Dcéra má zlé známky, mňa neznášajú kolegovia a celkovo už nenávidím svoj život
Ahojte. Ako už názov príspevku napovedá, dostala som sa do zlého životného rozpoloženia. Mám manžela a jdno dieťa, navonok fungujeme normálne. Problémy nastali, keď dcéra nastúpila do školy. V škole jej to nejde, má rôzne problémy s učením. Muž je nervózny, lebo naňho tlačia rodičia, stále sa vypytujú na výsledky dcéry v škole, keď povieme, že má dvojku alebo trojku, tak majú hodinovú prednášku o tom aká je lenivá, ako sa oni stále učili od rána do večera a bla, bla. Potom je u nas dusná atmosféra, hádky, vsetci sme už na nervy, aj ja, aj dcéra, začína mať depresie, často hovorí o samovražde. A to ani nepriznávame, že má štvorky, päťky. Obmedzili sme kontakty s rodičmi, ale úplne ich odstrihnúť nemôžeme. Okrem toho ja mám aj problémy v práci. Zasadli si na mňa kolegovia, neznášajú ma, ohovárajú ma, už sa ani nesnažia byť nenápadní. Vedúca je na ich strane, takže som sa stala akýmsi terčom vtipov a nenávisti celého oddelenia, keď sa potrebujú odreagovať, tak sa odbavujú na mne. Ak urobí chybu niekto iný v tíme, tak sa to diskrétne prejde, ale mňa verejne ponížia pred ostatnými. Muž má zdravotné problémy, preto som ja jediná čo má teraz príjem a tak to musím znášať, inú pracu teraz nezoženiem alebo len takú so zlou pracovnou dobou. Ekonomicky sme na tom tak na hrane, nechýba nam nič, prežijeme, ale moc si toho dovoliť nemôžeme, výlety, dovolenky, to si nedovolíme. Chcela by som dcére pomôcť, ale mám svoje vlastné problémy, casto na nu kričím, dnes som uz kričala, ze ich nenávidím. Cítim sa ako zviera zahnané do kúta, často myslím na smrť alebo, že nás zabijem všetkých troch. Neviem ako z toho von.
@elementissa mozno...pripustam. Nechcem ziadne povolanie zhadzovat... ale vseobecna rada tu “smer psycholog” ako keby bol vsemohuci, to ma celkom irituje... no porad zene v hladovej doline najst si inu pracu 😁 Pravdepodobne by to obnasalo pr aj stahovanie na druhy koniec krajiny, mozno predaj nehnutelnosti, opustenie dalsej rodiny, detom zmenu skoly, proste zmenu taku na ktoru kazdy nie je v zivote stavany a nie je nutne nejaky slaboch. Ale to uz nie je vzdy vina psychologa pravda, ze doba je aka je... no to bol priklad. Ale skusenost mam podobnu, no rady take ze... Niektore veci sa tak lahko radia druhym automaticky od stola..:-/
@tina4931 sú aj psychológovia zadarmo, alebo súkromní na poisťovňu.A podľa mňa tých 30 eur raz dva x mesačne človek minie na iné hluposti, keď ho potrebuje zaplatí si...
Autorka musíš sa ukľudniť s mužom si rozumiete?o tom nepíšeš...ty musíš byť ten pevný bod pred dcéru, tak malé dieťa nemá čo hovoriť o samovražde to musí byť veľmi zle si predstav, že má pocit, ze zlyhala podobne ako ty.Vynada jej babka, rodičia....pre veľa prvákov, druhákov to je veľmi ťažké práve včera som to počúvala v TN.Musite sa viac s ňou učiť, ale nie despoticky a s krikom.To, že sa pomocníka je veľmi veľmi zle.
