Deti držia na strane manžela
Ahojte som erika (43) .Mam 3 deti a manžela (45).Dcera (19),synovia (17 a 14).Moj problém je dlhodobý a komplikovaný. Vyskúšala som čokoľvek, ale predsa. Skúsim v skratke neskôr informácie doplním ak sa nejaká žienka ozve ak by vedela pomoct.Moj manžel , ma deti na svojej strane. Nehovorím len o klasickom nadržiavaní ale o kompletne všetkom. Neviem ako začať, proste on im všetko dovolí. Príklad náš 14 ročný syn ma odomna vychádzky do 22:00 , príde domov o 0:30 stým že sa mi neozve , že volal s otcom, môj 17 ročný syn sedí cely deň na PC , aj to mu manžel dovolí, neučia sa , v domácnosti mi chlapci absolútne nič nepomozu.Moja dcéra je už plnoletá a prakticky si dovolí čokoľvek a manžel jej k všetkému prikivuje,chcela isť na koncert do Bratislavy isla,bola som zasadne proti , chcela ísť na 3 dni na chatu išla ,bola som proti,minuly týždeň mi povedala že by im bolo lepšie bezomna...Moj manžel chodí s kamarátmi po vonku, a často príde domov v nálade, niekedy ani nepríde .Som si na 100% istá že ma podvádza kedže naposledy sme mali spoločnú chvylku vo february tohto roku aj to ma neskutočné ponižuje pre moje strie na bruchu.Tie reči aké ma mi ublizuju,vobec ho nepritahujem ..Porodila som mu deti a on ma absolútne odvrhol.O domácnosť sa pravidelne starám, varím,periem,zehlím .. Priateľka mi poradila aby som šla na týždeň k rodičom, odišla som , keď som sa vrátila deti sa mi ani nepozdravili, doma bolo na moje prekvapenie čisto a dokonca aj navarené ..Som úplné zúfala,mojej dcére som predpísala tabletky od gyn.Tak ich aspoň berie.Proste v domácnosti som za nič, nikto ma nepočúva nerešpektuje, keď som mu povedala že odídem tak mi vybral tašku zo skrine a povedal že môžem ísť .Deti samozrejme ticho, nikto ma doma neľúbi, nevážia si ma.. Manžel často zaspi pri telke, ani si nepamätám kedy mi niekto povedal niečo pekne, alebo sa ma opýtal čí niečo chcem.. Chcú ma vyštvať z domu, ale jedine čoho sa bojím sú deti čo s nimi bude keď majú doma anarchiu..Som úplné na dne, do poradne nechce ísť, všetko čo poviem obráti proti mne a deti mu prikivuju .. Poraďte ako dostanem svojho manžela a deti naspet na svoju stranu?
@0silvia0 Tvoje nazory su velmi zaujimave . A suhlasim snimi,ale ci aj erika? Trosku tlacim na pilu , nie je to moj styl ale sam som velmi zvedavy , kde zajdu tieto zienky.. Mne osobne erika netrapi , len na nu hadzem vlnu kritiky aby som zistil ako zareaguje,a ako reaguju aj ostatne zeny.. Proste kracam tuna po velmi tenkom lade , alebo nasiel som jednu opustenu osu a ked jej chcem zlomit kridielko , tak znicoho nic jej pride cely roj napomoc. ( chapes ako to myslim?).
@moonlight1210 K tym odsekom .Za prvy ti dakujem pretoze som sa k nemu nevedel vyjadrit, nie len ze nebol vhodny a na mieste ale zaroven mal aj nadych neslusneho (vulgarneho) poukazania na moju osobu. Nabuduce to dam do uvodzoviek aby si pochopila ze je to ironia. K tym skupinkam, si tu predca registrovana 2 roky , ja iba tyzden a este tu maximalne tyzden budem . Nemas tu,, ziadneho ,,priatela ktory sa stotoznuje s tvojou ideologiou?.A dakujem ze som pre teba zaujimava psychologicka studia, to nedam do uvodzoviek pretoze to nemyslim ironicky. 🙂 oki?
@peter252525 zdielam tvoj nazor!!!!! V nej nieco musi byt a nechce to povedat. vykresluje rodinu ako najhorsiu, ale pravda je niekde nde. a ako som uz pisala bez vetra sa ani listok nepohne........... cize bud je jej cela rodina - manzel a tri deti fakt stupidne, alebo je tu klin zakopany v inej casti ktoru autorka nespomenula.
