Dnes mi muž povedal, že som špina
Nikdy som nechcela deti . No zaľúbila som sa a vydala sa s tým že jedno dieťa privediem na svet. Aj som priviedla , dcéra má 11 rokov, mám ju rada , ale nie som žiadna oddaná matka. Manžela mám veľmi rada, zabezpečuje nás veľmi dobre, sme bez hypotéky a nemáme žiadne iné finančné záväzky.
Po 11 rokoch som znova , teraz už neplánovane otehotnela. Nebolo to žiadne zlyhanie antikoncepcie, jednoducho sme boli na dovolenke a ja som asi v poblúznení oddychom vynechala pár tabletiek antikocepcie , no a doma ma potom čakal pozitívny tehotenský test.
Dieťa nechcem , chcem ísť na interupciu , mám 41 rokov a nechcem vychovávať a zas sa obmedzovať. Jedna dcéra mi stačila a ledva som ju ako tak vypiplala , jednoducho nie som materský typ. Lenže môj manžel je zásadne proti , dieťa chce a chce aby som s ním bola aspoň rok doma. Už len tá predstava vo mne vyvoláva nevolnosť že by som bola doma s malým uvreštaným deckom , ktoré jednoducho nechcem .Na materskú on nepôjde , vraví že do roka má byť s dieťaťom doma matka a potom by išlo do jaslí .
Som v 9 týždni tehotenstva, tehotenstvo mám potvrdené a srdiečko bije. Už 3 týždne sa doma vadíme ako psy , lebo ja chcem ísť na interupciu a jednoducho uzavrieť definitívne kapitolu materstva. Dnes mi povedal že som obyčajná špina , že vidím len seba a svoje pohodlie a že sa chystám " utratiť " aj jeho dieťa. Ak pôjdem na interupciu , tak so mnou skončil, že pre toto nemá pochopenie, lebo všetko máme čo treba , len že som hnilá ako voš vychovať ďalšie dieťa. Že po tej interupcii sa ma už nikdy nedotkne a rozvedie sa so mnou, lebo s takou špinou on nebude žiť.
Neviem čo mám robiť , dieťa nechcem ale nechcem prísť ani o manžela. Poznám ho, viem že by sa s o mnou rozviedol , nerozchodil by to ani nerozdýchal , to viem na 100 %. Nechcem však už žiadne ďalšie decko a už vôbec nie vo veku 41 rokov, nezvládnem to a bojím sa aby som mu od zúfalstva že ho mám ,hoci som ho nechcela, niečo neurobila alebo ho nenávidela.
Ach jaj,si v strasnej situacii. Naozaj nemozes za svoje pocity a je na teba vyvijany obrovsky tlak a nepochopenie. Utcite si dobra mama. Len je zauzivane,ze deti musis tulkat,vidiet sa v nich,zit len pre ne a potom,ak matka nema tieto potreby,tak je zatracovana. Skus oslovit psychologa. Neda ti odpoved,ale vyjasni sa ti. Preberiete moznosti a pohlady a bude sa ti mozno lahsie rozhodovat. Zhodnot vztah s muzom,aky mate,neber do uvahy,ci ste dobre zabezpeceni. A zhodnot ako by sa ti zilo bez neho. Nielen kvoli pripadnemu rozvodu,ale lahko sa moze stat,ze na rozvod pride aj ked budete mat dieta a ostala by si sama s dvomi detmi,ktore si mala len kvoli nemu.
To je zaujímavé. Teraz tu niekotre píšete že 45 ročný chlap nebude počúvať ako plače bábätko.
V iných témach kde píše 25 ročná že má o 20 rokov staršieho partnera tak polovica príspevkov je o tom, že vek je len cislo
Hm, tieto dve teórie sa nejak navzájom vylučujú
@drzaopica ako vieš aký vek má prosím ťa?
Odhadom to tu riešime, vo veku sa vôbec nevyjadrila na margo muža.
Ľudia majú bežné deti v 45-50 rokoch? Ako pre koho.... Moja svokra a rodičia mali taký vek keď sa stali babkami a deckami 🤦
@pribinak ťa 25rocna nemala asi 12rokov dozadu dieťa s tým istým mužom... A keď si chlap berie 23rocnu ženu a on ma 45 tak je jasné že s tým ráta. Ona možno rátala že chlap to vezme že už je aj ona Staršia na deti! A rodiť v 42rokoch a nie každej chce
Dobre ze to vieš pomenovať, preto je to ľahšie, ked sa budes CHCIEŤ posunúť ďalej vo vzťahu s dcerou... Co tvoja matka?
