Dnes mi muž povedal, že som špina
Nikdy som nechcela deti . No zaľúbila som sa a vydala sa s tým že jedno dieťa privediem na svet. Aj som priviedla , dcéra má 11 rokov, mám ju rada , ale nie som žiadna oddaná matka. Manžela mám veľmi rada, zabezpečuje nás veľmi dobre, sme bez hypotéky a nemáme žiadne iné finančné záväzky.
Po 11 rokoch som znova , teraz už neplánovane otehotnela. Nebolo to žiadne zlyhanie antikoncepcie, jednoducho sme boli na dovolenke a ja som asi v poblúznení oddychom vynechala pár tabletiek antikocepcie , no a doma ma potom čakal pozitívny tehotenský test.
Dieťa nechcem , chcem ísť na interupciu , mám 41 rokov a nechcem vychovávať a zas sa obmedzovať. Jedna dcéra mi stačila a ledva som ju ako tak vypiplala , jednoducho nie som materský typ. Lenže môj manžel je zásadne proti , dieťa chce a chce aby som s ním bola aspoň rok doma. Už len tá predstava vo mne vyvoláva nevolnosť že by som bola doma s malým uvreštaným deckom , ktoré jednoducho nechcem .Na materskú on nepôjde , vraví že do roka má byť s dieťaťom doma matka a potom by išlo do jaslí .
Som v 9 týždni tehotenstva, tehotenstvo mám potvrdené a srdiečko bije. Už 3 týždne sa doma vadíme ako psy , lebo ja chcem ísť na interupciu a jednoducho uzavrieť definitívne kapitolu materstva. Dnes mi povedal že som obyčajná špina , že vidím len seba a svoje pohodlie a že sa chystám " utratiť " aj jeho dieťa. Ak pôjdem na interupciu , tak so mnou skončil, že pre toto nemá pochopenie, lebo všetko máme čo treba , len že som hnilá ako voš vychovať ďalšie dieťa. Že po tej interupcii sa ma už nikdy nedotkne a rozvedie sa so mnou, lebo s takou špinou on nebude žiť.
Neviem čo mám robiť , dieťa nechcem ale nechcem prísť ani o manžela. Poznám ho, viem že by sa s o mnou rozviedol , nerozchodil by to ani nerozdýchal , to viem na 100 %. Nechcem však už žiadne ďalšie decko a už vôbec nie vo veku 41 rokov, nezvládnem to a bojím sa aby som mu od zúfalstva že ho mám ,hoci som ho nechcela, niečo neurobila alebo ho nenávidela.
Nechod na interupciu.dobre ti radim budes si to vycitat neskor
@vero96 a aky dobry priklad dava hlavne svojej dcere a ostatnym ,tym svojim nezodpovednym spravanim?najprv za vsetko moze muz lebo on ju oplodnil (mohla sa davno sterilizovat ked nechcela ziadne deti alebo si sakra davat pozor na tabletky,co ako zena ktora nechce ZIADNE deti si sakra davat pozor na to nie?) A potom ked je tu problem tak sa ho zbavim ako spinaveho pradla ved co, zivot gombicka,ide sa dalej.za vsetkym hlada vinnika aby ona mala cisty stit.
@zdenkastanka a kto som ja alebo Ty aby som súdila niekoho iného? Je to v mojej kompetecii/ právomoci? Na základe čoho? lebo je demokracia? nedaj sa vysmiať...
@vero96 a kto ju sudi?kazdy tu napisal len svoj nazor a pohlad na vec... naco tu potom pisala?co cakala na mamickovskom fore?🤨🤔aj tak uz bola rozhodnuta davno dopredu,tak?
@zdenkastanka každá, kt. ju nazvala špinou a podobne.... vieš, konverzovať sa dá aj slušne v určitých medziach ale to ľudia, kt. sa takto vyjadrujú nechápu. That´s all. Pekný zvyšok dňa.
Otras. Neviem čo je horšie, či ísť na potrat, alebo aby malo dieťa takú matku ako si ty 🤦
Tieto stupidne temy tu musi vymyslat nejaky plateny nasadeny dement.
Kazdy den su to lepsie a lepsie temy, jeden pluje na zenu, druhy nazyva spinou, co pride zajtra??
Byť na mieste manžela tak ti poviem to isté...
@dominikamacakova Podľa môjho názoru je horšie byť matkou, ak si k tomu donútená psychickým nátlakom svojho manžela, ktorý ani nemá záujem sa o to dieťa nejak extra starať. To je horšie. Interupcia je zákrok, na ktorý má každá žena právo do 12. týždňa bez udania dôvodu a nie každá žena musí byť napichaná z možnosti byť matkou. Nie je to o nič vznešenejšie ani ušľachtilejšie ak sa rozhodne žena ňou hoci aj nikdy nebyť. Ale to tu vy neempatické ženy, čo žijú len pre deti nedokážu pochopiť.
Dieta vznikne vacsinou z toho, ze je zena plodna a muz plodny pri styku, takze jedna aj druha strana sa maju chranit. Ona neuzila tabletky, on si mohol a mal dat kondom, pokial neboli dohodnuti, ze idu do dalsieho dietata.
