Dieťa áno, svadba nie
Baby poradte :(... Môj priateľ mi včera krásne vyznal lásku a povedal mi, že chce mať so mnou dieťatko, že sa už nechce chrániť... bolo to dojímavé, krásne, pretože po takom dlhom vzťahu je to pre nás krok vpred....ALE!!!! o svadbe nechce ani počuť. Keď mu poviem, že by sme sa mohli už vziať tak on povie, že chce byť so mnou navždy ale že sa ešte nechce ženiť, že až v 30tke, že teraz chce len bábo... Milujem ho, akceptujem ho ale toto? vychovávať dieťa len tak? stáva sa, že chlapi sa nechcú ženiť,pretože čakajú na niečo lepšie :( ale tak 7 rokov je 7 rokov :( Stretli ste sa už z takouto situáciou? Prípadne ako sa to vyriešilo?
@krasomila16 Určite buď sebavedomá!!!! Máš super dcéru, ktorá ťa podrží a ty môžeš len získať! Keď ja som mala 38, myslela som, že už nič zaujímavé nepríde, ale opak je pravdou: každý deň môžeš niečo zaujímavé zažiť!V posilke, na tancoch, v lete kupko, hocikde, kde pôjdeš, môžeš stretnúť ľudí, s ktorými si pokecáš, veď môžeš, deti ti doma neplačú.A tvoj si skôr uvedomí, že aj TY máš svoj vlastný život, nielen byť priviazaná k nemu a pýtať si v kuse od neho dovolenia!!Jednoducho si choď, kde chceš,až vtedy zistí, čo pre neho znamenáš. A nech sa rozhodne, či sa ožení a bude PRACOVAť na budovaní vzťahu alebo žiť sám, na to ťa nepotrebuje. Máš 38, ale to je úžasný vek a buď na seba pyšná, čo si dokázala a najmä-stoj si za svojimi vecami, nech si on hovorí, čo chce, aby videl, že to myslíš vážne - tvoju samostatnosť a rozhodnosť!!!!S dcérou môžte ísť hocikde, stále sú aj rôzne víkendové pobyty, ponuky v akcii- po celom Slovensku, choďte a uvidíte, aké je to super, cestovať, alebo ísť na welness.A čo sa týka práce, možno sa ti pritrafí nájsť niečo aj vedľajšie- brigádu, zastupko..., kde sa dá privyrobiť, treba pozrieť na internete.Držím ti palce, začať nové dobrodružstvo!
@krasomila16 Ahoj, síce som mladšia, ale tiež som názoru, že Ťa proste iba má a nechce nič viac. Len oblúžiť, obriadiť, vyprázdniť guľky. A to som sa sa celkom slušne vyjadrila 😎 Tvoj chlap je buď človek, ktorý je naučený makať, makať, makať a nevie ako tráviť voľný čas, tak teda robí fušky u kamošov, lebo inak sa nudí. No nepáči sa mi jeho vyjadrenie, že nevie dopredu, kedy príde. To je sebecké. Dala si mu najavo, že na neho čakáš a on sa vyjadrí, že nevie, či mu do toho niečo vojde? Nevie zavolať, tááá moja, skončil som, ale kamoš chce robiť kúpeľňu? Ako radia baby, choď von, nečakaj ho. Ani mu nenavar, veď si nevedela, či vôbec príde, tak načo variť, keď to aj tak vychladne?
Treba rozhovor, ale taký kde výsledkom bude, že idete so vzťahom niečo robiť. Buď pracovať na spoločnej budúcnosti, alebo sory, od seba. Samozrejme, že budú výčitky, ved on pracuje, nevie dopredu a podobne, ale naozaj by mohol zavolať, že idem tam a tam. Hádam, ked mu niekto o 17.00 povie, že ho chce tam a tam, tak zavolá domov, že nepríde. Ak ani toto nechápe, ja to nevidím na peknú budúcnosť, s ním.
