Dedičstvo a konfliktné vzťahy v rodine: Ako postupovať?
Moj otec ma jedneho brata. Nejak boli vzdy tak v rodine dohodnuti, ze brata moho otca teda mojho stryka vyplatia ked odide a moj otec ostane v rodicovskom dome a tym padom vsetko zvysne dedicstvo bude len jeho. Tak aj bolo, ze ked sa stryko odstahoval, kupili mu byt, auto, podporovali ho financne velmi slusne. Zlom prisiel vtedy ked si moj otec nasiel moju mamu a rodina ju odmietla prijat, teda povedali ze ak si ju vezme, dedicstvo rozdelia a daju polovicu strykovi, co je teda nefer pretoze jeho uz vyplatili. Moj otec si moju mamu aj tak zobral, odstahovali sa a mali mna a moju sestru. Casom sa to nejako utriaslo, vedeli vsetci spolu ako tak vychadzat no ten pristup bol vzdy iny voci rodine mojho otca a iny voci rodine mojho stryka. Za posledne roky vztahy velmi ochladli hlavne medzi mojim otcom a strykom. Raz sa moj otec stryka opytal, preco je k nemu taky odmerany, a ze ci sa nieco stalo, na co mu pocedal, ze veru nepocuva na neho dobre veci od babky. Neskor vztahy ochladli natolko, ze moj otec a stryko prestali komunikovat, nie su pohadani, len on bol k nemu tak odmerany, ze proste sa nevedia rozpravat o nicom. Babka stale hovori, ze majetok pojde pol na pol, teda vlastne im trochu vacsia cast, lebo oni maju 4 deti a moji rodicia len 2. Podotykam vsak to, ze oni nudzu o peniaze nemaju ziadnu, maju kopec nehnutelnosti, na dovolenke su kazde tri mesiace. Nejake majetky sa uz aj predali, moj otec z toho nedostal ani cent, vzdy povedia, ze este toto strykovi a este tamto no a zvysok uz bude len pre mojho otca. My na tom zial nie sme tak dobre. Otec to riesit nechce, no my so sestrou s tym vobec nie sme v poriadku, je to predsa aj nas majetok koniec koncov. Co mozeme urobit?
@anonym_autor vaše neni nič. Čo majú starí rodičia je iba ich a keď sa rozhodnú to darovať všetko susede, bude to v poriadku právne. Či je to ľudsky ok ? Asi nie. Sama žijem v rodine kde to neklape ale ja žijem a rátam s tým čo je moje a nie čo zdedíme a podľa toho sa mali zariadiť aj vaši rodičia. Nečakať že budú padať pečené holuby , ale zariadiť sa sami a hlavne zabezpečiť. Ešte nie sme v tejto krajine na Tom tak zle že ak 2 ľudia pracujú nemôžu žiť slušný život s 2 deťmi. Možno skromný nehovorím, ale to by sa nemohli pozerať strýkovi do taniera

@biba_18 lenze oni si stoja za tym ze to je spravodlive, ale vobec nie je. Stryko uz svoj podiel dostal ked odisiel, vtedy ho vyplatili s tym ze uz nic nedostane. Teraz to ide delit zas.
@anonym_autor poznam aj rodinu, kde dcéru vyplatili vopred, postavila si domček, syn ostal bývať s rodičmi, staral sa, po lekároch chodil s nimi, potom už len babka ostala a keď na ňu bolo ťažko, už prišla aj dcéra a zrazu mala čas sa starať, odviezť babku kade tade a po smrti syn zistil, že už je všetko prepísané na dcéru. Sú aj také nemilé prekvapenia v rodinách.