Divné poradie hodnotenia vnúčat
Ženy svokra má zasa raz naštvala.
Počuli ste už také hodnotenie vnúcat že je najlepšie to ktoré popri škole najviac zarobí? A potom je jej úplne jedno aký má prospech, aké má vysvedčenie.
Dcéra je v maturitnom ročníku, chystá sa na medicínsky odbor má semináre a doučovanie. Mala v lete brigádu ale uprednostnila dobrovolnícku činnosť v jednej organizácii. Kým vnuk na učnovke si vie privyrobiť a podľa všetkého má aj brigádu na čierno ako čašník.
Do budúcnosti bude dávať menej ,,sovlentnej,, vnučke menej peňazí na Vianoce či sviatky ako vnukovi.
Zatiaľ to predo mnou nepovedala ale bude aj to ako by ste reagovali zachovali?
Ked to na teba vybali tak by som povedala, ze napriek tomu, ze si moze so svojimi peniazmi robit co chce sa mi to nezda spravodlive. A ze pokial bude robit rozdiely medzi vnucatami tak to bude do buducna narusovat vztahy v rodine.
Dievča a podľa starých rodičov je na prácu na starostlivosť na obslakovanie chlapa/ov. Chlap nemusí nič.
@anonym_autor Slovensko. 2025. Akoze v EU, ale mentalne tam nepatrime. Co narobis...
@sss777 medina nie prave ten odbor kde sa dá až tak brigádovať.
A nie je taká že by sa na babku vyprdala keď raz skončí školu
@anonym_autor, mám dcéru (aj syna) a keby sa nejaký primitiv opovazil naznačiť, že je niečo menej alebo má viac povinnosti, lebo je dievča, tak by to bola veľmi dlhú dobu až večnosť máš posledný rozhovor. A mohol by to dotyčný aj osemnásť krát do dňa nechať vyhlasovať v miestnom rozhlase, aká som zlá. Neznasam taketo primitívne dristy a vydieračské reči o rodine. Kým mám moje deti pod palcom ja, nebude si o nich v mojej prítomnosti nikto utierať hubu. Vnuk je úžasný a treba mu dať viac? V pohode. Nech okolo nej skáče fantastický vnuk a nie zbytočná vnučka. Prečo by som sa mala dobre správať k ľuďom, ktorí mi (alebo môjmu dieťaťu) ubližujú a považujú ma za podradný druh? Aj oni budú spokojnejší, že majú len kvalitné vnúčence a aj ja, že nemusím počúvať reči primitivov. Win-Win situacia. Super.
To naozaj lebo daju menej peňazí na narodeniny ,tak potom v starobe treba dávať menšiu starostlivosť,ľudia ,tu bliakate ,že je nespravodlivé ,že jedno vnúča dostane menej a potom sa ma starať o človeka menej jedno vnúča a druhé viac?
Chora doba ,poďme všetko vracať ,čo nie je tak ako si predstavujeme
To čo zažila autorka od rodičov je nespravodlivosť ,ale vracať,že sa nepostaram a nepomôžem inému človeka,koli pár stovkám čo mi dak menej ,je ohavne
@minenkaa
nejde o € ide o princip! Babka je bezcharakterna manipulativna a sebecka vydra uz teraz. Cim bude starsia, tym bude hnusnejsia. Dedinacnededina, do prdele hy som ju pospala! A oeniaze pre vnucku nech so radsrj setricna opatrovatepku, bude ju velmi potrebovat! Casnik cascani chut mat nebude a lekarka vnucka by bola hlupa, keby jej okolo rite behala. Ta starena nema kuska pokory - ona vyzaduje!
Ake pozicaj take vráť. Nie koli f8nancism ale pristupu. Pani sa zle narodila kedze je presvedcena, ze ma okolo seba sluzobnictvo!
A kludne budem za zlu!
@anonym_autor hadam nechces seniorke dospelej osobe rozkazovat co ma robit so svojimi peniazmi. Aspon sa vnucata naucia,ze nie vsetko v zivote je fer.
@anonym_autor, mám dcéru (aj syna) a keby sa nejaký primitiv opovazil naznačiť, že je niečo menej alebo má viac povinnosti, lebo je dievča, tak by to bola veľmi dlhú dobu až večnosť máš posledný rozhovor. A mohol by to dotyčný aj osemnásť krát do dňa nechať vyhlasovať v miestnom rozhlase, aká som zlá. Neznasam taketo primitívne dristy a vydieračské reči o rodine. Kým mám moje deti pod palcom ja, nebude si o nich v mojej prítomnosti nikto utierať hubu. Vnuk je úžasný a treba mu dať viac? V pohode. Nech okolo nej skáče fantastický vnuk a nie zbytočná vnučka. Prečo by som sa mala dobre správať k ľuďom, ktorí mi (alebo môjmu dieťaťu) ubližujú a považujú ma za podradný druh? Aj oni budú spokojnejší, že majú len kvalitné vnúčence a aj ja, že nemusím počúvať reči primitivov. Win-Win situacia. Super.