@capslock pozri sa že ty si si totak nepredstavovala, že rodina ma mat rovnake meno. Že najprv svadba potom dieta. Jednoducho ak ta miluje, ta zoberie.musi brat tvoje predstavy do uvahy, ak ustupis zo zasadnych zasad teraz, tak čo bude potom. myslim že to je dost važna vec, ked cely život si predstavuješ že budeš mat krasnu svadbu a potom dieta, prečo by si to mala byt ty ktora upustiš???
@mima4 zo statistik SR
K 31. decembru 2009 bolo na Slovensku uzavretých 26 356 manželstiev a rozviedlo sa 12 671 manželských párov. V roku 2008 sa na Slovensku rozviedlo 12.675 párov. V roku 2007 ich bolo 12.174. Takze ako skoncili tie stastne a vydate ? opustene a povacsine s detmi o ktore sa staraju same alebo u rodicov ...co je vzdy lepsie ako tie single zo Sex and the city 🙂
Osobne si myslim, ze ist ci neist do manzelstva by som urcite neriesila na koniku s cudzimi ludmi, je to prilis osobna vec a treba sa porozpravat s partnerom a nie si hladat rozumz od neznamych zien o kt. zivotoch v ich manzelstvach nic nevies 🙂 tot moja rada
Ak by to niekoho zaujimalo, toto su pravne vyhody manzelstva:
Výhody manželstva oproti partnerstvu
Manželia majú väčšie šance získať úver ako partneri, keďže banky ich posudzujú ako samostatné nezávislé subjekty.
Podľa Zákonníka práce nie je partner automaticky považovaný za rodinného príslušníka, musí preukázať, že žije s partnerom v spoločnej domácnosti, ako napríklad v prípade smrti partnera, keď chce dostať dva dni pracovného voľna na pohreb.
Partner nemôže pri daňovom priznaní žiadať zníženie dane z príjmov na nezarábajúceho partnera, to sa viaže len na manžela, tiež nemôže odoprieť výpoveď v daňovom konaní v prospech partnera.
Pri zrážkach zo mzdy pri nútenom výkone rozhodnutia sa vždy zohľadňuje len manžel, nie partner.
Životný partner nemá nároky, ktoré má napríklad pozostalý manžel zo sociálneho poistenia (vdovské, vdovecké a pod.).
Manžel má právo po smrti druhého manžela uplatňovať právo na ochranu jeho osobnosti, čo v prípade partnerov nie je možné.
ja len k tomu tolko, s mojim muzom sme sa poznali viac ako 4 roky kym sme sa zobrali, byvali sme teoreticky uz od zaciatku spolu, svadba prisla najprv z mojich ust, ked som po skoro 3 rokoch spoluzitia ocakavala, ze sa posunie nas vztah dalej, aj sme mali krizu velku, teda riesilo sa co dalej, ci spolu budeme ci sa rozideme. Kedze som si povedala dost, nebudem ti robit sluzku domacu, starat sa o teba a ty si ma ani nezoberies!! Pre mna to bolo ponizenie, kedze mnohe pary sa brali po kratsej dobe a my stale len v spluziti, trapilo ma to, ze mu nestojim za to, zeby si ma vzal. A tu bum, o nejaky cas zasnuby a do roka svadba. A po roku od svadby dieta, inak dieta by som si bez svadby nezrobila, je to moj nazor. Ak chce muz dieta, nech pocti a vyvisi buducu matku svojho dietata a vezme si ju za zenu. nie podla mna to neni o tom, ze ma lubi a chce so mnou dieta preto, moj byvaly tiez mi raz povedal, ze by chcel so mnou dieta.. Okrem ineho, priviest dieta mimo manzelstva je velke riziko pre zenu, ano je to tak, lebo v tom cas ked je ona tehotna a porodi, je finacne skoro vzdy odkazana na priatela, ktory ru dneska je, ale zajtra nemusi byt. Manzelstvo aj ked skrachuje, znemana, ze zena moze po rozchode viacej zabezpecit svoje dieta ako ked je len s priatelom a ten ju necha. Ano su vynimky vselijake, ale ja by som sa citila ponizena, keby som mala byt matkou dietata, ktoreho otec si ma nechce vziat
@sonagolisova Ja by som tie štatistiky takto neriešila. Je to iba konečné číslo, nie rozvody podľa veku. AK by to bolo podľa veku, tak sa m ukážu aj osoby s vekom nad 30, 40, aj 50 rokov. A prečo? No proste ženy, alebo muž už nemusí riešiť neveru či iné veci u partnera, deti odrastené, tak si ide za svojím. Zaujímala by som sa o vekovú skladbu rozvodov. Ja stretávam dosť rozvedených starších žien, život s alkoholikom, či jeho druhá puberta a on sa zahľadel do mladšej. Alebo on už nechce u ženy niečo tolerovať (pyskatosť, neochota venovať sa rodine a domácnosti, rozhadzovanie peňazí, či aj nevera z jej strany, atd.) a tak ako odrastie posledné dieťa, volí rozvod.