Ona sa prezentuje ako milujuca matka a zena??? respektive neprezentuje!!!! Ona o sebe nic nenapisalla. a vy si mysite ze chyba je v jej rodine? Co tak chyba na jej strane? ved neviete ako ona sa chova k detom a k manzelovi. Ved deti odjakziva miluju svoju matku a potrebuju ju nech sa deje cokolvek a ked ju nepotrebuju, tak tu asi nie je nieco s kostolnym poriadkom. Tiez Manzel - ten keby mal v nej mazelku, co ho vypocuje, pomiluje sa snim, co ho polaska, porozprava sa, pochopi ho, myslute ze by sa takto choval???? asi nie.................
Autorka nech nam povie nieco o sebe svojom diani v rodine inak cela tato tema je nezmyselna. Ved ktora mamicka by uz len milijucej mamicke troch deto odporucila - ano odstahuj sa odh nic nech vidia co si pre nich, nech ta postradaju, nech vidia kto im chyba. vy ste OK, zeny co jej to radite??, takto sa riesi problem????
@marionmarion Odpoved na: Preco som sa ozvala?
Tak za prve , absolutne mi neublizujes tym ze ma komentujes ako ja komentujem eriku. Ked si mi chcela ukazat ako je ,,posudzovat a urazat na zaklade nicoho,,,mala si to napisat do tvojho prveho komentu, nie do druheho ked som poukazal na to ze robis to iste ,a ani si o tom nevedela az kym som na to nepoukazal..Nevykecavaj to, nacom som ta uz nachytal.Erike sa to nemusi pacit, ale myslis ze to erika nezvladne?Ked zvladne to co ma doma tak jeden kriticky prispevok na internete hadam zvladne ,nie? Preco by moja teoria nemohla byt pravdiva?Co ked erika potrebuje otvorit oci a moj prispevok je to co potrebuje vidiet? Ved 95% prispevkov v tychto diskusiach je len domienky, ludia hadaju, triafaju mozno si erika a nie len ona najde ten spravny prispevok ktory jej otvori oci.
Prosim ta , uz som ti to pisal aj do predchazdajuceho komentara nemiesaj druhu temu do tejto temy ..Vzdy sa snazit utocit do.. pre zeny ,, bolaveho miesta rozchod s partnerkou , skrachovany vztah .Ak by som ti povedal ze mi to nic nerobi, prestanes stym?Alebo si budes nadalej mysliet ze som to povedal preto ze mi to ublizuje ,,preto budes pokracovat.
@evkakorcek No ja odpadnem. Dakujem ti, poslal som ti hnet srdiecko :D
@peter252525 thank U 😎
@sari24 Ja svoje vety formulujem velmi dobre. Neoznacujem vsetky zeny za zle,to nikdy!.Ja vytvaram iba(ty si napisala) fiktívne konšpiračné teórie,na eriku.Skadial vies ze su fiktivne?Ty si snimi zila v domacnosti?Ved ty vies iba tolko kolko ja.Ale narozdiel odomna ja vytvaram tieto konspiracne teorie na zaklade toho ako reaguje jej rodina na nu.A myslim si ze moj sposob komunikacie je normalny, aj napriek tomu ze sa ozvalo par zien ktore sa nestotoznuju s mojim nazorom,ale je to opet iba nazor na ten moj nazor .Preco si zase spomenula ten moj problem?Preco neskusis ty vety inak prestilizovat ale zase napises mne aby ja som inak formuloval vety ? :P
@sari24 precitaj si aj moje nazory nie len od @peter252525 ved treba citat aj medzi riadkami. Niektore zeny ste naizaj nevsimave a zaujate proti muzom celkovo..... ale toto co opisuje autorka je problem vacsieho zamerania..... treba hladat podstatu toho vsetkeho. kazda akcia vyvolava reakciu. cize to ako sa ona soprava k detom a manzelovi sa odzrkadluje na vztahochcelkovo. toto neni len o nich ale hlavne o nej. a dalsia vec co ma dost udivuje a co som uz vyssie pisala. je odchod riesenie problemu????? podla mna je to infantilne, neorzmyslene, hlupe, sproste........ked chce rieist vztahy ci uz medzi nou a tedmi, alebo dolezitejsie ako su manzelske, tak nech zotrva, nech zostane, nech riesi, nech sa rozprava, vysvetluje, zdoraznuje, konstruktivne oznamuje, rozhovor rozhovor a rozhovor!!!!!!
