icon

Dievčatá, dokedy ste „ ochotné" čakať na požiadanie o ruku?

terezkaa22
10. máj 2022

Takto je nám obom 32 a 33 a sme spolu 1.5 roka a aj bývame spolu,neviem ,načo čakať?!
Som netrpezlivá? Vy to máte ako? A áno aj sa o tom s ním rozprávam a tak .

breznica
11. máj 2022

My sme spolu 7.rok,ja mám 35,on 38. Pri debatách o svadbe on vždy jasne povie, že on papier nepotrebuje.tak mu tretí rok odkedy kúpil byt hovorím, že s cudzím človekom bývať nebudem.detinske handrkovanie ale ja som poučená z minulosti a viem, že spoliehať sa môžem vždy len a len na seba

sonia_wiener
11. máj 2022

@terezkaa22 mňa muž nepožiadal ani po 13r :D (nakoniec sme sa vzali po 10r len tak sponnatne) takže áno, si netrpezliva 🙂

veronikastrickova
11. máj 2022

@oliviakatka mozme si ruky podat. Ale za mna to bola dobra lekcia.

ouwecka
11. máj 2022

@janisa31
Cosi,to sme uz mali svadbu🤣

andreatytler
11. máj 2022

@terezkaa22 Ono je uplne jedno ak si niekto mysli ze po 1.5 roku je este priskoro riesit svadbu, alebo ze oni nikdy svadbu nepotrebovali. Aj bez svadby sa da mat krasny vztah plny istoty. Ale zda sa ze pre teba je dolezite aby ta svadba bola a to je vsetko na com zalezi. Drzim palce.

bilancia
11. máj 2022

@elis248 mozem sa spytat, ako takato svadbicka na urade vyjde financne? nemam vobec skusenosti/info, dakujem 🙂

lucmirka124
11. máj 2022

@bilancia ja pred 5 rokmi, za zosobasenie sme na urade neplatili nic, mala som nastudovane poplatok ze 30€ ale nechceli ani ten, lebo ja vlastne trvalim pobytom som mala narok na obrad , manzel ine mesto trvaly pobyt, platili sme na urade za fotografa😊😂, nas bolo 16 ludi, po obrade obed, (cca 550€) , pozicanie siat mne bolo 300€ to sa mi videlo vela ale bola som tehotna a mala som na vyber mozno zo 4ks, nemusis mat ani svadobne, ale ja som zhodnotila ze vydavat sa mienim len raz🥰 bola som krasna, nezabudnem ked mi svokra od srdca ze som nadherna🥲🥲. Oblek muzovi, obrucky 500€, ani tie vraj nemusia byt, my ked sme to tak zratali tak 1500€,, 1,5 mesiaca po svadbe som rodila🤣🤣rada nato vsetko spominam,,, vybavili sme vsetko v priebehu 2 tyzdnou, ked sa muz rozhodol ze sa ide ozenit bo chce aby sme sa vsetci traja rovnako volali😍🍀 casom sam povedal svadba - uzavretie manzelstva nieje len papier❤️❤️❤️

euka210
11. máj 2022

@terezkaa22 byvate spolu, tak co mu viac treba 🤔 Mna po 1,5r poziadal o ruku a o pol roka svadba. Ja 26 a on 31r. Rozumeli sme si, ziadne vazne chyby sme na sebe nenasli, a bolo to jeho prekvapko...dokonca aj prsten dobre trafil 😊. Ale my spolocny zivot az po svadbe.

bilancia
11. máj 2022

@lucmirka124 supeer, dakujem, vela lasky vam prajem❤

modraslamka
11. máj 2022

@terezkaa22 hah, vdaka 👍😉☺️

deninka233
11. máj 2022

@terezkaa22 ahoj, my sa berieme teraz po deviatich rokoch vzťahu. Ale tiež už som ho postavila pred ultimátum. Pravda je, že už sme viackrát chceli, ale vždy dačo do toho prišlo (rizikové tehotenstvo, sťahovanie, korona…) no riešiť či sa náhodou nevezmeme, sme začali až po piatich rokoch spoločného bývania.
Máme 36 a 35 rokov.

lunademonica
Autor odpoveď zmazal
zitaje
11. máj 2022

Tak keď už spolu bývate, načo by sa ženil? My sme sa brali po veľa rokoch na diaľku preto, aby mohol byť tu s nami (môj je cudzinec).

elis248
11. máj 2022

@bilancia na úrade sme nič neplatili, bolo to v mieste trvalého pobytu ženícha. My sme zohnali len oblečenie, obed bol u nás doma. Žiadna výzdoba, žiadne oznámenia, žiadny cirkus okolo toho.

elvia
12. máj 2022

@breznica zeny vy ste si pomylili pointu vztahu ako takom.. ze s" cudzim " tak to si zabila,ked budes mat jeho priezvisko uz ti cudzi nebude??A to sa stane v sekunde? 😂 Do manzelstva by sa malo vstupovat s laskou nie chticom vlastnit,mat ... to je o egu,laska je duchovna zalezitost tam su duse prepojene tak myslim ze logicky na manzelstvo musia byt dvaja ,nieze jeden toho druheho do neho nuti ... to je tak trapne a smiesne a urcite pre druhu stranu aj otravne a deptajuce ked to raz nechce.. a piste co chcete,je to len papier ten vam nic nezaruci,aspon v jednom davam za pravdu ze spolahnut by sa mal kazdy v prvom rade sam na seba a potom mozno ani to manzelstvo nebude treba 🙂
ps: a "biologicke hodiny" haha hej lebo vlastne ludstvo je naprogramovane ... tak uz tikaju ... nou koment..