@kluska Tak tak, píšeš podobne ako jedna pani na diskusiách sme, ktorá píše, že slobodné matky si za svoj stav môžu samé. Tým, že vlezú do postele s mužom, robia zo seba potencionálnych rodičov a ak žena spáva s chlapom, s ktorým nechce nič viac, alebo ju nejak ponižuje a ona ho síce opustí, ale ako tehotná a tým zo seba robí slobodnú matku. A nech sa teda potom nesťažuje, že štát odmieta zvýšiť materské, rodičovské a rodinné prídavky. Proste spravila si dieťa, nech sa patrične postará. Toľko k dieťaťu po svadbe 😉
A presne ako píšeš, je to divný pocit, vidieť ako sa mnohé páry berú aj po roku vzťahu, teda svadba sa chystala zrejme po polroku, čo spolu randili a môj partner sa nemá k činu ani po dvoch rokoch. Že ho desia svadby? Čo som absolvovala niekoľko svadieb, som názoru, že správny chlap si ženu vezme bez pindania, bez rečí, že papier netreba. Pretože je sexi, ked žena nosí jeho priezvisko 😎 A je to aj vnútorne samozrejmé, že budú oficiálne spolu, nie len tak na gaučíku na kopečke. Vraveli, že aj manželstvo je pocitovo iné. Zrazu je tu pocit bezpečia mať niekde svoj prístav, hoc predtým bývali spolu v tom byte ako aj po svadbe, ale to áno všetko zmení.
@lili_mia ja som tymi cislami chcela poukazat na to, ze vela manzelstiev konci....a ten kus papiera nikdy nie je zarukou, ze vztah bude stastny do konca zivota oboch partnerov .....ja nie som proti manzelstvu , ak to chcu a rovnako citia obaja partneri tak je to pekne a urcite by mali do toho ist...mne pridu mestiacke nazory zien, ze ak dieta, tak jedine, ze si ta zoberie!!!!! Ved zijeme v 21 storoci a nie minulom, ked sa na slobodnu matku ukazovalo prstom. Predsa dnes ludia mozu zit roky spolu len tak a vychovavat deti a casom ked sa rozhodnu sa zoberu.
@kluska poznam vela pripadov ked manzel nechal manzelku s 1-2-3 detmi a odisiel za inymi....neplatil vyzivne, tahali sa po sudoch ......dostava pani 20€ mesacne....takze aka bola vyhoda ,ze si ho zobrala ???? 🙂nie som v ziadnom feministickom hnuti ale zeny by sa mali uz pred svadbou a dietatom vediet zabezpecit aby sa potom ked sa nedajboze stane to , ze manzelstvo krachne neocitli bez penazi a same s detmi..... a nezostal im po boku byvaly partner ktory ma problem platit vyzivne 🙂
..."ale zeny by sa mali uz pred svadbou a dietatom vediet zabezpecit aby sa potom ked sa nedajboze stane to , ze manzelstvo krachne neocitli bez penazi a same s detmi..."
ako by si to urobila ty?