@peter252525 jeeezis, ano ty si zjedol mudrost sveta, ako si ma odhalil, si cely Colombo 😀 aj Erika potrebovala otvorit oci prave od teba, lebo ty si jediny kompetentny vidiet pravdu 😀
jaaj, dostala som vazne zachvat smiechu 😀 To naozaj moze byt niekto az tak mimo ako ty? Asi ano, lebo si zivym dokazom nafukanosti a blbosti...ako prepac, vobec sa necudujem ze ta ta tvoja okaslala, s tebou by vydrzala asi len panenka Maria trpezliva 🙂
uz ti ani nebudem pisat, lebo tvoje iq ti zjavne nedovoli pochopit vznam mojich slov...
len sa kludne cicikaj dalej v sebaklame, aky si ty chytry a genialny a ako si erike otvoril oci, ak ti to urobi dobre, mne je to uplne jedno 😉
Ja na teba uz cas mrhat nebudem.
@evkakorcek Píšem takmer presne to isté...s názorom sa stotožňujem. Písala som tam, že značný problém bude v autorke. Myslím si to preto, lebo sama som to zažila a miestami zažívam. Deti z ničoho nič vlastnú matku nemajú na háku. Oni sa museli tak začať správať na jej popud. Nemusím ani vedieť presné detaily a už z opisu mi bolo jasné, že jej výchova bola na štýl príkazov a zákazov - no čo sa s takým deckom stane? Jedine, že si urobí po svojom...fakt nemusím čítať medzi riadkami. Aj to, že odišla od muža a deti je podľa mňa hlúposť, to som spomenula tiež 😉 Lebo má sa to hlavne riešiť rozhovorom a nie zdupkaním. Ono len z jej slov mám pocit, že aj keby doma ostala a pokúsila sa rozprávať, tak by ju už nepočúvali...potom byť na jej mieste by nastal môj bojkot...ale za to si môže sama, na prevýchovu je veľmi neskoro, jej deti malé už dávno nie sú
@peter252525 Reagujem na teba len preto, lebo vyznievaš veľmi nepríjemne. Fabuluješ v mnohých príspevkoch...
@marionmarion To je tvoja reakcia na moju predchadzajucu tvoju reakciu?A ano odhalil som ta, a vobec si to necakala ze ta nachytam hnet na tvojom prvom komentary,a to nie som ani Colombo :D A kde si nachytala ty mna?Jedine co tu vidim su tvoje posmesky, (kompetentny vidiet pravdu,nafukany, blbosti,moje iq,sebaklame a mnoho dalsich ), prepac, ale komunikaciu stebou som si predstavoval na vyzsej urovni.Som rad ze si dostala zachvat smiechu, aspon sa s toho smejes tak ako ja, A ja dobre rozumiem vyznamu tvojich slov , takze moje IQ je minimalne na hranici s tym tvojim .
Este si raz precitaj spravu vyzsie, ktoru som napisal o tom otvoreni oci.Za kazdou vetou som dal otaznik, a sprava bola mierena na teba nie na eriku, to znamena ze som sa pytal teba nie eriky, Poslednu vetu som zovseobecnil, to znamena ze si moze vybrat z akeho kolvek prispevku a taktiez som jej aj poukazal na to ze 95% tychto prispevkov su len domienky, ludia hadaju, triafaju.
Ocividne si to ani nedocitala do konca kedze jedine oco som ta ziadal v celej tento nasej konverzacii je aby si sem netahala kazdy jeden tvoj prispevok moju ex.Som rad ze uz mi nebudes pisat a mrhat na mna cas, beriem to z tvojej strany ako Mudrejsi ustupi , co je asi jedina rozumna vec ktoru si mohla na zaver celej tejto nezmyselnej debaty urobit 🙂 Dakujem a prijemny vecer..
@sari24 Definuj to konkretne , fabulujes je velmi,, poeticke slovo,, , ktore si nedokazem vysvetlit konkretne,jedine na donom priklade ktory mi urcite rada ukazes 🙂
@peter252525 tvoje myslienky maju vahu len ked sa najde ktosi kto im dava palec alebo v realite ti prikyvuje hlavou?
Pokial takeho nenajdes, tak co? Je to pre teba problem? 🙂
Pokial si mi uz nakukal do profilu (a figu nasiel), tak si si mohol vygooglulit prispevky. Nasiel by si ze aj palceky dostavam aj suhlasne nazory.
Ale na tom moj zivot nestoji.
Ludia maju nazor, vedia preco a vedia si ho obhajit (aspon by mali), a to aj bez drukovacich taborov. Inak ich nazor stoji za staru backoru, ak si nim nie su isti bez prikyvpvania druhych.
Je vsak rozdiel medzi nazorom a nazorom.
Tvoj je prejav prihuplej arogancie, kde fabulujes (pridavas do niecieho alebo aj svojho vlastneno pribehu fakty, ktore nie su pravdive, z nicoho nevyplyvaju, len ich tam chces ty mat = vymyslas si, klames, zavadzas). Nie len tu, ale aj na inych miestach.
