icon

Delenie starostlivosti o deti

monika606
23. dec 2020

Ahojte. Partner ktorý má v svojej starostlivosti deti a ďalšie už možno nechce, a asi ani svadbu, ako by ste sa podieľali na starostlivosti? On sa pýtal či by som nemohla ja variť s jeho dcérou a on by chodil na nákupy s jeho synom a mojím. Čo vy na to?

mandarinka555
24. dec 2020

@monika606 Ďalšia super rodinka, kde sú JEHO deti....JEJ deti...a SPOLOČNÉ deti...aké pravidlá tam chcete vy dvaja nastaviť, preboha ? Chúďatá deti...matka má vlastné pravidlá...otec tiež....ty máš vlastné pre svoje deti...ich otčim tiež...ty ako macocha pre jeho deti ďalšie....a spoločné deti ďalšie pravidlá....hotové Kocúrkovo😢

elizabet173
25. dec 2020

@monika606 nevidim dovod, preco by si ty mala k nemu chodit varit, ked spolu nezijete. Ja som to brala tak, ze to planujete az ked budete spolu byvat. To, co opisujes, ze pre teba robi, nepovazujem za nic vynimocne, aj ked viem, ze vela muzov nerobi ani to a su zeny, ktore sa s tym uspokoja. Spolocne byvanie nenavrhol a ty uz basnis o dietati. Nepaci sa mi to jeho mentorovanie, ze sa tvari urazene a chce zavadzat pravidla. Preco on a nie vy? A preco ich vobec chce zavadzat, ked zatial o spolocnom byvani neuvazuje? Nemaj ruzove okuliare, nehrn sa do spolocneho byvania, do dietata uz vobec nie, cas ukaze, ci ma tento vztah zmysel alebo nie

monika606
autor
25. dec 2020

@elizabet173 spoločné bývanie nenavrhol ale že vraj súhlasí ak to bude fungovať a aby to fungovalo musíme sa dohodnúť a aj zavádzať pravidlá aby sme sa nehádali.. lebo napr. jeho deti umývajú riad a ak by môj neumyval už by bol oheň na streche že prečo ony musia a on nie a tak podobne.. aj ostatné veci.. ohľadom toho pomáhania keďže má auto odviezol aj synov počítač a kopírky k babke teraz v novembri keďže syn má online školu a ja chodím do práce, a tam on vidí nerovnováhu že čo ja urobím pre jeho deti keďže on takto pomohol mne so synom

monika606
autor
25. dec 2020

@monika606 minule mi povedal že prečo napríklad nevezmem dcéru na nákupy .. dvere sa veľmi na nákupy nechce, boli sme spolu, radila som im ( aj jeho synovi) s oblečením ale sama som s dcérou nebola, ja mám tiež dieta.. lenže to nebol ani on sám ..

monika606
autor
25. dec 2020

@monika606 proste sa obáva že on keď bude pomáhať s mojím synom jeho deti budú ukrátené ..

sashabb
25. dec 2020

@monika606 na jednu stranu chápem, že chce aby to bolo vyrovnané, no na druhú stranu nechápem prečo to takto hrotí? To, že ti s niečim pomôže má byť samozrejmosť (ak ťa miluje ako tvrdí) a nemal by chcieť protislužbu. On chce stále nejaký výmenný obchod a to žiaľ fungovať nikdy nebude.

A keby som bola taká "hnusoba" spýtala by som sa ho, prečo mám ja pomáhať jemu s dvoma deťmi, ak on mne pomáha iba s jedným ... ach

0silvia0
25. dec 2020

@monika606 toto sa necita dobre, stale ti oplieskava o hlavu, ze on robi viac ako ty. Keby bol chlap s dobrym srdcom, robil by to bez tych kecov okolo. Ale on je chlap kalkulator, pragmatik. Ja sa pri nom necitim dobre len takto nadialku a sprostredkovane cez tvoje riadky. Je na tebe rozhodnut sa, ci v tomto chces zit...

elizabet173
25. dec 2020

@monika606 mozno by bolo fajn, keby si nieco nastudoval o ADHD, na tie deti nie vzdy platia bezne vychovne postupy. Ty to vies, ale nevie to on. Vies, ja tu vidim prilis vela preco nie, on je na jednej strane opatrny, co je pochopitelne, na druhej strane riesi veci, ktore mozno nikdy nenastanu. Umyvanie riadov vyriesi umyvacka nspr. On si na jednej strane chce zachovat nezavislost, na druhej ta tlaci do spoluzitia, ale mam pocit, ze viac s jeho detmi ako s tebou. Nemoze mat zatiahnutu rucnu brzdu s zaroven pridavat plyn. Nepoznate sa tri mesiace, ale tri roky. Mozno by som pockala pol roka (aj pre tuto pandemiu), ci sa to nejako nevyvrbi, ale obavam sa, ze ak chces manzelstvo a dieta, nelovis v spravnych vodach.

