Delenie majetku po smrti otca. Ako riešiť jeho frajerku?
Zdravím, mám takú chulostivú otázku.
Otec bol s mamou rozvedený už skoro 15 rokov...posledne 3 roky mal frajerku.
Otec bol posledný rok slabý, ona s ním posledný rok bývala.
Teraz otázka- ako takúto situáciu riešiť...
Byt chceme s bratom predať ale ona v ňom býva...
Počula som ževraj svoj byt predala.
No mám husiu kožu, čo teraz 🤯🤯🤯🤯
@anonym_d753cb hneď v prvom príspevku to je ,to že nepíšem ako si ty predstavuješ nie je moj problem
@minenkaa dobre😉😀
Otec ma ako dieťa sexuálne zneužíval, bil nás, takže poprosím bez názorov ako sme ho mali držať za ruku.
V rámci toho všetkého sme boli ešte v slušnej rovine komunikácie.
@anonym_autor a to sa ti nehnusí byt od niekoho, kto ťa sexuálne zneužíval? Ja by som nechcela od takého človeka ani ihlu.
Všetkým čo sa pohoršuje nad vysťahovanim,autorka píšu ,že byt chcú predať,normálneho človeka napadne,že sú teda dvaja majitelia bytu a to brat a sestra
Ja si myslím, že autorka si vymýšľa. Keby ju sexuálne zneužíva už nikdy by ho nechcela vidieť, nie že by s ním slušne komunikovala. Neuveriteľné.
ale zase z morálneho hľadiska ak ho ona doopatrovala tak si niečo zaslúži, čiže ak jej váš otec dal peniaze bolo to jeho rozhodnutie
ja mám susedu, ktorá je v podobnej situácii a od smrti jej partnera (majiteľa bytu už prešlo niekoľko rokov a ona tam stále býva, s jeho deťmi sa súdi)
@anonym_af45d1 morálne hľadisko? na to sa ti v dnešnej dobe každý zvysoka..
niečo podobné som zažila - o otca som sa starala ja - s tým , že vlastný súrodenec mi povedal že on mu svoju čiastku dá - ale o otca sa starať nechce.
a čuduj sa svete, otec zomrel a brat mi povedal že on by niečo také NIKDY nepovedal. samozrejme o otca sa ani neobzrel, ale podiel z domu chce. a to sme vlastní súrodenci
A ty a tvoj brat ste boli v kontakte s otcom pokiaľ nezomrel. Alebo len chrapčať majetok a frajerku ktora sa starala o neho v chorobe tak chod do rity. Lebo my chceme majetok.Tak neverim že ked sa o neho postarala že jej nič nenchal hlúpy by bol. Aj v zavete jej ybt mohol nechať. Je rozdiel bol zdraví dajme tomu a zomrel náhle je jedna vec alebo aj to je dôležite v chorobe bol ležiaci starala sa o neho či a ako sa o neho starala podľa teba frajerka. Tak to je rozdiel a veľky. Ak sa deti nepodieľaju na starostlivosti o choreho rodiča tam môžu byť vydedene. Stači že by jej dal v otcovom byte doživotne uživacie právo aj to môže byť tak ju vyhodiť nemôžete a ani predať.Možnosti je veľa musite počkať na DK.
@anonym_autor a to sa ti nehnusí byt od niekoho, kto ťa sexuálne zneužíval? Ja by som nechcela od takého človeka ani ihlu.
@anonym_986946 ale no tak, v dnešnom svete pár tisíc sa vždy zíde. kašľať na starého ak robil také veci.
Stači že jej v byte dal doživotne uživacie právo dokiaľ bude žiť a nič nemôžu predať a ani prenajať.
Otec ma ako dieťa sexuálne zneužíval, bil nás, takže poprosím bez názorov ako sme ho mali držať za ruku.
V rámci toho všetkého sme boli ešte v slušnej rovine komunikácie.
@anonym_a rešilo sa to cez policiu su nejake zaznamy.