Ale moze byt ze je to tvoj proces liecenia sa z bezmocnosti. Sice ta nikam nedovedie a kazdy dalsi problem ta pozuje ako tento, ale mas svoj mozog. Uzivej dle libosti nadale.
Ale potom ta troska ironie z mojej strany na tvoju adresu ta nemoze predsa rozhodit. Ty tu nou hyris od kedy si sa prvy raz prihlasil. Takze by si to mal mat zvladnute.
Alebo to vnimas tak, ze ked si rypkas do niekoho ty, tak je to mile neskodne vtipkovanie, resp, vyjadrenie doleziteho nazoru, a ked to niekto urobi tebe, tak je to hrubost najhorsieho zrna?
OK, vydrz este ten tyzden, co si si dal limit, ze tu este chces byt. Snad vies dorzat slovo chlapa/zeny/dietata. Nech si uz cokolvek.
@peter252525 tak peter nemas vo vsetko pravdu, mala som kamosku ktora sa po 17 rokoch manzelstva rozviedla. KONECNE ... prve dieta mala v 19 rokoch, manzel absolutne doma nepomahal, nikde nechodili, s dietatom vzdy ona len sama, manzel sedel len na zadku doma na kresle a prepinal kanaly, telka, pocitacove hry.. ani navarit caj nevedel... takze nemusel byt ani alkoholik ... su take lenive typy muzov co nepomozu nikdy a riadia s aheslom staraj sa o mna ved si zena.. zrejme si doniesol priklad z domu.. ani mojej kamosky manzelovi absolutne nevadilo kde chodia deti a kedy pridu ani sa doma s nimi nebavil...
@peter252525 mozno keby si sa naucil aspon pravopis, ludia by ta brali vaznejsie...ale skor nie. Teba sa neda brat vazne. K mojmu IQ sa nikdy nepriblizis, proste si hlboko pod mojou urovnou co sa emocnej inteligencie tyka, uz ani nehovorim. No len si fandi dalej 😉
Jaj a ak potrebujes mat vzdy silou mocou posledne slovo, tak mi este napis nieco "prevratne" a ja ti uz neodpisem, aby si mal tu satisfakciu ze ako si mi zas nalozil 😉 papa
@moonlight1210 sto lajkov...skoda ze dotycna osoba nikdy nebude schopna pochopit/pripustit o com pises...
@peter252525 viem, ako to myslíš, ale ako píšeš: nasiel som jednu opustenu osu a ked jej chcem zlomit kridielko , tak znicoho nic jej pride cely roj napomoc.
Každý vnútorne cíti, že toto sa nerobí. Opusteným osám sa neláme ešte aj krídelko. Je ľudské opustenej ose radšej pomôcť ako jej ešte zlomiť krídelko. Ľudia by nemali byť sadisti, ale vnímavé ľudské bytosti.
Viem, že chceš vyprovokovať reakcie diskutujúcich, ale robíš to príliš prvoplánovo a priehľadne. Určite Erika nepovedala všetko čo bolo treba vedieť na posúdenie celej situácie, ale snáď sa ozve a napíše viac.
@marionmarion
@moonlight1210
inak sa vám dosť čudujem, že ste sa nechali do tejto hry zatiahnuť 😎 nadhľad, dievčatá, nadhľad 🙂
@0silvia0 jaj, ani ty nechapes dovod...nevadi 😉
@marionmarion dôvod chápem, už je to tu vysvetľované dve strany, ale čudujem sa 🙂
@0silvia0 inak ked tak citam tvoj prispevok, keby si mala sama nadhlad, nestracas tu cas vysvetlovanim niekomu, kto pochopit aj tak nechce 😉
ja uz koncim, majte sa tu pekne...
@marionmarion no vidíš, asi to som potrebovala počuť- strácam tu čas, musím sa nad sebou zamyslieť 🙂
@0silvia0 stracame tu cas viacere, preto som ja uz na odchode 🙂
@0silvia0 ziadne obavy. 🙂 ja vzdy reagujem tolko kolko chcem. a ked uz nechcem, moze si druha strana doma aj klávesnicou po cele buchat a uz neodpisem. ani na príspevok, ani na IP. 🙂
@peter252525 asi si ma chcel urazit ale nepodarilo sa ti to, admin ti to prekazil..
povedala si A, ale mne v tomto pribehu chyba aj B...deti sa len málokedy bez dovodu postavia proti svojej matke, to je predsa dane prirodu, ze mama je to najdrahsie, co maju na svete, odhliadnuc od urcitych obdobi v zivote. ty sama vies, preco to tak je a ak este nie je neskoro, zmen co mozes a skus dat dokopy rodinu.tu ti baby poradia vselico, ale ako som povedala, nepozname tvoj pribeh cely, len ty vies, co sa naozaj deje.