@lili_mia K tomu inemu pocitu v byte po svadbe len tolko ze ja som zila 20r nevydata, potom sme sa vzali ako som uz vyssie pisala, kvoli pripadnemu vdovskemu. Ale teda doma som nemala po svadbe ziadny iny pocit. Bezpecie ako pristav svoje obydlie som skratka mala cely cas zivota s mojim muzom, ktory mi je oporou s aj bez papiera v rovankej miere. A ked by mi oporou byt predstal, vnimala by som to ako stratu opory aj majuc papier. Ved kolke vydate mamicky tu kazdodenne zakladaju nove a nove temy v sekcii Rodinne problemy. Samozrejme problemy maju aj tie nevydate, len nemam pocit ze tym vydatym by sa viac tie problemy vyhybali, resp. ich riesenie bolo lahsie, ze by uz nemuseli riesit financie, ze by boli nejak chranene. Vzdy je to o tom co si zena necha, ako si ten vztah vybuduje, nastavi, nie o tom ci papier ma alebo nie.
Ani tomu pravdupovediac nerozumiem, ze nemam akoze az taky dobry pocit s nasho vztahu, potom absolvujem v satach 15min prihovor, par ludi mi zagratuluje, najeme sa, dostanem papier ktory mi ma zarucit par vacsinou teoretickych vyhod a zrazu mam mat uplne iny pocit v byte? To som potom svoju sebahodnotu a aj pocit s nasho partnerstva na com budovala? To mi stat alebo cirkev musi ten dobry pocit darovat vo forme prislubu nejakych davok? Na jednej strane pises ze slobodne matky (ako ktore by chcelo napisat) niekde nariekaju preco sa nezvysi materske..a na druhej strane si ine uzivaju ten pocit len preto ze musia citit ze stat ich bude zachranovat, ked im to uz nebude klapat (sami zistia ze je to omyl a len to tak dopredu vyzera), cize tiez spoliehaju na ochranu, vyplatu davok, nie aby vzali zivot do vlastnych ruk.
Akoze ja nie som proti, kto chape obrad ako nieco co ho/ju naplni, nech si to uzije, je to pekne. Ale je to len symbol, realny zivot s jeho kazdodennymi problemami, nutnosotu pracovat na vztahu to nenahradi. Ale ked mi az toto ma vytvorit ten pocit bezpecneho domova...sa necudujem skor opaku a sice ze potom prijde vytriezvenie z nadmernych ocakavani.
A nazyvat nezobrate pary ako "kopecek na gauciku", ehm, znacne nepochopenie. To ci niekto vylihuje na gauci pred TV, tiez nie je sposobene sobasom, resp. ano, ked sa uz muz ci zena nemusia snazit, nakolko maju uz vyvoleneho v chomute, mozu sklznut k papucovej kulture, ale to tiez plati pre zeny, mozu sa napr. prestat starat o seba, lebo ved naco, uz ho mam "isteho"... Este k priezvisku, som z tych ktore na tom "neujizdeji", moje, muzovo, aj kohokolvek ineho beriem ako rozlisovacie znamienko ku krstnemu menu, nieco ako ekvivalent popisneho cisla. Muzove priezvisko som si nevzala ani po svadbe, nie preto ze by som proti tomu nieco mala, ale ani sexi mi to nepripadalo. Prave naopak, da sa to brat ako strata suverenity, prilisne spoliehanie sa na partnera ako otrok. Ved v starovekom Rime mali vsetci otroci v dome svojho pana jeho priezvisko. Ano, aj jeho zena, ale prave jej prava boli znacne okresane, tiez bola prakticky sice nie jeho priamym majetkom ale povedzme pod jeho spravou. Ved vtedy sa to aj zaviedlo. Ked su priezviska dve, niekto to moze vnimat ako nedostatocnu blizkost, niekto ako uplne beznu vec a sice ako prejav ze naopak nestojime az prilis blizko seba - ani manzelia by nemali vrastat jeden do druheho, ale spolocne ako piliere podpierat rodinu, kazdy sam za seba na svojom mieste ale v koopreracii. Je to skratka jedno, ci je rovnake ci nie. Ako vo vsetkom ostatnom plati, ze hlavne je to co je vo vnutri. Obal vzdy moze klamat a casto aj naozaj klame.