Na jednej strane, ked je tu tema, muz mi nepomaha s dietatom/detmi, na vsetko som sama, tak je muz pocastovany roznymi pomenovaniami. 2/3 autoriek sa dusuju, ako muz doma pomaha, ako sa hra s detmi, ako sa im venuje. Autorka napisala, ze bola z tych, co su same na vsetko tak je pochopitelne, ze sa do dalsieho dietata nehrnie.
Mam dceru, dufala som, ze to bude chlapec hlavne z dovodu, ze my zeny sme voci sebe casto hnusne, ale teraz dufam, ze raz minimalne bude mat dobru kamaratku, a budu si oporou navzajom.
Ja osobne my som mala rada za kamartku @elementissa a @oblecenie99, ak som sa nepomylila v nickoch.
Ved toto je vymyslene. A vy sa ako ťapy na 10 stranach hadate az hroza. 😁
Akoze ked som si precitala nadpis tak kadeco mi preslo hlavou. Ale text ma uplne odrovnal.
podla toho nadpisu som chcela povedat, ze by som s takym muzom ani nebola..len ono clovek ked si to tak viac zacne citat, asi bude pravda trosku inde vsak? chybu ste zrejme urobili obaja a teraz co s tym.
Nemáš aspergera?
@drahomirrra prečo by to malo byt vymyslené? Tu musia mat niektoré ženy veľmi fádne životy ak považujú každú tému s nejakým problémom za vymyslenú.
@elementissa 👏👏👏
Tazko povedat, kto aku vinu nesie, len to chce dat nejak dokopy. Ako ja si nemyslim, ze by si to dieta nenavidela,. len je otazne ako to bude teraz medzi tebou a manzelom, ci to aj to dieta bude vediet nejak zlepit dokopy
@pauli_s Ja som uz na koni citala vselico, som tu uz dost dlho a v 90% pripadov su taketo srdcervuce pribehy proste vymyslene, dokonca tu sliedia aj novinarky z Evity, Emmy a podobne za ucelom anonymnych respondentiek na pribehy, tak davaju silne namotavky. A baby sa zbehnu, predbiehaju sa v komentaroch, ktora bude za vacsiu hviezdu a pritom uplne zbytocne.
No ktohovie,aka si bola ty uvrestana decko?.kedze ste socialne na tom dobre,to sa nevies obetovat, a priviest krasne dietatko na svet,.ved vy sa raz pominiete a dcerka nebude mat ziadnu rodinu.No ja by som ta nazvala este horsie,ak to dovolis, teda potrat, tak u mna si vrahyna vlastneho nevinneho dietatka,Zver je zver,ale kazda zver som si vsimla svoje mlada si prituli zohreje nakoji.A ty s vlastnym slobodnym rozhodnutim ,chces zabijat? nevinneho cloviecika.Fuj, to slovo interupcia,nemozem ani pocut.Nevies ako dlho budes zit,co ta caka,ale je vedecky medicinsky dokazane ,ze zena ktora spacha interupciu,do konca zivota trpi ,post abortivnym syndronom,to je ze ma vycitky svedomia do konca zivota.Tam nepomoze ani 100 psychiatrov,lebo zabity zivot sa uz vratit neda.V najhorsom pripade daj to dietatko na adopciu.Vies kolko parov bezdetnych caka na adopciu?
Chapem ta! Vyzeras ako rozhodna zena a hlavne nad vecou, drzim Ti palce. Vela stastia 🍀
@kinderzwillinge kiez by to tak bolo.. bohuzial obavam sa, ze toto vsetko sa fakt deje.. tie pribehy ktore pise zivot su casto najneuveritelnejsie a najcudnejsie…
všetko čo sa deje v tvojom živote má nejaký význam
Ináč a zazvorka je kde, tá sa tu ešte neozvala.
Autorka je rozhodnutá pre potrat, už to aj napísala, nabuduci týždeň odchádza od chlapa aj s dcérou, čiže neviem, čo jej tu vypisujete, keď už je rozhodnutá. Je to jej život a jej vec. Ináč, kebyže som rodinne založená , tak si nehľadám partnera, ktorý deti nechce. Veď je to logické, načo bol snou chlap, keď vedel , že deti mať nechce. Ma natom aj on podiel viny.
@zenulkaaa 41 rocna zena, ktora je studeny psi cumak a v zivote nechcela deti, na dovolenke iba tak dinom danom nezoberie par tabletiek?? Ma dceru, ktorej operie, navari a spravi s nou ulohy a nic viac. Sice ju ma rada, ale keby ju nemala, nestastna nebude. A teraz, rozhodnuta pre interrupciu bude vypisovat blaboly na MK o tom, ako odide s dcerou, pre ktoru jej srdce az tak nehori, od muza, ktory zjavne zaraba nadstandartne??
Vyborne a teraz tu o vlkovi a cervenej ciapocke 🙈

Ja sa pýtam o čo ste lepšie Vy matky, keď inú cudziu ženu nazvete špinou? Toto je výchova? Vy vychovávate deti? Nie, nemusíte takto pred nimi rozprávať, oni vidia ako žijete a oni sa len pridajú 😉 takže nie ste o nič lepšie ako daná autorka len preto, že vynosíte dieťa to dokáže aj slonica, kengujra a dokonca aj opica 😉
autorka, Tebe držím prsty! budeš to potrebovať!