julinka65
12. máj 2022

mna len udivuje, ze je to v podstate dost kratka doba a vravis tu, ako keby si cakala 10 rokov. ono 1,5 roka je proste malo a to si myslim nie len pre chlapa, aby sa hned hrnul do svadby. chcelo by trocha pribrzdit

terezkaa22
autor
12. máj 2022

@julinka65 prečo?

terezkaa22
autor
12. máj 2022

@julinka65 nesúhlasím, a prečo ked som videla starých ľudí čo sú spolu roky,že sa zobrali proste prebehla iskra a zobrali sa,nečakali na zázrak? ved mi spolu aj bývame čiže aj tým sme si prešli

terezkaa22
autor
12. máj 2022

a mnohé písali že sa vzali po 3 mesiacoch, roku

galganka
12. máj 2022

Po prečítaní témy už začínam chápať, prečo si takmer každý myslel, že sa musíme brať, keď sme sa po dvoch rokoch zasnúbili. Pekne po maturite, posledné naozajstné prázdniny som mala. 😁🙈

isis234
12. máj 2022

@janulka1802 tomu sa hovorí ... spriaznené duše.... ❤

veronikastrickova
12. máj 2022

@terezkaa22 no ja som otehotnela a malinsme svadbu po cca 6tich mesiacoch a bol rozvod. Predtym som bola aj zasnubena, jeho som extremne milovala, ale vela sme sa hadali. Niekedy ludia ziju spolu aj 10rokov a rozidu sa, pritom si myslia ze su spriazneny. Svadba nezarucuje dozivotny zvazok. Nikdy nevies co sa moze stat. Ale ty nechces svadbu z lasky, ale asi pre to, ze mas tolko rokov a lebo sa to tak patri? Davno to uz neni o tom, ze si stara dievka lebo si sa nevydala do 25ky. A aj ked spolu byvate, kludne sa rozist mozte, pokial budes na neho tlacit.

zitaje
12. máj 2022

@terezkaa22 a prečo sa vlastne chceš vydávať? Čo by sa tým zmenilo?

terezkaa22
autor
12. máj 2022

@veronikastrickova tak ale pardón ,toto nebolo fér že sa chcem vydavat iba preto že mám po 30? Práveže tam je láska asi preto chcem svadbu a chce ju aj on
nasrala si ma

terezkaa22
autor
12. máj 2022

@zitaje halooooooooo ved na svete je miliarda vydatých žien,prečo sa vydávali? to vazne sa pýtate že prečo?č o sa tým zmení

terezkaa22
autor
12. máj 2022

vám nič nehovorí postup svadba dieťa ? to je take nepochopitelné?

breznica
12. máj 2022

@elvia síce neviem prečo si označila mňa v tom slohu,ale ja viem čo chcem a žiť s niekým bez svadby nechcem ak si to nepochopila. zvyšok tvojho príspevku asi patrí iným, mňa biologické hodiny netrápia keďže už mám tínedžera🤣

veronikastrickova
12. máj 2022

@terezkaa22 ja som ta nasrala? A cim? 🤣 Ty chces svadbu, ale on asi nie, lebo by ste tu svadbu chystali a nestazovala sa na MK. 99%zien predstavovalo postup svadba, dieta. Ale uz teraz to tak uplne nieje. A vacsienou je najprv dieta, aspon v brusku, a az potom svadba. Ale ani ty to nemas tak akoby to malo byt. Svadba, spolocne byvanie a dieta. Ved ked sa chces vydavat a uz dieta tak tlac na chlapa, nie tu na cudzie zeny sa nasierat co ti napisu

zitaje
12. máj 2022

@terezkaa22 takže sa chceš podobať na miliardu iných vydatých žien? Trocha slabý dôvod pre mňa. Ja úprimne nerozumiem, načo je dobré sa vydávať, keď deti nemáte a žijete spolu. Nehnuteľnosť sa dá vyriešiť aj bez manželstva. Zjavne nechceš svadbu z náboženských dôvodov, inak by si nežila s chlapom. Čo by sa malo podľa teba svadbou zmeniť?
Ja som sa vydávala pred 6 rokmi, už sme mali vtedy 3 deti. Vydávala som sa kvôli tomu, aby mohol môj muž cudzinec žiť s nami tu u nás. Inak by som sa nevydávala. Ty čo získaš vydajom?

zitaje
12. máj 2022

@terezkaa22 ak sa chceš vydávať kvôli tomu, že chceš deti, treba to takto komunikovať smerom k chlapovi 🙂 neviem ako veľmi sa s ním dá hovoriť na tieto témy, s niektorými sa nedá, ale možno si nie je istý, či chce s tebou rodinu, možno ešte nechce deti, možno vôbec nechce deti... Tieto veci máte vyjasnené?