icon

Dieťa a nočné zmeny otca

drsmolinka
5. nov 2017

Mam rocneho syna a partnera, ktory pracuje aj na nocnych smenach. Mava jednu max dve nocne po sebe. Po nocnej chodime s malym na prechadzky aby sa vyspal, ale maly sa budi okolo osmej deviatej cize kym jeho a seba dam dokopy tp trva. Partner je cim dalej nervoznejsi, caste hadky kvoli narusaniu jeho spanku. Je to cim dalej horsie a horsie. Ide zima a s malym uz tak nebudeme vediet chodit von neviem ako to riesit. Ake mate skusenosti a ako to riesite vy ???? Dakujem

zabina27
5. nov 2017

@janinamojka ako fajn keď chlap chodí do práce, tak sa nemôže starať o dieťa rovnako ako žena, keď je s ním doma, to beriem... Ale niektorí stále nechápu, že to ozaj nie je dovolenka 😀 aj ten môj furt hovorí, že sa musí vyspať (napr keď sú decká choré), keď chodí do práce, sedí sice v kancli, ale ok... Ale tak ja ráno tie deti tiež nezavriem do pivnice, aby som dospavala noc...

veronicka88
5. nov 2017

@drsmolinka poslať ho späť ku svokre;)bez všetkej srandy.kamaratka robí na nočné malého má doma so svokrou a vyspať po nočnej sa chodí k rodičom.na obed ide domov navarí a dookola.a ak tak jedine štuple a ak to nepôjde kladivom po hlave.akoze to je moc.ako keby sa môj muž sťažoval že sa rok malý kojil 3-4 krát v noci.a nespal od 4.mesiacov ku išli zuby,do 8.mesiaca kolíky.to je to isté.tiez chodil vyrogany do roboty.tiwz mohol späť inde no nešiel.je to aj jeho dieťa ako som ja potrebovala alfungovat cez deň(malý nespal viac ako po 20min)tak musel aj on.

evittam
5. nov 2017

@drsmolinka Tak teraz si si sama odpovedala. A stara sa o chlapské veci?! Syn teda nie je jeho "chlapska vec"?! Mozno to bude tvrde-ale sama si za to môžeš, nechas sa vyhanat z domu aj so synom ako pes a bude to len horsie pokiaľ sa mu nepostavis. Ved skús spraviť co som ti napisala....nenavar,neuprac,odvzdaj syna rano medzi dverami a vrat sa vecer...😉 Nech sa postará aj a nielen o "chlapské veci".
btw.neexistuju "chlapské a zenske" veci v takom kontexte ako to tu pises. Bud je to chlap do zivota alebo nie.

evittam
5. nov 2017

@drsmolinka A zy vlastne ani nevies s kým žiješ. Pol roka je krátka doba. Proste zijes s otcom svojho dieťaťa a robíš mu sluzku.

sense
5. nov 2017

@evittam trefne napisane. Vsetky palce hore...

janinamojka
5. nov 2017

@zabina27 ved prave..clovek rozumie tomu ze je.asi aj.on.unaveny ale ty tiez nie si na spagate..starostlivost o dieta nie je dovolenka.Muzi,niektori,si myslia ze pridu,pohraju sa a vybavene..treba chlapa od malicka ako sa dieta narodi,zapajat do vsetkeho,bez vynimky..ja ked som.mala trojrocnu dceru,narodil sa nam syn...straaaaasne bol zly,do roka iba plakal cele.noci a spal iba ked sme ho vozili v kociku po spalni..moj muz robil denne a nocne vtedy,sice v kancli ale vstaval rano na siestu do roboty..no bohuzial,ked som.nevladala ja,tak musel v noci vziat maleho a hojdat ho on..ja som.nie robot.Nastastie on si to uvedomoval a nekecal.okolo toho zbytocne😉obcas ked spal ako drevo a nezobudil sa ani na plac tak som mu akoze nahodou jednu treskla ..a hned bol hore😉