Muž je dohodobo PN a má prácu len je momentálne doma?Treba zaťať zuby svokrovcov uzemnit, a s malou nájsť spoločnú reč kúpiť pracovné zošity sú na webe, chvál ju, podporuj,lebo bude nenávidieť skolu, chod za učiteľkou, že máte problémy s učením netají to, ale ries... ...možno bude treba ísť na testy možno má nejakú poruchu učenia.Aj v skole by mal byť psycholog či v centre psych.sluzieb.Musite ukľudniť situáciu doma a držať spolu, nevyčítat si.
Možno by To bolo lepšie aj bez muža..len tak na zamyslenie nepíšeš o ňom viac.
A ešte niečo ...dcéra pozoruje ako riešite problémy, keď krikom, vzdaním sa a kricanim, že odídeš či spravíš niečo horšie ona to vníma a tak bude riešiť problémy raz aj ona.Potrebuje silnú mamu, lebo kto ini ako rodičia ju majú ochranit choď k obvodnej pre ukludnujuce lieky, alebo k psychiatrovi.Zvladnete to
@luccija a mimo toho ..tvoj muž sa ako učil?keď svokrovci sa hrdia ako sa dobre učili, učil sa dobre aj muž?je doma nech sa jej venuje na webe hlavne na Pintereste je milión úloh pre školákov.v ktorom ročníku je dcéra?malé deti by sa mali ešte učiť hrou...v každej práci to je teraz zle aj, keď to tam neznášas musíš teraz vydržať.
Veľká chyba že sa k tomu tak horlivo vyjadrujú rodičia to by trebalo hneď vysvetliť a zatrhnut... navyše su to iba znamky ak je dieta sikovne, inteligentne tak sa v zivote nestrati
Manželova mama je niečo ako Zdena Studenková, čo sa vystupovania týka, proste ja som dôležitá pani profesorka a vy ste neschopní hlupáci, lebo vaše dieťa neexceluje v škole. Včera sa dcéra na návšteve odula, lebo do nej hustili, tak zostala ticho odutá, potom keď do nej rýpali tak odvrkla a bol oheň na streche, svokra chytala pomaly infarkt aká je nevychovaná a zas hodinová prenáška ako je dcéra najhoršie decko na svete. Keď sa ozvem ja tak detto. Už od jej škôlkarskeho veku sme počúvali aká je neschopná, nevychovaná, hrozná, čo nie je pravda, je ako ostatné deti. Ja to vypúšťam z hlavy, ale muža to velmi ovplyvňuje, potom má nároky a nereálne očakávania, potom buď kričí alebo čo je horšie tisíckrát dokola do nej niečo hučí. Atmosféra u nas je toxická pre všetkých, pre mňa aj pre dcéru. Často uvažujem ako z toho celého von. Inak si s mužom rozumieme, milujeme sa. Keď bola dcéra na prázdninách u mojich rodičov, tak nám bolo skvele. Kľud, pohoda, zaľúbení ako na začiatku. Tešila som sa keď sa vráti, je to môj miláčik a slniečko, ale keď sa vrátila, zasa bolo všetko zle. Často si želám aby som ju nikdy nemala, ľutujem, že sa narodila. Potom sa nenávidím za také myšlienky, lebo ju milujem najviac na svete. Ale niečo je u nás tak strašne v neporiadku, že neviem ani vlastne kto je najväčší blázon a kto potrebuje najviac pomoc.
Podľa mňa treba asi čo najviac obmedziť to, čo spôsobuje všetkým najviac problémov - čiže svokrovcov.
Vykasli sa na svokrovcov, nech si s nimi diskutuje manzel o znamkach vasej dcery, ked chce. Ale teba nech tym potom nezatazuje co povedia. Ak ma problemy s ucenim, nemusi byt leniva ani hlupa, moze mat kludne poruchu ucenia za ktoru nemoze. Zajdite za psychologom, ak sa na nieco pride, moze jej to ulahcit zivot. A nehovor jej ze ju nenavidis, aj ked si to tak nemyslela a bolo to v navale hnevu. Radsej sa jej ospravedln. Problemy v praci ti nezavidim, uvazovala by som nad zmenou. Daj si za ciel najst si novu pracu, aktivne hladaj. Debilni kolegovia ti za depresiu nestoja.