@vroni presne tak.....nech sa autorka neschovava tuná ,a to že žije na malej dedine a tam je všetko inak....sa zastane svojej dcéry a hotovo !
Poznám také ženy, naschvál robia rozkoly v rodine. Jej vobec nejde o to, kto viac zarobí. Keby zarobila viac dcéra, nasla by si iný dôvod, len aby surodencov voči sebe postvala. Normálne jej povedz nech nepočíta s pozvánkou na promóciu . Že tú dostane ten starý rodič, ktorý dcéru najviac podporoval.
Máš dcéru v maturitnom ročníku, sudim, že by si mala byť vyzretá žena a dlhoročná nevesta svojej svokry. A riešiš hlúposti.
@anonym_autor pytas sa ako by sme sa zachovali? Nijako. Nevšímala by som si to. V tomto storočí riešiť pohlavie? Trapne.
Ako by som sa zachovala? Ja by som s ňou viac nebavila. Dcéra vie akú má “super” babičku? Ak nie, hádam čoskoro zistí.
Sorry, ale budúcich právnikov, lekárov a podobne máme plno a nakoniec robia predavačov alebo vo výrobe s ukončeným gymnáziom. To že sa chystá neznamená že sa tam dostane a ak dostane že to doštuduje a neskončí v prvom ročníku... Teda ty si opačný extrém ako svokra a vidíš ju už pomaly ako primárku nemocnice a pritom ešte neurobila ani maturitu. Teda obe ste riadny extrém a nemáte si čo vyčítať. A teda verím že ak sa na tej medicíne udrží alebo ju skončí babka určite bude hrdá.
@anonym_autor bolo by mi to úplne jedno, je to jej vec
Sorry, ale budúcich právnikov, lekárov a podobne máme plno a nakoniec robia predavačov alebo vo výrobe s ukončeným gymnáziom. To že sa chystá neznamená že sa tam dostane a ak dostane že to doštuduje a neskončí v prvom ročníku... Teda ty si opačný extrém ako svokra a vidíš ju už pomaly ako primárku nemocnice a pritom ešte neurobila ani maturitu. Teda obe ste riadny extrém a nemáte si čo vyčítať. A teda verím že ak sa na tej medicíne udrží alebo ju skončí babka určite bude hrdá.
@marsmykkok neviem čo ti vlastne vadí, dcéra spravila pre svoju budúcnosť určite viac ako svokra ktorá má iba zš alebo švagrinin syn,. ktorý ani nemá v pláne zmaturovať
@anonym_autor bolo by mi to úplne jedno, je to jej vec
@konikkon ok lebo prvé by nevadilo ak ti babka deptá dieťa a hovorí jej že je úplne nanič,je nevychovaná a nevďačná
Poznám také ženy, naschvál robia rozkoly v rodine. Jej vobec nejde o to, kto viac zarobí. Keby zarobila viac dcéra, nasla by si iný dôvod, len aby surodencov voči sebe postvala. Normálne jej povedz nech nepočíta s pozvánkou na promóciu . Že tú dostane ten starý rodič, ktorý dcéru najviac podporoval.
@bashka80 áno,ale nie sú súrodenci ale bratranec a sesternica
@konikkon ok lebo prvé by nevadilo ak ti babka deptá dieťa a hovorí jej že je úplne nanič,je nevychovaná a nevďačná
@anonym_autor podľa tvojich slov ako tu píšeš, verím tomu ze je tvoja dcéra naozaj nevychovana a nevdacna. A svokra ma pravdu. Sama si napísala ze dcéra k nej odmieta chodiť, takze svokra reaguje adekvátne. Si čudná aj ty, aj tvoja dcéra. Len si to nepriznás.
@marsmykkok neviem čo ti vlastne vadí, dcéra spravila pre svoju budúcnosť určite viac ako svokra ktorá má iba zš alebo švagrinin syn,. ktorý ani nemá v pláne zmaturovať
@anonym_autor
a ty máš minimálne vš? nie?
si taká istá ako svokra, sa vyvyšuješ.
