sa nad sebou zamyslela tu pises o sudoch, a na nas utocis, ze sme biomatky. Len preto, lebo sme ti napisali pravdu, ktora sa ti nepaci...
Mozno sa raz spamatas. Mozno nie. No potom neplac, ze ti nechce dat vnuca a to vnuca mozno ani samo nebude chcet chodit k takejto babke.

really8
11. nov 2025

Ukoncujem diskusiu😂😂😂😂 to ma vzdy pobavi. Vsetky bio matky do izby a premyslajte nad sebou. A marš😂😂

viestta
11. nov 2025

@anonym_autor keby si nebola egoisticka rachetla, tak by si pisala, ze vnuk ma pravo na starych rodicov, ale nie. JA chcem, JA ziadam, JA mam narok, JA si zasluzim a stale dookola JA, JA, JA... Nakonec budes mat trt makovy a nie rodinu, kde ta budu mat radi a budu radi s tebou travit cas.

diaamax
11. nov 2025

Ze milujuca matka a babka. Pobavilo…. Ty si tak maximalne egoistka, ktora len chrli jed, ked neni po jej. Ty nemusis chapat, preco to tak je, mas respektovat - mala by si to slovo poznat kedze ten respekt tak vehementne vyzadujes. Dcera po tebe nechce nic mimoriadne iba dodrziavat zakladne principy hygieny! A nie, nie som nijaka bio matka, moje dieta je ockovane, neohryza iba semiacka, listy salatu a bio-eko raw veci. Dostaval sladke, aj smazene a dam si aj ja po treningu s chuti nelightovu colu… ten pravny narok ktorym sa tu tak vehementne ohanas, je vytrhnuty z kontextu a sud by ta s nim akurat vysmial. K tej pozicke sa ani nejdem viacej vyjadrovat, to je totalne dno…

dominikamacakova
11. nov 2025

Toto je vtip však?? 🙈

summer138
11. nov 2025
@anonym_autor

Ukončujem diskusiu. Som milujúca matka a babka. Nemyslím si že si toto zaslúžim od dcéry ani od vás. Zas toľko sa nestalo...Len som chcela trochu úcty a rešpektu, vychovala som aj ju a nemyslím si že jej dieťa zabijem keď si dá raz za čas sladké. Píše mi tu 5% žien ktoré sú bio matky, bežne vidím jesť sladkosti aj ročné deti. Ja sa jej časom ozvem, ale nie nebudem jej vďačná za to že ma knim pustí pohrať sa s malým, lebo keby mi to aj nedovolia, zákon je na mojej strane. Pekný zvyšok večera.

@anonym_autor zákon nie je na tvojej strane, musela by si si súdnou cestou riešiť stretávanie s vnúčaťom a vyhrať súd - väčšinou určia 1-2hodiny mesačne a aj to preveruje kuratela, či nemáš na dieťa zlý vplyv.

diaamax
11. nov 2025
@summer138

@anonym_autor zákon nie je na tvojej strane, musela by si si súdnou cestou riešiť stretávanie s vnúčaťom a vyhrať súd - väčšinou určia 1-2hodiny mesačne a aj to preveruje kuratela, či nemáš na dieťa zlý vplyv.

@summer138 by na tom bola este horsie ako teraz, ale ona vidi iba A. Lebo je taka “milujuca” rozum sa mi zastavuje🤦🏻‍♀️

minenkaa
11. nov 2025
@anonym_autor

verím že toto nebudem musieť nikdy riešiť, že je dcérs rozumná žena a nebude si riešiť nše problémy cez dieťa

@anonym_autor autorka dakujem,či už je to čo píšeš výmysel alebo pravda ,fakt si ma dobre pobavila

alickapusinka
11. nov 2025
@anonym_autor

Neviem, chápem že to môže vyzerať kruto ale keď človeku požičiam peniaze očakávam že si to bude vážiť. Nie že na mňa zvyšuje hlas za banality. Boli u mňa, dala som mu kinder čokoládky. Zjedol iba 2, tak som mu priniesla inú sladkosť. Dcéra už pozerala a presne som vedela čo príde. Malý si znovu len odkusol a položil to na stôl. Zrazu dcéra hovorí že čo sa čudujem, že on ešte ani poriadne neobedoval, nech mu nič nenosím. Potom sme si dali obed a keď dojedol vytiahla som mu nanuk. A tu nastal ten moment kedy na mňa zvýšila hlas že ich od narodenia nerešpektujem. Príde mi to úplne ako zbytočná hádka ale zároveň mi prišlo na mieste pýtať si peniaze späť. Nebude po mne moje dieťa kričať.