Vyser sa na premotivovanu svokru veď sa vži do kože dieťaťa, že ide k babke a počúva aká je nemožná tebe robia v práci zle a zle to znasas a jej to robí vlastná rodina.bude mať znížené sebavedomie veď čo si môže o sebe myslieť, keď počúva aká je hlúpa, drzá...Uisti ju, že to dobehnete spolu a bude lepšie.Uci sa s ňou muž či ty?Určite ju daj otestovať možno má dyskalkuliu, či inú poruchu.Tvoj muz by sa mal tiež krotiť snáď nechce, aby mu dcéra raz zo školy neprišla.Situacia je vážna mal by zvoľniť.K svokre by som nechodila čo z toho to dieťa má?len zlosť a vycitky
No tak v prvom rade: svokra : tej by som po hube nakládla, čo si to dovoľuje urážať vlastnú vnučku preboha živého !!!!! Ešte aby ju na starosť neopatrovala. Sa to môže svokre veľmi nepekne vypomstiť takéto reči . Za druhé : tvoj chlap má akú diagnózu ? Keď sedí doma??? Máte byt alebo dom: čo také doma bežne urobí : mi nehovor, že sa s ňou nedokáže niečo naučiť. Ty ťaháš všetko v domácnosti a je toho na teba veľa. Povedz mi nebolo by Vám s dcérou lepšie , keby ste boli samé dve. A navyše tvojej dcére možno škola nepojde , ale to neznamená , že v budúcnosti nebude úspešná.
Vy u svokrovcov byvate? To by vela vysvetlovalo preco je to u vas na p***. A problem je tvoj muz, ze si nevie zastat rodinu, vlastne dieta, co je to za cloveka ze necha kydat na svoje decko?
Ak má dcéra problémy s učením, mala jej učiteľka odporučiť návštevu špeciál.pedagoga, ktorý zistí poruchu učenia, pozornosti a treba zmeniť prístup k učenia.
Tebe veľmi držím palce, nech si nájdeš lepšiu prácu. Ja by som považovala aj nad výpoveďou. Pozri, keď ťa z toho porazí, nikomu nepomôžes. Z dávky v nezamestnanosti sa dá istý čas žiť, aj keď na hrane, budeš mať dosť času nájsť niečo. Alebo pn, čo ja viem, len preč z toho prostredia v záujme svojho zdravia
Psychické zdravie je rovnako dôležite ako fyzické a spolu aj súvisí.
Dcéra práve potrebuje veľa lásky. Kašľala by som na takéto učenie! Veď je to kontraproduktívne, ak bude učenie neznášať, je to do života to najhoršie. Musím pre ňu nájsť školu, kde budú k nej pristupovať, ako si každé dieťa zaslúži. Alebo sa tam s nimi ísť porozprávať a vysvetliť, že sa snažíte a dohodnúť sa, čo sa dá robiť, nájsť si na škole nejakého spojenca.
Stres od rodiny úplne stopnúť, ich do toho nič, ak nechcú pomôcť, sorry.