@anonym_autor Prekáža mi to, že proste ak máš syna napríklad a dáš ho v troch rokoch na hokej nemôžeš to brať tak že bude hviezda NHL. Lebo to ukáže čas, či bude mať talent, šťastie, bude priať zdravie. A rovnako aj tu, dcére ti výjsť nemusí hoci sa snaží. Babka proste uprednostňuje konkrétne činy ako plány. Ale verím že ak tu medicínu dcéra vyštuduje bude na ňu hrdá, rovnako aj keby nie a bude mať krásne pravnúčatá a podobne... PS Inak ty si horšia ako svokra, považovať švagrinej syna za niečo menej preto že chce robiť manuálne je riadne povrchné, len aby ten švagrinej syn aj s učňovkou sa raz neuplatnil v živote lepšie a nezarábal viac ako tvoja dcéra ktorá síce má vysoké ciele, ale chýba ti pokora, že nevieš či to vyjde a dcéru automaticky vyzdvihuješ hoci teraz sú na tom rovnako a švagrinej syna zatracuješ...
@mondolina asi si to nepochopila, podľa nej ona má psiu povinnosť aby sa o ňu starala, aby ju obskakovala, aby jej chodila pomáhať. Keď to dcéra neurobí je zlá, hneď je 🔥 na streche, potom som ja zlá zle som ju výchovala, ver mi nerada ju počúvam
@anonym_autor Hlavne ju nauč, myslím dcéru, že za to, že je dievča, nemusí sa obetovať a nemusí nikoho obskakovať. Myslenie ako zo stredoveku babke nezmeníš. A dcére viac pomôže, keď bude vedieť, že jej hodnota sa meria niečím iným ako počtom opatrovaných a obskakovaných osôb. Peniaze od babky sú oproti tomu nič.
ked pojde svokra k vnucke na vysetrenie, nech si vypyta poriadny balik za osetrenie lol
Neriesila by som to nijako. Nezaujimala by ma. Potom ju treba poslat k tomu, koho sponzorovala. A to tiez nesuhlasim, ze ma povinnost niekomu davat peniaze. Ale aby jedna stara zena ponizovala a zhadzovala vnuca?? Odstihla by som ju. Naco mat v zivote negativneho a zleho cloveka? Len zato, ze je "rodina"??
@anonym_autor nie to by som nedovolila a tiež výchovou by som dieťa učila, že takéto veci ju nemôžu deptat, keďže je to o babke a nie jej kvalitách. Dieťa by malo poznať svoju vnútornú hodnotu a integritu, toto sa buduje roky - celý život. Lebo v živote mnohokrát natrafí na nespravodlivosť, možno ponižovanie, deptanie.
@anonym_autor bolo by mi to jedno, neda tak neda
Je to jej vizitka nie moja
Uz dlhu dobu neriesim taketo zabo-mysie spory, ved to ti zbytocne odobera energiu
@anonym_autor Prekáža mi to, že proste ak máš syna napríklad a dáš ho v troch rokoch na hokej nemôžeš to brať tak že bude hviezda NHL. Lebo to ukáže čas, či bude mať talent, šťastie, bude priať zdravie. A rovnako aj tu, dcére ti výjsť nemusí hoci sa snaží. Babka proste uprednostňuje konkrétne činy ako plány. Ale verím že ak tu medicínu dcéra vyštuduje bude na ňu hrdá, rovnako aj keby nie a bude mať krásne pravnúčatá a podobne... PS Inak ty si horšia ako svokra, považovať švagrinej syna za niečo menej preto že chce robiť manuálne je riadne povrchné, len aby ten švagrinej syn aj s učňovkou sa raz neuplatnil v živote lepšie a nezarábal viac ako tvoja dcéra ktorá síce má vysoké ciele, ale chýba ti pokora, že nevieš či to vyjde a dcéru automaticky vyzdvihuješ hoci teraz sú na tom rovnako a švagrinej syna zatracuješ...
@marsmykkok mne vadí svokryn prístup a.čo sa chlapca týka že pracuje na čierno, mohla by som kľudne udať jeho zamestnávateľa
@anonym_autor
a ty máš minimálne vš? nie?
si taká istá ako svokra, sa vyvyšuješ.
@mondolina áno, aj keď som študovala aj počas materskej s mužovou podporou

@anonym_autor
Svokru nezmeníš, môžeš zmeniť len svoje vnímanie situácie.
Hlavne to skús vysvetliť dcére, nech to neberie vážne.
O chvíľu zmaturuje, začne chodiť na VŠ, nájde si brigádu a nebude odkázaná na žiadne darčeky odstupňované podľa pohlavia.
@sss777 medina nie prave ten odbor kde sa dá až tak brigádovať.
A nie je taká že by sa na babku vyprdala keď raz skončí školu