@anonym_autor ONA na teba nekriči ONA ťa úplne odstrihla a myslím si že urobila správne.Raz za týždeň TI ho musi stači vidieť aspoň že bola dostupna vôbec akceptovať deň v týždni.Treba ju aj vydediť to bude lepšie hlavne pre teba.Raz ked dcéra si to nepraje tak to nerob.A čo si mysliš že pre tvoje pôžičkove peniaze nepôjdu do banky.Jedine kto tu prehral si TY.Mladý vedia žiť aj bez teba.

janage
11. nov 2025

1.nie si milujúca, si sebecká, presadzujúca silou mocou svoje
2.si nerozumná a ešte aj tvrdohlavá
3.si manipulativna a staviaš sa do role obete a trpiteľky.

Lebo 4 sladkosti za deň, nie sú raz za čas ako to tu prezentuješ
Pchať svoj príbor komukoľvek do úst lebo ty nemáš bacily? Už som sa vyjadrila o pár strán skôr. A pozri niečo o takej žltačke ako dlho je bezpriznaková. Tu máš info Žltačka typu A má inkubačnú dobu 15 – 50 dní a je infekčná približne dva týždne pred a dva týždne po nástupe príznakov. Tak prd ty vies ci máš bacily. A nemaju zltacku zdaleka len v osadách. A takych chorob je viac.
Mi pripominas tych dochodcov, co pridu domov z mesta a ruky neumyju lebo vsak nic spinave nechytali....

Nerozum by bol nechávať takú osobu s dieťaťom samú a rozumné je naopak mať ju pod dohľadom či minimalizovať kontakt.
A dalo by sa pokračovať, ale u teba to je hrach na stenu hádzať.
A s tým súdom, no pri rýchlosti našej justície, a ak by obaja rodicia popísali situácie čo sa u vás dejú, ešte by si bola asi veľmi prekvapená

oblecenie99
11. nov 2025

Keď chceš, aby to vyzeralo uveriteľné, musíš to napísať tak, že tam nemôžeš nasekať všetky veci naraz. Takto je to slabé. Prečítala som len začiatok, tak sa to možno ešte rozprúdilo, ale vynechala si bagatelizovanie autosedačky a potravinovej alergie. Či to bolo? Nemám čas a nervy čítať vymyslenú modrokoninu na šesť strán.

miskakyblik
11. nov 2025

@anonym_autor keď najbližšie pôjdeš za svojím vnukom ktorého si vobec nezaslúžis, prosím daj svojej dcére toto, úprimne jej to posielam, kľudne jej daj aj môj nick, nech ma vyhľadá. Môj muž mal toto ako svoju mantru a je tam všetko povedané a všetko pochopené...a potom keď jej toto dáš tak dúfam že ona ukončí debatu s tebou, ty exemplár milujúcej babky...

anonym_62caab
11. nov 2025
@oblecenie99

Keď chceš, aby to vyzeralo uveriteľné, musíš to napísať tak, že tam nemôžeš nasekať všetky veci naraz. Takto je to slabé. Prečítala som len začiatok, tak sa to možno ešte rozprúdilo, ale vynechala si bagatelizovanie autosedačky a potravinovej alergie. Či to bolo? Nemám čas a nervy čítať vymyslenú modrokoninu na šesť strán.