Vy bývate u svokrovcov?! Tak to potom hľadať prácu na druhom konci republiky ,(obrazne), to rovno vybavíte aj tú školu a začnite nový, normálny život
Píšeš ze nemôžete svokrovcov úplne odstihnúť... Ale ano môžete a aj musíte!! Zasahuju do toho do čoho im nic nieje a navyše tým vytvárajú zbytočne ďalšie problémy vo väčšej rodine-normálne by som im to narovinu povedala ze s nimi nebudeš rozoberať známky dcéry, nech sa nepýtaju a ze ich komentovanim prinášajú do vašej rodiny veľké problémy a ak stým neprestanú tak budete musieť odstihnúť(ked neprestane - odstirhnete) Odstrihneš starých - jeden problém vyriešený "... S dcérou presne tam, kam ti už ženy vyššie poradili, môže byť že má nejaky druh dys- takto je to trápenie pre vás všetkých a najmä pre dcéru a ak by sa ukazalo ze nemá, tak na ňu nemajte extra nároky, nie každý bude excelovat v škole a cim viac bude na nu vyvíjaný tlak, tym viac to bude horšie... Zrazu máš dva problémy vyriešené.... Ďalej práca- zatiaľ vydrž, už sa môžeš sústredit na veci ktoré si už poriešila a budeš psychicky natom lepšie lebo príde úľava, v prácu môžeš pomaly hľadať novú a mas čas, časom ju zmeníš, aj tak v zlom kolektíve dlho nevydržiš... ALE PAMÄTAJ Pokiaľ neurobíš prvý krok, ktorý je najťažšie urobiť, nikdy sa nič nezmení... Ak urobíš prvý, zrazu príde druhy, tretí... Až prejde určité obdobie a ty budeš len spomínať na toto psychicky náročné obdobie a potlapkaš sa po pleci že si to dala. Pritom to lepšie obdobie môže byť otázka len pár mesiacov, tak to začni riešiť hneď od zajtra rána. Veľa šťastia 🍀
Autorka, ja som bola na prvom stupni 3karka, nic mi neslo do palice, nerozumela som pisanemu textu, a este na kpnci 1 triedy som pisala ceruzkou.
Mama sa so mnou denno denne ucila, prepisovala dom 4 x domace ulohy, lebo pisanie mi neslo.
Na druhom stupni sa to zlepsilo, dostali sme perfektnu triednu a uz AJ ucenie islo lepsie.
Ale to, ze som hlupa, sa so mnou vlieklo cele detstvo.
V 25 mi v UK diagnostikovali tazku dyslexiu, paradoxne ucka v skole kukla na moj pisany prejav a uz som bola na testoch.
Dnes sefujem oddeleniu v londynskej nemocnici.
Len som tym chcela povedat, ze naozaj nezalezi na znamkach. Moj muz bol 4rkar, skola pre neho bola mucenie, ucitelov nenavidel. Napriek tomu ma velmi siroky rozhlad ci uz politicky alebo hystoricky. On je moj google. Dnes je plynarom a dobre zaraba. Je spokojny, hadam AJ stastny, a to je dolezite.
Tymto son ti chcela povedat, ze polav. Polav predtym, ako si tvoja dcera ublizi, alebo ty ublizis jej.
Nevies ju ani ty a ani tvoj manzel ucit. Zsplatte jej profesionalne doucovanie. Ja ucim osetrovatelstvo v praxi a teda mozem ti povedat, ze mame AJ velmi dobrych studentov, ktorych namotivujem, s laskavostou na nich dohliadam a teda AJ ked sem tam urobia chybu, tak na to spolocne reflektujeme. Potom mam takych, s ktorymi man sedenia 1 x do tyzdna, ucim, ucim, nejde, zmenim postup a uz to ide.
Ja mam ale kurz na ucenie, viem, ako sa mam na to pripravit.
Zaplat jej to doucovanie, kludne sa AJ s uckou v skole porozpravaj o vasich problemoch, nech ta nasmeruje na spravneho doucitela.
Takto tebe a dcere opadne stress. Budete mat cas aspon doma na tulenie a good quality time.
Muz nech ide k lekarovi pre spravne analgetika.
Svokrovcom povedz, ze bud budu akceptovat dceru taka ska je, alebo ju neuvidia. Muz s nimi v ziadnom pripade nebude riesit znamky.
Toto zacni riesit cim skor. Za chvilu tu bude vysvecko, nepotrebujes, aby sa ti dcera v zachvate sebalutosti obesila.
