icon

Dnešní muži - najprv dieťa potom svadba?

amy456
30. apr 2019

Baby, čo je to za generácia mužov, ktorá skôr navrhne bábätko ako svadbu? Dieťatko mi príde ako omnoho väčší záväzok a predsa mi ho už 3 partneri navrhli, zatiaľ, čo svadbu ani jeden. Posledný mi vyhadzoval na oči vraj si dávam podmienky, keď chcem svadbu a až potom dieťa. To je dnes vážne pre mužov taký problém?

maminuska
2. máj 2019

@0silvia0 čo komu bráni navštiviť kohokoľvek ? Nuž práve to že ten druhý tú potrebu zrejme nemusí mať.

0silvia0
2. máj 2019

@maminuska jasne ze to prerastá do extrému, ale je to na každom jednom z nás, aby sme si na najbližších našli čas a ukázali takéto rodinné fungovanie aj našim deťom. Ci si zoberú príklad je však otázne, asi je to individualne..
Tie telenovely boli v deväťdesiatych rokoch a boli veľkým lákadlom pre všetkých. Ú nas bola celá ulica vymreta v case vysielania. A keď som mala deti malé tak babky nás upozorňovali, aby sme si odpratali deti z ulice preč, lebo je telenovelovy čas 😀😀😀😂

0silvia0
2. máj 2019

@maminuska no tak nech sa nájdu ti, co navstevovaciu potrebu majú, podľa príspevkov tu ich je dosť, čo k tomu viac dodať?

maminuska
2. máj 2019

@0silvia0 no lenže ludia tu potrebu nemajú , vymizla, vyparila sa . Lebo je naplnená práve týmito brakmi ..sociálnymi sieťami , televízorom . Všeobecne sa nestýkame , nestretávame, lebo naše potreby sú uspokojené . Ženy sa stávajú mužmi a muži ženami ... úplne normálny jav, muži prestávajú súložiť ..lebo sú tak preerotizovaní , presýtení že sa im jednoducho nechce.
Načo by si k niekomu išla, keď mu môžeš zavolať , uvidíš ho na skype ... a stretnúť sa stojí čas a ten je dnes vzácny , lebo treba makať ... a aj to málo čo máš , čo ti ostane venuješ svojej najbližšej rodine alebo sebe, na ostatný okruh rodiny širšej jednoducho už ti nezostane čas .
Doba ktorú sme žili pred 1989 nebola v poriadku, ale ani toto čo žijú naše deti nie je v poriadku .

0silvia0
2. máj 2019

@maminuska toto už je na každom z nás, zobrať si z každej doby to najkvalitnejsie. Mobily,internet aj káblovku už málokto zruší. Neviem ovplyvniť ostatné rodiny, ale my v rámci rodiny sa snazime dodržiavať stretnutie aspoň raz do týždňa, myslím rodicia, sestry. Je to na každom z nás kam necháme zájsť rodinné vzťahy.

kvetinka75
2. máj 2019

@0silvia0 netvrdim ze mame sediet doma ale vztahy sa zmenili. Ja tiez mam moznost sediet za Pc alebo TV ale radsej sa stretnem s rodinou kamaratkami. pokecame. ked niekto potrebuje pomoct pomozem. Ludia boli viac ohladuplni, teraz sa presadzuje hlavne vysoke sebavedomie, individualizmus. Vztahy su o nicom. Ludia nevedia komunikovat, nechcu robit kompromisy.

junova
2. máj 2019

Nečítala som diskusiu lebo sa mi nechce. Podľa môjho názoru je pre ženu lepšie žiť v manželstve. Áno, nebudem klamať nielen z romantických dôvodov aj ekonomických. Nie každá žena zarobí nad 1000 eur, nemá svoj byt veľké úspory a otvorené dvere v prípade problémov u rodičov. Okrem toho deti väčšinou zostanú v jej starostlivosti a musí riešiť prípadné ocr. To ani nehovorím o prípadoch keď si urobia 5 deti, on zomrie a ona nemá ani posratý vdovský.
Vtedy počúvať prednášky o emancipácii žien asi nemá náladu.
Áno, zdravá žena má dve ruky a keď sa zaprie s vyplazeným jazykom zvládne aj dve práce aby s deťmi žili na akej takej úrovni. Ale život je nevyspytateľný. Muž môže umrieť, ona ochorie a každé euro je jej dobré. Vieme aké vysoké invalidne dôchodky sú vyplácané sociálnou poisťovňou na Slovensku.
Hovorím o tom aj preto, že hoci pracujem od maturity život mi dal minulý rok lekciu. Podozrenie na vážnu chorobu, dve magnetické behom troch mesiacov, veľa vyšetrení. Našťastie sa diagnóza nepotvrdila ale ak by som zostala na invalidnom, do toho by umrel priateľ nebola by to selanka. Takto viem, že keďže sme manželia dala by som to. Aspoň finančne určite.
Do svadby som inak nikoho netlacila ani o ruku som nikoho nežiadala. Z mojej strany išlo o lásku.

