icon

Dieťa a budúcnosť

6. jún 2023

Viem,že je to rôzne...ale keď máme jedno dieťa a manžel túži po ďalšom,ja už však nechcem..myslíte si,že sa s tým zmieri?
Naše manželstvo je síce finančne stabilné,ale ja sa už na ďalšie dieťa necítim. A tak podvedome a po narazkach ,že druhé dieťa nedám ,som zmätená ,či ostať vôbec spolu..

jj298
6. jún 2023

to je na rozvod....prváááá, čo vyhrávam?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
6. jún 2023

No to my nevieme. Koľko rokov má prvé dieťa? Predtým ste plánovali dve deti? Možno aj ty časom zmenis názor. Hlavne si to treba vydiskutovať. Inak je všetko ok u vás?

divokykonik
6. jún 2023

A prečo chce s tebou ďalšie dieťa, keď mal narážky, že druhé dieťa nedáš? 😀 Však mu to len pripomeň. Ja tiež nechcem druhé, ale možno časom zmením názor. U nás skôr ja dávam sama sebe narážky, že druhé nedám. 😀

nikiki29
6. jún 2023

Ak pri tejto narážke už uvažuješ či s ním vôbec zostať tak to asi nie je až taký hlboký vzťah 🤔

huxy
6. jún 2023

@divokykonik ja by som to chápala skôr tak, že muž má tie narážky až po tom, čo žena druhé dieťa nechce. Možno ju tým chce vyprovokovať, aby ju "prinútil" to druhé dieťa mať. Ale kvôli tomu uvažovať, či zostať spolu? Hneď to vzdať, kvôli čomu? To už naozaj za všetko sa ľudia rozchádzajú? Bez snahy fungovať, komunikovať, robiť kompromisy?

thoughtfulweirdo
6. jún 2023

Treba prestať s narážkami a normálne si v kľudnej chvíli povedať, čo kto chce. Pri otázke ďalšieho dieťaťa sa ťažko robí kompromis, jeden musí ustúpiť a ja som zástancom toho, aby ustúpil ten, čo chce ďalšie, lebo ten, čo dieťa nechce, ho proste nemá mať a hotovo. Dieťa nie je vec, čo si môžeš rozmyslieť aj časom, buď ho máš a staráš sa už "naveky", alebo nemáš. A keď nechceš, nemaj, lebo tým budú nechtiac trpieť všetci v rodine. Každopádne, manžel si určite zaslúži úprimné konkrétne vysvetlenie, prečo to ďalšie dieťa nechceš, v čom presne vidíš problém. No a potom je už na ňom, ako je emočne zrelý a ako sa s tým dokáže vysporiadať.

dzulli1980
6. jún 2023

Tebe bude zle, Ty priberieš, Ty budeš 9 mesiacov nosiť, potom neprespíš milión nocí atď. ... je to Tvoje telo, Ty rozhoduješ ... keď sa na ďalšie dieťa necítiš, na rovinu to mužovi povedz a na rovinu si to spolu vyštrngajte, žiadne ňu, ňu, ňu, ehm, no ... nemá dôvod Ťa kvôli tomu, že nechceš, urážať ... a ak to nepochopí, nemá zmysel ťahať to spolu ďalej.

zobaka
6. jún 2023

vymenuj mu kopec nevýhod, čo by vás čakalo, keď opäť otehotnies, nech nevymysla, on tehotny a rodiť nebude

juliet86
6. jún 2023

muz chcel druhe dieta. ja nie
muz ale.zadarilo sa nechtiac. takze ..

janinah
6. jún 2023

Však to druhe dieťa reálne ozaj nedáš, to ma byt akože urážka? Pomenoval skutočnú situáciu...skôr to chce diskusiu o tom prečo nie..ale medzi vami dvoma,my vás nepoznáme ...poznam však muža,ktorý si to druhe dieťa jednoducho urobil s druhou ....

zelenakobyla123
6. jún 2023

@juliet86 ja som nechcela , muž chcel ale “zadarilo sa”, takže muž vás bez vášho súhlasu naschvál oplodnil. To je jedna z najhorších vecí, aké som tu kedy čítala.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miadi
7. jún 2023