Ahoj. Ja mám pocit, že mužov a rodina zmanipulovala aj teba. Vykasli sa na školu a známky preboha. To dieťa na sebe nesie obrovské bremeno, ktoré na ňu všetci dávate. Malá potrebuje diagnostiku, prečo jej učenie nejde, to po prvé. Medzičasom potrebuje úplný kľud. Potrebuje lásku, uč sa s ňou, upokojuj ju, že na známkach nezáleží. Chúďa malé fakt. Brán si ju. Objimaj ju, hovor jej ako ju máš rada a ze nech si so školou nerobí starosti, že nejako to spolu zvládnete. Potrebuje normálne detstvo, radosť a so školou pomoc. Svokrovcom povedz nech sa nestarajú do tvojej výchovy ani do známok. Stoj si za malou, veľmi ťa potrebuje. A kolegovia? Skús ako ti tu niekto radil, povedať nadriadenej tvojej nadriadenej ako sa cítiš. Je možné že ak si vyčerpaná a nešťastná nesrsis práve pozitívnou energiou a preto od teba bocia. Ale úprimne ako matka nerozumiem tomu, ako si prišla k myšlienkam, že dcéru by si radšej ani nemala. Kvôli známkam? To akože fakt? Ak tu niekomu šibe, keď už sa na to pýtaš, tak sú to tvoji svokrovci a tvoj muž a začína aj tebe a trpí tým tvoja dcérka.
1. Prerus kontakt so svokrovcami, ziadne navstevy aj s dcerou
2. Posad muza a porozpravajte sa ako chcete dcere pomoct (nie ako ju este viac dodrbat), spravte plan a chodte podla toho
3. S dcerou chod na vysetrenia, moze mat dyslexiu, poruchu pozornosti, hocico ine
4. Tvoja praca - ser na ostatnych, bud asertivna, hladaj si popri tom novu pracu
Mas problemy, ale sama si ich robis vacsie vlastnymi emociami. Skus sa na to pozriet ako na fakty a trochu s nadhladom.
Čo tak sa prestať ľutovať a začať bojovať. V prvom rade za dcéru, nakoľko je odkázaná na Vás a ďalej bojovať aj za seba v práci. Manžel je možno úplne zlatý pre Vás (hoci mňa by jeho správanie voči dcére úplne odpudzovalo), ale pre dcéru je to človek, ktorý jej spôsobuje stres v domácom prostredí, kde by mala mať pocit bezpečia a pochopenia. Váš muž by si mal uvedomiť, že on, ako otec má značný vplyv na psychiku Vašej dcéry, mala by to byť jeho princezná (v tomto veku) a on "rytier", ktorý ju pred všetkými ochráni. Udupávať vlastnú dcéru, lebo sa niekto neopováži vzoprieť vlastnej matke je dosť úbohé. Čaká uznanie od vlastnej rodiny alebo aj jeho mama takto "motivovala". Dúfam, že nájdete v sebe tú silu na boj, lebo raz môže byť neskoro.
Keď som to citala bolo mi to ľúto akú máš situáciu....ale tá posledná veta zabijem nás všetkých troch????to ako no nehnevaj sa ....to je cez čiaru
Je to smutné, že miesto toho aby babka s dedkom malú vnučku objimali, pusinkovali, hrali sa s ňou a rozmaznavali,hovorili jej ako ju ľubia....tak na ňu takto gánia. Fuj to čo sú za ludia.
