Divné poradie hodnotenia vnúčat
Ženy svokra má zasa raz naštvala.
Počuli ste už také hodnotenie vnúcat že je najlepšie to ktoré popri škole najviac zarobí? A potom je jej úplne jedno aký má prospech, aké má vysvedčenie.
Dcéra je v maturitnom ročníku, chystá sa na medicínsky odbor má semináre a doučovanie. Mala v lete brigádu ale uprednostnila dobrovolnícku činnosť v jednej organizácii. Kým vnuk na učnovke si vie privyrobiť a podľa všetkého má aj brigádu na čierno ako čašník.
Do budúcnosti bude dávať menej ,,sovlentnej,, vnučke menej peňazí na Vianoce či sviatky ako vnukovi.
Zatiaľ to predo mnou nepovedala ale bude aj to ako by ste reagovali zachovali?
@anonym_autor nereagovala by som nijako. Ak by dcéra išla na medicínu, bude mať podstatne vyšší príjem, ako čašník. V budúcnosti, keď bude babka potrebovať pomoc, nech sa vnučka zariadi podľa toho, ako to bude ona cítiť.
Každý má iné hodnoty, niekto vidí šťastie v peniazoch a honbe za nimi, ale na konci príde sklamanie a vytriezvenie.
@anonym_autor nijak. O pár rokov bude chcieť byť veľmi v kontakte s vnučkou doktorkou. A všetko jej vnučka vráti sama 🙂. Neni to malé dieťa, že si nezráta 2+2
Neries, bud rada, ze dcera je sikovna snazi sa. Synovec robi co vie a moze. Hadam nie ste odkazani na peniaze od babky, ci?
Sú to jej peniaze . Môže dotovať koho chce a ako chce .
A čo je všetko o peniazoch?ved nech dá komu ona chce
Vôbec že niečo dá by ste mali byť vďační ale to je vidieť že vzťahy o peniazoch a presne to aj na teba autorka funguje
Povie ze da tvojej dcére menej a už ohen v tvojich očiach 😀 sú to LEN PENIAZE😅
Na peniaze sa vykašli, skôr nech sa zamyslí na ten dôvod prečo jednému viac a druhému menej. Nič by som viac k tomu svokre nepovedala ...
sa ti čudujem že to vôbec riešiš. Ja by som si to ani len nevšimla. Nech dá komu chce a koľko chce.
@anonym_autor toto vôbec nerieš buď rada že máš deti , aké máš a čo na tom že ona bude doktorka a on čašník však je treba oboch a neboj deti si to budú pamätať , ako sa ich babka zachovala však babka pochopí , keď jej deti povedia ako to bolo a že sa s ňou stretnúť nechcú
Vôbec nejde o pár stoviek eur, ale o to ako to celé prezentuje pred ľuďmi.
Od mala som citlivá na rozdiely, môj otec starý rodičia preverovali mužských potomkov. Bratovi darovali dom kúpili auto platili vš, mne ani na štúdium nechceli prispieť už ani na strednej.
Zacať vetu tým že je to iba dievča
@anonym_autor je to jej vec, mozno ma s vnukom lepsi vztah a je uplne jedno, ktory kolko zarobi. To ta nenapadlo?
Tu su same zenbudhistky. Jasne ze ta to skrie, ved je to ocividna nespravodlivost. A nejde o to ze by ste boli odkazani na ich peniaze, vobec.
Ja by som jej povedala, ze je to podla teba nespravodlive, ale ze su to jej peniaze, moze si s nimi nakladat ako chce. A rovnako je sama zodpovedna za to, aky vztah k nej to- ktore vnuca v buducnosti bude mat.
Vobec by som to neriesila . Svokrovci davali 3 vnucatam uz dospelym zarabajucim kazdemu $100 (najstarsie malo 3o r. ) na vianoce . Mojim detom nedali ze su male a naco by im boli peniaze ? A potom svokor vyhlasil ze uz nebude vnucatam davat nic Lebo su velke . Cize moje nedostali nikdy 🤣 ale to je uz jeho problem nie moj lebo odomna dostavaju vsetko co potrebuju aj co nepotrebuju . Nebolo to fer ale naco sa nad tym trapit ? Toto nie je Moj problem ja som k mojim potomkom ferova a aj k vnucatam budem . Ked to netrapi tu svokru ze nie je spravodliva .. teba to bude zbytocne zožierat
@anonym_autor dobrý bizar
Dievča a podľa starých rodičov je na prácu na starostlivosť na obslakovanie chlapa/ov. Chlap nemusí nič.