@oblecenie99 asi by si mala spoznať moju mamu aby si verila že bohužiaľ takýto ľudia existujú

oblecenie99
11. nov 2025
@anonym_62caab

@oblecenie99 asi by si mala spoznať moju mamu aby si verila že bohužiaľ takýto ľudia existujú

@anonym_62caab Aj moja sa vie uraziť za všetko, a tiež niekedy robia napriek (aj keď nejak po rokoch sa to už ukludnilo), na druhej strane aj pomáhajú, ak je to potrebné, len autorka vypichla akurát tie najväčšie blbosti. Nenapísala nič miernejšie, len prave také do očí bijúce veci, že sa mi nechce veriť, že ona konkrétne je reálna.

kavasaki370
Odpoveď bola odstránená
denithestrange1993
11. nov 2025

@anonym_autor podla mna toto je ta generacia co nerespektuje svoje deti,akekolvek ich hranice oznaci za precitlivele,prehnane, ale potom ocakava respekt uz len z faktoru veku,nejakej nadradenosti rodicov nad detmi. Respekt by mal byt vzajomny. Ja respektujem stravovacie a hygienicke navyky mladej rodiny,oni mi budu prejavovat uctu,respekt zaujmom o mna a vludnym slovom. Podla mna tvojej dcere by stacilo slovo prepac, chybas mi dcera moja, budem ta respektovat len uz na mna nekricte.

anonym_b36f87
12. nov 2025

Ak by túto ženu opisala nevesta, zniesla by sa vlna urážok že určite preháňa, že ďalšia z tých čo nemôžu vystáť svokru.
Nuž, len takéto ženy existujú aj ako svokry nie len ako matky.

anonym_2e5f48
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prehanas a nemas pravdu. Bezne nic take nevidis. A hlavne. Tebe nestaci daj jednu dve sladkosti..okrem.ineho nemas ani trochu rozumu v tvojom veku aby si si skodlivost toho, za co sa urazas nastudovsla a neskodila tym.ktorych tak velmi "milujes". Nemilujes. Len mas presne tu potrebu "aby robili ako povies" a dovolili co ty chces.
A skus si narok uplatnit... zakonom sa ohanat mozes. Ale ked dcera povie preco sa vlasne nestretavate nik ti bez dozoru male deti neda... skor na svojom pristupe treba popracovat a ospravedlnit sa. A zmenit pristup. Rozmaznavat vnucata neznamena krmit ich hala bala. Sladkostami do nemoty si naklonnost nikoho neziskas.

anonym_c83243
12. nov 2025

Mne dospelá dcéra tiež občas niečo vytkne a vymeníme si názor, ale keďže som milujúca matka tak hľadám kompromis a pochopenie aj druhej strany.
Aj to zabolí, ale nejdem hlavou proti múru, lebo narazím.
Nikdy sa nelúčime búchaním dverí, ale objatím, každá máme svoju hlavu a názor, často ustupujem a ona vidí, že mi nejde o konflikt, ale o jej dobro a tiež občas uzná, že som mala pravdu, alebo veci videla inak.
Nemožeme chcieť od dospelých detí niečo, čo sami v sebe nemáme a nevieme ponúknuť, to sa nikdy nestane, doležité je to vždy ustáť, vysvetliť.. no a vytknutie peňazí to fakt že nikdy, každá matka by sme to mohli vykrikovať po zvyšok života predsa😀 ale to s láskou nesúvisí, niektoré matky ani finančne mladé rodiny podporiť nevedia, napriek tomu sú deťmi nilované..

cacianka
12. nov 2025
@mizoko

@doriiis prd má nárok. Nech to skúsi. Ak sú myslí že toto zlepší jej pozíciu tak je na veľkom omyle. Fakt otrasná osoba. Horšiu som tu ešte nestretla a to by som vedela menovať pár takých čo sú za hranicou unosnosti

@mizoko prečítaj si jediný § zo zákona o rodine. píše, že aj starí rodičia majú nárok, o tom potom. ale ak rodičia dieťaťa budú argumentovať, ako sa správa stará matka k vnúčaťu, tak súd možno vydá rozsudok, že babka môže stráviť čas dajme tomu 1x za mesiac, po dve hodiny, ale za prítomnosti rodiča/rodičov dieťaťa. Takže dosiahne súdne rozhodnutie, ale za akú cenu ?! Jednak menej času s vnúčaťom ako teraz, aj časom iba s dozorom, úplne si pokazí už teraz veľmi krehké vzťahy a rovnováhu, a ešte sa potom dcéra s rodinou presťahuje 300km ďaleko, aby sa odstrihla od toxickej matky.
A hlavne- autorka svoju nadutú hlavu a toxické zmýšľanie ešte viac zaklincovala touto zmienkou že má aj podľa zákona právo na stretávanie s vnúčaťom. Môj názor - naozaj je prepnutá.