Z toho všetkého mi vychádza, že najhoršie je na tom dcérka. Chúďatko. Veď ona vlastne nemá žiadnu spriaznenú dušu. Ako sa musi cítiť osamelá. Ty aj keď tvrdíš, že ju miluješ, ona vycíti a možno jej aj poviete, že keď nie je doma tak vám dvom je fajn a dokonca lepšie ako s ňou. Tvoje mindraky by pominuli, ak by si si vzala za svoje, že tvoja láska k dcére bude bezpodmienečná a budeš ju milovať takú aká je a podporovať a hlavne chrániť pred pred všetkými. Keď to dokážeš, budeš na seba hrdá a takí svokrovci, ktorí ponižujú tvoju dcéru by ti mali byť ukradnutí. A muž takisto. Také poriadky by som s ním urobila. Tak on chudák trpí, lebo ma bolesti. Verím, je to nepríjemné. Ale, že dcéru boli dušička, lebo otec ju podceňuje a buzeruje a mama v zlosti povie, že aj ju nenávidí, to ako to malé stvorenie sa má pri vás cítiť. Ja by som sa zbláznila nie z toho, že ma dcérka zlé známky, sú oveľa väčšie hodnoty v živote ako jednotky v škole, ale z toho, že moje dieťa sa musí pocurat, lebo tak hrozbe sa cíti vo svojej rodine. Takže teraz je najvyšší čas, aby si sa zamerala mentálne na dcérku, bud pri nej taka príjemná, ako si k mužovi, keď ste bez nej. Onedlho vyrastie a nikdy nezabudne na atmosféru doma a na slová vyslovené v zlostí, ktoré ju môžu kedykolvek zlomiť. A bude neskoro plakať.
tak moje deti sú povedzme nadané , jedna dcéra je však priemerná . Manželová bezdetná teta keď ešte chodila k nám tak prvé čo bolo tak jej musela priniesť žiacku knižku a už zdrbink išiel , prečo nemá jednotku z toho a z toho a čo robí a prečo sa neučí a či chce byť smetiarkou atď. A už chcela s ňou písať na návšteve diktáty a skúšať ju z učiva, čo manžel rázne zastavil a tetu vykázal do patričných medzí . Samozrejme že bolo z toho haló v rodine , ale skutočne nepotrebujeme aby sa jedno z našich detí cítilo odstrčene a zle a neustále cepované nejakou staršou dámou . Zatiaľ čo ostatné deti majú čisté jednotky, tu sa nám ukážu aj trojky , ale zas je veľmi šikovná v iných oblastiach a tie plne podporujeme.
Ja problém vidím hlavne v tebe , že si nevieš urobiť poriadok a chrániť vlastné dieťa, nech je akékoľvek a hoci aj proti jej vlastnému otcovi . Skús sa dať doporiadku, svokrovcov vymedziť a venuj svoj čas dcére , potrebuje ťa a to tak aby sa nepomočovala pri učení .
...ze druhacka dostava patky, podla mna nie je normalne...to mal moj manzel za sociku, matika mu sla, ale diktaty a pod. hroza...preto mala byt vysetrena, ci tam nie je porucha ucenia...nejake dis.....za co dieta nemoze. Deti dnes nepisu pekne, moj ako prvak pekne a teraz je tretiak a hroza...mozem ja do neho hucat...nic nepomoze.
Tlakom na dceru nepomozete...to ja som tiez taka, ze chcem, aby to vedeli a mladsi prvak ma trochu problemy s citanim a pisanim a ked pritlacim, tak place. Takze sa snazim byt maximalne trpezliva. Ucenie stari rodicia vobec neriesia, len moja mama trochu...lebo je ucitelka...dava mi rady...obcas dobre, obcas vypustam.
Nechodila by som k takym rodicom, kde dieta "nalepkuju" ze je "take" a "take"...to je najhorsia vec pre sebavedomie dietata. Nevyrastal aj manzel v takom tlaku? Preto je taky? Nic nehovorte o prospechu starym rodicom, ked potom mate pocuvat prednasky. Ja som sa naucila, co mame povedat a co nie, aby som mala "pokoj" 🙂
Aj moja mama je ten "toxicky" typ a manzel od zaciatku tam nerad chodil...korone sa len potesil 🙂
Manzel by si mal uvedomit na ciej strane je...ci na dcerinej, alebo svojej matky.