@sonagolisova Aha 😀 😀 😀 už chápem ako si to myslela. Avšak atribút veku je stále potrebný. Plus po koľkých rokoch sa rozviedli. (skončená geografia a štatistika, príliš hlboko analyzujem 😀 😀 😀 😀
No stále je to o tom, že žena rozhoduje o tom, čo s ňou neskôr bude, ked ide s chlapom do tej postele. Berie na seba riziko slobodnej matky, či už dobrovoľne, alebo z donútenia. Tak ako píšeš, nie je záruka, ale preto by som nemala chrápať s každým, čo sa mi páči 😎 Žena musí stále myslieť na možnosť, že ostane sama s dieťaťom, deťmi.
Ako sme zmaturovali, tak na konci leta letel vtip o jednej dvojici, čo sa brali počas leta, po maturite. On chcel, ona že až po svadbe, tak ju požiadal o ruku 😀 😀 😀 😀 Aj nad týmto má žena moc. Sama musí vedieť, či si ju naozaj chce vziať, alebo sex, dieťa, majetok.
Rozoberanie takýchto vecí takto verejne, netvrdím že podrobné intímnosti, toto je taká vlažná diskusia, môže pomôcť aj inému uhlu pohľadu. Nikto nenosí jej topánky, nevie ako sa cíti, autorka si prečíta názory o tom, ako sa správajú iní chlapi a môže pouvažovať, či niečo bude robiť, alebo to nechá tak. Ide skôr o tie rady, skúsiť mu povedať, zavolaj ked nemôžeš prísť načas, nech ťa nečakám s večerou.
Mne osobne diskusie tu na mk aj pomohli v komunikácii s chlapmi, sledujem, že takí tí sebeckejší vidia, že už nenechám sebou mávať a aj sami odídu. Síce reči, že sa hrám na niečo viac, ale už neriešim, už nemám výčitky. Pre pochopenie, ako som chodila do školy, sám sa ponúkol, že po mňa príde a spravíme si výlet. A 5 min pred dohodnutým časom sms, že je na horách a ide sa lyžovať. Ani že sory. Bola hádka a ešte ja som sa cítila zle, že som jemu vášnivému lyžiarovi nechcela dovoliť, aby si ešte užil posledný sneh sezóny. Takže baby tu na koníku mi pomohli zmeniť optiku myslenia. Nie priamo na môj problém, čítaním iných diskusií.
@caoli viem, ze nemozeme byt vsetky riaditelky zemegule ale viac sa snazit nieco v zivote dokazat aj sama a nie len sa pasivne spoliehat na partnera- lepsie vzdelanie, nejake zrucnost ktora sa da financne vyuzit... ja viem, ze dnes je tazke sa zamestnat a najst dobre platenu pracu ale su aj moznosti ako odist na cas do zahranicia a tam sa da lepsie si zarobit...a potom ked viem , ze mam nieco na ucte tak riesim byvanie, dieta..my sme kupili byt na polovicu, aj ucty platime na polovicu... to je moj osobny nazor ..nikomu ho nevnucujem
@lili_mia ano isla si az prilis do hlbky 🙂 samozrejme zena nema ist do postele s nikym bez uvazenia ale tato tema je o slecne ktora je so svojim partnerom nejaky cas....takze nejde o nejaku nahodnu znamost ...urcite by som nesla do dietata s niekym len tak bez rozmyslu lebo on si to zela....vzdy to dieta musi chciet hlavne matka, bez toho aby bola do toho nutena....
Kazda zena na seba berie zacatim vztahu s muzom riziko ze ju opusti, ci uz ju opusti rozvodom alebo rozchodom. Vzdy sa jej moze stat ze zostane sama s detmi. Mysliet ci ze svadba bude to co prevazi a este ma neopusti hoci inak by uz hej, je naivita.
Ked mam pochybnosti o muzovi, je hlupost mysliet si ze ked sa podvoli svadbe, ci uz dobrovolne alebo preto aby mi vyhovel, ze si ho nejak poistim. Ved kto ma oci, musi vidiet vsade naokolo ze to vobec neplati.
