icon

Dieťa so starším partnerom

14. feb 2022

Ahojte. Mám v hlave strašnú dilému, ktorá mi nedá spávať. Mame s partnerom 7 ročnú dcéru, sme zabezpečení, mame sa momentálne fajn. Keď sa narodila, druhé dieťa sme neriešili kvôli viacerým veciam, jednou z nich boli aj partnerské nezhody, ale je to za nami. Ja túžim po druhom dieťati, ale mam pocit akoby nám ten čas už ušiel a hrozne si to vyčítam. V partnerovi mám oporu, on sa cíti Ok s tým aby sme mali ďalšie dieťa. Ja mám ale obavy z nášho veku, ja mám 38 čo viem, že nie je v dnešnej dobe nič neobvyklé mať dieťa v tomto veku, ale on už má 50. Plus dcérka je už školáčka a vekový rozdiel medzi nimi by bol uz väčší. Mali ste, alebo máte niekto rovnakú situáciu? Ako ste sa rozhodli? Ísť do toho, alebo už nie?

lenkadenisa
16. feb 2022

Ahoj, ja mám síce mladšieho partnera, ale rozdiel medzi deťmi 7 rokov. Choďte do toho, smelo. Staršia ti pomôže, keby čosi. Ak cítiš, že to dieťa chceš, tak nerieš ❤️ ja mám 36 a ešte plánujeme 2 deti

megan777
16. feb 2022

A este jedna rada nerad sa tu na modrom koniku je to 50:50co Ti druhe mamicky napisu aby si nebola sklamana ale rad sa podla seba a hlavne svojim ❤️

darinkazv
16. feb 2022

Ahoj. Cakala som podla nazvu temy, ze bude rozdiel cez 20 rokov medzi vami. Ale 12 nie je tak vela. Rovnako, ako medzi mnou a manzelom. Ja mam 37 a on 49. 😉 Mame doma 3 dcery. Dve su z mojho prveho manzelstva, tretia je nasa spolocna. Po jej narodeni sme vobec neuvazovali, ze by sme este jedno mali. No mna v lete chytila tuzba. Dva mesiace sme debatovali, ratali, ci by nam to vychadzalo, aby detom nic nechybalo, zvazovali, az sme sa rozhodli. S tym, ze bud sa podari alebo nie. Prvu dcerku sme sa pokusali rok, tak sme boli prekvapeni, ze teraz nam to na druhy pokus vyslo. 😉 V juli sa nasa rodinka rozrastie o dalsiu princeznu. 😉 Starsie baby tohto roku oslavia 16,10 a 5 rokov. 😉

euka210
16. feb 2022

Moja spoluziacka ma teraz cerstve 4.babo, ma 38r a manzela tusim o 10r starsieho. Ked on sa este fyzicky citi, tak preco nie.

jana_eyre_2
16. feb 2022

Ja si myslím, že pri plánovaní deti sa musí brať v úvahu to, ako ste na tom aktuálne.. keď ste aktuálne zabezpečení, zdraví, vitalni a chcete dieťa, majte ho.. to čo bude o 10rokov nevie nikto.. ani tí, čo mali deti v 25 nevedia čo ich postretne v 35tke.. riziko že sa stane nehoda, vážna choroba je v každom veku, síce sa vekom zvyšuje, ale hrozí to celý život.. ja som 4te dieťa,.moji rodičia ma mali vo veku ktorý je dnes úplne bežný na rodenie (30 a 35) a predsa sa mama mojich detí nedozila a môj otec síce ano, ale mlady dostal ťažku mozgovú porážku, ja som nemala ani 9rokov.. čo bude v budúcnosti bohužiaľ nikto nevie, preto treba riešiť to, čo práve prebieha..

Držím palce k bábätku..

luccija
16. feb 2022

X ľudí Ti napíše áno, x nie.kazdy ma v okolí aj dobre aj zle prípady aj 70 tnikov, ktorí s vnúčatami chodia po túrach aj 55 r starcov čo len doma sedia, alebo majú veľké zdravotné problémy, alebo nie sú medzi zivymi. Nikdy nevieš do čoho ideš nikdy...je v oblakoch či otehotnies, či geneticky materiál bude zdravý stúpa riziko gen.poruch, autizmus
Za mňa už v 50 tke nie, ale to som ja.
Vyskúšajte uvidíte...nechala by som to buď, alebo...