Moja rada: s rodicmi o prospechu nehovorit a povedat aj dovod, ked sa budu pytat. Hucanie do dietata nepomoze, len podpora...to som ani ja neznasala, ani moje deti to nemaju radi ked sa zabudnem. KEd su nervy, radsej odist prec z izby na chvilu. Riesit to s ucitelkou...pisanie odkazov nie je riesenie. Ja ked mam problem volam ucitelke, alebo napisem a poradi mi, pripadne len ma ukludni. Je pedagog, musi vidiet a poznat dieta, hoci viem ze vela boli doma, ze kde je chyba. Vies, co je lenivost?...ked synovec druhak sedi 2h za ulohami a neurobi nic...vie to, len nechce. Ked hrozilo ze nepojde na vylet...za 15min mal hotove. Takze...je leniva?...alebo nema nejake zaklady?...alebo porucha ucenia?
A urcite aj psycholog by pomohol ked je taka vystesovana, ale aj okolie musi zmenit pristup k nej, hlavne rodicia. Drzim prsty!
Ja si myslim, ze problem si ty. Lebo nevies toxicitu odstranit z okolia, ani zo seba. Prepac. Ale musis zabojovat za vas dve.
Ja si sama uvedomujem, ze ked mi nieco vadi na dcere (spravanie, afekt) po analyze pridem na to,ze za tym celym som vacsinou ja, s mojim nejakym nespravnym pristupom, ktoru na nu neplati, alebo ktory jej ja sama ukazujem. Som direktivna a moja dcera zacina byt taka ista, tak kto je na vine? 🤭
Za prve, za svoju dceru musis, alebo mala by si bojovat. Chapem, ze si vyhoreta,zacyklena,znicena a bez energie nieco riesit. Myslim, ze nejedna z nas uz zazila stavy, ze nevie kam a ako dalej. Cize by si si mala pred svokrovcami dupnut, a obranit si dieta.
Dalej by si si mala dupnut pred muzom. Chlapi su castokrat pri vychove nazvala by som to "bezrozmyslu". Niekedy ich my zeny musime skorigovat, ze tak moj mily, toto uz je cez ciaru. Ty ho ale nechavas hulakat hodinu na dieta. Ja by som zasiahla. Do teba uz niekto hustil hodinu bezprestania? a stavim sa,ze ju vtedy ani k slovu nepusti. Skuste si to na vlastnej kozi, ake je to prijemne byt ohucany a zdeptany po hodinovom vyleve na vasu osobu.
Dalsia vec, nemas letne dieta? Nesla do skoly nezrela? S ucitelmi ste sa nebavili? Ved uz prvy rocnik musela byt pozadu, nedali vam echo na vratenie do skolky? Mozno jej stacil rocny odklad. Teraz sa s nou cela frustracia taha a uz v druhom rocniku tazko dobehnut tie veci.
A chce to male kroky. Zacala by som tym, ze by som vzala sama dcerku niekam na vylet a nechala ju na chvilu zabudnut na skolu. A porozpravala sa s nou. A vnimala ju. Neberte jej detstvo. Ved to ma byt vesele este hrave dieta, nie dieta, co rozmysla nad smrtou 😔
Chuďa malé, je mi jej tak ľúto, mam 5r.dcerku, preto son citliva na takéto zaobchadzanie s malými deťmi.
@21oktober mna naozaj prekvapuje, ako niektorí ľudia ako manzelova teta v tvojom prípade dokážu dehonestovať niektoré menejplatene povolania ako napr. smetiari. To ha by som si nikdy nedovolila. A hovoriť takéto blbosti malému decku no amen.🤦♀️🤦♀️ Teta čo robila výkonnú riaditeľku ??🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️

@elementissa Známa robila psychologičku a keď radila kamarátke, mala problém nájsť nejakú kvalitnú a v mieste bydliska už vonkoncom nie. Poslala ju až do cca 90 km vzdialeného mesta (kedže je chcela ozaj pomôcť), nakoľko psycholog. môže byť kvantum ako píšeš, ale to nič neznamená ak človek chce naozaj kvalitu, ale nemá na to aby za každé sedenie vysolil neviem čo.