A ty a tvoj brat ste boli v kontakte s otcom pokiaľ nezomrel. Alebo len chrapčať majetok a frajerku ktora sa starala o neho v chorobe tak chod do rity. Lebo my chceme majetok.Tak neverim že ked sa o neho postarala že jej nič nenchal hlúpy by bol. Aj v zavete jej ybt mohol nechať. Je rozdiel bol zdraví dajme tomu a zomrel náhle je jedna vec alebo aj to je dôležite v chorobe bol ležiaci starala sa o neho či a ako sa o neho starala podľa teba frajerka. Tak to je rozdiel a veľky. Ak sa deti nepodieľaju na starostlivosti o choreho rodiča tam môžu byť vydedene. Stači že by jej dal v otcovom byte doživotne uživacie právo aj to môže byť tak ju vyhodiť nemôžete a ani predať.Možnosti je veľa musite počkať na DK.
@alickapusinka prepáč ale píšeš bludy. konkr. v tom že ak sa nepodieľa dieťa na starostl. o rodiča tak môže byť vydedené.
pýtala som sa právnika presne na tento problém - jeho odpoveď - slov. právo nepozná nestaranie sa o starého človeka ako niečo začo by mal byť vydedený. Je v podstate jedno kto deda dochová - ak má právo dieťa na majetok tak ten majetok dostane. A je úplne jedno či mu vodu podal raz do roka ,alebo 10 krát denne.
mám tento problém a mám aj odpoveď od právnika. je to známy právnik ktorý je bežne v tel. vysielaní.
@alickapusinka prepáč ale píšeš bludy. konkr. v tom že ak sa nepodieľa dieťa na starostl. o rodiča tak môže byť vydedené.
pýtala som sa právnika presne na tento problém - jeho odpoveď - slov. právo nepozná nestaranie sa o starého človeka ako niečo začo by mal byť vydedený. Je v podstate jedno kto deda dochová - ak má právo dieťa na majetok tak ten majetok dostane. A je úplne jedno či mu vodu podal raz do roka ,alebo 10 krát denne.
mám tento problém a mám aj odpoveď od právnika. je to známy právnik ktorý je bežne v tel. vysielaní.
@anonym_9d198f ty píšeš bludy pozri si zákony.A potom píš.Vieš čo stači že napiše jej byt na doživotne uživacie právo a figu dostanete.1 bod na vydedenie je že :neposkytnutie pomoci v chorobe a starobe nezaujem takže pravnik asi dobre vedomosti nemal.Tu môžeš napísať do pravnickej skupiny jednu otazku zadarmo ale musiš uviesť pravdu a nie vymysli.
@anonym_9d198f ty píšeš bludy pozri si zákony.A potom píš.Vieš čo stači že napiše jej byt na doživotne uživacie právo a figu dostanete.1 bod na vydedenie je že :neposkytnutie pomoci v chorobe a starobe nezaujem takže pravnik asi dobre vedomosti nemal.Tu môžeš napísať do pravnickej skupiny jednu otazku zadarmo ale musiš uviesť pravdu a nie vymysli.
@alickapusinka ty si nejaká agresívno pochabá. mala by si sa naučiť slušnému správaniu.
Stači že jej v byte dal doživotne uživacie právo dokiaľ bude žiť a nič nemôžu predať a ani prenajať.
@alickapusinka muselo by to byť predsa zapísané na LV
@zuzana76 jo, každopádne kludne ešte ona môže zdediť väčší podiel ako oni. Všetko sa dozvedia až na dedičskom
@anonym_d753cb nemoze zdedit vacsi podiel. Deti su neopomenutelni dedicia, musia zdedit minimalne polovicu zo zakonneho podielu
@alickapusinka muselo by to byť predsa zapísané na LV
@koniarova len oni ešte dedičske konanie nemali takže mohol nechať aj zavet. a tam sa to dozvedia.
@anonym_d753cb nemoze zdedit vacsi podiel. Deti su neopomenutelni dedicia, musia zdedit minimalne polovicu zo zakonneho podielu
@anonym_8b2e4f a ? Deti sú dve, to znamená, že musia zdediť 1/4 podiel každý. Čo je ich 1/2 zákonný podiel. a ona zdedí polovicu
Všetky zabúdate na to, že pani môže byť pokojne vlastníčka bytu. Pán ho mohol prepísať na ňu už za života. Takže ani dediť možno nebude čo. Zbytočná búrka v nočníku.
Uvidite po dedicskom konani, teraz este nic neplanujte.
Všetky zabúdate na to, že pani môže byť pokojne vlastníčka bytu. Pán ho mohol prepísať na ňu už za života. Takže ani dediť možno nebude čo. Zbytočná búrka v nočníku.