lenjaja84
16. feb 2022

Ano kludne, otuzi, ozivi to Vas vztah a starsi surodenci tiez pomozu 💗

radacak
16. feb 2022

Ahoj
Ja mám 29 manžel 46 ... Máme 11 ročnú dcéru ja by som ešte jedno veľmi chcela..Tak uvidime 🤷

cacorkaa
16. feb 2022

Ja mam 31 a moj muz 49. Mame 15 mesacneho a 1,5 mesacneho. Starsi syn z predosleho vztahu ma 11 rokov. Vydat sa a mat 2 dalsie deti bola ta najlepsia vec, ktoru som urobila. Muz pri synoch kazdym dnom mladne a je zapriahnuty v jednom kole. Velmi ho to bavi a strasne si to uziva. 😁
Starsi syn ma brachov rad, aj ked si s nimi kvoli vekovemu rozdielu moc nerozumie. To vsak nic nemeni na tom, ze sme velka stastna rodina. 😊

veronikakos
16. feb 2022

Ja sa vyjadrím k vekovému rozdielu. Ja mám troch súrodencov. Dve mladšie sestry a mladšieho brata. Jedna sestra mladšia o rok, druhá o osem rokov a brat o jedenásť rokov. Mám rovnako dobrý, úprimný, kamarátsky vzťah so sestrou mladšou o rok aj s tou o osem rokov mladšou. Chodíme takto trojka aj na výlety, do kina. A bráško ani nehovorím, my sme jeho kamosky vrátane našej mami, ktorej sme sa nikdy nebáli nič povedať, aj ona je naša kamka. Čiže podľa mňa na veku rodičov a detí nezáleží. Záleží na láske a dôvere v rodine, potom už všetko ide ako má.

sidicek
16. feb 2022

Jediný problém môže byť vek otca, ale hlavne jeho povaha. Ak je to pohodak plný života, bez zdravotných ťažkostí , no problém. Pozrela by som sa reálne aj na problémy co ste v minulosti mali, aby prichod ďalšieho dieťaťa nevyustil do podobnej situácie.

nianai
16. feb 2022

Medzi mnou a bratom je 15 rokov. Keď mamka 2-krát otehotnela v 38, tak jej lekárka povedala, že buď je prestala zaberať liečba (dlhodobý problém s vysokou laktáciou), alebo je tehotná...keď sa potvrdila druhá možnosť, povedala jej, že je už stará na dieťa a má ísť na potrat 😔
Neurobila to...mala mňa... stále hovorí, že to bolo jej z najlepších rozhodnutí v živote 🥰
A z môjho pohľadu...nikdy som nepociťovala, že mám starších rodičov...na stužkovej dokonca boli väčšia časť starších rodičov 🙂
A čo je ešte zaujímavý postreh, zatiaľ čo rovesníci rodičov už boli dávno na dôchodku...vyzerali tak telom aj dušou...moji rodičia si to ešte "nemohli dovoliť", keďže mali školopovinné dieťa, ktoré si predĺžilo štúdium ešte o ďalšie vysoké školy 🙂
Doslova som im PREDĹŽILA MLÁDI 🙂🍀 Takže vo finále teraz vyzerajú oveľa mladšie a sviežejšie oproti svojim rovesníkom 👌💕

iwet25
16. feb 2022

Ak túžiš po dieťati a tvoj muž by ho bral tiež tak do toho choďte. Môj ma 50rokov, ja 37 a v septembri sa nám narodilo druhé dieťa. Veľmi som po ňom túžila, rozdiel mame 4roky. Podľa mňa je super mat súrodenca. Veľmi by mi bolo ľúto kebyže mam len jedno dieťa, najprv mi to bolo jedno ale keď mala dcérka 2roky, začala som chciet aj druhé. Za mňa názor že ste starí a ze vaši rodičia vám s nim už nepomôžu, je dosť od veci. Plno rodín žije ďaleko od rodičov alebo im zomreli v mladšom veku a v pohode dieťa mat chcú a vychovávajú ho. Nam tiež nikto veľmi nepomáha a predsa sme ok. Takisto nikto nevie koľko bude žiť, môže prísť ťažká choroba v mladšom veku a všetko je prec.

malinoismum
16. feb 2022

Mame rovnaký vekový rozdiel a čakáme druhé - podrz sa, jeho prvé - neváhajte, držím palce 💗

sidicek
16. feb 2022

@iwet25 no vieš, ale niektorí 50r chlapi s deťmi nepomôžu, nieto ešte ich rodičia. To už autorka musí vedieť akého ma doma.

sendy27
16. feb 2022

Moja sesternica ma 43 partner 61 maju krasne dievcatko a su stastny

baska0917
16. feb 2022

Necitala som komentare ale vychadzam z vlastnej skusenosti
😊 Ja mam 36 a moj manzelo 58,vychovava somnou moje dve deti z predsoleho vztahu a spolu mame 2rocneho syna a cakame dalsieho 😅 ked je zazemie,pohode v rodine,niesu hadky a chcete to obaja nevidim problem.
Tiez mame vyriesne hypoteky,sporenie pre deti aby ked sa”nahodou”nieco stane boli vsetky na poriadku.

klaudscha11
16. feb 2022

vsetko podla mna zalezi aj od povahy cloveka. su chlapi, co sice maju svoj vek, no necitia sa nan a su tak povedias stale taki aktivny no su aj taky, co uz proste chchu mat taky ten svoj pokoj

adriana84
16. feb 2022

Mam 37,manzel 54..pred 3 dnami sa nam narodilo 4.dietatko..nikdy by som nemenila..doma mam 14 a 6 rocnu dcerku a 10 rocneho syna

