icon

Dedenie

22. jan 2022

Ženy priateľ je rozvedený a s predošlého manželstva má 3deti.Máme spoločného syna a bývam v jeho byte, ešte počas nášho chodenia som mala obecný byt ktorý som odovzdala keď som šla bývať k nemu (150km)od môjho mesta.. Prejdem k veci: Priateľ má 46r. A prepísal dôchodkové sporenie na nášho syna a čo sa týka jeho bytu (Nie som ten typ človeka ktorý si robí nároky ale..(v predošlom manželstve svojej ex spravil nanovo nadstavbu domu jej rodičov a odišiel odtiaľ len s trenkami )Tak na byt povedal iba toľko že on na nikoho prepisovať nič nebude že on sa ešte necíti jna to že,,umiera,,aby prepisoval byt.. Tak som sa ho na rovinu opýtala prečo to nenapíše na syna keď mal takéto hrdinské reči u mojich rodičov a teraz vraví opak 🙂Že až chce až majú podiel aj jeho deti z predošlého vzťahu tak prečo to nepovie a má zrázu takýto názor,tak som to nechala tak radšej..Lenže ja už mám teraz pochybnosti a nedajbože niečo stane že či mi dajú znovu obecný byť až budem mať kde bývať ... Proste musela som to dostať zo seba nehnevajte sa

Strana
z5
jarka26011
25. jan 2022

Moja zlatá, ty nedostanes ani cent, keď ťa vykopne, nie to 11tisic. Si bola až taka naivne zamilovana? Treba zložit ruzove okuliare, take peniaze by som len tak nedala ani vlastnemu manželovi bez papiera od notára 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ dôveruj, ale so zdravým rozumom

luciajass
25. jan 2022

Odkiaľ si mala 11tisic, keď si zila v sociálnom byte?🤔🤔 S 11 tisícami si sa mohla odraziť aj lepsie

senta_sofia
25. jan 2022

Budes to mat zaujimave, pri jeho plate a vyzivovacich povinnostiach moc od neho nedostanes. Zacni sa obzerat po tom obecnom byte a pozri si na katastri, ci pri jeho zivotnom style uz na tom byte teraz nevisi nejaka exekucia. A pamataj na to, ze ak prijmed dedicstvo, budes zodpovedat aj za jeho dlhy, resp. tvoj syn. Aby z toho bytu nakoniec aj nieco mal…

bibinka1984
25. jan 2022

Ja hlavne nechápem,že vôbec o takomto niečom chceš diskutovat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
gab1sol
25. jan 2022

Nejako sa neviem zbaviť myšlienky, že ako si nedostala odpovede, ktoré si očakávala, začala si vykresľovať partnera v tom najhoršom svetle - žila si v obecnom byte a hypotéku ti nikto nedal, ale na druhej strane tvrdíš, že si mu dokázala dať/požičať 11000e, k tomu si mu “do poslednej lyžičky” zariadila byt a ešte mu aj prispievaš na chod domácnosti a hypotéku. A to všetko aktuálne z rodičovského príspevku? A čo sa chlapa týka - na jednej strane si z neho urobila nezodpovedného otca, pretože stávkuje, na strane druhej on myslí na všetky svoje deti a nerobí medzi nimi rozdiely. Nemyslíš, že keby bol až taký gambler, tak dá na teba, len aby si zabezpečil tie financie, ktoré mu teraz dávaš? V každom prípade, čo bolo, bolo, môžeš sa pokúsiť to získať naspäť, ale v prvom rade mysli do budúcna a všetko, čo mu odteraz dáš si spíš. Ale na druhej strane, aj to, čo on dáva tebe (napr. istá forma bývania zadarmo), pretože len vy viete, koľko financií sa tam reálne medzi vami točí.

slavussik1
25. jan 2022

🤦‍♀️Čo k tomu dodať. Ja niektorým ženám nerozumiem. Ten chlap bude nejaký vydrbanec akurát. Odrbe ťa o peniaze a využije k tomu citové vydieranie. To už je prvý varovný signál že ti nechcel dat papier na 11tis e. A ešte je gambler. Odpovedz si sama, to fakt nikto lepší nebol? Na MK neviem, či sa dockas relevantnej odpovede, keď vás nikto nepozná. Radila by som sa s bezplatnou právnickou poradnou. Dieťaťu môžete šetriť napr cez stavebko od PSS tak ako my. 20tis s tým, že ak sa mužovi niečo stane, štát prispeje dieťaťu raz takú sumu aká tam bude vložená, co si myslím, že je lepšie ako nič. Ale ten papier na tých 11litrov si určite pozrieš, lebo sa môže stať, že ozaj ostaneš s holým zadkom. A ver, že keď sa rozidete alebo čo, tak ti nedá ani 1 euro. Dávala si mu hotovosť, keď cez banku, tak by si mala mat doklad. Vztahy si musíte vyriešiť samy. Držím palce