cacianka
12. nov 2025
@doriiis

@anonym_autor ... Zákon je síce trošku aj na tvojej strane ale keď sa budeš chovať jak trucovite decko tak budeš rada, ak ho uvidíš od - do na pár hodín v deň, keď to prípadný súd určí.
Hovorím z vlastnej skúsenosti. Aj môj svokor mal takéto silné reči ako ty a tak aj dopadol. 🤷🏻‍♀️

@doriiis presne ako aj ja píšem

cacianka
12. nov 2025
@anonym_autor

verím že toto nebudem musieť nikdy riešiť, že je dcérs rozumná žena a nebude si riešiť nše problémy cez dieťa

@anonym_autor tak prečo ich riešiš cez vnúčatko práve ty ?! kde je tvoj rozum, keď ti ego vyskakuje do nebies ?!

viestta
12. nov 2025
@cacianka

@anonym_autor tak prečo ich riešiš cez vnúčatko práve ty ?! kde je tvoj rozum, keď ti ego vyskakuje do nebies ?!

@cacianka rozum se odstehoval do Humpolce

oliolijanka
12. nov 2025

Troll. Uplne rovnaky styl pisania, ako ine nenormalne prispevky v poslednej dobe na mk.

Priklad:
Zalubila som sa do mojho sefa. Ma hrozne skaredu, hlupu a zlu zenu. Ta mu vobec nepripravuje do prace desiatu. Mna si velmi oblubil. Predtym nosil dieta na golf, ale odkedy ma spoznal, prestal sa uplne zaujimat o deti. Je to gentlemat s dobrym srdieckom. Poradte, je vhodne obliest si do prace leginy, alebo radsej tristvrtove nohavice?

Alebo..
Kojim siesty rok. V poslednej dobe som si vsimla, ze sa mi znizila tvorba mlieka z troch litrov na dva cele devät litra na den. Moze to mojmu dietatku ublizit?

Alebo..
Moj priatel ma pocas nasho osem mesacneho vztahu siestykrat podviedol. Ked som mu povedala, ze sa mi to nepaci, povedal, ze smrdim, ukradol mi z penazenky posledne peniaze a na tyzden odisiel z domu. Dnes v noci sa vratil, este spi. Ovracal kupelnu, ale to som uz poumyvala. Zeny poradte, co robievate svojim muzom na ranajky, dajte tip 🙏

anonym_b6a20b
12. nov 2025

@anonym_autor predpokladajme na chvilu, že nie si troll: Nečítala som celú diskusiu, iba tvoje prispevky a ide z teba skrytá Toxicita…

Doba sa (našťastie) mení, tvoje dieťa je dospelé, nemusí k tebe prechovávať bezhraničnú úctu, ak si ty nevážiš ju! Áno, ty vždy budeš jej mama, ale ona má vlastnú rodinu, ktorá je teraz jej prioritou. A má svoju domácnosť, svoje pravidlá. Mimochodom, tie mi prídu úplne normálne, s vnukom môžeš mat krasny vzťah tak či tak.

Buď sa prispôsobíš, možno pohundreš, že by si to robila ináč, ale budeš ju plne rešpektovať. Alebo sa neprispôsobíš. No čo si myslíš, že týmto správaním dosiahneš? Akurát tie vzťahy medzi vami ešte viac ochladnú a malého budeš vídať aj naďalej iba formálne, ak vôbec. A nezabúdaj, že dieťa bude rásť a bude mať vlastné záujmy a babku bude chcieť vídat čoraz menej a v puberte s tým možno utne úplne (ak ho rodičia nebudú vo vzťahu k tebe povzbudzovať). A skúšaj sa vyhrážať zákonom! Mne KEBY sa moja mama/svokra vyhrážala súdmi, tak moje dieťa neuvidí vôbec, resp. sa kvoli kľudu odsťahujem 1000 km od nej a nech za ním teda dochádza ak si to vyháda na súde a uvidí ho akurat tak na ihrisku.

