icon

Dlhá návšteva u nás doma: Ako to zvládnuť?

Dnes o 12:46

Ahojte, poradte, co robit v mojej situacii, brat sa pred polrokom rozviedol, prenajal si maly jednoizbovy byt, kym sa s byvalou zenou majetkovo nevysporiadaju. Teraz ma mat na dva tyzdne deti (4 r, 8r a 11r.) a navrhol, ci by nemohli byt vsetci u nas v dome, lebo ze oni sa tazko pomestia do maleho bytu. Ja som totalny introvert, aj jednodnove navstevy ma vedia vycerpat. (Viem, ze mnohe z vas tu navstevy a rodinne stretnutia milujete, ale skuste sa vzit do duse introverta, ktory sice miluje svoju sirsiu rodinu, ale najradsej ma svoj pokoj doma 😁).
Takze jeho napad sa mi vobec nepaci, na druhej strane mu chcem pomoct, ale neviem ako. Navyse viem, ze oni maju uplne ine zauzivania ako my, ja mam dve deti, mladsie ma rok a pol a chodi spavat poobede aj skor vecer, oni su hore dlho a potom aj rano dlho spia, neviem si predstavit sklbit takto dve rodiny na dva tyzdne.
Rozmyslala som, ze mu navrhnem, ze mozu k nam napr chodit na obedy alebo vymyslime nejake spolocne aktivity...

Strana
z3
anonym_92a434
Dnes o 17:17

No ja by som mu to povolila. Ale len za podmienky, ze tie dva tyzdne bude s detmi doma aj on a zabezpeci si okolo svojich full servis - varenie, upratovanie, pranie .. a ze vas nebudu vecer rusit a budu dodrziavat vecierku, kedy si ty povies. Ale to treba mat odkomunikovane vopred. Nie ze on si bude chodit do prace a ty sa mu staraj o deti.

janinah
Dnes o 17:18
@anonym_64ebd6

Kde ste vsetky “surodenec je ten najvacsi dar”??? Preboha, je to brat a su to netere a synovci. Bude to blbe, nepohodlne a obmedzenie a bla bla bla… ale je to rodina, najblizsi clovek. Mohli by byt u mna akokolvek dlho by potrebovali. Mas skveleho manzela, ze suhlasil a ty si jeho sestra. Je doranany z rozvodu, straty domacnosti a ma byt dva tyzdne sam na deti. Pomoc, opora a nesudenie by mu pomohli. Su to len dva tyzdne v zivote, pomohla by som bez najmensieho zavahania… aj keby som sama mala spat na nafukovacke a stat pri hrncoch od rana do vecera.

@anonym_64ebd6 bars by som sa mylila,ale toto ani náhodou nebudu len 2 tyzdne v zivote. Ich matka nemá problem strcit 3 deti mužovi do 1 izbaku a viac sa nestarať, Takze toto urcite nerobi poslednykrat.

tiezjedna
Dnes o 17:22
@anonym_autor

@mandarinka555 navrhoval jej to, ale nesuhlasi, ze ona sa z domu ani nepohne. A on nechce robit peklo kvoli detom

@anonym_autor nechápem... Takže nechce robiť peklo, a deleguje svoje starosti na teba. Hm...To nie je o nerobení pekla, to je o vymedzení si jasných hraníc hneď zo štartu. Ak nie sú ešte majetkovo vyriešení a chcú brať ohľad na deti, tak sa majú pri nich striedať. U nich doma. A nie komplikovať život príbuzným.

Strana
z3