Ja som zmatena z tej poslednej vety.😅to akoze muz mà naražky ze nedas druhe dieta.. tak ty chces teraz rozvod? Zvlastny vztah . Ved sa normalne porozpravajte.

juliet86
7. jún 2023

@elizabet173 nuz. to mas pravdu. ale on je v tom nevinne. totiz on je oficialne neplodmy. prve dieta sa ledva ledva podarilo z ivf po 7rokoch snazenia. cize ten jeden jedinykrst co sme nepouzili kondom lebo sme ho vaute nemali ja som bola hore a mohla som zliezt v rozhodujucej chvili ale akosi som si povedala ze sak co by sa tak mohlo stat 😅

juliet86
7. jún 2023

@zelenakobyla123 uvadzam na pravu mieru ako to bolo:
nuz. to mas pravdu. ale on je v tom nevinne. totiz on je oficialne neplodny. prve dieta sa ledva ledva podarilo z ivf po 7rokoch snazenia. cize ten jeden jedinykrat co sme nepouzili kondom lebo sme ho vaute nemali ja som bola hore a mohla som zliezt v rozhodujucej chvili ale akosi som si povedala ze sak co by sa tak mohlo stat 😅

autor
7. jún 2023

Ďakujem za odpovede. Som rada ,že niektoré pochopili. Prvé dieťa som chcela ja,on nechcel veľmi.Uz je pomaly pubertiak ,sme spolu dlhé roky. Druhé dieťa som neplánovala hneď ,čas ušiel i keď niektoré majú v mojom veku len prvé ,alebo uvažujú. Ja sa uz na prebaľovanie,jasle škôlka atď necítim. Svoje dieťa milujem a venujem mu Max ,čo môžem. Či už materiálne ,alebo časovo.Ale už som rada svojej slobode. Tlak ,ktorý kvôli tomu vzniká nie je príjemný a rovnako náš vzťah nie je úplne dokonalý. Neuvažujem automaticky nad rozvodom,ale človek premýšľa čo robiť keď sú rozdielne názory.

erika237
7. jún 2023

Realne by som muzovi povedala svoje dovody preco dieta nechcem. Nie je to iba o tehotenstve/porode/priberani ale primarne o starostlivosti a venovani sa.
V mojom pripade a z mojho pohladu ak na strostlivost a venovanie sa dietatu bude v prvej linii iba matka a muz bude mat “na salame”, tak by som dalsie dieta nechcela. Ja som nazoru, ze aj muz sa ma podielat na vychovavani dietata a rovnako ako zena ho moze okupat, prebalit, nakrmit a hrat sa s nim. Ak ale muz razi postoj, vybral som dieta zo skolky a potom mu pustil rozpravky az kym nepojde spat nie je podla mna plnohodnotne a nie je to priklad, kde sa venuje dietatu a neviem najst dovod, co presne by takeho muza motivovalo k tomu mat dalsie dieta. Nie som nazoru, ze ako zena sa mam potlapkat po pleci aka som uzasna a kolko toho zvladnem, ano zvladneme toho vela ale mam pocit, ze to byva casto z nudze cnost, lebo nespravime to my, neurobi to nikto.

Autorka ty jedina vies aky je tvoj manzel otec, predpokladam, ze vies, ak momentalne alebo dlhodobo mate krizu, ze dieta ju neodcaruje, ty a tvoj manzel sa musite porozpravat a dospiet k rozhodnutiu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
euka210
7. jún 2023

Si normalna kvoli tomu rozvod? 🤦‍♀️ manzelstvo je o laske, o tom, ze chceme pre druheho to najlepsie, sebectvo ide bokom a snazime sa druhemu porozumiet a je to aj o obete. Hoci je to pre neho tazke, mal by to akceptovat, kedze ty dieta musis vynosit, porodit...

bibcabi
7. jún 2023
Používateľ bibcabi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od bibcabi.

podla mna je to o komunikácii a treba sa o tom porozprávať... samozrejme, možno manžel nebude spokojný a môže ta opustiť, ale za nie je to na 100%. Ale určite by som sa o tom porozprávala...