V prvom momente som si povedala, že s pánom bohom, takto dopadnúť. Tiež mi ale niečo nesedí. Mám v okolí viaceré prípady, aj v rodine, kedy pubiši si k rodičom síce dovoľujú, pohundrú si, ponadávajú na fotrovcov, ale v konečnom dôsledku sa domov vždy radi vracajú, rodičov si cenia. Je to ako nejaká základňa, ťažisko, prístav, kde aj keď búrka prehrmí, sa vždy opäť všetci zídu.
Čo sa týka odchodu - podľa mňa veľmi zlé riešenie. Hlavne, ak stále dúfaš a veríš, že sa ohlásia a zavolajú ťa späť. Takže si vlastne odísť nechcela, prečo si to potom urobila? Aj to správanie manžela je zvláštne, že s tebou nedrží, to tak bolo vždy? Celé divné. 😖
Nuž po prečitani tvojho problemu a skoro celej diskusie mi vychadza asi toto.
Hladaj najprv chybu v sebe v davnej minulosti, pretože to všetko z toho prameni. Nechcem Ťa obvinovať, ale asi si niekde spolu s manželom urobila chybu. Hlavne čo sa týka vychovy deti a vzťahu k nim. Kedže ako vraviš je tomu asi dva roky čo sa k Tebe takto aspravaju,si si ista? Dcera ma 19, synova jeden 17 druhy 15. Mam doma v podobnom veku a z mojej skusenosti ti poviem tolko, že prave pred dvomi rokmi prišli do veku, kedy pochopili čo sa deje a rozhodli sa Ti ukazať ,že niekde je chyba a to tým vzdorom. Ano ,dovtedy boli ticho, ale raz to musleo prísť. Ako sama píšeš, ty si bola ta ktora kričala, asi aj zakazovala am ožno bola aj sem tam po zadku i viac. Neviem,manžel bol ten, ktorý v detstve bol trpezlivejši ako píšeš aj 100 krat v klude vysvetloval. nekrioal snažil sa chapať. Tot všetko teraz vychadza na povrch, v tom koreni tvoj problem, že sa ti deti odcudzili. Prilipli k človeku ,ktorý im v detstve daval zrejma viac lasky a pochopenie. A tým, že im veri im aj viac dovoli, pretože vie, že može. Ty však maš pocit krivdy, Ty by si napr. svoju dceru na Pohodu nepustila. Prečo? Ved ma 19 rokov,je dospela, kedy jej chceš začať doverovať? Manžel jej to dovoli, lebo vie, že može ,že je to spravne. Ano, viem možno som Ti napísla tvrde slova, ale maš len o rok viac, deti mame rovnake ja mama už trocha staršie, preto viem o čom hovorim. Aj keby neviem ako ťažko som moje deti vyxchovavala, nemali by sme peniaze ,ale ked je to s laskou, pochopenim, tie deti nikdy neprestanu mamu lubiť, nikdy ju nezavrhnu, aj keby bolo neviem čo. Tvoje deti sa ti odcudzili, to nie je vysledok dvoch rokov, to je vysledok celej vychovy. Ak ma dieťa lasku a pochopenie v spravnom pomere, aj so zakazmi a pokarhanim, rovnakou laskou to oplaca. Ciže čo seješ ,to žneš.
Čo sa týka manžela, že si silnejšej postavy, tak preto ta nechce? Blud, ja som pribrala 25 kg a manžel sa sprava rovnako ako pred 23 rokmi. Skus preto ešte porozmýšlať, odchod je to posledne, skus si s deťmi sadnuť, pohovoriť, opýtaj sa čo ti vytknu a skus ich pochopiť. Taktiež s manželom. Držim palce.

@peter252525 Si všimni ako na teba tie ženy tu reagujú. Stále si myslíš, že tvoj spôsob komunikácie je normálny? Ano jasné, že mi to príde ako zaujatosť, lebo vytváraš fiktívne konšpiračné teórie o tom ako Erika svoje deti bije a pije a podobne? To si z kade na to prišiel? Jedine mi to nedalo a musela som napísať, že na základe tvojho problému je asi teraz taká každá jedna žena...Ak to tak nemyslíš, tak inak formuluj vety, čo ty na to? 😉
Mimochodom, veľa z nás tu hľadalo aj problém v Erike 🙂