nataliaseidlova
5. nov 2017

Ja som robila ešte bez dieťaťa nočné 12ky. Bývala som u rodičov,kde boli vo vnútri 2 psy a 2ks dospelých ľudí. Ani raz som sa nesťažovala, že sú hluční. Pretože som chápala, že tam žijú aj oni.
Celý život náš oco robí aj nočné, ako deti sme v pohode sa hrali doma, mama varila, upratovala a on sa ani raz nesťažoval. Tu ide o to, že Tvoj muž je s prepáčením (či bez?) chrapúň sebecký a keby to môj muž takto prežíval, tak dlho by sme už spolu veru neboli. Dieťa je oveľa ťažšia "praca" akonejaká nočná. Nech si kúpi štuple do uší a nech už toľko nemrnčí. No a to, že si nestihla obed a on Ťa zjebal ako malé decko, k tomu radšej ani nejdem nič písať lebo ma šlak triafa. Aj ja som otehotnela po 6mesiacoch vzťahu. Spoznávali sme sa za pochodu spoločného bývania. Občas ma prekvapil správaním,no hneď som mu dala na javo, že takto sa kamošiť nebudeme. Sme spolu 3r a dcérka bude mať 2r za chvíľu. Občas ma stále niečím prekvapí, ale rázne si stanovujeme pravidlá. Chápeme sa navzájom a to u Vás zrejme chýba. Nepovoluj mu vo všetkom! Vyjasnite si to v kľude, nech si to skúsi ako sa dá dieťa na 5hodín umlčať. No to sa proste nedá, no na to musí prísť sám

katrin21
5. nov 2017

@drsmolinka nuz, chlapa asi nezmenis... nech si da stuple do usi, vela ludi to tak riesi.. ja neviem, ja napr. keby som unavena po noci, tak spim, aj ked obcas zaplace nejake dieta vedla.. u nas napr. cez vikendy si rano berie malu manzel a ja si este pospim, dnes napr. vynimocne vstava o 6 rano ( inak okolo 8 vstava)a kedze ja som sla spat az o 2 v noci, ( pozerala som film :D), tak ma nechal spat do 10tej.. boli tichucko relativne, obcas som ich pocula,ale nic tragicke, bola som rada, ze mozem lezat a spat, ak ked ma obcas prebrali, ale mala nastastie moc nevyvadza..
Skusala si pustit mu rano nejake spievankovo, alebo nieco, kym sa chystate? nemusi byt nahlas, ale aby to vnimal a nevyvadzal....
KAzdopadne si myslim, ze ste spolu boli kratko a chlap je aky je.... nech si to on vyskusa, ako to je byt rano s dietatom a " udrzať ho ticho a rychlo vypadnut von"....
fakt to sprav.. niekedy sa spakuj a chod z domu s tym, ze nech je on rano s nim ( nie po nocnej samozrejme) .... a uvidime.. mozno viac veci pochopi....
sice o domacnost hovoris, ze sa stara, opravi veci,ale ste rodina, dieta nie je vodovodny kohutik, ze ho zastavis, ked treba....
mnohe rodiny funguju na zmeny a neni problem.. 2 dni do tyzdna nie je tak hrozne, ved dospi dalsi den.... keeby to bol cely tyzden, co by robil potom?

1andrea111
5. nov 2017

@drsmolinka - čo môžeš urobiť preto, aby sa manžel vyspal? Bolo by možné zobudiť malého oveľa skôr a stráviť s ním niekde niekoľko hodín?
- mohol by muž spávať niekde inde? Alebo zmeniť prácu?
Zbytočne sa tu rozčulovať aký je hrozný a pod. keď sa evidentne potrebuje vyspať.

drsmolinka
autor
5. nov 2017

@evittam ja viem....za dobrotu na zobrotu....