kvetinka75
2. máj 2019

@0silvia0 toto nema nic spolocne s minulostou co kto mal ale ako sa ludia k sebe chovali. Teraz mam toho viac ako kedysi a nestal sa so mna arogantny sebec ktoreho okrem seba nic nezaujima. Ja si vsimam ludi a ich chovanie a je mi jedno ako sa vola doba v ktorej zijeme

lucinkab
2. máj 2019

@miriam11 pozname sa? Bo nechapem tvojej sprave

0silvia0
2. máj 2019

@kvetinka75 ja som tie mobily nepísala súvislosti kto co mal, ale v súvislosti, že znížili potrebu fyzického stretávania sa. Zavoláš, nemusíš ísť na navstevu

maminuska
2. máj 2019

@0silvia0 presne tak , je potrebné si vybrat z každej doby to dobré a to mal aj ten " hrozný " socializmus. Technické prostriedky by mali slúžiť na prenos informácii a nemali by nahrádzať fyzický kontakt, bohužiaľ nahrádzajú . Naše vnúčatá sa možno dožijú doby kedy sa ani deti nebudú plodiť normálne , lebo jednoducho nebude čas. Objednáš si vzorku spermatu podla výberu muža , vložíš do vaginy a si tehotná . Možno ani žena už nebude musieť vynosiť . Jednoducho sa prídeš pozrieť na svoje dieťa v prístroji nahrádzajúci 100 % maternicu po technickej stránke . Nepredstaviteľné ? Čo všetko bolo pre nás ako deti nepredstaviteľné . Faktom je že vzťahy idú do prdele . Hlavne vďaka tento dobe.

halienka
2. máj 2019

Ja chápem čo chcela @kvetinka75 povedať. Áno každá doba má svoje pre aj proti, vtedy vedel každý o každom všetko, klebetilo sa, na druhú stranu tie vzťahy boli pevnejšie, ľudia cítili akúsi zodpovednosť pomôcť jeden druhému a bolo to práve aj tým, že tie kontakty udržiavali také tesné ( aj keď len preto, že boli chýbajúce iné možnosti). Teraz síce si všetci môžme plniť svoje sny, máme kopu možností, všetci sa môžme "realizovať", ale tento individualisticko-egoistický postoj strašne atomizuje spoločnosť, oslabuje vzťahy. Vzťahy sú omnoho vlažnejšie, a to už od detstva. Lebo matky sa potrebujú realizovať , potom mladí sa potrebujú realizovať, všetci niečo chcú len pre seba a všetci majú na to právo a majú tie možnosti...lenže čo vzťahy? Každý si ide sebecky za svojim a na ostatných kašle, ako to dopadne? Daň za to je, že budú umierať opustení a sami. Už teraz sa to deje starým ľuďom a bude to ešte horšie, ak si ľudia neuvedomia, že to hlavné na čom záleží sú tie vzťahy. A čím pevnejší vzťah tým lepšie. Lebo komu pôjdeš utierať starý chorý zadok, tomu kto na teba tiež kašľal lebo sa potreboval "realizovať" alebo tomu kto sa o teba zaujímal, venoval ti dostatok času vo svojom živote, opory, pomoci atď. ? Takže tie návštevy vlastne upevňovali vzťahy, čo už teraz ten mobil? Keď sa niekomu nechce počúvať babkine reči, tak to jednoducho nezodvihne a príde ju pozrieť raz za pol roka. Vzťah cez mobil nikdy nebude taký ako keď s tým človekom reálne trávime čas. Na toto budú ľudia doplácať viac ako na klebetné babky za socíku. Tým nehovorím, že chcem socík vrátiť alebo nebodaj že by som ho videla cez ružové okuliare, ale tie vzťahy naozaj boli vtedy pevnejšie. Teraz vlastne nik za nejaký vzťah už ani nebojuje, niečo nesedí v manželstve, ihneď rozvod, a tým pádom načo sa vlastne vôbec brať? Nech to máme jednoduchšie ak budeme chcieť ísť od seba, ďalšia možnosť ktorá vlastne podporuje rozpad vzťahov a nie snahu o riešenie. Je toho celá kopa keď sa človek rozhliadne okolo seba od najmladších po najstarších ako je to pekne vidno, už sa ani ženám nechce venovať toľko deťom, starých rodičov sa tiež už málokomu chce dochovať, šup s nimi do domova dôchodcov, mladí sa schádzajú a rozchádzajú ako sa im zachce a deti poletujú medzi týmito polovzťahmi hore dole. N všeličo je táto doba dobrá ale na vzťahy veru nie.