deti95060810
25. dec 2020

@monika606 hm, lenže deti neodložíš na stanici do úschovne...😉

monika606
autor
25. dec 2020

@deti95060810 on to odôvodňuje tým že už sa raz sklamal, že len láska nestačí, lebo aj oni sa milovali a dopadol zle, už počas vztahu bol sám na deti ( ona bola chorá o čom nikto nevedel asi ani ona sama a on si myslí že ho oklamala, že celá jej rodina vedela že ochorie a jeho chceli len využiť aby sa staral nielen o deti ale aj o ňu)

monika606
autor
25. dec 2020

@sashabb no keď sa nad tým zamyslím tak ak chce on tu férovosť a vyrovnanosť tak naozaj to nikdy férové nebude, ale voči mne, lebo on má deti 2, ale ja som nad tým neuvažovala takto iba keď on otvára tie témy s ferovostou a aby to bolo vyrovnané

monika606
autor
25. dec 2020

@monika606 a ohľadom syna sme sa boli poradiť s psychológom zhruba pred rokom no a odvtedy už aspoň nie je taký kriticky, trochu poľavil a ustúpil, a to je aj môj dôvod zotrvavania v tomto vzťahu že vidím že sa snaží, vidím aj nejaké zmeny aj keď pri konfliktoch vytahujeme veci z minulosti

monika606
autor
25. dec 2020

@monika606 hlavne pri tých konfliktoch akoby sme sa vracali späť a cuvali

sashabb
25. dec 2020

@monika606 nemôžem si pomôcť ale ako píšeš viac a viac, tak by som poradila akurát ukončiť daný vzťah.
Že ho chceli využiť aby sa staral o deti???? a o chorú manželku???? 😲

janickacrazy
25. dec 2020

@monika606 to čo je za blbosť, že ona bola chorá a nevedela o tom? Ani on o tom nevedel? Ale jej rodina o tom vedela? To je celé nejaké divné.

monika606
autor
25. dec 2020

@janickacrazy ma psychickú poruchu, on si myslí že mali podozrenie u nej (lebo suseda ma to isté), on sa s tým predtým nestretol, až u nej, a myslí si že ju chceli čím skôr vydať kým to u nej prepukne, lebo keď im to oznámil povedali že sa má teda starať lebo je to jeho manželka

janickacrazy
25. dec 2020

@monika606 hmm, tak to je teda "pekná" rodina a teraz sa o nu kto stará, ked ju on opustil? a teda veľmi to ani o jeho charaktere nesvedčí, ked sa s nou rozviedol, ked bola chorá a nemohla zato, další dôvod prečo sa s ním rozísť

monika606
autor
25. dec 2020

@janickacrazy on to vidí trochu inak, že ho oklamali, a že on jej dal veľa šancí, že najprv sa ani nechcela liečiť, potom nebrala lieky, klamala..

monika606
autor
25. dec 2020

@monika606 nikdy nepracovala, vravela že si nemôže nájsť prácu aj keď si ju hľadala .. neskôr ( už pravdepodobne bola chorá) sa prestala starať o domácnosť atď.

monika606
autor
25. dec 2020

@monika606 je naštvaný že na všetko bol sam

janickacrazy
25. dec 2020

@monika606 hmm, chápem, ale koľké ženy sú aj vo vzťahu na všetko samy a mnohí ľudia to berú tak, akože to je normálne, keď je sám chlap s deťmi, tak ho všetci obdivujú

monika606
autor
25. dec 2020

@janickacrazy presne, to som si všimla, že jeho treba obdivovať, a bohužiaľ on sa asi postavil do role obete, že on to má ťažké, ale veď nie je jediny muž ktorý ostal sám s deťmi

monika606
autor
25. dec 2020

@monika606 obdivujem ho ako to zvláda len mám pocit že ja na to všetko doplacam

0silvia0
25. dec 2020

@monika606 ako na to ty podla teba doplacas?

marca12
25. dec 2020

Priatel by si mal uvedomit,ze nikdy nenahradis ich matku a nemoze to ani od teba ziadat. Pomahat ano,ale do vychovy nemoze ani on ani ty zasahovat. A ze ta syn nerespektuje,no to je celkom normalny jav. Vacinou decka matky nerespektuju,respekt ma skor otec. To,co si uviedla,ze by si s jeho dcerou varila,je dobry napad. Mali by ste deti zapajat do vsetkeho. No a nikdy to nebude idealne. Dve spojene rodiny zharmonizovat je zlozite,chce to ochotu vydrzat,byt trpezlivy,laskavy

janickacrazy
25. dec 2020

@monika606 môj ex bol tiež sám s deťmi, žena mu umrela, ale nečakal obdiv zato, že sa stará o svoje deti, preboha veď sú jeho a teda neviem koľko rokov majú deti tvojho priateľa, ale bábätka to asi nebudú

monika606
autor
25. dec 2020

@janickacrazy majú 15 a 13,

monika606
autor
25. dec 2020

@monika606 doplacam na to tak, že ja sa mám prispôsobiť čo chce on aby nemal ďalšie straty

bluka2
25. dec 2020

Čítam nové komentáre a stále to nevidím ružovo. Vie on robiť niečo nezištne, že za to na oplátku nič nečaká vôbec?
Inak raz som mala taký vzťah, či mi trochu pripomenul toto... Že mi týpek povedal, že viac profitujem zo vzťahu, keďže mám dieťa a on nie. Poviem ti len toľko, takato posahana mentalita "len aby náhodou nebol ukrátený" žiadnej žene nie je treba 😉

bluka2
25. dec 2020

Ukonči to už, je pekne dať šancu, ale základ je zlý. Strácas čas...