Suhlasim ale ze je divne ak zena vyslovene svadbu chce a muz nie, na takeho by som si tiez dala pozor. Aj ked nemusi to byt este znamka zajacich umyslov a otvorenych dvierok, ale dost dobre aj moze.
@horana Všímaj si aj pozadie žien, ktoré tu zakladajú nešťastné diskusie. Vo veľkom sú to ženy, ktorým zašvihalo, že majú 20 rokov a nemajú chlapa, chmatli prvého, čo bol voľný, spravili si dieťa a že on pije, či gambluje, neriešili, ved láska všetko vyrieši. Sledovala som niekoľko fotoblogov, čo sa mi zapáčili žienky a postupne ako čítam, chlap aj pred manželstvom robil chlapské výjazdy a bolo mu jedno, čo robí ona. Myslieť si, že sa to tým obradom zmení, je divné. Či baba otehotnela s chlapom o ktorom vedela, že pije. A teraz tu píše vo fotoblogu, že je znova tehotná, on prišiel o prácu, ale dvoch pív denne sa nechce vzdať. Či muž príde o 10 večer domov a kričí na ňu, prečo nemá teplú večeru, on nechce len zohriatu, ale zo sporáka šup do taniera..
Podľa týchto príbehov nesúdim vhodnosť manželstva. Baba si zle vybrala. To nie je o tom, že išlo o papier, ale že bola zaslepené vidinou, po svadbe sa všetko zmení. Ak je on nejaký psychický manipulátor, ok, ten sa vie dobre ovládať a po svadbe zmení prístup, tam čuším, ale ak dospelá žena za vhodného manžela považuje chlapa, čo ju dobre pomiluje a dáva darčeky ...
stojim si za tym, ze status manzelky je vyhodou, poznam vela zien co ked su zalubene, su take naivne az to boli, bez chlapa nikde nepojdu a tak, jedna z nich si zrobila s priatelom dieta a ten ju potom po pol roku po narodeni maleho opustil, zostala sama v zahranici s pol rocnym dietatom a bez penazi, kedze materska je len pol roka a potom sa muz stara, tiez jej nasluboval hory doly, sice po rocnej odluke su spolu, ale aj tak. Z manzelstva sa tazsie odchadza a ano aj manzelky mozu zle obist, ked ten ich muz nemal ziaden majetok, ale v manzelstve je vsetko napoly, taze ked ta zena nemala stastie na nejakeho muza co jej narobil dlhy, tak jej po rozvode nieco zostane. A som zastankynou toho, ze ked su deti, maju prist do rodiny, do manzelstva ako sa patri. Tradicna rodina. taze tak. Inak mi to pripada ako nechat si zadne dvierka. @sonagolisova @lili_mia
@kluska nechavat si zadne dvierka ????? preboha...ked chce niekto odist zo vztahu odide tak ci tak..ked chce byt niekto neverny tak bude lebo to ma v povahe a nie v tom papieri....ja osobne zijem v stastnom - nemanzelskom vztahu uz vyse 16 rokov 🙂 mam 2 krasne deti ktore milujeme obaja najviac na svete.... nemyslim si , ze nase deti prisli na svet do nenormalnej rodiny ?????? rodinu predsa tvori predsa milujuca matka a otec....to je zaklad....uz by sme sa mohli trosku zbavit tych hlboko zakorenenim , do hlavy roky vtlkanych fraz, ze maju prist do manzelstva ako sa patri ....clovek je slobodny a ma sa slobodne rozhodnut ako bude zit svoj zivot a vychovavat svoje deti... 😀
@sonagolisova odíde neženatý/vydatá/ aj ženatý,len neženatému sa odchádza komplikovanejšie ...neženatý povie čau a ide a žene ostanú tak akurát oči pre plač....je však aj dosť žien,ktoré by sa rady vydali a boli manželkami,len požiadanie o ruku neprichádza,tak potom sa tvária,že ok,však "papier" netreba ,ale v hlbke duše ich to štve..