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ladycat2021
16. feb 2022

@adriana84 ake rozkosne 😍 gratulujem .. nech ti robi len radost 🙂

zansika
16. feb 2022

Moj muz bude mat tento rok 49 a na ceste je stvrte dieta. Mame dcery vo veku 14,11,3. Rozhodli sme sa ,ze kedze je medzi najmensou a starsimi taky vekovy rozdiel,chceme,aby mala aj ona partaka. On sa citi aj na 10 deti. A take veci ze starsi si robit deti ,to je blbost,aj mlady clovek moze predsa umriet. A dnes uz nie je nic cudne ze starsi rodicia chodia pre deti do skolok ci skol. Taktiez uz nie je cudne ze na maturitach su rodicia v dochodcovskom veku. Ked sa na to citite a chcete,nie je o com. A nezhody kedysi davno vobec nemusia znamenat,ze sa budu opakovat. Ste starsi a urcite sa sa poucili.

elizita
16. feb 2022

hlavne neries vekovy rozdiel.. ani mensi ani vacsi nikdy nezaruci taky alebo onaky vztah medzi surodencami... nezijem v tvojej situacii, ale ja osobne by som cielene do toho uz nesla ani teraz, a to mam 36 😀 ja by som si na to netrufla fyzicky a tiez uz je to super mat ako tak odrastene deti a uzivat si caro toho veku..

elementissa
16. feb 2022

Nie nešla by som, tu na kobyle je bežné mať novorodenca so sedemdesiatnikom. Akože proti gustu žiadny disputat. Z môjho pohľadu- moja mama mala 47 keď som sa narodila a otec fuu, ani neviem. Nepoznala som ho. Umrel, keď som mala 3 roky, na starobu. A moja mama nebola žiadna mladica tiež. Nebolo to nič príjemné mať na stužkovej 67 ročnú pani, pričom rodičia mojich spolužiakov boli vítalni 40tnici. Teraz už má pred 80tkou a síce dokáže tráviť čas ešte s mojím synom (2,5r), ale o rok tu už možno nebude, čo je vzhľadom na vek pochopiteľne. Ani nehovorím o našom neexistujúcom vzťahu. Proste 50 rokov medzi rodičom a dieťaťom sú dve generácie. Príliš veľký rozdiel, nepochopenie. A navyše muži umierajú mladší štatisticky. Ale veď aj tak si spravíš ako chceš. Pre mňa ako dieťa starých rodičov nie je vhodná varianta mať v starom veku dieťa. Ale teraz je to moderné. Ja som sa vydala mladá, ešte počas VŠ, aj som mala mladá dieťa a možno budem jediná s vlastnými zubami na synovej stužkovej, keď to tak vidím okolo seba 😅 o pár rokov budú mať stužkové už prezývku "zraz geriatrikov", keďže teraz žena, čo nemá v 50tke decko na vzor Benovej, nie je cool 😅😅😅🤣 ale sprav si tak, aby tebe dobe bolo, čo tam po nejakuch pocitoch toho dieťaťa, veď ono si zvykne 😉

danielahamar
16. feb 2022

ja mám tento rok 40, muž 45 a máme doma ročného😉

katarinkalilly
16. feb 2022

@megan777 ♥️🥰♥️

megan777
16. feb 2022

@adriana84 krasna gratulujem ❤️

veuska2
16. feb 2022

Za mňa nie, sama som dieťa starších rodičov (mama 44,otec 46), otec zomrel keď som bola ešte malá a mama už nemala na mňa energiu,tak som rástla ako drevo v hore a doteraz si z toho nesiem následky.

alexandrahaspi
16. feb 2022

Inak sranda, ked som bola na ZS, mala som jednu spoluziacku co ju mama mala v 44r a bolo to akoze strasne divne. Dnes uz je to pomaly new normal. podla mna to je zle vo vsetkych smeroch, ja som mala deti v 29 a 32 a tesa mam dost, neviem si predstavit mat o 10r viac, ale ked sa niekto na to citi, tak je to jeho vec 🤷‍♀️ Moja mama ma 54 a ked je hodinu s mojimi detmi, tak ma dost 🤣🤣🤣🤣 ja mam pocit ze cela tato generacia co ma deti v 40tke este zisti ze to je riadne nahovno…. Ich deti sa mozno spamataju a nebudu chciet mat uz deti tak neskoro. este pred 10r bolo mat dieta v 30neskoro a dnes mam rovesnicky este bezdetne, 35rocne alebo cakajuce prve dieta. pre mna totalne no go, ale tak kazdy nech robi ako to citi a ake ma moznosti. Chapem ze nie vzdy to vyjde, ale bohuzial dnes je ludom vsetko prednejsie a casto sa neskoro spamataju. Teraz nepisem k autorke. @kittykat kolko maju tvoje deti rokov? Ja uz tiez sa citim ako mlada mamicka, ked niekedy normalne vidim matky ze neviem rozoznat ci su to matky alebo babky 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ A su to bohuzial matky.

barboraamatejko
Autor odpoveď zmazal