leskovael
25. jan 2022

V prvom rade prerobil byt kde pravdepodobne žil roky aj on, prerobili ho spoločne s manželkou tak ako si ty zariadila, -tak si predstav že ona (resp jej rodičia ale nebudeme ich sem už pliesť...) poskytla väčšinovu časť - samotnú strechu nad hlavou! A takisto určite kupovala veci ako zariadenie 😉 To že on prerobil... No ako chlap ktorý si urobil rodinu a vedel spraviť 3detmi je hádam normálne že dá doporiadku aspoň časť domu aby žili jeho deti solídne.. Aj to že odišiel a prenechal to žene s JEHO tromi deťmi... Teba nikto nedržal pod krkom aby si sa sťahovala, takisto nevidím žiadny dôvod prečo by mal prepísať byt iba na vaše spoločne dieťa. On má v prvom rade deti 4, nie len to vaše aj keď sa ti to očividne nepáči... To je už tvoj problém ze tvoja mama nemá generačny dom kde si viete prerobiť poschodie, ale má garsónku. Narokujes si na niečo, načo nemáš právo. Byt má ísť rovným dielom,či sa ti to páči, alebo nie.

miskaska
26. jan 2022

@sasa1310 nie je to tak, ze manzelka dedi polovicu a z tej druhej by bola jej este 1/5? Ta druha polovica by rovnym dielom rozdelila medzi 5 dedičov.

janisa31
26. jan 2022

myslím, že nechce žiadne dieťa o nič pripraviť, predsa len nevieš kedy čo sa môže stať, akože chápem ťa ako si to predstavuješ, ale to je ťažko keďže má už deti aj zo vzťahu predtým a teda nie je to easy a myslím, že na jeho mieste by som konala rovnako

silviaeli
26. jan 2022

Ste manželia?

sasa1310
26. jan 2022

@miskaska nie, zle si to pochopila. Celú nehnuteľnosť by delili všetci rovným dielom. Manželka + 4 deti. t.j. každý 1/5.
To čo ty píšeš, je vtedy, keď nehnuteľnosť nadobudli počas manželstva, čiže manželka už vlastní 1/2 nehnuteľnosti. Tak druhú polovicu, ktorú vlastnil manžel...tak tá sa delí opäť na 1/5. V tomto prípade ale ona nevlastní polovicu nehnuteľnosti, takže ako som písala všetci na 1/5

charlotte911
26. jan 2022

a nezabudni sa za neho ešte aj vydať, ak je gambler a narobi dlhy, budú ich vymáhať aj od teba. Vyries si bývanie, poziadaj o byt, jemu to nehovor, nejakosi mu povedz, aby ti vratil dlh, ze chces založiť sporenie, ak peniaze nema nech si zoberie pôžičku, ked dostanes byt, co si nakupila si zober a utekaj od takeho chapa kadelahsie, jeho ex asi strielala sampus ked sa ho zbavila, odkladaj si peniaze a jemu to nevesaj na nos, nepozeraj na to, ze komu da byt, ty sa zariad,aby si nezostala na ulici, pozeraj na buducnost tvojho dieťaťa bez ohladu nato,ci mu otec nieco zanechá, proste mysli dopredu, hlavne na seba a tvoje dieťa,lebo naozaj ako píšu dievčatá, ty nedostaneš nič, aj keby si sa teraz vydala, on nadobudol byt pred svadbou, je len jeho, tebe by zostali len dlhy co narobi a slzy pre plač, nic iné

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
toscania
20. máj 2022

@alexandra2468 mozem sa opytat preco sa s nim nie lahko naraba? Predaj takeho bytu by ako vyzeral? Dakujem za pomoc

vierockamatkova
1. okt 2024

To je jedno čo spravil za života po smrti sa dedí podľa linie sú 4 v prvej sú manželka a deti..keďže manželku nemá tak dedia všetko čo je na jeho meno deti rovnakým dielom nikoho nebude zaujímať že prerobil niekoho dom relevantné bude čo v dobe smrti vlastnil

tom_i
1. okt 2024

Svoje vlastné deti nemôže vydediť ... Len z veľmi vážnych dôvodov

vierockamatkova
1. okt 2024

@tom_i vydedit úplne nie ale za života môže majetok napísať Anna priateľku a tým pádom nič nevlastnia keď nič nevlastní nieje čo dediť... Nevlastní súrodenci a dedenie to je masaker

tom_i
1. okt 2024

@vierockamatkova tak nech majetok napíše na susedov a bude pokoj 😁. Budú v podnájme 😁

Strana
z5