@anonym_autor Chápem, že ťa to mrzí, ale nespravíš s tým nič. Mal by sa s ňou porozprávať tvoj muž. Je to jeho mama. Mne by o tie peniaze vôbec nešlo, ale presne tá (ne)férovosť by ma veľmi mrzela. Kvôli dcére možno až ťažila. Lebo ako sa asi ona musí cítiť? Že stará mama ju má menej rada, ako jej bratranca, keď robí medzi nimi rozdiely? Ja nikdy nepochopím zmýšľanie takýchto ľudí, čo sa im honí hlavou a prečo to robia.
Ale pozri sa na to z inej stránky. Máš šikovnú dcéru, tak ju podpor a buď na ňu hrdá. A ak by ju svokrovci chceli len využívať na to, aby im pomáhala, tak by som to teda veľmi rýchlo zatrhla.
Dievča a podľa starých rodičov je na prácu na starostlivosť na obslakovanie chlapa/ov. Chlap nemusí nič.
@anonym_autor
ved je to jej názor, jej vzorec. ty si v rodine sprav svoj.
@anonym_autor im to v hlave nepoprehadzujes, prezentuju svoje trapne zivotne vzorce aby ti tym ublizili. Ty si tym nenechaj ublizit. Ved su to jednoduche hlavy.
@anonym_autor
ved je to jej názor, jej vzorec. ty si v rodine sprav svoj.
@mondolina asi si to nepochopila, podľa nej ona má psiu povinnosť aby sa o ňu starala, aby ju obskakovala, aby jej chodila pomáhať. Keď to dcéra neurobí je zlá, hneď je 🔥 na streche, potom som ja zlá zle som ju výchovala, ver mi nerada ju počúvam
@mondolina asi si to nepochopila, podľa nej ona má psiu povinnosť aby sa o ňu starala, aby ju obskakovala, aby jej chodila pomáhať. Keď to dcéra neurobí je zlá, hneď je 🔥 na streche, potom som ja zlá zle som ju výchovala, ver mi nerada ju počúvam
@anonym_autor
no pochopila, a aj zažila. tiež bola moja psia povinnosť.....na pol roka som sa odstrihla a bolo vybavené.
@anonym_autor ty nemusis robit, co si nejaka baba predstavuje. Ani tvoja dcera NEMUSI. Jednoducho budete zle, no a co?
Mas svokru - primitivku
prosím ťa a tvoja (inak veľmi prízemná a hlúpa) svokra im dáva na Vianoce každoročne obálky v radoch tisíciek??? Pretože inak by mi ani nenapadlo to riešiť... Jej myslenie, jej vizitka.
Musí ti byt jasne, že tato pani je mierne primitivna. Preto jedným uchom dnu a druhým von.
Nevenovala by som tomu ani sekundu
Dcéru by som od nej držala bokom. A môžeme byt obe zle, kľudne
V meste možno iné, ale bývame.v malej dedinke. Kto tak.nebýva nezažil ťažko vysvetľovať, ona s týmito info každého
To naozaj lebo daju menej peňazí na narodeniny ,tak potom v starobe treba dávať menšiu starostlivosť,ľudia ,tu bliakate ,že je nespravodlivé ,že jedno vnúča dostane menej a potom sa ma starať o človeka menej jedno vnúča a druhé viac?
Chora doba ,poďme všetko vracať ,čo nie je tak ako si predstavujeme
To čo zažila autorka od rodičov je nespravodlivosť ,ale vracať,že sa nepostaram a nepomôžem inému človeka,koli pár stovkám čo mi dak menej ,je ohavne
Takže zas téma o niečom inom ako prvý príspevok
Nie je lepšie vyklopiť hneď naraz všetko?
@anonym_autor keď bude dcéra doštudovaná,a babka bude od nej niečo chcieť,tak by som ju poslala za vnukom....
@anonym_autor
Svokru nezmeníš, môžeš zmeniť len svoje vnímanie situácie.
Hlavne to skús vysvetliť dcére, nech to neberie vážne.
O chvíľu zmaturuje, začne chodiť na VŠ, nájde si brigádu a nebude odkázaná na žiadne darčeky odstupňované podľa pohlavia.

@anonym_autor bolo by mi to sum a fuk, je to jej vec, nezijete s nou a ani nezijete z jej penazi