@dianaana tak ho pôrod a nechaj mu ho? Nehnevaj sa na mňa ale kto má nosiť dieťa deväť mesiacov v bruchu a porodiť? Jasné že nie každej žene sa do toho chce ísť a nie každá žena má super tehotenstvo bez nevoľnosti a problémov (síce som tá výnimka ale sucitim s ostatnými)
@diamond007 nepovedala by som že s tým ráta. Chce si užívať s mladou priateľkou
@marca12 ďakujem 🙏 vidím že Niesom sama s týmto nazorom
@marca12 ja som už kedysi u psychologičky bola, tá ma poslala k nejakej inej klinickej psychologičke a tá mi povedala že si myslí že som na hrane autistického spektra, že mám znaky asperga. Čo by vysvetľovalo mnoho vecí u mňa . Ale ja nemám žiadne rituály , ani nie som žiadny génius . Ale je pravda že mám značne ťažkosti v sociálnej oblasti .
@pribinak mám kamarátky čo majú starších mužov, každá jedna má s nim dieťa...je iné si užiť s mladou v 50tke a iné s ňou mať vzťah a plánovať budúcnost.
Dostala si druhú šancu byť skutočnou mamou... Neodsudzujem ta, ale tvoje slová sa veľmi ťažko čítajú
@diamond007 Ehm, moji rodičia mali mna v takomto veku. Ucitelia. Vážené osoby v malom mestečku. Bola to udalosť roka. Ľudia chodili obzerať do kočíka ci nemám náhodou 3 oci, 4 uši, alebo 5 rúk a počítali mi prsty na rukách
Mat dieťa po 45 ….no škandál
Dobre povedal
@julliska nechcem byť už mamou , či skutočnou alebo neskutočnou .
Súhlasím s názorom Vášho manžela.
A nechceš ho datt na adopciu? Par mesiacov prežiješ, porodís a dieťa si osvojí niekto kto ho bude chcieť
Poznam manzelsky par, ona otehotnela neplanovane tiez druhe dieta v 37r. , uz nechcela, mali uz pohodu doma s 8 rocnym synom.
Lyzovacky,grilovacky,dovolenky,chatovačky.... ziadne babatko.musim dat spat, nakojit,prebalit...
Ona sa rozhodla ze ide na potrat, on dieta chcel, ked uz teda vzniklo....
Ona vsak isla na potrat... do pol roka sa rozviedli a on si nasiel mladu babu co bola za 3 mesiace tehotna,lebo proste dieta este chcel....
Poviem ti ta moja kamoska sama povedala ,ze to uz lutuje, ze netusila ze on proste tuzi po dietati aj za cenu toho ze ho nebude mat s nou...
Dobrý večer, chápem vás, mám podobný vek a nechcela by som ďalšie dieťa...ale porozmýšľajte, nebude to také hrozne, sú to len vaše predstavy, neočakávajte zle lebo si to pritiahnete, sústreďte sa na to pozitívne..🙂ak máte zabezpečenie choďte do toho, nakoniec budete rada že dcéra má súrodenca a vy dieťa..veď sa nepýtalo na svet, a deti cítia už v maternici ak sú nechcené 🍀
@pribinak to som nepovedala že škandál....šak sama to dieťa nechce a vek je v tomto prípade faktor že ozaj je už vyšší a nie každá žena si trúfa aj
@magg424 ale autorka to ľutovať nebude, čítaj jej komenty. Proste nie je stavaná na dieťa a city s nimi spojené. Sú aj také ženy takže ľutovať ona urcite bude jedine keď si bábo necha
@magg424 myslím že ja to ľutovať nebudem , skôr by som ľutovala ak by som si ho nechala , lebo presne viem čo by ma čakalo . Trápenie seba aj toho dieťa , bola by som na neho sama , hoci by mi manžel zas a znova sľuboval že teraz to bude inak , nebude a ja to viem . Som rada že na hranici svojich možností a max .úsilia dávam dcére aspoň to čo dávam . Nie je to veľa ale zas nie je úplne citovo odstrčená .
Vôbec sa mu nečudujem, súhlasím so slovami hore…zabiť dieťatko?pretoze ho VY nechcete? Aj on je rodič, aj on má podiel na tom…chúďa tie deti..aspoň trochu lásky by Vám nezaškodilo im dať 🤦🏼♀️
Ja ti prajem hlavne aby si našla vnútorný pokoj a šťastie. Rozhodni sa sama, tak ako cítiš. Nevravím, že ta chápem, ale určite by som rešpektovala tvoje rozhodnutie či ako partner alebo ako kamarátka. Ty to dieťa vynosis a hlavne sa on budes starať. Ak nevladzes emocionálne na jedno, druhé to bude mat v živote ozaj ťažké. A ťažké to potom budete mat všetci. Teraz bojuješ najviac ako len vieš a je úžasne že sa snazis aj keď vlastne nevies ako na to. Ja ti naozaj prajem len ten pokoj a rob ako sama citis. Drž sa.
Tak ak si rozhodnuta uz ze dieta nechces ,tak nie je co riesit , a muz sa bud s tym vyrovna alebo sa rozvediete...to uz my na fore nevieme vyriesit.. ty svoje rozhodnutie nezmenis...
Tak manzelovi navrhni, ze teda ak porodis, odides a dieta mu nechas 🤷 ked ho tak velmi chce.....

@drzaopica podľa áno, stále nasáva informácie