@anonym_986946 nezabúdame, čítame. Píše, že ona na LV nie je
Treba počkať na dedičské konanie, ktoré býva najskôr po pol roku. Dozviete sa, či otec na priateľku v testamente myslel. Ak aj nie, pokiaľ bývala s otcom a do konca života ho opatrovala, mala by z morálneho hľadiska mať nárok na časť jeho majetku. Ako sa s ňou vysporiadate je už na vás.
@hytal dedičské môže byť aj po dvoch mesiacoch, do pol roka sme mali aj počas kovidu
Všetkým čo sa pohoršuje nad vysťahovanim,autorka píšu ,že byt chcú predať,normálneho človeka napadne,že sú teda dvaja majitelia bytu a to brat a sestra
@minenkaa ako môžu byť oni dvaja majitelia, keď neprebehlo dedicske? Ty už radšej nič nepíš
@minenkaa ako môžu byť oni dvaja majitelia, keď neprebehlo dedicske? Ty už radšej nič nepíš
@anonym_d753cb to ona vo svojom prvom príspevku nenapisala a ja som odpisovala naň,snáď nik kto nie je majiteľ niečoho to nechce predávať ,to že ona až neskôr napisala,že ešte nebolo ani dedičske konania je nemám ako zmeniť
Ten kataster si uz pozrela ?
Ďalšia, co sa trasie za dedičstvom, a verím tomu ze k otcovi ani nepáchla keď bol chorý, a bol natom už zle. A boli to hádam aj roky, taky mam dojem. Takže tak.
Akože vy sa tu niektoré čítate? píšete také rázne vyjadrenia..vysťahovať ju a pod.
Žiadne podrobnosti tu dotyčná nepíše..neviete aký mali vzťah,kolko mal otec rokov,kto bola ta pani ani nič a píšete tu ako by sa tá žena nasilu niekde vtlačila a stála si na tom,že byt je jej.
Šak snáď autorka je dospelá žena,dotyčnú pani poznala má ústa, dokáže komunikovať..ďalšia vec je,že podstatné je hlavne dedičské konanie.
K čomu dobré také dramata a vyjadrovať sa o tej pani ako o nejakom parazitovi ktorého je nutno sa hned zbavit 🤦🏻♀️
@magduska2 presne tak. možno preto mal (ak vôbec, možno je to autorkin výmysel) doma peniaze a niečo v ceninách, lebo vedel, že jeho detičky sa po jeho smrti vrhnú na majetky ako také supy. dá sa na toto pozrieť aj z druhej strany. priateľka mohla byť úplne v pohode baba, jemu oddaná a milujúca a on to mohol jasne vidieť, čo ju čaká, keď sa on pominie, tak ju zabezpečil aj tým, že niečo nechal v byte. ešte aby nebola prekvapená dcérenka, že mohol zanechať závet vo výrazný prospech partnerky.
Ďalšia, co sa trasie za dedičstvom, a verím tomu ze k otcovi ani nepáchla keď bol chorý, a bol natom už zle. A boli to hádam aj roky, taky mam dojem. Takže tak.
@bielasovicka veru, tiež poznám takého supa. o otca zakopne, len keď niečo potrebuje. ten je zatiaľ v plnom zdraví (otec končí produktívny vek, ona je v druhej polovici). ale som si na 100 % istá, že keby bol nevládny, nenašla by si preňho ani čas, ani sily. ale viem, že keď pán otrčí kopytá, tak bude stáť prvá v rade s natiahnutou dlaňou. niekedy vedia byť deti poriadne svine...
Verte ze potom všetkom mi bol.aj na svadbe, kvôli nejakým konvekciam.
Áno hnusil sa mi ale po čase som to blokla v hlave, nemyslím na to.
Po jeho smrti však moje deti majú nárok aspoň na kus peňazí od pokrvnehi starého otca, nieže všetko zdedia iný ludia (jej deti)ktorí ho nikdy nevideli.
To ze pani je totálna ožrankyňa ani nejdem písať

@minenkaa áno, hneď prvý príspevok, pani treba vysťahovať. Viac mi písať nemusíš. Nepísala som ti iba ja na to.
@anonym_d753cb kľudne si chod ďalej
Čo je vlastne na tom zle ,že ju treba vysťahovať ak sú len súrodenci majitelia bytu