Loptička je teraz na tvojej strane, oni si žijú tak ako doteraz, tak ty sa rozhodni, ako chceš vo vzťahu s dcérinou rodinu fungovať. Bola by škoda to pokaziť, keď ste doteraz mali pekný vzťah. Nechce od teba až tak veľa, tak sa nad tým zamysli.

A mimochodom, pesničku o peniazoch úplne vypusti, to naozaj nie je vhodne vyťahovať pri prvej hádke – ty si im ich požičala ale nekúpila si si ani dcéru, ani zata, ani vnuka. Navyše ti to postupne splácajú…

anonym_f9e95a
12. nov 2025
@denithestrange1993

@anonym_autor podla mna toto je ta generacia co nerespektuje svoje deti,akekolvek ich hranice oznaci za precitlivele,prehnane, ale potom ocakava respekt uz len z faktoru veku,nejakej nadradenosti rodicov nad detmi. Respekt by mal byt vzajomny. Ja respektujem stravovacie a hygienicke navyky mladej rodiny,oni mi budu prejavovat uctu,respekt zaujmom o mna a vludnym slovom. Podla mna tvojej dcere by stacilo slovo prepac, chybas mi dcera moja, budem ta respektovat len uz na mna nekricte.

@denithestrange1993 nikdy nie je celá generácia toxická a nerešpektutúca, to ako keby o tvojej generácii niekto vyhlásil, že ty si tá upišťaná rozmaznaná generácia. Páčilo by sa ti to? Asi nie, tak nepaušalizuj, nikdy nie sú všetci v každej generácii identicky sa správajúci.
A to ja nie som generácia autorky ani nemám vnúčatá, len nemám rada takéto nespravodlivé výroky.

cacianka
12. nov 2025
@viestta

@cacianka rozum se odstehoval do Humpolce

@viestta do toho na Marse

cacianka
12. nov 2025
@anonym_b6a20b

@anonym_autor predpokladajme na chvilu, že nie si troll: Nečítala som celú diskusiu, iba tvoje prispevky a ide z teba skrytá Toxicita…

Doba sa (našťastie) mení, tvoje dieťa je dospelé, nemusí k tebe prechovávať bezhraničnú úctu, ak si ty nevážiš ju! Áno, ty vždy budeš jej mama, ale ona má vlastnú rodinu, ktorá je teraz jej prioritou. A má svoju domácnosť, svoje pravidlá. Mimochodom, tie mi prídu úplne normálne, s vnukom môžeš mat krasny vzťah tak či tak.

Buď sa prispôsobíš, možno pohundreš, že by si to robila ináč, ale budeš ju plne rešpektovať. Alebo sa neprispôsobíš. No čo si myslíš, že týmto správaním dosiahneš? Akurát tie vzťahy medzi vami ešte viac ochladnú a malého budeš vídať aj naďalej iba formálne, ak vôbec. A nezabúdaj, že dieťa bude rásť a bude mať vlastné záujmy a babku bude chcieť vídat čoraz menej a v puberte s tým možno utne úplne (ak ho rodičia nebudú vo vzťahu k tebe povzbudzovať). A skúšaj sa vyhrážať zákonom! Mne KEBY sa moja mama/svokra vyhrážala súdmi, tak moje dieťa neuvidí vôbec, resp. sa kvoli kľudu odsťahujem 1000 km od nej a nech za ním teda dochádza ak si to vyháda na súde a uvidí ho akurat tak na ihrisku.

Loptička je teraz na tvojej strane, oni si žijú tak ako doteraz, tak ty sa rozhodni, ako chceš vo vzťahu s dcérinou rodinu fungovať. Bola by škoda to pokaziť, keď ste doteraz mali pekný vzťah. Nechce od teba až tak veľa, tak sa nad tým zamysli.

A mimochodom, pesničku o peniazoch úplne vypusti, to naozaj nie je vhodne vyťahovať pri prvej hádke – ty si im ich požičala ale nekúpila si si ani dcéru, ani zata, ani vnuka. Navyše ti to postupne splácajú…

@anonym_b6a20b dcéra je € vrátila, ale buchla ponížená dvermi, a to sa materi nepáčilo