romiada
2. máj 2019

@maminuska sex cez virtualnu helmu je už realita 😉
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/385625/...

simca06022011
2. máj 2019

@amy456 dobre robis, nedaj si nič prehadzovať. Ja som bola 15 rokov frajerka že svadba načo a veľmi to ľutujem 😂

majkeel
2. máj 2019

@simca06022011 Preco lutujes? Kebyze ste zobrati, tak sa nerozidete?

simca06022011
2. máj 2019

@majkeel my sme sa nerozišli, ale ľahšie by sme to trápenie ukončilo keby sme zbrati boli.... Je ťažké s niekým budovať niečo, mať rodinu dlhý čas a potom sa "rozumne" dohadovať keď príde na lámanie chleba. A zase hrať sa taký dlhý čas každý na svojom piesočku nie je tiež život...

maminuska
2. máj 2019

@romiada no paráda takže %daleko od pravdy nie som .

maminuska
2. máj 2019

@simca06022011 a nakoniec si sa vydala ?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
romiada
2. máj 2019

@maminuska no ved oni su cvoci v tomto....v automatoch si kupuju použite ženske gaťky 🤣
Myslim Japoncov z članku....

mijo53
2. máj 2019

@0silvia0 ale cez mobil nedokážeš nikoho pobozkať, objať, pohladkať , chytiť za ruku, môžeš zistiť, či ten človek sa smeje, plače, nadáva, ale to je všetko veľmi malo, aspoň pre mňa

0silvia0
2. máj 2019

@mijo53 ale ja vzťahy cez mobil neobhajujem, ja len píšem ako to funguje 🙄
Véd píšem že ja rodinné a priateľské vzťahy utuzujem normálne, reálne, nie virtualne😉

lucinkab
2. máj 2019

@miriam11 ze tu zenu nemam nazyvat svokrou

myj
2. máj 2019

@0silvia0 jaj,ved to je realita,moj chlap ma zabezpeci aj deti,a povedal aj ked sa v zlom rozideme,tak mne zostane strecha nad hlavou aj s detmi, a on si zarobi peniaze ked tak na novu rodinu,ale to neplanuje.

zulumilo
2. máj 2019

Manzelstvo je zavazok, je to odovzdanie sa druhemu,je to vyjadrenie oddanosti, je to nieco z coho sa len rak po hadke neuteka, je to zodpovednost za rodinu. A tiez si myslim, ze deti su dnes brane ako modny doplnok,nieco co si mozes poriadit aj len tak na divoko, lebo to prave chces. ✌️

zulumilo
2. máj 2019

@halienka presne tak, funguje to asi takto:kym mi je s niekym dobre tak sme spolu a mozno sa aj dieta pritrafi,no a co, ved dnes ho uz ma kazdy,nie? a ked sa mi zunuje, tak ho proste vymenim. chora doba na vztahy. ziadne hodnoty. katastrofa.

0silvia0
2. máj 2019

@myj fakt neviem, na ktory môj príspevok reagujes

iveska
2. máj 2019

@sonicka96 prečo je pre teba krst dieťaťa taký dôležitý, že si ochotná sa aj vydať?

myj
2. máj 2019

@0silvia0 prepac,som sa pomylila,alebo zle mi to oznacilo.

majkeel
2. máj 2019

@zulumilo Lenze dnes nielen muzi opustaju zeny, ale aj zeny muzov. O co je lepsie, ze sa zena necha zivit muzom xx rokov (vsak mu porodila deti a sebe nie), potom si najde frajera, vykopne muza z domu, zoberie mu deti, zakaze k nim pristup a nastahujes si tam noveho? 😉