@sonagolisova tak takto, ak vyznavate spolocny nazor, ze svadba nie, je to ok, ale ak zakldatelka temy napr svadbu chce a on nie, tak keby bol spravny chlap tak si ju po tolkych rokoch co su spolu zoberie. Ale aj tak som za tradicnu rodinu v manzelstve, aj spolocnost sa pozera na teba inac jak na manzelku alebo len priatelku, uprimne nechcela by som byt len priatelkou, jak som vyssie spominala, citila by som sa ponizena, ano mozno je to tym ze som vyrastala v rodine, kde sa mama s otcom lubia a su v manzelstve uz 35 rokov!! a ja to tiez tak chcem, okrem ineho len ako rpiatelka nemozes ani dedit, len tvoje deti, nemozes ani vediet o jeho zdravotnom stave ak sa nieco stane atd. Proste manzelka je viac ako priatelka, chcem aby aj moje deti brali ako normalne, ze moja mama a oco ziju v manzelstve maju rovnake priezvisko atd. Taze tak, ale isto mozes byt stastna aj v nemanzelskom vztahu, to ti neberiem, ale ja by som takto zit nechcela tod vsjo
Nikdy by som nešla s ultimátom na priateľa. Že ak si ma nevezme, dieťa nebude. My máme jedno dieťa a svadbu zatiaľ neplanujeme. Až keď nám pôjde mala s prstienkami pred oltár. Neviem u nás to nikto nerieši ani rodina ani my. Ak bude mať priateľ na to chuť tak ma o ruku požiada. Nebudem ho do toho nútiť. Mne to vyhovuje. Ďalšia vec, viem že pre niekoho je to sľub ale pre nás je to iba papier. Ľúbime sa tak či tak.. Netlač na pílu. Ak si si partnerom istá toto by som vôbec neriešila. Pride to samo.
@sonagolisova A ty si úporne proti tomu, aby si ťa vzal.
@janinah vsak ano ja netvrdim, ze svadba nie....v prispevku vyssie by ste sa docitala...ja som za svatbu ak to chcu obaja...neuznavam len vynucovacky typu- ked chces dieta zober si ma !!!! to mi pride v dnesnej dobe az nedostojne
@sonagolisova iste,to je vec názoru...mne by prišlo nedôstojné od muža,aby chcel odo mňa dieťa a nemal toľko lásky,zodpovednosti aby ma požiadal o ruku....u nás o dieťati ani zmienka nebola,kým sa nezačali reči o svadbe
@krasomila16 este raz...ja nie som proti manzelstvu, ak to tak citia obaja....zatial sme nemali osobne tu potrebu to riesit...mozno casom budeme musiet ked sa budeme blizit k dochodkovemu veku a budeme riesit pripadne dedenie dochodku...ja som len vyjadrila svoj nazor na vynucovane manzelstvo a ultimata typu najprv si ma zober a potom dieta....pride mi to ako obchod ...nieco za nieco 🙂 sorry...

@krasomila16 veru...zacni si verit...a zober si k srdcu,co pise
@digysa -naozaj super postrehy,rady...a som rada,ze existuju zeny na MK,kt.maju myslenie ako ja 🙂
bud na seba hrda,nieco si v zivote dokazala,si sebestacna,mas skoro dospelu dceru...to nie je pre teba dost???a pre neho???
si je tebou velmi isty...a mam pocit,ze si mu iba "zadnymi dvierkami" 😒
takze aj ja som za usmev,dobru naladu a zivot pre seba a dceru-je ti uz partacka...nie si uplne odkazana na kamosky...zmen imidz,kup si par super veci-nieoc ine ako bezne nosis a teraz budem trosku "svina"....ALE...skus mat oci otvorene,ci niekde vedla teba nie je niekto iny...
nemyslim flirt iba pre zabavu a kvoli tomu,aby ziarlil...len maj naormalne oci otvorene
zivot sa pre teba este neskoncil...este stale mozes byt aj stastna mlada mamicka....este stale mozes urobit vela zmien...ale ked budes iba cakat a cakat na svojho priatela...asi budes iba smutna a stale smutnejsia a zivot ti utecie
lahko sa radi,ja viem....ale aspon sa zamysli nad radami,kt.tu citas...a su velmi rozumne... 😉