drsmolinka
autor
5. nov 2017

@1andrea111 byvame daleko od rodiny, neviem odbehnut na 5 hodin prec, jedine na prechadzku a 5hodin maly nevydrzi v kociku !!! a stahovali sme sa pred rokom do noveho prostredia nenam ani kamosku ku ktorej by som chodila od 6rana s dietatom!!!

evittam
5. nov 2017

@1andrea111 A napis jeden dovod preco by mala dieťa budit skor a odist z domu?? Lebo sa "chudáčik pan tvorstva" musí vyspať? Jj presne takuto zenu taki chlapi potrebuju-obskakovat, prispôsobovať sa, nech najlepsie ani nevedia o deťoch a vsetko maju nachystané a popri tom "drzat hubu a krok"....

xxxkatka
5. nov 2017

@drsmolinka ja som v soku, ze zena - matka sa necha dobrovolne vyhanat s malym dietatom z domu len preto aby egocentricky blb mal max pohodlie. Co na tom, ze vy nemate ani len stipku pohodlia a musite sa lulat kade tade po vonku podla jeho smien. A k toomu, ze nevie zaspat ked mu suchocete po byte. No asi mlady pan nie je velmi unaveny. Unaveny clovek zaspi aj po stojacky a kde jaky zvuk neriesi 😀 A viem velmi dobre o com hovorim, lebo moj muz robi 24-ky (co je trochu len tazsie ako robi tvoj) a ked je maly doma a nie je v skolke tak si lahnut ani nejde, chce byt s nim, venovat sa mu.

1andrea111
5. nov 2017

@drsmolinka nuž tak potom nezostáva nič iné, len sa hádať aj naďalej. Ja Ti rozumiem, ale viem aj čo je to, keď sa človek nevyspí.

malasandrika
5. nov 2017

@drsmolinka veľmi dobre chápem Tvoju situáciu, u nás to bolo rovnaké. Manžel pracuje vo Viedni, uznávam, že spánok potrebuje, šoférovať v noci domov nie je sranda. Tiež boli hádky, lebo si ľúbi pospať. Až raz som ako ,,dobrá ženuška” išla kočíkovať na 5 hodín v daždi a skončila som s teplotou, muž sa musel postarať o malú a vtedy sa to v ňom zlomilo. Dopraj mu deň v Tvojej koži.

1andrea111
5. nov 2017

@evittam ja nehovorím o obskakovaní chlapa, ale o spánku, ktorý je životne dôležitý. A keď jeden nemá problém zaspať hocikde a stačí mu spánku málo, iný potrebuje ticho, resp. podmienky aby mohol spať. Tak nech spáva inde napr. tú chatu čo spomínala, alebo zmení prácu a pod. Ale odopierať spánok je životne dôležitá vec, ako keby si odopierala napr. jedlo. A čo jej pomôže keď jej všetci budú pritakávať a nadávať na jej chlapa?

malasandrika
5. nov 2017

@drsmolinka len zo zvedavosti, koľko spí Tvoj partner?

evittam
5. nov 2017

@1andrea111 Lenze ja nikde nepisem o odopierani spanku. 😉 Ostatne som už napísala.

evittam
5. nov 2017

@1andrea111 A btw.co jej pomôže ked bude pritakavat chlapovi, necha sa vyhanat z domu, hadat sa alebo teda chlapa uvidi az vyspateho ako sa príde napapkat,prezliect a hajde do prace? "Uzasny život" a hlavne pre to dieta.