viestta
7. jún 2023

Treba si uvedomit, ze skripajuci vztah dieta nezachrani. Takze najprv vyrieste to co u vas skripe, zjavne aj komunikacia a potom rieste ci pojdete ci nepojdete do ruheho dietata.

hugger
7. jún 2023

Rozumiem ze hlavnym dovodom preco nechces je praca/zataz ktoru si male dieta vyzaduje. Manzel v tom bol pri prvom dietati napomocny? Ak nie mohla by to byt tema na rozhovor

Hovoris ze vztah nie je dokonaly, ako by si sa pozerala na moznost mat dieta s niekym k kym by si dokonaly vztah mala? Ak by to zmenilo tvoj nazor mala by si skumat co ti v sucasnom vztahu chyba.

lavender94
7. jún 2023

Keď jeden dieťa nechce, tak proste nebude, nech je to aj obrátene, že by on nechcel a ty ano. Keď máte pubertiaka tak najmladšia asi už nebudeš, čiže toto by mne stačilo dôvod prečo nie . Ale nemyslím si, že je to dôvod na ukončenie vzťahu. My s mužom sme tiež prešli obdobím, že on by chcel druhé a ja nie. A neskôr pochopil, že takto nám je lepšie. Máme rozdielne názory na výchovu on je viac prísny, ja viac benevolentna, ja dieťa vediem k zdravému životnému štýlu, on viac dopraje toho nezdravého a leňošenia, pska. Mohla by som o našich rozdielnych názoroch napísať knihu, nie len čo sa deti týka. Nikdy ani jedneho nenapadlo, že by sme kvôli tomu mali ukončiť nad vzťah, veď neexistuje muž s ktorým by si sa aj na tých zásadných veciach zhodla na 100%, vždy sa nájde niečo. Pozri, keby to dieťa tak veľmi chce, odíde sám. Ty mu len vysvetli, že sa na dieťa už necítiš a tým by to pre mňa haslo. Ty budeš dieťa nosiť, rodiť, prevažne sa oň zo začiatku starať, takže posledné slovo by si mala mať ty.

autor
7. jún 2023

🙂 ďakujem za názory ,posledne mal na to narážky a dosť ma to vzalo ,keďže overthinking je dobrá disciplína...
Nemám veľa rokov,32 ,cize ako píšem vyššie ,niektoré majú prvé v tomto veku... Ja už však mám "veľkého" syna a prácu,záľuby ..už sa do toho kolotoča nechcem motať, zároveň mi ani netikaju žiadne bio hodinky..máme krásny vzťah a trávim so synom veľa času,športujem atď..
Ja by som dieťa zvládla,keďže komplet výchova je na mne,od chorôb po školu a krúžky ,ale som už rozhodnutá... Zároveň má mrzí ,že jeho tuzbu neviem naplniť a ako u chlapov býva je šanca že to bude hľadať inde..

erika237
7. jún 2023

Autorka mam jednu otazku, ak nechces nemusis vobec odpovedat, ale napisala si, ze vsetko je na tebe vychova, skola, kruzky, bolo to tak od narodenia? Co je potom to, co ho laka na dalsom dietati? Preco by chcel dalsie, ked nejak vychova a starostlivost ide asi mimo neho. Ako sa manzel venuje dietatu?

autor
7. jún 2023

Je skoro vždy na sluzobkach,keďže má taku prácu,takže som väčšinou sama. Ja som do práce nastúpila od malého 1.roka,cize som musela zvládnuť skĺbiť prácu dieťa a domácnosť dosť skoro, samozrejme,som sa sama rozhodla preto.Nikto má nenutil, doteraz to zvládam ľavou zadnou
Ako otec nie je zlý , zvládal od malička starostlivosť bez problémov ,keď bol doma

tiezjedna
7. jún 2023

@autorka ja by som ten vzťah v slušnosti a pohode ukončila. Nie kvôli tomu, že nechceš druhé dieťa, ale kvôli tomu, čo čítam medzi riadkami...