1andrea111
5. nov 2017

@evittam ja nie som za obskakovanie chlapov, a rozhodne by sa mal podielať na domácnosti, tak ako žena, nielen napapkať, prezliecť a hajde do práce. Ja si ho nezastávam ani to neschvaľujem. Len chcem poukázať nato, že spať treba a nedostatok spánku nie je rozmaznanosť. Mala som pocit, že problém je v tom, že chlap sa nemôže po nočnej vyspať.

evittam
5. nov 2017

@1andrea111 No tam bude problém niekde inde, podľa toho co zakladatelka pise.😉

senta_sofia
5. nov 2017

@drsmolinka ja by som jedneho pekneho rana odisla, ale bez dietata s tym, ze ked prides, ocakavas navarene a je ti jedno kedy to stihne. Akoze odtial potial, su ludia co tahaju aj tyzden nocn a maju rodiny a tiez si to vedia zariadit. Takze chlapec nech sa prebere.

drsmolinka
autor
5. nov 2017

@malasandrika 1-2 hod pred nocnou a 5hod po nocnej

drsmolinka
autor
5. nov 2017

@malasandrika uz som mu to povedala nech si skusi den s dietatom + starat sa o domacnost + byt ticho. Odpoved bola ze dobre ale musim ist ja za neho do SBS na nocnu inak nic skusat nebude. Ked skusat tak obaja....... no coment

chrissie_kf
5. nov 2017

Ja toto inak nechapem - ved ked som unavena tak spim. A mozu ori mne aj vrtat. Ked som mavala nocne sluzby som bola taka ko , ze som bezne zaspala na pol ceste do postele niekde a dokonca v lete na lehatku a kosil muz okolo mojej hlavy a kukal ci vobec zijem 😂
Ale ked je citlivy na zvuky naozaj stuple do usi . A porozpravat sa o veciach a fungovani . Toto casom teba uplne vystavi....

drsmolinka
autor
5. nov 2017

@xxxkatka je to o tom ze nechcem robit rozbroje a vzdy sa snazim nejako mu urobit pohodlie, chapem ze nocne hoci nic extremne nerobi ale musi bdiet nie su nic prijemne, ale je to ako som pisala za dobrotu na zobrotu, snaha urobit vsetko ok sa nevyplaca, stale sa posuva latka vyssie a vyssie a cim viac robim tym viac narokov je......casto hovorim ze su zeny co nevedia\nestihaju varit a muz je rad ked dostane rozok z pastekou, ja sa snazim aby vsetko bolo super nachystane a ked mu poviem ze ako sa maju ini muzi horsie ze by mal byt rad za to co ma je odpoved "neporovnavaj sa z horsimi"

janinamojka
5. nov 2017

Moj muz ked byval po nocnej,zatvoril sa do spalne so slovami ze si ide na.kus zdriemnut..aj som.to akceptovala,detom som hovorila ze maju byt tichsie,lebo oco spiii....ale vydrzali tak pol hodinu,potom isli potajomky za nim,sprtali mu prsty do nosa,obcmuckavali ho,stipali...az.to chudak.vzdal,urobil si poriadnu kavu a hral.sa snimi..😉

malasandrika
5. nov 2017

@drsmolinka mne to pripadá, že Vy dvaja žijete ako spolubývajúci. Pomáha Ti s dieťaťom?
A len taká malá rada - čím viac som tlačila na pílu, tým to bolo horšie, chlap musí sám chcieť.

xxxkatka
5. nov 2017

@drsmolinka chalp je velke decko, darmo mu budes hovorit, ze nechytaj pali, aj tak tam tu paprcu strci a az potom pochopi. A tak to je aj s tym, ze mu argumentujes tym, ako sa maju ini horsie. Pochopi az ked naozaj vyskusa, ake je to mat sa horsie 😉 Takze ak chces nieco zmenit, nehraj sa na jeho matku a bud rovnocenna partnerka so svojimi potrebami byt doma kedy to ty uznas za vhodne, odist a nechat ho par hodin starat sa o dieta, nenavarit ked nestihas atd. Nechci byt dokonala, dokonalost je nudna a muzi nemaju radi zeny, ktore splnia kazdu ich tuzbu. Co si Jezisko?

sense
5. nov 2017

@drsmolinka cim viac budes istupovat a robit miu co mu na ociach vidis tymvuac bude ziadat....ok nocne ma 2x a aky je ostatne dni....?ked ma volno, necha vyspat on teba? Venuje sa malemu? Pomaha v domacnosti?